Skip to Content

Knoflook Kip & Champignons in een Romige Pasta Saus: Puur Genot in 35 Min.

Hé, mijn lieve foodies! Vandaag duiken we in iets waar mijn hart sneller van gaat kloppen: de ultieme romige pasta! Ik heb het over mijn Knoflook Kip & Champignons in een Romige Pasta Saus. Geloof me, dit is niet zomaar een pastaatje; dit is comfort food op zijn best, perfect voor die drukke doordeweekse avonden wanneer je iets heerlijks, maar toch snels op tafel wilt zetten.

Ik herinner me nog de eerste keer dat ik dit gerecht maakte. Ik kwam thuis na een lange dag en had zin in iets warms en troostends. Met wat ik nog in huis had – kip, champignons, en natuurlijk knoflook – toverde ik deze romige droom in elkaar. Sindsdien is het een absolute favoriet hier in huis. Het is zo’n gerecht dat je keer op keer wilt maken, en elke keer weer verrast door de eenvoud en de diepe smaken. Klaar om je smaakpapillen te verwennen?

Garlic Chicken & Mushrooms in a Creamy Pasta Sauce - detail 1

Waarom Je Dol Zult Zijn op deze Knoflook Kip & Champignons in een Romige Pasta Saus

Nou, waarom zou je niet dol zijn op dit gerecht? Ik zal je vertellen waarom dit mijn absolute go-to is voor elke gelegenheid. Het is echt alsof je een dikke, warme knuffel krijgt na een lange dag, maar dan in de vorm van eten! En het mooiste? Het is een fluitje van een cent om te maken.

  • Supersnel op tafel: Geloof me, in minder dan 35 minuten staat dit feestmaal voor je neus. Perfect voor die avonden dat je geen zin of tijd hebt om lang in de keuken te staan, maar wel iets lekkers wilt.
  • Smaakexplosie: De combinatie van malse kip, aardse champignons en die heerlijke knoflook in een zijdezachte, romige saus… Oef, dat is puur genieten! Elke hap is een feestje.
  • Veelzijdigheid ten top: Je kunt er eindeloos mee variëren! Voeg extra groenten toe, wissel de kruiden, of probeer eens een andere pasta. Het past zich zo makkelijk aan jouw smaak aan, echt top!
  • Iedereen is fan: Dit gerecht valt bij iedereen in de smaak, van de kleinste eter tot de grootste bourgondiër. Dus, geen gedoe aan tafel, gewoon blije gezichten!

Kortom, dit is comfort food van de bovenste plank, zonder urenlang zwoegen in de keuken. Je wilt dit gewoon proberen, vertrouw me maar!

Garlic Chicken & Mushrooms in a Creamy Pasta Sauce - detail 2

Benodigdheden voor je Knoflook Kip & Champignons in een Romige Pasta Saus

Oké, schrijf maar mee, want voor dit heerlijke gerecht heb je een paar simpele, maar oh zo belangrijke dingen nodig. Dit is mijn boodschappenlijstje voor die perfecte romige pasta waar iedereen dol op zal zijn. Geen gekke fratsen, gewoon pure, smaakvolle ingrediënten die samen de magie creëren!

  • 400 gram pasta (ik gebruik meestal fettuccine of linguine, die vangen de saus zo lekker op!)
  • 2 eetlepels olijfolie (gewoon een goede, extra vierge olijfolie, die doet wonderen)
  • 500 gram kipfilet, in mooie blokjes gesneden (ongeveer 2-3 cm, zo bakken ze mooi gelijkmatig)
  • 250 gram champignons, lekker in plakjes gesneden (niet te dik, niet te dun, gewoon goed)
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt (en dan bedoel ik ook echt fijn, die smaak wil je overal!)
  • 250 ml kippenbouillon (een goede kwaliteit maakt echt verschil, geloof me)
  • 200 ml slagroom (dit is de basis voor je romigheid, dus wees niet zuinig!)
  • 50 gram Parmezaanse kaas, vers geraspt (die uit een zakje kan, maar vers is écht beter)
  • Zout en peper naar smaak (altijd proeven en dan pas toevoegen, hè?)
  • Verse peterselie, gehakt (voor die frisse finishing touch, onmisbaar!)

Verse Ingrediënten voor de Beste Romige Pasta

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: de kwaliteit van je ingrediënten is de sleutel tot succes. Vooral bij dit gerecht, waar elke smaak zo mooi tot z’n recht komt. Die verse knoflook, de malse kip en de aardse champignons maken echt het verschil in de diepte van je saus. Dus, ga voor vers, je proeft het verschil meteen!

Stap-voor-stap Bereiding van Knoflook Kip & Champignons in een Romige Pasta Saus

Oké, nu komt het leukste deel: de magie laten gebeuren! Volg deze stappen en je hebt in een mum van tijd een goddelijke maaltijd op tafel staan. Geloof me, het is makkelijker dan je denkt en zo ontzettend de moeite waard!

  1. Pasta koken: Begin met je pasta! Kook die volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meestal is dat zo’n 8-10 minuten. Ik gebruik graag een grote pan met ruim gezouten water. Als de pasta klaar is, giet je ‘m af en zet je ‘m even apart. Je wilt ‘m niet laten plakken, dus eventueel een scheutje olijfolie erdoorheen.
  2. Kip bakken: Terwijl je pasta kookt, verhit je de 2 eetlepels olijfolie in een grote pan of wok op middelhoog vuur. Voeg de blokjes kipfilet toe. Bak ze goudbruin en gaar, dat duurt meestal zo’n 5-7 minuten. Zorg dat ze mooi doorbakken zijn vanbinnen. Haal de kip uit de pan en leg ‘m even opzij.
  3. Champignons bakken: In dezelfde pan (ja, die met al die lekkere bakrestjes van de kip!) voeg je nu de plakjes champignons toe. Bak ze tot ze zacht zijn en al hun vocht hebben afgegeven. Dit kan zo’n 5 minuten duren. Ze moeten mooi gekarameliseerd zijn, dat geeft extra smaak!
  4. Knoflook toevoegen: Zodra de champignons mooi zijn, voeg je de fijngehakte knoflook toe. Bak de knoflook ongeveer 1 minuut mee. Let op: hij mag niet bruin worden, anders wordt ‘ie bitter! Je wilt alleen die heerlijke geur.
  5. Saus maken: Giet nu de kippenbouillon en de slagroom in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes sudderen. Laat de saus zo’n 5 minuten pruttelen, of totdat ‘ie een beetje is ingedikt. Je zult zien dat ‘ie steeds romiger wordt.
  6. Kaas en kruiden: Roer de vers geraspte Parmezaanse kaas erdoorheen tot deze helemaal gesmolten is. Proef de saus en breng op smaak met zout en peper. Wees niet bang om te proeven en eventueel wat extra toe te voegen, dit is jouw saus!
  7. Alles samenvoegen: Voeg de gebakken kip en de gekookte pasta toe aan de romige saus in de pan. Meng alles goed door elkaar, zodat elke sliert pasta bedekt is met die heerlijke saus en de kip mooi verdeeld is.
  8. Serveren: Serveer je Knoflook Kip & Champignons in een Romige Pasta Saus direct. Garneer met wat vers gehakte peterselie voor een frisse touch en een beetje kleur. Eet smakelijk!

Garlic Chicken & Mushrooms in a Creamy Pasta Sauce - detail 3

Tips voor de Perfecte Romige Saus

Een romige saus is de ster van dit gerecht, en ik heb een paar trucjes om ‘m perfect te krijgen! Ten eerste: laat de saus rustig indikken. Geduld is een schone zaak hier. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Ten tweede: gebruik volle slagroom, geen light-varianten, want dat gaat ten koste van de romigheid. En als laatste: proef, proef, proef! Zo zorg je ervoor dat de zout- en peperbalans precies goed is. Zo krijg je die zijdezachte, smaakvolle saus waar je van droomt!

Veelgestelde Vragen over Knoflook Kip & Champignons in een Romige Pasta Saus

Ik krijg vaak vragen over dit recept, en dat is helemaal niet gek! Het is zo’n veelzijdig en geliefd gerecht dat er altijd wel iets te vragen valt. Ik heb de meest voorkomende vragen voor je op een rijtje gezet, zodat je vol vertrouwen aan de slag kunt met jouw Knoflook Kip & Champignons in een Romige Pasta Saus. Want ik wil natuurlijk dat het bij jou net zo’n succes wordt als bij mij!

Kan ik andere groenten toevoegen aan mijn Knoflook Kip & Champignons in een Romige Pasta Saus?

Absoluut! Dat is juist het leuke van dit recept: je kunt er heerlijk mee variëren. Ik voeg graag een handje verse spinazie toe op het einde; die slinkt dan mooi in de warme saus. Broccoli, doperwtjes of zelfs wat paprika passen er ook prima bij. Voeg ze dan wel op tijd toe, zodat ze goed gaar worden. Zo maak je je romige pasta nog gezonder en kleurrijker!

Hoe bewaar ik restjes van Knoflook Kip & Champignons in een Romige Pasta Saus?

Als je al het geluk hebt om restjes over te houden, bewaar ze dan in een luchtdichte container in de koelkast. Ze blijven zo’n 2-3 dagen goed. Bij het opwarmen kun je het beste een scheutje melk of bouillon toevoegen, want de saus kan wat indikken. Verwarm het zachtjes op laag vuur of in de magnetron, roer af en toe goed door, en je hebt zo weer een heerlijke maaltijd!

Voedingsinformatie van je Knoflook Kip & Champignons in een Romige Pasta Saus

Natuurlijk, hier is een schatting van de voedingswaarden voor deze heerlijke Knoflook Kip & Champignons in een Romige Pasta Saus. Onthoud wel: dit zijn gemiddelden! De exacte waarden kunnen variëren afhankelijk van de specifieke merken die je gebruikt, hoe gul je bent met de Parmezaanse kaas, of welke soort pasta je kiest. Zie het als een richtlijn, geen wet!

Garlic Chicken & Mushrooms in a Creamy Pasta Sauce - detail 4

Deel Jouw Ervaring met Knoflook Kip & Champignons in een Romige Pasta Saus

Nou, en? Is het gelukt? Ik ben zo benieuwd naar jouw ervaringen met deze heerlijke Knoflook Kip & Champignons in een Romige Pasta Saus! Niets maakt me blijer dan te horen dat mijn recepten een plekje vinden in jullie keukens. Dus, heb je het gemaakt? Laat dan hieronder een reactie achter, vertel me wat je ervan vond, en deel je tips! En oh, als je foto’s hebt, tag me dan vooral op social media. Ik kan niet wachten om jullie creaties te zien!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Garlic Chicken & Mushrooms in a Creamy Pasta Sauce

Knoflook Kip & Champignons in een Romige Pasta Saus: Puur Genot in 35 Min.


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Een romige pasta met kip, knoflook en champignons. Een snel en eenvoudig gerecht voor een doordeweekse avond.


Ingredients

Scale
  • 400 g pasta (bijv. fettuccine of linguine)
  • 2 el olijfolie
  • 500 g kipfilet, in blokjes gesneden
  • 250 g champignons, in plakjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 ml kippenbouillon
  • 200 ml slagroom
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, gehakt (voor garnering)

Instructions

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan of wok op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  3. Voeg de champignons toe aan dezelfde pan en bak tot ze zacht zijn en hun vocht hebben afgegeven.
  4. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee tot het geurig is.
  5. Giet de kippenbouillon en slagroom in de pan. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes sudderen tot de saus iets is ingedikt.
  6. Roer de Parmezaanse kaas erdoor tot deze gesmolten is. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Voeg de gebakken kip en de gekookte pasta toe aan de saus. Meng goed door elkaar.
  8. Serveer direct, gegarneerd met verse peterselie.

Notes

  • Gebruik gerust andere soorten paddenstoelen dan champignons.
  • Voeg wat spinazie toe voor extra groenten.
  • Restjes zijn de volgende dag ook lekker.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Koken, Bakken
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 650
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 700mg
  • Fat: 35g
  • Saturated Fat: 18g
  • Unsaturated Fat: 12g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 50g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 40g
  • Cholesterol: 120mg

Keywords: pasta, kip, champignons, romig, knoflook, snel, eenvoudig

Recipe rating