Skip to Content

Mongolian Ground Meat: 30 min puur geluk

Oké, stop alles wat je aan het doen bent! Ik móet je vertellen over mijn nieuwste obsessie: dit waanzinnig simpele maar oh zo smaakvolle Mongolian Ground Meat recept. Serieus, als je denkt dat Aziatisch koken ingewikkeld is, dan bewijst dit gerecht het tegendeel. Ik struikelde over dit idee toen ik op zoek was naar iets snels voor een doordeweekse avond – je kent dat wel, geen zin om lang in de keuken te staan, maar wel iets lekkers willen. En wow, dit Mongolian Ground Meat recept heeft al mijn verwachtingen overtroffen!

Het is zo’n gerecht dat in een mum van tijd op tafel staat, maar smaakt alsof je er uren werk in hebt gestoken. Die rijke, lichtzoete en hartige saus… het is verslavend! Ik ben geen chef-kok, gewoon een enorme liefhebber van lekker eten en koken. Dit recept deel ik met liefde, want ik weet zeker dat het ook bij jou thuis een hit wordt. Geloof me, dit Mongolian Ground Meat ga je vaker maken!

Mongolian Ground Meat - detail 1

Waarom je dit Mongolian Ground Meat Recept geweldig zult vinden

Dus, waarom zou je dit Mongolian Ground Meat recept proberen? Nou, naast het feit dat het waanzinnig lekker is, zijn er nog een paar redenen waarom dit snel jouw nieuwe favoriet wordt:

  • Super Snel: Serieus, in minder dan 30 minuten staat er een complete maaltijd op tafel. Perfect voor die drukke weekdagen!
  • Boordevol Smaak: Die combinatie van sojasaus, bruine suiker en gember is gewoonweg goddelijk. Een beetje zoet, een beetje zout, en die heerlijke Aziatische ‘punch’.
  • Heel Veelzijdig: Je kunt het serveren met rijst, noedels, of zelfs in slabladeren voor een lichtere optie. Gooi er nog wat extra groenten bij en je hebt een complete maaltijd.
  • Makkelijk te Maken: Je hebt geen gekke ingrediënten of ingewikkelde technieken nodig. Dit kan iedereen!

Dit Mongolian Ground Meat is gewoonweg een winnaar, elke keer weer.

Mongolian Ground Meat - detail 2

Benodigdheden voor Mongolian Ground Meat

Voordat we beginnen met dit heerlijke Mongolian Ground Meat avontuur, laten we even kijken wat je nodig hebt uit je keukenla. Gelukkig is het niet veel speciaals, de meeste dingen heb je vast al in huis. Je hebt een goede, grote pan nodig waar al het gehakt lekker in past om bruin te bakken. Een stevige spatel is ook handig om het gehakt rul te maken. En natuurlijk een paar kommen om de saus in te mengen en je ingrediënten klaar te zetten. Simpel toch?

Ingrediënten voor Mongolian Ground Meat

Oké, tijd om de boodschappenlijst erbij te pakken! Voor dit heerlijke Mongolian Ground Meat gerecht heb je niet veel gekke dingen nodig. De meeste ingrediënten zijn gewoon te vinden in de supermarkt. Zorg dat je alles klaar hebt staan voordat je begint, dat maakt het koken zoveel makkelijker en sneller. Hier is wat je nodig hebt:

  • 500 g rundergehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/4 kop sojasaus
  • 1/4 kop bruine suiker
  • 1 el gember, geraspt
  • 1 tl sesamolie
  • 1/4 tl rode pepervlokken (dit is optioneel, als je van een beetje pit houdt!)
  • 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
  • 1 el sesamzaadjes

Dat is alles! Simpel toch? Nu kunnen we echt aan de slag!

Mongolian Ground Meat - detail 3

Hoe je de perfecte Mongolian Ground Meat bereidt

Oké, hier komt het! Het moment van de waarheid: hoe tover je die simpele ingrediënten om tot dit waanzinnige Mongolian Ground Meat gerecht? Geloof me, het is echt kinderspel. Volg gewoon deze stappen en binnen no-time zit je te smullen.

Voorbereiding van de Mongolian Ground Meat

Eerst even alles klaarmaken! Dat is echt de sleutel tot snel koken. Snijd de ui fijn, hak de knoflook en rasp de gember. Meng in een klein kommetje alvast de sojasaus, bruine suiker, geraspte gember, sesamolie en de rode pepervlokken als je die gebruikt. Zet dit kommetje even apart. Snijd de lente-uitjes in mooie ringetjes voor de garnering, die komen later pas.

Het bakken van de Mongolian Ground Meat

Nu gaan we bakken! Verhit de olijfolie in je grote pan op middelhoog vuur. Gooi het rundergehakt erin en bak het rul. Blijf roeren met je spatel zodat het mooi verdeeld wordt en overal bruin wordt. Zie je veel vet in de pan? Giet dat er dan even voorzichtig uit. Dat hoeft niet allemaal in je Mongolian Ground Meat! Voeg nu de fijngehakte ui en knoflook toe en bak die even mee tot ze lekker zacht en geurig zijn. Dit duurt meestal een paar minuutjes.

De saus en sudderen van de Mongolian Ground Meat

Tijd voor de magie! Giet het sausmengsel dat je eerder hebt gemaakt over het gehakt in de pan. Roer alles goed door zodat elk stukje gehakt bedekt is met die heerlijke saus. Breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat het dan sudderen op laag vuur. Dit is belangrijk! Laat het zo’n 5 tot 10 minuten sudderen, of tot de saus mooi is ingedikt en sticky is geworden. Je wilt dat de saus zich echt om het gehakt wikkelt. Blijf af en toe roeren. Proef even en pas de smaak eventueel nog aan. En voilà, je Mongolian Ground Meat is klaar! Garneer met de lente-uitjes en sesamzaadjes en serveer meteen. Eet smakelijk!

Mongolian Ground Meat - detail 4

Tips voor succes met je Mongolian Ground Meat

Oké, je hebt de stappen doorlopen, maar hier zijn nog een paar van mijn persoonlijke tips om je Mongolian Ground Meat echt perfect te maken. Ten eerste, dat afgieten van het vet is echt een must. Te veel vet maakt het gerecht zwaar. Wees niet bang om de hoeveelheid rode pepervlokken aan te passen. Ik hou wel van een beetje pit, maar niet iedereen! Begin met een klein beetje en voeg meer toe als je durft. En proeven, proeven, proeven! Voordat de saus helemaal ingedikt is, geef het een likje. Misschien wil je nog een snufje suiker of een extra scheutje sojasaus? Het is jouw Mongolian Ground Meat, maak hem zoals JIJ hem lekker vindt!

Variaties op Mongolian Ground Meat

Het mooie van dit Mongolian Ground Meat recept is dat je er makkelijk mee kunt spelen! Wil je eens iets anders proberen? Geen probleem! In plaats van rundergehakt kun je ook prima kipgehakt of zelfs kalkoengehakt gebruiken. Dat maakt het net weer wat lichter. En als je wat extra vitamines wilt toevoegen, gooi er dan gerust wat fijngesneden paprika, broccoli-roosjes of sugar snaps bij. Voeg ze tegelijk met de ui en knoflook toe, of net iets eerder als ze wat langer moeten garen. Zo maak je jouw perfecte Mongolian Ground Meat!

Veelgestelde vragen over Mongolian Ground Meat

Heb je nog vragen over dit heerlijke Mongolian Ground Meat recept? Geen zorgen, hier zijn een paar dingen die me vaak gevraagd worden:

Kan ik dit Mongolian Ground Meat invriezen?

Ja hoor, absoluut! Laat het gerecht eerst helemaal afkoelen en bewaar het dan in een luchtdichte bak in de vriezer. Als je het wilt eten, laat het dan eerst ontdooien in de koelkast en warm het voorzichtig op in een pan op laag vuur, of in de magnetron.

Welke rijst past het beste bij dit gerecht?

Witte rijst, zoals basmati of jasmijnrijst, is heerlijk bij dit Mongolian Ground Meat. De neutrale smaak van de rijst combineert perfect met de rijke saus. Maar bruine rijst kan ook prima als je iets gezonder wilt!

Kan ik minder suiker gebruiken?

Ja, je kunt de hoeveelheid bruine suiker aanpassen naar je eigen smaak. Begin met iets minder en proef of het zoet genoeg is voor jou. De bruine suiker helpt wel bij het indikken van de saus en geeft die lekkere karamelachtige smaak, dus laat het niet helemaal weg!

Is dit gerecht pittig?

Dat hangt helemaal af van de rode pepervlokken die je gebruikt. Als je ze weglaat, is het gerecht helemaal niet pittig. Als je van een beetje hitte houdt, voeg dan een snufje toe. Hou je van écht pittig, dan kun je altijd meer toevoegen. Pas het gewoon aan naar wat jij lekker vindt!

Voedingsinformatie

Even een kleine opmerking over de voedingswaarde van dit Mongolian Ground Meat recept. De informatie die je hierboven ziet, is een schatting. Het kan best een beetje verschillen, afhankelijk van welk merk gehakt je gebruikt, hoeveel olie je precies toevoegt, en welke andere ingrediënten je kiest. Zie het als een richtlijn, geen exacte wetenschap! Maar het is toch fijn om een idee te hebben, toch?

Klaar om je eigen Mongolian Ground Meat te maken?

Nou, daar ga je! Ik hoop echt dat je net zo enthousiast bent geworden over dit Mongolian Ground Meat recept als ik. Het is zo makkelijk, zo snel en zo ontzettend lekker. Probeer het uit, ga aan de slag in je eigen keuken en laat me weten wat je ervan vindt! Kom zeker terug hier op de blog om een reactie achter te laten of het recept te beoordelen. Ik ben super benieuwd naar jullie creaties!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Mongolian Ground Meat

Mongolian Ground Meat: 30 min puur geluk


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Een snel en smakelijk gerecht met gehakt in Mongoolse stijl.


Ingredients

Scale
  • 500 g rundergehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/4 kop sojasaus
  • 1/4 kop bruine suiker
  • 1 el gember, geraspt
  • 1 tl sesamolie
  • 1/4 tl rode pepervlokken (optioneel)
  • 2 lente-uitjes, in ringen
  • 1 el sesamzaadjes

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg het rundergehakt toe en bak rul. Giet overtollig vet af.
  3. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
  4. Meng in een kom de sojasaus, bruine suiker, gember, sesamolie en rode pepervlokken (indien gebruikt).
  5. Giet de saus over het gehaktmengsel en roer goed door.
  6. Laat sudderen gedurende 5-10 minuten, of tot de saus is ingedikt.
  7. Garneer met lente-uitjes en sesamzaadjes.
  8. Serveer warm met rijst of noedels.

Notes

  • Je kunt ook ander soort gehakt gebruiken, zoals kip of kalkoen.
  • Pas de hoeveelheid rode pepervlokken aan naar smaak.
  • Serveer met gestoomde groenten voor een complete maaltijd.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 15 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Aziatisch

Nutrition

  • Serving Size: 1/4 recept
  • Calories: 350
  • Sugar: 15g
  • Sodium: 800mg
  • Fat: 20g
  • Saturated Fat: 7g
  • Unsaturated Fat: 10g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 20g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 25g
  • Cholesterol: 80mg

Keywords: Mongools gehakt, gehaktgerecht, Aziatisch eten, snel recept

Recipe rating