Skip to Content

Ultieme Pasta Pepperoni Pizza Ovenschotel: 1 HAP, GEEN SPIJT

Oké, luister even, want ik sta op het punt om je leven te veranderen! Ik weet het, ik weet het, dat zeg ik vaker, maar deze keer meen ik het echt. Ik heb het over mijn absolute lievelingsrecept voor drukke avonden, die dagen dat je iets wilt dat supermakkelijk is, maar tegelijkertijd zo waanzinnig lekker dat iedereen aan tafel er stil van wordt. Dit is hem: de Ultieme Pasta Pepperoni Pizza Ovenschotel!

Jarenlang heb ik geëxperimenteerd, geprobeerd en gefinetuned om de perfecte balans te vinden tussen die hartige pepperoni, de rijke tomatensaus, perfect gegaarde pasta en natuurlijk, bergen smeltende kaas. En ik kan je vertellen, dit recept is de winnaar. Een paar weken geleden had ik vrienden over de vloer en ik toverde dit uit de oven. Het was een hit! Geen kruimel bleef over. Het is de perfecte combinatie van comfort food en pure smaakexplosie, zonder uren in de keuken te hoeven staan. Geloof me, dit wil je!

Pasta Pepperoni Pizza Ovenschotel - detail 1

Waarom Je Dol Zult Zijn op deze Pasta Pepperoni Pizza Ovenschotel

Oké, dus waarom zou je nou precies dol zijn op déze ovenschotel? Nou, het is simpel: dit gerecht is een winnaar op alle fronten. Het is supergemakkelijk te maken, zit boordevol smaak en is zo veelzijdig dat je er eindeloos mee kunt variëren. Je zet in een handomdraai iets heerlijks op tafel dat iedereen lekker vindt. Wat wil je nog meer?

Snelle Bereiding van de Pasta Pepperoni Pizza Ovenschotel

Ik weet hoe het is. Na een lange dag heb je echt geen zin om uren in de keuken te staan. Maar je wilt wel iets lekkers en voedzaams. Deze ovenschotel is dan je beste vriend! Binnen no-time heb je alles in elkaar geflanst en doet de oven de rest van het werk. Ideaal voor die drukke doordeweekse avonden dat je toch iets speciaals wilt.

De Onweerstaanbare Smaak van Pizza en Pasta Gecombineerd

Stel je voor: de hartige, kruidige smaak van je favoriete pizza, maar dan in een comfortabele, warme pasta-ovenschotel. Dat is precies wat je hier krijgt! De combinatie van de pittige pepperoni, de rijke tomatensaus en de gesmolten kaas over de perfect gegaarde pasta is echt om je vingers bij af te likken. Het is comfort food op zijn best, maar dan met een verrassende twist die het zo ontzettend lekker maakt.

Pasta Pepperoni Pizza Ovenschotel - detail 2

Benodigdheden voor de Perfecte Pasta Pepperoni Pizza Ovenschotel

Voordat we beginnen aan dit culinaire avontuur – want dat is het, echt waar! – zorg er dan voor dat je alle spullen in huis hebt. Ik ben zelf zo iemand die altijd midden in het kookproces ontdekt dat ik iets mis, en dat is zo zonde! Dus, check even of je alles hebt, dan kunnen we straks zonder stress aan de slag. Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt voor deze heerlijke ovenschotel, en ook het gereedschap dat je uit je keukenkastje moet pakken.

Ingrediënten voor de Pasta Pepperoni Pizza Ovenschotel

Oké, hier komt de lijst! Pak 450 gram penne pasta, want die houdt de saus zo lekker vast. Je hebt 1 eetlepel olijfolie nodig om mee te bakken. Dan het ster-ingrediënt: 250 gram pepperoni, snijd die alvast in mooie, dunne plakjes. Voor de basis van de saus heb je 1 grote ui nodig, fijngehakt, en 2 teentjes knoflook, ook fijngehakt. De saus zelf maak je met 800 gram tomatensaus uit blik, lekker makkelijk! Voor de smaakmakers: 1 theelepel gedroogde oregano en als je van een beetje pit houdt, een halve theelepel rode pepervlokken (optioneel, maar ik zeg doen!). En dan de kaas, mijn favoriete onderdeel: 200 gram mozzarella, vers geraspt is het lekkerst, en 100 gram Parmezaanse kaas, ook vers geraspt. Oh, en natuurlijk zout en versgemalen zwarte peper naar smaak. Proef vooral tussendoor!

Keukengereedschap voor de Pasta Pepperoni Pizza Ovenschotel

Geen zorgen, je hebt geen fancy apparatuur nodig! Een grote kookpan voor de pasta, een flinke koekenpan om de pepperoni en de saus in te maken, en een ovenschaal (ongeveer 20×30 cm is perfect) zijn je beste vrienden. Vergeet ook je spatel niet om alles lekker door elkaar te roeren. Simpel, toch?

Pasta Pepperoni Pizza Ovenschotel - detail 3

Stap-voor-Stap Bereiding van de Pasta Pepperoni Pizza Ovenschotel

Oké, pak je schort maar, want nu gaan we echt aan de slag! Ik ga je precies vertellen hoe je deze waanzinnige ovenschotel maakt, stap voor stap. Geloof me, het is makkelijker dan je denkt en voor je het weet staat er iets heerlijks op tafel. Volg mijn aanwijzingen, en je kunt niet missen!

Voorbereiding van de Pasta en Pepperoni

Als eerste: zet een grote pan met water op het vuur voor de pasta. Zodra het kookt, voeg je zout toe (niet zuinig zijn!) en dan de penne. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar zorg dat ‘ie net iets minder gaar is dan normaal, dus ‘al dente’. Hij gaart straks nog verder in de oven. Giet af en zet even apart. Pak nu je koekenpan en verwarm de eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Gooi de plakjes pepperoni erin en bak ze knapperig. Haal de pepperoni uit de pan – leg ze even op een stukje keukenpapier – maar laat het heerlijke vet in de pan zitten. Dat is pure smaak!

Het Maken van de Smaakvolle Saus

In diezelfde pan met het peperonivet (ja, dat is het geheim!), voeg je de fijngehakte ui toe. Bak die zacht en glazig, zo’n 5 minuten. Ruik je dat al? Heerlijk! Dan mag de knoflook erbij. Bak die nog een minuutje mee, tot het lekker geurig is. Pas op dat de knoflook niet verbrandt, want dan wordt het bitter. Nu komt de tomatensaus erbij, samen met de gedroogde oregano en, als je van een beetje pit houdt, de rode pepervlokken. Roer alles goed door elkaar. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur dan lager en laat de saus zo’n 10 minuten zachtjes sudderen. Zo kunnen alle smaken goed in elkaar trekken en wordt je saus lekker rijk.

Assemblage en Bakken van de Pasta Pepperoni Pizza Ovenschotel

Terwijl de saus staat te pruttelen, verwarm je de oven voor op 190°C. Pak nu een grote kom en meng de gekookte pasta met de heerlijke saus en de helft van de gebakken pepperoni. Proef even en breng op smaak met zout en peper. Ik proef altijd even tussendoor, dat is zo belangrijk! Schep de helft van dit pastamengsel in je ovenschaal. Strooi er de helft van de geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas overheen. Schep dan de rest van het pastamengsel erop en bestrooi met de overgebleven mozzarella, Parmezaanse kaas en de rest van de knapperige pepperoni. Schuif de schaal in de voorverwarmde oven en bak hem 20 tot 25 minuten, of tot de kaas prachtig gesmolten en goudbruin is en de schotel door en door warm is. Die bubbelende kaas is zo’n mooi gezicht!

Pasta Pepperoni Pizza Ovenschotel - detail 4

Rusttijd en Serveren

Oké, hij komt uit de oven! Ik weet het, je wilt meteen aanvallen, maar geef hem alsjeblieft 5 minuutjes rust. Zo kunnen de smaken zich nog beter zetten en koelt de kaas net genoeg af om niet je hele mond te verbranden. Snijd hem dan in royale porties en serveer direct. Een simpele groene salade erbij is heerlijk, of wat warm knoflookbrood om die laatste restjes saus op te vegen. Eet smakelijk!

Pasta Pepperoni Pizza Ovenschotel - detail 5

Tips voor een Perfecte Pasta Pepperoni Pizza Ovenschotel

Natuurlijk, mijn recept is al top, maar er zijn altijd van die kleine dingetjes die het nóg beter maken! Ik heb door de jaren heen wat handigheidjes geleerd die ik graag met je deel, zodat jouw ovenschotel echt de show steelt. Denk bijvoorbeeld aan die pasta: zorg echt dat hij al dente is, want hij gaart nog na in de oven. Een zachte pasta is een verdrietige pasta in een ovenschotel, geloof me! En als je verse kruiden in huis hebt, zoals wat verse basilicum of oregano, strooi die er dan op het einde overheen. De geur alleen al is fantastisch!

Variaties op de Pasta Pepperoni Pizza Ovenschotel

Dit recept is een super basis, maar voel je vrij om te experimenteren! Ik gooi er soms wat gesneden paprika of champignons doorheen als ik die nog in de koelkast heb liggen. Lekker makkelijk en extra groenten! Of wat dacht je van wat verkruimelde Italiaanse worst in plaats van (of naast!) de pepperoni voor een nog rijkere smaak? De mogelijkheden zijn eindeloos, dus leef je uit!

Bewaren en Opwarmen van de Pasta Pepperoni Pizza Ovenschotel

Heb je restjes? Lucky you! Deze ovenschotel is de volgende dag vaak nóg lekkerder, omdat alle smaken dan goed zijn ingetrokken. Je kunt hem luchtdicht verpakt tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren. Opwarmen doe ik meestal in de oven (ongeveer 20 minuten op 160°C, afgedekt met folie) of kort in de magnetron. Invriezen kan ook prima, dan blijft hij wel 3 maanden goed. Ideaal voor een snelle maaltijd op een luie dag!

Pasta Pepperoni Pizza Ovenschotel - detail 6

Veelgestelde Vragen over de Pasta Pepperoni Pizza Ovenschotel

Ik krijg vaak vragen over mijn recepten, en dat is helemaal niet erg! Sterker nog, ik vind het superfijn om jullie te helpen. Dus, om het makkelijk te maken, heb ik hier de meest gestelde vragen over deze Pasta Pepperoni Pizza Ovenschotel voor je verzameld. Als jouw vraag er niet tussen staat, vraag gerust in de comments!

Kan ik de Pasta Pepperoni Pizza Ovenschotel van tevoren maken?

Jazeker! Dit is juist zo’n handig gerecht om voor te bereiden. Je kunt de hele schotel in elkaar zetten, afdekken en in de koelkast bewaren. Bak hem dan af wanneer je hem nodig hebt. Perfect voor drukke dagen!

Welke andere soorten pasta kan ik gebruiken voor deze ovenschotel?

Hoewel ik zelf fan ben van penne, kun je zeker variëren! Rigatoni, ziti, fusilli, of zelfs elleboogjespasta werken ook prima. Kies gewoon een pasta die de saus goed vasthoudt en die jij lekker vindt. Het gaat om de smaak, toch?

Hoe maak ik de Pasta Pepperoni Pizza Ovenschotel pittiger?

Wil je wat extra pit? Goede keus! Je kunt de hoeveelheid rode pepervlokken verdubbelen, of zelfs wat verse rode peper of jalapenos fijn snijden en meebakken met de ui en knoflook. Een scheutje pittige saus door de tomatensaus kan ook wonderen doen!

Voedingswaarde van de Pasta Pepperoni Pizza Ovenschotel

Oké, ik weet het, als thuiskok let je misschien niet altijd op de exacte cijfertjes, maar soms is het toch fijn om een idee te hebben, toch? Deze ovenschotel is natuurlijk geen caloriearm dieetgerecht, het is echt comfort food! Maar hey, je krijgt er wel een hoop lekkers voor terug. De exacte voedingswaarden kunnen een beetje variëren, afhankelijk van welk merk pasta, saus of kaas je gebruikt. Maar hier is een schatting per portie, zodat je een idee hebt van wat je binnenkrijgt met al dat heerlijks:

  • Calorieën: Ongeveer 550 kcal
  • Suiker: Rond de 12 gram
  • Natrium: Zo’n 1200 mg (Pepperoni en kaas zijn zout, dus let op!)
  • Vet: Ongeveer 28 gram
  • Verzadigd vet: Rond de 14 gram
  • Onverzadigd vet: Zo’n 10 gram
  • Transvet: Ongeveer 0.5 gram (Hopen we zo min mogelijk!)
  • Koolhydraten: Rond de 55 gram
  • Vezels: Ongeveer 5 gram
  • Eiwitten: Zo’n 30 gram (Lekker veel eiwitten, dus je zit goed vol!)
  • Cholesterol: Ongeveer 70 mg

Zie je wel? Een volwaardige maaltijd waar je echt energie van krijgt! En het belangrijkste: het is ontzettend lekker. Dus geniet ervan, zonder schuldgevoel!

Deel Jouw Ervaring met de Pasta Pepperoni Pizza Ovenschotel

Nou, en? Heb je hem al gemaakt, mijn geweldige Pasta Pepperoni Pizza Ovenschotel? Ik ben zo benieuwd naar jouw ervaringen! Laat me weten hoe het ging in de comments hieronder. Wat vond je ervan? Heb je misschien je eigen draai eraan gegeven? Ik vind het superleuk om jullie creaties te zien, dus deel vooral je foto’s op social media en tag me! Samen maken we de lekkerste gerechten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pasta Pepperoni Pizza Ovenschotel

Ultieme Pasta Pepperoni Pizza Ovenschotel: 1 HAP, GEEN SPIJT


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 6 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Een heerlijke ovenschotel met pasta, pepperoni en veel kaas, perfect voor een makkelijke maaltijd.


Ingredients

Scale
  • 450 g penne pasta
  • 1 el olijfolie
  • 250 g pepperoni, in plakjes
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 800 g tomatensaus
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl rode pepervlokken (optioneel)
  • 200 g mozzarella, geraspt
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Instructions

  1. Kook de penne pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente. Giet af en zet apart.
  2. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de pepperoni toe en bak tot knapperig. Haal de pepperoni uit de pan en zet apart, laat wat vet achter.
  3. Voeg de ui toe aan de pan en bak tot zacht, ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut tot geurig.
  4. Roer de tomatensaus, oregano en rode pepervlokken (indien gebruikt) erdoor. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 10 minuten sudderen.
  5. Verwarm de oven voor op 190°C.
  6. Meng de gekookte pasta met de saus en de helft van de gebakken pepperoni. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Schep de helft van het pasta-mengsel in een ovenschaal. Bestrooi met de helft van de mozzarella en Parmezaanse kaas.
  8. Schep de rest van het pasta-mengsel erover. Bestrooi met de overgebleven mozzarella, Parmezaanse kaas en de rest van de pepperoni.
  9. Bak 20-25 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is en de schotel door en door warm is.
  10. Laat 5 minuten rusten voor het serveren.

Notes

  • Deze ovenschotel is ideaal om van tevoren te maken en later af te bakken.
  • Restjes kunnen tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden.
  • Je kunt ook andere soorten pasta gebruiken, zoals rigatoni of ziti.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 30 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Italiaans-Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 550
  • Sugar: 12g
  • Sodium: 1200mg
  • Fat: 28g
  • Saturated Fat: 14g
  • Unsaturated Fat: 10g
  • Trans Fat: 0.5g
  • Carbohydrates: 55g
  • Fiber: 5g
  • Protein: 30g
  • Cholesterol: 70mg

Keywords: pasta, pepperoni, pizza, ovenschotel, kaas, Italiaans, makkelijk, avondeten

Recipe rating