Skip to Content

Ongelooflijke Keto Butter Tarts with Pecans met 12 stuks

Oké, luister even goed! Als er één ding is waar ik echt heel blij van word, dan zijn het wel deze Keto Butter Tarts with Pecans. Serieus, vergeet alles wat je dacht te weten over suikervrije traktaties. Deze taartjes zijn zó ontzettend lekker dat je niet gelooft dat er geen grammetje suiker in zit. En die pecannoten? Die maken het helemaal af!

Ik moest dit recept gewoon met jullie delen. Butter tarts zijn voor mij jeugdherinneringen in een gebakje. De geur die uit de oven komt… onbetaalbaar! Maar ja, al die suiker… dat paste niet meer in mijn levensstijl. Dus ben ik de keuken ingedoken, heb ik zitten experimenteren (en ja, ook wat mislukkingen gehad, haha!) en uiteindelijk heb ik DE perfecte keto-versie gevonden. En ik kan je vertellen, deze Keto Butter Tarts with Pecans zijn minstens net zo goed, zo niet beter, dan het origineel.

Wat maakt ze zo speciaal? Nou, ze zijn heerlijk kleverig van binnen, met een lichte crunch van die pecannoten, en een zalige, boterachtige korst die smelt op je tong. En het beste nieuws? Ze zijn helemaal low-carb en suikervrij. Perfect voor als je keto volgt, of gewoon minder suiker wilt eten, maar toch wilt genieten van iets echt lekkers. Geloof me, dit wil je proberen!

Keto Butter Tarts with Pecans - detail 1

Waarom je van deze Keto Butter Tarts with Pecans zult houden

Oké, waarom zou je in hemelsnaam de keuken induiken voor deze Keto Butter Tarts with Pecans? Nou, laat ik je vertellen, er zijn ZOOO veel redenen! Dit is niet zomaar een receptje, dit is een gamechanger voor iedereen die suiker probeert te vermijden, maar toch van een echt goede traktatie houdt. Hier zijn een paar van mijn favoriete punten:

  • Suikervrij en Low-Carb: Dit is natuurlijk de grootste plus! Je kunt genieten van een heerlijk zoet gebakje zonder dat je uit ketose vliegt. Geen suikerdips, alleen maar puur genot.
  • Ongelooflijk Lekker: Serieus, de smaak is waanzinnig. Die rijke, boterachtige vulling met de nootachtige pecannoten… het is de perfecte combinatie. Je mist de ‘gewone’ versie geen seconde, echt niet!
  • Makkelijker Dan Je Denkt: Klinkt misschien ingewikkeld, maar dat valt reuze mee. Met mijn stappenplan (en een beetje liefde, natuurlijk!) zet je zo een batch van deze heerlijkheden op tafel.
  • Perfect voor Elk Moment: Of je nu zin hebt in iets bij de koffie, een dessertje zoekt, of iets lekkers mee wilt nemen naar een feestje (en iedereen wilt verbazen!), deze taartjes zijn altijd een goed idee.

Dus ja, als je op zoek bent naar een suikervrije traktatie die ook nog eens waanzinnig smaakt, stop met zoeken! Deze Keto Butter Tarts with Pecans zijn het helemaal.

Keto Butter Tarts with Pecans - detail 2

Ingrediënten voor Keto Butter Tarts with Pecans

Oké, om deze heerlijke Keto Butter Tarts with Pecans te kunnen maken, hebben we natuurlijk een paar fijne ingrediënten nodig. Geen gekke dingen hoor, de meeste heb je misschien zelfs al in huis als je een beetje keto-minded bent. Hier is wat er op je lijstje moet staan:

  • 1 en 1/2 kop amandelmeel
  • 1/4 kop erythritol (voor de korst)
  • 1/2 theelepel xanthaangom
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/2 kop koude ongezouten boter, in blokjes gesneden (superbelangrijk voor een goede korst!)
  • 1 groot ei (voor de korst)
  • 1 theelepel vanille-extract (voor de korst)
  • 1/2 kop ongezouten boter (voor de vulling)
  • 1/2 kop erythritol (voor de vulling)
  • 1/4 kop suikervrije ahornsiroop
  • 1 theelepel vanille-extract (voor de vulling)
  • 1 groot ei (voor de vulling)
  • 1 kop gehakte pecannoten (duh!)

Zorg dat je alles bij de hand hebt voordat je begint, dat werkt zo fijn! En die koude boter voor de korst… niet vergeten, dat maakt echt een verschil!

Keto Butter Tarts with Pecans - detail 3

Benodigdheden voor Keto Butter Tarts with Pecans

Naast de heerlijke ingrediënten heb je ook een paar handige dingen in je keuken nodig om deze fantastische Keto Butter Tarts with Pecans tevoorschijn te toveren. Geen rocket science hoor, gewoon de basis die elke thuisbakker wel heeft. Zorg dat je dit klaar hebt staan:

  • Een paar goede mengkommen (eentje voor de korst, eentje voor de vulling)
  • Muffinvormpjes! Dit is natuurlijk essentieel. Een standaard muffinbakplaat voor 12 taartjes is perfect.
  • Een deegroller (om die korst mooi dun te krijgen)
  • Een ronde uitsteker, iets groter dan de holtes van je muffinvormpjes. Een glas kan ook prima werken als je geen uitsteker hebt!
  • Een pannetje om de vulling in te smelten.
  • En natuurlijk een oven!

Met deze spulletjes ben je helemaal klaar om aan de slag te gaan. Makkelijk, toch?

Keto Butter Tarts with Pecans - detail 4

Bereiding van Keto Butter Tarts with Pecans

Oké, nu komt het leukste gedeelte: het maken van deze zalige Keto Butter Tarts with Pecans! Geen stress hoor, ik loods je er stap voor stap doorheen. Het is echt niet moeilijk, en het resultaat is zó de moeite waard. Volg gewoon mijn aanwijzingen en voor je het weet ruikt je hele huis naar deze heerlijke taartjes. Hier gaan we!

De korst voor Keto Butter Tarts with Pecans maken

Een goede bodem is het halve werk, toch? Voor deze Keto Butter Tarts with Pecans willen we een lekkere, brosse korst. Begin met het voorverwarmen van je oven op 175°C. Dat is belangrijk, want de oven moet goed op temperatuur zijn als de taartjes erin gaan. Pak een grote kom en meng daar het amandelmeel, de 1/4 kop erythritol, xanthaangom en het zout in. Goed door elkaar roeren!

Nu komt de koude boter. Snijd die in kleine blokjes en voeg ze toe aan het droge mengsel. Gebruik je vingers of een deegsnijder om de boter door het meel te werken. Het moet eruitzien als grof zand, met wat kleine boterklontjes erin. Dit zorgt voor die lekkere, brosse textuur later. In een apart kommetje klop je het ei en de vanille door elkaar. Voeg dit nu toe aan het meel/boter mengsel en meng alles tot een mooi deeg. Niet te lang kneden hoor, net tot het samenkomt.

Leg het deeg tussen twee vellen bakpapier en rol het uit tot ongeveer een halve centimeter dik. Gebruik dan je ronde uitsteker (of een glas!) om cirkels uit het deeg te snijden. Druk deze voorzichtig in de holtes van je muffinvormpjes. Zorg dat de bodem en een klein randje bedekt zijn. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem, dan blijft hij mooi plat.

De vulling voor Keto Butter Tarts with Pecans maken

Tijd voor de ster van de show: de vulling! Dit is waar de magie gebeurt. Smelt in een pannetje de 1/2 kop boter op middelhoog vuur. Zodra het gesmolten is, voeg je de 1/2 kop erythritol, de suikervrije ahornsiroop en de vanille-extract toe. Roer dit goed door elkaar tot het glad is en de erythritol zo veel mogelijk is opgelost. Laat het heel even pruttelen, een minuutje of zo.

Haal de pan van het vuur en klop er nu snel het grote ei doorheen. Goed roeren, want je wilt geen scrambled eggs! Blijf even roeren, ongeveer een minuutje, tot het mengsel iets dikker wordt. Dit zorgt voor die heerlijk kleverige vulling later.

Verdeel de gehakte pecannoten over de deegbodems in de muffinvormpjes. Wees niet zuinig, pecannoten zijn heerlijk hierin! Giet daarna voorzichtig het warme botermengsel over de pecannoten. Vul de vormpjes ongeveer voor driekwart, want de vulling zet nog een beetje uit.

Het afbakken van Keto Butter Tarts with Pecans

Oké, de taartjes zijn gevuld en klaar om de oven in te gaan! Schuif de muffinvorm voorzichtig in de voorverwarmde oven van 175°C. Bak de Keto Butter Tarts with Pecans nu zo’n 18 tot 20 minuten. De baktijd kan een beetje variëren per oven, dus houd ze in de gaten. Je weet dat ze klaar zijn als de vulling gestold is (het mag nog een klein beetje wiebelen in het midden) en de korst mooi goudbruin is aan de randjes.

Haal ze uit de oven en het ALLERbelangrijkste: laat ze VOLLEDIG afkoelen in de muffinvorm voordat je ze eruit haalt. Ik weet het, de verleiding is groot, maar als je ze te vroeg probeert te pakken, valt de vulling eruit. Geduld is een schone zaak hier! Zodra ze helemaal koud zijn, kun je ze er voorzichtig uitwippen. En dan… genieten maar!

Tips voor perfecte Keto Butter Tarts with Pecans

Oké, je hebt het recept gevolgd, maar een paar extra tips kunnen nooit kwaad, toch? Hier zijn een paar dingetjes die ik in de loop der tijd heb geleerd om deze Keto Butter Tarts with Pecans echt perfect te krijgen. Kleine moeite, groot plezier!

Ten eerste, die koude boter voor de korst? Superbelangrijk! Gebruik echt ijskoude boter en werk snel. Dat zorgt ervoor dat er kleine boterklontjes in het deeg blijven, die tijdens het bakken smelten en stoom creëren. Dat geeft die heerlijke, brosse textuur waar we naar op zoek zijn.

En als je de vulling in de vormpjes giet, vul ze dan niet te vol! De vulling bubbelt en zet een beetje uit tijdens het bakken. Als je ze te vol doet, loopt het over en krijg je een plakkerige boel in je oven. Zonde van je moeite en je taartjes! Ongeveer driekwart vol is ideaal.

Laat ze dus echt, ECHT helemaal afkoelen in de vorm. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen! Het lijkt een eeuwigheid te duren, maar de vulling stolt pas goed als het helemaal koud is. Geduld, geduld, dan heb je straks perfect gevormde taartjes.

Variaties op Keto Butter Tarts with Pecans

Dit recept voor Keto Butter Tarts with Pecans is fantastisch zoals het is, maar soms is het leuk om een beetje te variëren, toch? Gelukkig kun je hier alle kanten mee op! Het is jouw keuken, jouw feestje!

Ben je geen fan van pecannoten, of heb je toevallig nog andere noten in huis? Geen probleem! Gehakte walnoten zijn ook heerlijk in deze taartjes. Of wat dacht je van amandelschaafsel? Dat geeft een iets andere, maar net zo lekkere, crunch.

Wil je een beetje extra pit? Voeg dan een snufje kaneel of nootmuskaat toe aan de vulling. Dat past perfect bij de boterachtige smaak en geeft het een extra warme touch, zeker in de koudere maanden. Experimenteer er lekker op los en ontdek jouw favoriete combinatie!

Veelgestelde vragen over Keto Butter Tarts with Pecans

Ik krijg best vaak vragen over deze Keto Butter Tarts with Pecans, en dat snap ik helemaal! Ze zijn ook zó lekker en anders dan ‘gewone’ botertaartjes. Hier zijn een paar dingen die jullie vaak willen weten:

Kan ik Keto Butter Tarts with Pecans van tevoren maken?

Ja, absoluut! Dit recept is perfect om van tevoren te maken. Je kunt de taartjes helemaal afbakken en laten afkoelen. Als je ze goed bewaart, blijven ze een paar dagen heerlijk. Superhandig als je een etentje hebt of gewoon alvast wilt genieten!

Hoe bewaar ik Keto Butter Tarts with Pecans?

Het beste is om deze Keto Butter Tarts with Pecans in een luchtdichte verpakking in de koelkast te bewaren. Dat houdt ze lekker vers en de vulling mooi stevig. Ze blijven zo wel 3-4 dagen goed. Ik moet eerlijk zeggen, bij mij zijn ze meestal veel sneller op, haha!

Zijn Keto Butter Tarts with Pecans echt suikervrij?

Ja, dat zijn ze zeker! In plaats van gewone suiker gebruiken we erythritol en suikervrije ahornsiroop. Dit zijn keto-vriendelijke zoetstoffen die de zoete smaak geven zonder de suikerpiek en de koolhydraten. Perfect dus voor een keto dieet of als je suiker wilt vermijden.

Nutritionele informatie

Oké, voor iedereen die precies wil weten wat er in deze heerlijke Keto Butter Tarts with Pecans zit, heb ik hier een schatting van de voedingswaarden per taartje. Houd er rekening mee dat dit een *schatting* is. Het kan een beetje variëren afhankelijk van de precieze ingrediënten die je gebruikt en hoe groot je de taartjes maakt. Maar het geeft je in ieder geval een goed idee!

Per taartje (gebaseerd op 12 taartjes uit dit recept) zit je ongeveer op:

  • Calorieën: 250
  • Vet: 23g (waarvan Saturated Fat: 10g, Unsaturated Fat: 11g, Trans Fat: 0g)
  • Koolhydraten: 9g
  • Vezels: 3g
  • Suiker: 2g (dit komt voornamelijk uit de pecannoten en eventuele sporen in andere ingrediënten, geen toegevoegde suiker!)
  • Eiwit: 5g
  • Natrium: 75mg
  • Cholesterol: 60mg

Zoals je ziet, lekker laag in koolhydraten en suiker, en goed met gezonde vetten en vezels. Precies wat je wilt in een keto-vriendelijke traktatie! Geniet ervan, zonder schuldgevoel! 😉

Probeer deze Keto Butter Tarts with Pecans zelf!

Oké, nu je alle geheimen kent en weet hoe makkelijk het eigenlijk is, is er nog maar één ding te doen: zelf de keuken induiken! Ik weet zeker dat je net zo enthousiast zult zijn over deze Keto Butter Tarts with Pecans als ik. Ze zijn echt een feestje in je mond en de perfecte manier om jezelf te verwennen zonder van je keto-pad af te wijken.

Dus, waar wacht je nog op? Verzamel je ingrediënten, zet je favoriete muziek op en ga aan de slag! En als je ze gemaakt hebt, laat het me dan weten! Ik ben superbenieuwd hoe ze bij jou uitpakken. Laat hieronder een reactie achter, geef het recept een beoordeling of deel een foto van jouw creaties op social media. Gebruik de hashtag #ketobuttertartsmetpecans, dan kan ik meegenieten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Keto Butter Tarts with Pecans

Ongelooflijke Keto Butter Tarts with Pecans met 12 stuks


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 12 taartjes 1x
  • Diet: Low Carb

Description

Deze keto botertaartjes met pecannoten zijn een heerlijke en suikervrije traktatie.


Ingredients

Scale
  • 1 en 1/2 kop amandelmeel
  • 1/4 kop erythritol
  • 1/2 theelepel xanthaangom
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/2 kop koude ongezouten boter, in blokjes
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/2 kop ongezouten boter
  • 1/2 kop erythritol
  • 1/4 kop suikervrije ahornsiroop
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 groot ei
  • 1 kop gehakte pecannoten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Meng in een grote kom het amandelmeel, 1/4 kop erythritol, xanthaangom en zout.
  3. Snijd er de koude boter door tot het mengsel op grof zand lijkt.
  4. Klop in een kleine kom het ei en vanille-extract door elkaar. Voeg dit toe aan het droge mengsel en meng tot een deeg.
  5. Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier.
  6. Gebruik een ronde uitsteker om cirkels uit het deeg te snijden. Plaats de deegcirkels in muffinvormpjes.
  7. Smelt in een pan de 1/2 kop boter. Voeg 1/2 kop erythritol, suikervrije ahornsiroop en vanille-extract toe. Roer tot het glad is.
  8. Klop het ei erdoor en roer 1 minuut.
  9. Verdeel de gehakte pecannoten over de deegbodems in de muffinvormpjes.
  10. Giet het botermengsel over de pecannoten.
  11. Bak 18-20 minuten, of tot de vulling is gestold en de korst goudbruin is.
  12. Laat volledig afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.

Notes

  • Bewaar de botertaartjes in een luchtdichte verpakking in de koelkast.
  • Je kunt ook andere noten gebruiken, zoals walnoten of amandelen.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Canadees

Nutrition

  • Serving Size: 1 taartje
  • Calories: 250
  • Sugar: 2g
  • Sodium: 75mg
  • Fat: 23g
  • Saturated Fat: 10g
  • Unsaturated Fat: 11g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 9g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 5g
  • Cholesterol: 60mg

Keywords: keto, botertaartjes, pecannoten, suikervrij, low carb, dessert

Recipe rating