Skip to Content

Romige Italiaanse Kip Pasta: 1 pan geluk!

Oké, luister even! Als er één gerecht is waar ik altijd, maar dan ook áltijd, voor te porren ben als ik snel iets lekkers op tafel wil zetten, dan is het wel deze Romige Italiaanse Kip Pasta. Serieus, dit is mijn redder in nood op hectische weekdagen. En het is zó makkelijk, dat je er bijna verbaasd van raakt hoe ontzettend veel smaak erin zit. Het is simpel, het is snel, en het is gewoonweg heerlijk comfortfood.

Ik weet nog de eerste keer dat ik dit maakte. Ik had echt nul inspiratie en een lege koelkast, behalve een verdwaalde kipfilet en wat pastarestjes. Met een paar basisdingen uit de voorraadkast toverde ik dit in elkaar en wow, het was meteen een hit! Sindsdien staat het standaard op mijn ‘ik heb geen zin om te koken, maar wil wel iets geweldigs eten’-lijstje. Vertrouw me, dit wordt jouw nieuwe favoriete snelle maaltijd.

Creamy Italian Chicken Pasta - detail 1

Waarom je deze Romige Italiaanse Kip Pasta geweldig zult vinden

Waarom dit nou echt jouw nieuwe favoriet wordt? Nou, om deze redenen:

  • Het staat binnen no-time op tafel, perfect voor drukke avonden.
  • De smaak is rijk en romig, echt zo’n gerecht waar je blij van wordt.
  • Je hebt er geen gekke ingrediënten voor nodig, gewoon basisspullen.
  • Iedereen is er dol op, van jong tot oud!

Simpel, snel én superlekker, wat wil je nog meer?

Creamy Italian Chicken Pasta - detail 2

Ingrediënten voor Romige Italiaanse Kip Pasta

Oké, laten we het hebben over wat je nodig hebt om dit heerlijke gerecht op tafel te toveren. Gelukkig zijn het allemaal dingen die je waarschijnlijk al in huis hebt, of makkelijk vindt in de supermarkt. Geen gedoe met obscure specerijen of ingrediënten die je maar één keer gebruikt, dat is het fijne ervan!

Zorg dat je klaar hebt staan:

  • 450 gram kipfilet, snijd die vast in mooie, hapklare blokjes.
  • Een scheut of twee olijfolie, gewoon wat je zelf fijn vindt om in te bakken.
  • Eén goeie ui, even fijn hakken.
  • Twee teentjes knoflook, ook even hakken of persen, net wat je handig vindt.
  • Een blik (400 gram) gehakte tomaten, de basis van onze saus.
  • Zo’n 240 ml slagroom, want we willen het lekker romig!
  • Een klein beetje kippenbouillon, ongeveer 120 ml, voor extra smaak.
  • Een theelepel gedroogde Italiaanse kruiden, die geven het die heerlijke geur.
  • Zout en peper, om het precies goed op smaak te brengen.
  • Ongeveer 340 gram pasta, penne of fusilli werkt perfect, maar pak vooral wat je lekker vindt!
  • En vergeet de verse basilicum niet voor de finishing touch, heerlijk!

Zie je? Niets geks toch? Met deze simpele lijst gaan we zo iets geweldigs maken!

Creamy Italian Chicken Pasta - detail 3

Benodigde Keukenhulpjes voor deze Romige Italiaanse Kip Pasta

Voor deze Romige Italiaanse Kip Pasta heb je niet veel fancy spullen nodig hoor. Gewoon de basis! Zorg dat je een grote pan hebt voor de pasta en een andere flinke pan of hapjespan waar je alles in kunt bakken en de saus in kunt maken. Verder een snijplank, een goed mes en wat lepels om te roeren, en je bent al een heel eind!

Creamy Italian Chicken Pasta - detail 4

Bereidingswijze: Romige Italiaanse Kip Pasta Stap voor Stap

Nu komt het leuke gedeelte: het daadwerkelijk maken van deze heerlijke Romige Italiaanse Kip Pasta! Geloof me, het is echt zo gepiept. Volg gewoon deze simpele stappen en voor je het weet zit je te smullen.

Pasta koken

Oké, stap één: pak je grootste pan en vul ‘m met water. Doe er een flinke snuf zout bij, dat is super belangrijk voor de smaak van je pasta! Breng het water aan de kook en voeg dan de pasta toe. Roer af en toe zodat de pasta niet aan elkaar plakt. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal is dat zo’n 8-10 minuutjes. Als ‘ie gaar is, giet je ‘m af. Spoel de pasta *niet* af, want dat spoelt het zetmeel weg dat helpt om de saus straks goed te laten hechten. Zet de pasta even apart.

Kip bakken

Pak nu je andere pan, een ruime hapjespan of grote koekenpan werkt perfect. Doe de olijfolie erin en zet op middelhoog vuur. Als de olie warm is (je ziet het een beetje glimmen), voeg je de blokjes kipfilet toe. Bak de kip rondom goudbruin. Het hoeft nog niet helemaal gaar te zijn vanbinnen, want het gaart zo nog verder in de saus. Haal de gebakken kip uit de pan en zet die ook even apart. Laat het bakvet lekker in de pan zitten, daar zit al smaak in!

Saus bereiden voor de Romige Italiaanse Kip Pasta

In diezelfde pan waar de kip in zat, doe je nu de fijngehakte ui en knoflook. Bak dit zachtjes tot de ui glazig is en de knoflook heerlijk ruikt, maar pas op dat de knoflook niet verbrandt, want dan wordt het bitter! Dit duurt meestal een minuut of twee. Voeg dan het blik gehakte tomaten toe, samen met de slagroom, kippenbouillon en de Italiaanse kruiden. Roer alles goed door elkaar. Breng het aan de kook en laat het dan zachtjes sudderen. Zo’n 5 tot 7 minuutjes is genoeg om de smaken goed te laten mengen en de saus iets in te laten dikken. Nu kun je de saus op smaak brengen met zout en peper. Proef even! Moet er nog iets bij? Wees niet bang om te experimenteren.

Alles samenvoegen

Oké, de saus is klaar, de kip is gebakken en de pasta is gekookt. Tijd om alles samen te brengen! Doe de gebakken kip terug in de pan met de romige Italiaanse saus. Roer even door zodat de kip weer opwarmt. Voeg dan de gekookte pasta toe aan de pan. Hussel alles voorzichtig door elkaar zodat elke sliert pasta bedekt is met die heerlijke, romige saus. Zorg dat alles goed warm is.

En dat is het! Je Romige Italiaanse Kip Pasta is klaar om geserveerd te worden. Garneer met wat verse basilicumblaadjes, dat ziet er niet alleen mooi uit, het geeft ook een frisse, extra smaakboost. Eet smakelijk!

Tips voor de Perfecte Romige Italiaanse Kip Pasta

Om deze Romige Italiaanse Kip Pasta echt onvergetelijk te maken, heb ik nog een paar kleine trucjes voor je. Proef de saus altijd voordat je de pasta erbij doet! Zo kun je nog wat extra zout, peper of kruiden toevoegen als dat nodig is. Als de saus iets te dik is naar je smaak, bewaar dan een beetje kookwater van de pasta. Een scheutje daarvan kan wonderen doen om de saus wat losser te maken en het helpt ook nog eens om de saus beter aan de pasta te laten plakken. En wees niet zuinig met die verse basilicum op het einde, dat maakt echt het verschil!

Veelgestelde Vragen over Romige Italiaanse Kip Pasta

Ik krijg best vaak vragen over mijn Romige Italiaanse Kip Pasta, en dat snap ik! Het is zo’n populair gerecht. Hier beantwoord ik de meest voorkomende, zodat jij ook vol vertrouwen aan de slag kunt.

Kan ik andere soorten pasta gebruiken voor Romige Italiaanse Kip Pasta?

Absoluut! Hoewel ik zelf vaak penne of fusilli gebruik omdat de saus daar zo lekker goed aan blijft hangen, kun je eigenlijk elke korte pasta gebruiken die je lekker vindt. Farfalle, rigatoni, of zelfs macaroni werkt prima. Kies gewoon wat je in huis hebt of waar je zin in hebt!

Hoe bewaar ik restjes Romige Italiaanse Kip Pasta?

Als je al het geluk hebt dat je wat overhoudt (gebeurt hier niet vaak, hoor!), kun je de restjes makkelijk bewaren. Laat de pasta eerst helemaal afkoelen en doe het dan in een luchtdichte bak. In de koelkast blijft het zo’n 2-3 dagen goed. Opwarmen kan prima in de magnetron of zachtjes in een pannetje op het fornuis. Misschien een klein scheutje water of room toevoegen als het wat droog geworden is.

Kan ik groenten toevoegen aan Romige Italiaanse Kip Pasta?

Ja, graag zelfs! Dit recept is super flexibel. Voeg bijvoorbeeld gesneden paprika, champignons, courgette of spinazie toe samen met de ui en knoflook. Bak ze even mee tot ze zacht zijn voordat je de tomaten en room erbij doet. Het maakt je Romige Italiaanse Kip Pasta niet alleen voedzamer, maar ook nog kleurrijker en lekkerder!

Voedingsinformatie (Schatting)

Oké, even een snelle blik op wat erin zit. Per portie van deze Romige Italiaanse Kip Pasta kun je rekenen op ongeveer 650 calorieën. Het bevat zo’n 40 gram eiwitten en 60 gram koolhydraten. Houd er wel rekening mee dat dit een schatting is en kan variëren afhankelijk van de exacte producten die je gebruikt en de portiegrootte!

Probeer deze Romige Italiaanse Kip Pasta zelf!

Nou, daar heb je het! Mijn go-to recept voor Romige Italiaanse Kip Pasta. Ik hoop echt dat je dit gaat proberen, want het is zo makkelijk en zo ontzettend lekker. Laat me weten wat je ervan vond! Laat hieronder een reactie achter of geef het een beoordeling. Ik ben zo benieuwd!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Creamy Italian Chicken Pasta

Romige Italiaanse Kip Pasta: 1 pan geluk!


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Een heerlijke en romige pasta met kip, perfect voor een snelle avondmaaltijd.


Ingredients

Scale
  • 450 g kipfilet, in blokjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 g gehakte tomaten uit blik
  • 240 ml slagroom
  • 120 ml kippenbouillon
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • Zout en peper naar smaak
  • 340 g pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
  • Verse basilicum ter garnering

Instructions

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  3. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de gehakte tomaten, slagroom, kippenbouillon en Italiaanse kruiden toe. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen gedurende 5-7 minuten.
  5. Voeg de kip terug toe aan de saus en verwarm door. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Meng de gekookte pasta met de saus.
  7. Garneer met verse basilicum en serveer direct.

Notes

  • Je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals paprika of champignons.
  • Gebruik volkoren pasta voor een gezondere optie.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Koken
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 650
  • Sugar: 8g
  • Sodium: 600mg
  • Fat: 30g
  • Saturated Fat: 15g
  • Unsaturated Fat: 12g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 60g
  • Fiber: 5g
  • Protein: 40g
  • Cholesterol: 120mg

Keywords: romige pasta, kip pasta, Italiaanse pasta, snelle maaltijd

Recipe rating