Skip to Content

Heerlijke Pancakes met Dulce de Leche & Chocola

Oh, pannenkoeken! Wie houdt er niet van? Maar laten we eerlijk zijn, ze worden pas écht magisch als je ze naar een hoger niveau tilt. En dat is precies wat ik heb gedaan met dit recept voor Pancakes met Dulce de Leche en Chocoladesaus. Dit is niet zomaar een pannenkoek; dit is een knuffel op een bord, een ware traktatie die je meteen terugbrengt naar die zorgeloze middagen. Ik herinner me nog goed hoe mijn oma vroeger al experimenteerde met de lekkerste zoetigheden, en dit is een beetje in die geest. Die combinatie van romige, karamelachtige dulce de leche en die diepe, fluweelzachte chocoladesaus… het is simpelweg onweerstaanbaar. Dit recept is ontstaan uit pure liefde voor comfort food, en ik kan niet wachten om het met je te delen!

Stapel heerlijke pancakes met dulce de leche en chocoladesaus, bestrooid met chocoladeschaafsel.

Waarom je dol zult zijn op deze Pancakes met Dulce de Leche en Chocoladesaus

Oké, waarom zou je dit recept echt eens moeten proberen? Nou, ten eerste is het supersimpel te maken – je staat echt niet uren in de keuken. De combinatie van die zachte pannenkoek met zoete dulce de leche en rijke chocoladesaus is gewoonweg hemels. Iedereen, van jong tot oud, smult hiervan, dus perfect voor als je gasten hebt of gewoon jezelf wilt verwennen. En het mooiste is: het kan eigenlijk altijd. Als ontbijt, als dessert, of gewoon als verwenmoment tussendoor. Trust me, je gaat hier blij van worden!

Ingrediënten voor de Perfecte Pancakes met Dulce de Leche en Chocoladesaus

Oké, laten we beginnen met het allerbelangrijkste: de ingrediënten! Je hebt niet veel nodig, en dat is juist het mooie eraan. Zorg dat je dit in huis hebt, en dan kan het feestje beginnen. Hier is wat je nodig hebt voor ongeveer 4 personen, dus genoeg voor iedereen:

  • 250 gram fijne bloem
  • 2 eieren (liefst van die middelgrote)
  • 500 ml volle melk (voor die lekkere romige smaak, mag ook halfvolle hoor!)
  • een heel klein snufje zout, echt maar een piepklein beetje
  • wat boter om die pannenkoeken lekker in te bakken, want dat geeft die mooie goudbruine kleur
  • een pot goedgevulde dulce de leche – zelfgemaakt of gewoon uit de winkel, wat jij het makkelijkst vindt!
  • en natuurlijk je favoriete chocoladesaus, lekker rijk en vol van smaak.

Bereidingswijze: Stap-voor-stap naar heerlijke Pancakes met Dulce de Leche en Chocoladesaus

Goed, nu wordt het leuk! Het maken van deze pannenkoeken is echt een fluitje van een cent. Volg gewoon deze stappen en je hebt zo een stapel heerlijke Pancakes met Dulce de Leche en Chocoladesaus voor je neus staan. En weet je, als je eenmaal de smaak te pakken hebt, kun je altijd nog eens kijken naar andere pannenkoek- of crêpesrecepten voor nog meer inspiratie!

Het Beslag Maken

Begin met het beslag, dat is het makkelijkste. Pak een grote kom, dat scheelt weer knoeien. Gooi daar de bloem, de eieren en dat kleine beetje zout in. Pak dan geleidelijk de melk erbij terwijl je met een garde goed klopt. Het geheim is om echt voor een glad beslag te gaan, zonder klontjes. Als je toch een paar kleine dingetjes ziet, geen paniek! Je kunt het beslag eventueel nog even door een fijne zeef gieten, of die paar klontjes gewoon wegbeuken met je garde tot ze verdwijnen. Even laten staan terwijl je de pan voorbereidt, doet het beslag ook goed.

Het Bakken van de Pancakes

Nu komt het spannende deel: het bakken! Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe er een klein klontje boter in. Laat die even smelten en warm worden, maar zorg dat het niet gaat verbranden. Als je pan heet is, giet je met een soeplepel het beslag erin. Draai de pan een beetje rond zodat het beslag zich mooi verdeelt over de bodem. Bak de pannenkoek tot de bovenkant begint te bubbelen en de randjes een beetje loslaten. Dat is het teken dat je hem kunt omdraaien! Gebruik een spatel en flip hem met een beetje lef. Bak de andere kant ook goudbruin. En zo maak je de hele stapel af, hoor! Leg de gebakken pannenkoeken ondertussen op een bord, eventueel een beetje warm houden onder een theedoek.

Stapel heerlijke pancakes bedekt met slagroom, dulce de leche en rijkelijk overgoten met chocoladesaus.

Serveren met de Toppings

En dan nu het absolute hoogtepunt: de toppings! Pak een warme pannenkoek, smeer er lekker royaal wat van die romige dulce de leche overheen. Wees niet zuinig hoor! Daarna pak je je favoriete chocoladesaus erbij en giet je die er rijkelijk overheen. Je kunt natuurlijk zelf kiezen hoe je het verdeelt, maar ik hou ervan om de dulce de leche en de chocoladesaus een beetje door elkaar te laten lopen. Serveer direct, want warme pannenkoeken met deze fantastische toppings zijn echt het allerlekkerst. Smullen maar!

Stapel heerlijke pancakes met slagroom, overgoten met dulce de leche en chocoladesaus.

Tips voor de Perfecte Pancakes met Dulce de Leche en Chocoladesaus

Je wilt natuurlijk dat je pannenkoeken écht perfect zijn, net als die van mij. En dat is goed te doen! Met een paar kleine trucjes tover je die heerlijke Pancakes met Dulce de Leche en Chocoladesaus keer op keer weer op tafel. Denk bijvoorbeeld aan de consistentie van je beslag; is het iets te dik, voeg dan een klein scheutje extra melk toe. Is het te dun? Gewoon een beetje extra bloem erbij. En dat aanbakken? Geen zorgen, met een beetje geduld en de juiste temperatuur lukt het jou ook. Als je echt een pro wilt worden, kun je altijd nog eens kijken naar hoe je bijvoorbeeld zelf lekkere dingen maakt om je gerechten nét dat beetje extra te geven!

Variaties op de Toppings

Oké, dulce de leche en chocolade zijn fantastisch, maar er is zoveel meer mogelijk! Wat dacht je van een beetje vers fruit erbij, zoals bessen of plakjes banaan? Een snufje kaneel bovenop is ook heerlijk, of misschien wat gehakte nootjes voor een lekkere crunch. Zelfs een bolletje vanille-ijs is geen slecht idee hoor, als je echt wilt uitpakken. Experimenteer lekker, dat is het leukste van koken!

Het Gebruik van Dulce de Leche

Dulce de leche is zo’n heerlijke, romige schat. Als je een pot uit de winkel gebruikt, is ‘ie meestal al kant-en-klaar. Soms is het wel lekker om ‘m een héél klein beetje op te warmen, gewoon een paar seconden in de magnetron of in een pannetje. Dan smeert het nóg makkelijker uit en wordt het lekker zacht. Zelf maken kan trouwens ook, dat geeft het weer een extra persoonlijke touch. Maar een goede uit de winkel is ook prima hoor, daar is niks mis mee!

Stapel heerlijke pancakes met dulce de leche en een royale laag chocoladesaus, bestrooid met chocoladeschaafsel.

Veelgestelde Vragen over Pancakes met Dulce de Leche en Chocoladesaus

Heb je nog wat vragen over deze heerlijke pannenkoeken? Helemaal prima! Ik hoor ze graag. Hieronder heb ik alvast een paar dingen op een rijtje gezet die je misschien wilt weten over het maken van deze Pancakes met Dulce de Leche en Chocoladesaus.

Kan ik dit recept van tevoren maken?

Dat is een goeie! Het beslag kun je prima een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Zo hoef je straks alleen nog maar te bakken. De pannenkoeken zelf kun je ook van tevoren bakken, maar het allerlekkerst zijn ze natuurlijk vers. Je kunt ze wel, als je ze afgekoeld hebt, luchtdicht bewaren en de volgende dag even kort opwarmen in een pan of magnetron. Ze zijn dan nog steeds lekker, maar het knapperige randje gaat er wel een beetje af, snap je?

Wat kan ik gebruiken als ik geen dulce de leche heb?

Geen paniek als je geen dulce de leche kunt vinden of in huis hebt! Je kunt ook heel goed een andere heerlijke karamelachtige topping gebruiken. Denk aan karamelstroop, een goede gekochte karamelsaus, of zelfs een zelfgemaakte bastardsuikerstroop. Zelf maak ik ook wel eens een snelle ‘fake’ dulce de leche door gecondenseerde melk langzaam in te laten koken, dat is ook superlekker. Of, als je echt geen karamel wilt, kun je het ook ‘gewoon’ laten met alleen de chocoladesaus en misschien wat jam erbij. Alles is lekker!

Hoe lang blijven de pannenkoeken goed?

Als je een stapel pannenkoeken over hebt – wat ik eigenlijk nooit heb, haha! – kun je ze het beste luchtdicht verpakken in folie of een bak met deksel. Zo blijven ze in de koelkast zo’n 2 tot 3 dagen goed. Je kunt ze dan, zoals ik al zei, weer even opwarmen. Invriezen kan ook, maar dan verlies je wel wat van de textuur. Als je ze echt lang wilt bewaren, is het beslag zelf invriezen misschien een beter idee. Maar eerlijk gezegd, deze pannenkoeken zijn zo snel op dat je je daar geen zorgen over hoeft te maken!

Opslag en Opwarmen

Heb je per ongeluk te veel van deze heerlijke Pancakes met Dulce de Leche en Chocoladesaus gemaakt? Geen paniek! Je kunt ze prima bewaren. Laat de pannenkoeken eerst helemaal afkoelen. Leg ze dan op een bord, dek ze af met wat plasticfolie of doe ze in een luchtdichte bak. Zo blijven ze in de koelkast zo’n 2 tot 3 dagen goed. Je kunt ze de volgende dag heel makkelijk even opwarmen in een droge koekenpan op laag vuur of kort in de magnetron. Ze zijn dan nog steeds lekker, maar probeer ze toch het liefst zo snel mogelijk op te eten, want vers is altijd het allerlekkerst! Voor de echte planners kun je inspiratie opdoen rondom andere lekkere taarten die misschien nog wel beter te bewaren zijn, maar deze pannenkoeken… die bak je gewoon opnieuw als de zin weer komt!

Voedingswaarde (Schatting)

Natuurlijk wil je ook weten wat je ongeveer binnenkrijgt met deze heerlijke Pancakes met Dulce de Leche en Chocoladesaus. Houd er wel rekening mee dat dit een schatting is, hè? Het kan een beetje verschillen afhankelijk van precies welke dulce de leche en chocoladesaus je gebruikt, en hoeveel boter je precies in de pan doet. Maar voor één pannenkoek, inclusief de sausjes, kun je rekenen op ongeveer:

  • Ongeveer 350 calorieën
  • Zo’n 10 gram eiwit
  • Ongeveer 40 gram koolhydraten
  • Zo’n 15 gram vet (waarvan een deel verzadigd, door de boter en chocolade)
  • En rond de 25 gram suikers (want ja, het is een dessert!)

Het is dus echt een traktatie, perfect voor een weekendje of als je jezelf echt even wilt verwennen!

Deel je Creatie!

Heb je deze heerlijke Pancakes met Dulce de Leche en Chocoladesaus gemaakt en ben je superenthousiast? Ik hoop het van harte! Laat me alsjeblieft weten hoe het is gegaan. Deel je foto’s, je ervaringen, of laat gewoon een snelle reactie achter hieronder. Jouw feedback helpt mij en andere lezers enorm. En als je echt een fan bent, misschien heb je dan nog wel zin om te kijken naar dit fantastische kip pastarecept voor je volgende culinaire avontuur!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Stapel heerlijke pancakes met rijkelijk dulce de leche en chocoladesaus.

Pannenkoeken met Dulce de Leche en Chocoladesaus


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 30 min
  • Yield: 4 personen 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een recept voor heerlijke pannenkoeken, geserveerd met zoete dulce de leche en rijke chocoladesaus.


Ingredients

Scale
  • 250 gram bloem
  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • snufje zout
  • boter om in te bakken
  • dulce de leche
  • chocoladesaus

Instructions

  1. Meng de bloem, eieren, melk en zout tot een glad beslag.
  2. Verhit wat boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Giet een soeplepel beslag in de pan en bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin.
  4. Herhaal dit met de rest van het beslag.
  5. Serveer de pannenkoeken warm, besmeerd met dulce de leche en overgoten met chocoladesaus.

Notes

  • Je kunt zelfgemaakte of kant-en-klare dulce de leche gebruiken.
  • Experimenteer met verschillende soorten chocoladesaus voor variatie.
  • Prep Time: 10 min
  • Cook Time: 20 min
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Nederlands

Nutrition

  • Serving Size: 1 pannenkoek
  • Calories: 350
  • Sugar: 25g
  • Sodium: 150mg
  • Fat: 15g
  • Saturated Fat: 8g
  • Unsaturated Fat: 7g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 40g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 10g
  • Cholesterol: 80mg

Keywords: pannenkoeken, dulce de leche, chocoladesaus, dessert, recept

Recipe rating