Skip to Content

Lasagna of Your Dreams! maak je in 40 min

Oké, luister even goed! Als er één gerecht is waar ik echt, maar dan ook écht blij van word, dan is het wel deze Lasagna of Your Dreams! Serieus, dit is niet zomaar een recept, dit is comfort food op z’n allerbest. Ik weet nog de eerste keer dat ik deze maakte, de geur die door het huis trok… Ik wist meteen: dit is de winnaar. En sindsdien staat ‘ ie hier regelmatig op tafel. Het mooie is, het klinkt misschien ingewikkeld, maar dat valt reuze mee! Je bent ongeveer 20 minuutjes bezig met voorbereiden en dan schuift ‘ie zo de oven in voor zo’n 40 minuten. En tadaaa, je hebt een heerlijke Lasagna of Your Dreams! die goed is voor wel 4 porties. Perfect voor een doordeweekse avond of gezellig in het weekend!

Ik ben zo enthousiast over dit recept omdat het gewoon klopt. De rijke gehaktsaus, die romige, fluweelzachte bechamel… en dan die goudbruine, bubbelende kaaslaag erbovenop. Zucht. Het is puur geluk op een bord, echt waar. Dus, ben je klaar om de Lasagna of Your Dreams! te maken? Ik help je er stap voor stap doorheen!

Lasagna of Your Dreams! - detail 1

Waarom Je Dol Zult Zijn op Deze Lasagna of Your Dreams!

Deze Lasagna of Your Dreams! is echt een blijvertje, en wel hierom:

  • Hij is verrassend makkelijk te maken. Geen paniek, ook als je nieuw bent in de keuken!
  • De smaak is gewoon waanzinnig. Rijk, vol en heerlijk troostrijk.
  • Die bechamelsaus, oh la la! Zo ontzettend romig, dat maakt echt het verschil.
  • Het is dé perfecte maaltijd voor het hele gezin. Iedereen is er dol op, gegarandeerd!
  • En die goudbruine kaaslaag? Verslavend lekker!

Kortom, deze Lasagna of Your Dreams! is comfort food op zijn best en maakt iedereen aan tafel blij!

Lasagna of Your Dreams! - detail 2

Essentiële Ingrediënten voor de Lasagna of Your Dreams!

Oké, tijd om te kijken wat we allemaal nodig hebben om die fantastische Lasagna of Your Dreams! op tafel te toveren. Gelukkig zijn het allemaal dingen die je meestal wel in huis hebt, of makkelijk kunt vinden in de supermarkt. Geen gekke fratsen hier, gewoon pure, lekkere ingrediënten die samen magie creëren!

Voor deze heerlijke lasagna heb je nodig:

  • Een pak lasagnebladen (ongeveer 250 gram, de ‘ovenklare’ variant is super handig!)
  • 500 gram rundergehakt. Lekker mager of iets vetter, wat jij fijn vindt.
  • 1 flinke ui, fijn gesnipperd.
  • 2 teentjes knoflook, geperst of heel fijn gehakt.
  • 1 blik gepelde tomaten (van 400 gram), even grof prakken met een vork.
  • Een scheutje olijfolie om in te bakken.
  • Zout en peper, gewoon naar je eigen smaak. Proef tussendoor!
  • Ongeveer 150 gram geraspte kaas. Jonge kaas, oude kaas, Parmezaan… wat jij lekker vindt!
  • Voor de bechamelsaus: 50 gram boter, 50 gram bloem en 500 ml melk.
  • En een snufje nootmuskaat voor die heerlijke bechamelsaus. Echt niet overslaan!

Dat is het! Met deze simpele lijst gaan we aan de slag met jouw Lasagna of Your Dreams!

Lasagna of Your Dreams! - detail 3

Benodigdheden voor de Lasagna of Your Dreams!

Naast de heerlijke ingrediënten heb je natuurlijk ook een paar dingen nodig om deze Lasagna of Your Dreams! te maken. Gelukkig heb je het meeste waarschijnlijk al in huis. Denk aan een goede pan om de gehaktsaus in te maken, een steelpan voor die romige bechamelsaus en natuurlijk een mooie ovenschaal waar al die lagen in passen. Oh, en een spatel of lepel om te roeren en de sausjes te verdelen is ook wel zo handig!

Lasagna of Your Dreams! - detail 4

Stap-voor-Stap Bereiding van de Lasagna of Your Dreams!

Oké, hier komt het! De magie begint. We gaan nu laagje voor laagje die onvergetelijke Lasagna of Your Dreams! in elkaar zetten. Volg deze stappen en het kan niet misgaan, echt niet!

  1. Zet de oven aan! Verwarm ‘m vast voor op 180°C. Zo is ‘ie klaar als jij dat bent.
  2. Begin met de gehaktsaus. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de gesnipperde ui tot ‘ie lekker zacht is. Gooi dan de knoflook erbij en bak nog even mee tot het heerlijk ruikt.
  3. Nu het gehakt! Voeg het rundergehakt toe en bak het rul. Zorg dat er geen grote klonten meer zijn.
  4. Giet de gepelde tomaten uit blik erbij. Prak ze een beetje fijn in de pan met je lepel. Laat dit nu rustig pruttelen. Zo’n 10-15 minuutjes is prima, hoe langer hoe meer smaak! Breng op smaak met zout en peper. Proef even!
  5. Tijd voor de bechamelsaus! Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Roer de bloem erdoor met een garde en laat even meebakken (ongeveer een minuutje). Dit klinkt misschien gek, maar zo kook je die bloemsmaak eruit.
  6. Haal de pan even van het vuur en giet geleidelijk de melk erbij, terwijl je constant blijft roeren met de garde. Dit is belangrijk om klontjes te voorkomen!
  7. Zet de pan weer op het vuur en breng de saus al roerend aan de kook. Blijf roeren! Zodra ‘ie kookt, zie je dat ‘ie indikt. Laat nog even zachtjes koken tot de saus mooi dik en glad is. Breng de bechamel op smaak met zout, peper en een flinke snuf nootmuskaat. Heerlijk!
  8. Nu gaan we stapelen! Pak je ovenschaal erbij. Begin met een dun laagje gehaktsaus op de bodem.
  9. Leg hier een laag lasagnebladen op. Als je ovenklare bladen gebruikt, hoef je die dus niet eerst te koken, super handig!
  10. Schep hier weer een laag gehaktsaus op, gevolgd door een laag romige bechamelsaus.
  11. Herhaal nu het stapelen: lasagnebladen, gehaktsaus, bechamelsaus. Ga zo door tot je bijna aan de bovenkant van de schaal bent en je ingrediënten op zijn.
  12. Eindig altijd met een mooie laag bechamelsaus bovenop. En strooi daar rijkelijk de geraspte kaas overheen. Lekker veel!
  13. Schuif de schaal in de voorverwarmde oven en bak je Lasagna of Your Dreams! in 30 tot 40 minuten goudbruin en bubbelend. De bladen moeten gaar zijn en de kaas mooi gekleurd.
  14. Haal de lasagna uit de oven en laat ‘m heel even, zeg 5 minuutjes, rusten voordat je gaat snijden. Zo valt ‘ie niet uit elkaar en blijven de lagen mooi.

En voilà! Jouw Lasagna of Your Dreams! is klaar om van te genieten. Eet smakelijk!

Lasagna of Your Dreams! - detail 5

Tips voor een Perfecte Lasagna of Your Dreams!

Oké, je bent al goed op weg naar die perfecte Lasagna of Your Dreams! Maar hier nog een paar kleine dingetjes die ‘m echt van goed naar fantastisch tillen. Vertrouw me, dit zijn de kneepjes!

  • Die bechamelsaus: geduld is een schone zaak! Blijf roeren als je de melk toevoegt, zo voorkom je klontjes. En laat ‘m op het vuur echt even goed indikken tot ‘ie mooi dik is, anders wordt je lasagna te waterig.
  • Bij het opbouwen van de lagen: begin en eindig altijd met saus! Dat zorgt ervoor dat de lasagnebladen goed gaar worden en niet uitdrogen aan de bovenkant.
  • Gebruik je ‘gewone’ lasagnebladen die je moet koken? Kook ze dan net iets korter dan op de verpakking staat (al dente), want ze garen nog verder in de oven.
  • Wil je een extra rijke saus? Voeg een scheutje rode wijn toe aan de gehaktsaus en laat even inkoken voordat de tomaten erbij gaan. Wow!

Met deze tips wordt jouw Lasagna of Your Dreams! gegarandeerd een succes!

Veelgestelde Vragen over de Lasagna of Your Dreams!

Ik snap het helemaal, als je iets nieuws maakt (of misschien wel voor het eerst), zijn er altijd wel wat vraagtekens. Geen zorgen! Hier beantwoord ik de meest voorkomende vragen over deze heerlijke Lasagna of Your Dreams!, zodat jij vol vertrouwen aan de slag kunt.

Kan ik dit recept van tevoren maken?
Ja, absoluut! Je kunt de hele lasagna al in elkaar zetten en ‘m dan, ongebakken, afgedekt in de koelkast zetten. Bak ‘m de volgende dag af. Of bak ‘m helemaal af en warm ‘m later weer op. Ideaal voor als je gasten krijgt of weinig tijd hebt op de dag zelf!

Mijn bechamelsaus is klonterig, wat nu?
Oeps! Geen paniek. Haal de saus van het vuur en klop ‘m goed door met een garde. Als het echt niet lukt, giet de saus dan voorzichtig door een fijne zeef. Meestal lost het zich wel op door goed te blijven roeren tijdens het maken.

Kan ik andere soorten kaas gebruiken?
Jazeker! Hoewel geraspte kaas zoals Goudse of Edammer prima werkt voor die mooie korst, kun je ook andere kazen toevoegen. Een beetje Parmezaan door de bechamel of over de bovenkant geeft extra smaak. Mozzarella maakt de bovenkant lekker ‘chewy’. Experimenteer gerust met jouw favorieten voor jouw perfecte Lasagna of Your Dreams!

Hoe weet ik of de lasagnebladen gaar zijn?
Als je ovenklare bladen gebruikt, garen die in de oven door het vocht van de sauzen. Na de baktijd van 30-40 minuten en een paar minuten rusten, zijn ze meestal perfect. Als je twijfelt, kun je voorzichtig met een mes of vork in de lasagna prikken. Voelt het zacht aan, dan zijn de bladen gaar.

Variaties op de Lasagna of Your Dreams!

Het mooie van deze Lasagna of Your Dreams! is dat je er heerlijk mee kunt spelen! Dit basisrecept is fantastisch, maar je kunt ‘m makkelijk aanpassen naar je eigen smaak of wat je nog in huis hebt liggen. Hier een paar ideetjes:

  • Extra groenten? Ja graag! Voeg fijngehakte paprika, courgette of champignons toe aan de gehaktsaus. Bak ze even mee met de ui en knoflook.
  • Meer kruiden? Een theelepel gedroogde oregano of Italiaanse kruiden door de gehaktsaus geeft ‘m extra pit en die authentieke Italiaanse smaak.
  • Geen vleeseter? Vervang het rundergehakt door vegetarisch gehakt of linzen voor een heerlijke vega-variant van deze Lasagna of Your Dreams!
  • Voor de liefhebbers van een beetje pit: voeg een snufje chilivlokken toe aan de gehaktsaus.

Wees creatief en maak jouw Lasagna of Your Dreams! helemaal eigen!

Bewaren en Opwarmen van de Lasagna of Your Dreams!

Heb je nog wat over van deze heerlijke Lasagna of Your Dreams!? Lucky you! Je kunt restjes makkelijk bewaren. Laat de lasagna eerst goed afkoelen tot kamertemperatuur. Dek de schaal dan goed af met plasticfolie of bewaar porties in luchtdichte bakjes in de koelkast. Zo blijft ‘ie zeker 2-3 dagen lekker.

Opwarmen kan prima in de magnetron, maar voor het beste resultaat (en die knapperige kaaslaag!) warm je ‘m weer op in de oven. Zet de portie (of de hele schaal) in een voorverwarmde oven op 180°C tot ‘ie weer goed warm is van binnen. Dit duurt meestal zo’n 15-20 minuutjes. Geniet nog een keer van je Lasagna of Your Dreams!!

Voedingsinformatie (Indicatie)

Oké, even een kleine disclaimer: deze voedingsinformatie is een schatting, hè? Het hangt natuurlijk een beetje af van de exacte ingrediënten en merken die je gebruikt voor je Lasagna of Your Dreams! Maar om je een idee te geven, hier is een indicatie per portie:

  • Calorieën: ongeveer 600 kcal
  • Suiker: 10g
  • Natrium: 800mg
  • Vet: 30g
  • Verzadigd vet: 15g
  • Koolhydraten: 40g
  • Eiwit: 35g

Zo weet je een beetje waar je aan toe bent met deze heerlijke, maar oh zo rijke Lasagna of Your Dreams!

Laat een Reactie Achter!

Nou, daar heb je ‘m dan: de Lasagna of Your Dreams! Ik hoop echt dat je net zo enthousiast bent om deze te maken als ik ben om ‘m te delen. Heb je ‘m gemaakt? Laat me dan alsjeblieft weten hoe ‘ie was! Deel je ervaringen, geef ‘m een sterrenbeoordeling, of vertel me jouw geheime tip. Vind ik super leuk!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Lasagna of Your Dreams!

Lasagna of Your Dreams! maak je in 40 min


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 60 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: None

Description

Een heerlijke lasagna met romige bechamelsaus.


Ingredients

Scale
  • 1 pak lasagna bladen
  • 500g rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik gepelde tomaten (400g)
  • 1 el olijfolie
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 150g geraspte kaas
  • 50g boter
  • 50g bloem
  • 500 ml melk
  • Nootmuskaat naar smaak

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Fruit de ui en knoflook in olijfolie.
  3. Voeg het gehakt toe en bak rul.
  4. Voeg de gepelde tomaten toe en laat sudderen.
  5. Maak de bechamelsaus: smelt boter, roer bloem erdoor en voeg geleidelijk melk toe. Breng aan de kook en laat indikken. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  6. Bouw de lasagna op: begin met een laagje saus, dan lasagnebladen, gehaktsaus en bechamelsaus. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje bechamelsaus.
  7. Bestrooi met geraspte kaas.
  8. Bak 30-40 minuten in de oven, tot de kaas goudbruin is.

Notes

  • Laat de lasagna even rusten voor het serveren.
  • Je kunt extra groenten toevoegen aan de gehaktsaus.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 40 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 600
  • Sugar: 10g
  • Sodium: 800mg
  • Fat: 30g
  • Saturated Fat: 15g
  • Unsaturated Fat: 10g
  • Trans Fat: 1g
  • Carbohydrates: 40g
  • Fiber: 5g
  • Protein: 35g
  • Cholesterol: 100mg

Keywords: Lasagna, gehakt, bechamel, Italiaans

Recipe rating