Skip to Content

Hartige Aziatische Mongoolse Rundvlees Noodle Ongeëvenaard in 30 min

Oké, luister! Als er één gerecht is waar ik keer op keer naar teruggrijp als ik iets snel, makkelijk maar vooral ÓNZETTEND lekker wil, dan is het wel deze Hartige Aziatische Mongoolse Rundvlees Noodle Roerbak. Serieus, dit is mijn go-to als ik zin heb in die heerlijke, plakkerige, beetje zoete en hartige smaak die je in je favoriete Aziatische restaurant krijgt, maar dan gewoon thuis, op je eigen fornuis. En het mooiste? Het is zo klaar! Echt, binnen een halfuurtje staat dit dampende, heerlijke bord vol smaak voor je neus. Ik kan je vertellen, de eerste keer dat ik dit maakte, was ik verkocht. Die combinatie van mals rundvlees, die heerlijke saus en die zachte noedels… man, dat is puur comfortfood met een Aziatische twist. Dit is niet zomaar een roerbak, dit is een ervaring!

Waarom je dol zult zijn op deze Hartige Aziatische Mongoolse Rundvlees Noodle Roerbak

Oké, dus je wilt weten waarom deze Hartige Aziatische Mongoolse Rundvlees Noodle Roerbak zo’n hit is? Nou, behalve dat het gewoon waanzinnig lekker is, heeft het een paar serieuze pluspunten:

  • Supersnel: Echt waar, in een halfuurtje sta je al te smullen. Perfect voor die drukke doordeweekse avonden!
  • Makkelijk te maken: Geen ingewikkelde technieken of rare ingrediënten. Gewoon hakken, roerbakken, saus erbij en klaar. Zelfs beginners kunnen dit!
  • Bomvol smaak: Die combinatie van sojasaus, hoisin, gember en knoflook is gewoon onweerstaanbaar. Die saus is alles!
  • Heerlijk veelzijdig: Gooi er de groenten in die jij lekker vindt. Rode paprika, broccoli, sugar snaps… het past allemaal!

Het is gewoon de ideale snelle, smaakvolle maaltijd waar iedereen blij van wordt. Geloof me nou maar!

Hartige Aziatische Mongoolse Rundvlees Noodle Roerbak - detail 1

Ingrediënten voor een Perfecte Hartige Aziatische Mongoolse Rundvlees Noodle Roerbak

Oké, voor deze goddelijke Hartige Aziatische Mongoolse Rundvlees Noodle Roerbak heb je niet gek veel nodig, maar de kwaliteit van je spullen maakt wel echt een verschil, hoor! Hier is wat je op je boodschappenlijstje moet zetten:

  • 450 gram biefstuk, en zorg echt dat je die lekker dun snijdt. Dat bakt zo lekker snel gaar en blijft supermals!
  • 2 eetlepels maizena, dit is je geheime wapen voor dat fluweelzachte laagje om het vlees én om de saus te binden.
  • 1 eetlepel plantaardige olie, voor het roerbakken op hoog vuur.
  • 1 flinke ui, die snij je ook lekker dun.
  • 2 teentjes knoflook, die hak je zo fijn mogelijk. Geen knoflookpers gebruiken alsjeblieft, hakken is beter!
  • 1 theelepel verse gember, geraspt. Dat geeft zo’n heerlijke frisse kick!
  • 250 gram eiernoedels, die dikkere zijn mijn favoriet hiervoor.
  • En dan de saus! Daarvoor heb je nodig:
  • 60 ml sojasaus
  • 60 ml hoisinsaus
  • 30 ml rijstazijn
  • 1 eetlepel bruine suiker, voor dat beetje zoetigheid wat zo goed werkt met de hartige smaken.
  • 1 theelepel sesamolie, voor die onmisbare Aziatische geur en smaak.
  • 120 ml runderbouillon.

Zie je, best een doenbare lijst toch? En de meeste dingen heb je misschien al wel in huis!

Tips voor het kiezen van de beste ingrediënten

Om je Hartige Aziatische Mongoolse Rundvlees Noodle Roerbak echt naar een hoger niveau te tillen, let dan even op deze puntjes! Kies een goed stuk biefstuk, vraag desnoods de slager of hij het voor je dun snijdt als je dat lastig vindt. Voor de noedels ga ik persoonlijk altijd voor eiernoedels, ze nemen de saus zo lekker op. En gebruik alsjeblieft verse knoflook en gember, dat maakt echt zo’n verschil met poeders! Mijn persoonlijke tip? Koop de beste sojasaus die je kunt vinden, het is een van de hoofdsmaakmakers en een goede kwaliteit proef je echt terug.

Hartige Aziatische Mongoolse Rundvlees Noodle Roerbak - detail 2

Bereiding van je Hartige Aziatische Mongoolse Rundvlees Noodle Roerbak: Stap voor Stap

Oké, nu gaan we koken! Het mooie van deze Hartige Aziatische Mongoolse Rundvlees Noodle Roerbak is dat het echt snel gaat, dus zorg dat je alles klaar hebt staan voordat je begint. Dit heet ‘mise en place’ in de chique kookwereld, maar ik noem het gewoon ‘alles bij de hand hebben’. En dat is bij een roerbak echt essentieel!

  1. Begin met het rundvlees. Doe de dun gesneden biefstuk in een kom en strooi de maizena erover. Meng dit goed door elkaar met je handen. Zorg dat elk stukje vlees een dun laagje maizena heeft, dit maakt het straks zo lekker mals en helpt de saus binden.
  2. Pak je grootste wok of koekenpan. Verhit de eetlepel plantaardige olie op echt hoog vuur. Je wilt die pan loeiheet hebben!
  3. Nu komt het vlees. Bak het rundvlees in porties bruin. Gooi niet alles tegelijk in de pan, anders koelt de pan te veel af en gaat het vlees koken in plaats van bakken. Dat willen we niet! Bak elke portie maar heel kort, tot het net bruin is. Het hoeft nog niet gaar te zijn, dat gebeurt straks in de saus. Haal het vlees uit de pan en zet even apart.
  4. Nu de ui. Gooi de dun gesneden ui in dezelfde pan (ja, die met die lekkere restjes van het vlees!). Bak de ui nu tot hij lekker zacht en een beetje glazig is. Dit duurt een paar minuutjes.
  5. Tijd voor de smaakmakers! Voeg de fijngehakte knoflook en geraspte gember toe aan de pan met ui. Bak dit maar een minuutje mee. Pas op dat de knoflook niet verbrandt, want dan wordt hij bitter. Je keuken ruikt nu al heerlijk Aziatisch, wedden?
  6. Terwijl de ui, knoflook en gember hun ding doen, kook je de eiernoedels. Volg gewoon de aanwijzingen op de verpakking. Meestal is dit maar een paar minuten. Giet ze af zodra ze gaar zijn.
  7. Nu de saus! Terwijl de noedels koken, combineer je alle ingrediënten voor de saus in een kom: sojasaus, hoisinsaus, rijstazijn, bruine suiker, sesamolie en runderbouillon. Roer dit even goed door elkaar.
  8. Giet deze heerlijke saus bij de ui, knoflook en gember in de pan. Breng het aan de kook en laat het even pruttelen. Je zult zien dat de saus door de maizena van het vlees en de suiker een beetje dikker wordt. Dat is precies wat we willen!
  9. Nu mag het vlees weer terug in de pan, samen met de gekookte noedels.
  10. Meng alles voorzichtig door elkaar, zodat de saus goed om het vlees en de noedels komt te zitten. Laat het nog heel kort pruttelen, net lang genoeg om het vlees verder te garen en de smaken samen te laten komen. Dit duurt maar een minuutje of twee.
  11. En klaar is kees! Serveer direct. Dit is het lekkerst als het gloeiendheet is.

Hartige Aziatische Mongoolse Rundvlees Noodle Roerbak - detail 3

De perfecte saus voor je Hartige Aziatische Mongoolse Rundvlees Noodle Roerbak

Die saus, dat is de sleutel tot deze Hartige Aziatische Mongoolse Rundvlees Noodle Roerbak! Het is zo simpel, maar oh zo smaakvol. Je mengt gewoon de sojasaus, hoisinsaus, rijstazijn, bruine suiker, sesamolie en runderbouillon. De sojasaus brengt het zoutige, de hoisin het zoete en umami, de rijstazijn een lichte frisheid, de bruine suiker balanceert het geheel, sesamolie geeft die typische Aziatische geur, en de bouillon verdunt het een beetje. Goed roeren en dan bij de rest in de pan, die magie doet zichzelf wel!

Groenten toevoegen aan je Hartige Aziatische Mongoolse Rundvlees Noodle Roerbak

Hoewel het basisrecept voor deze Hartige Aziatische Mongoolse Rundvlees Noodle Roerbak al heerlijk is, is het toevoegen van groenten echt een aanrader! Ik gooi er graag reepjes rode paprika bij, of roosjes broccoli, of wat sugar snaps. Voeg de hardere groenten, zoals broccoli of paprika, toe samen met de ui, zodat ze lekker zacht worden. Zachtere groenten, zoals sugar snaps of taugé, voeg je pas op het laatst toe, samen met het vlees en de noedels, zo houden ze hun bite. Zo maak je er een complete, kleurrijke maaltijd van!

Veelgestelde Vragen over de Hartige Aziatische Mongoolse Rundvlees Noodle Roerbak

Ik krijg best vaak vragen over deze Hartige Aziatische Mongoolse Rundvlees Noodle Roerbak, en dat snap ik helemaal! Het is zo’n fijn en populair gerecht. Hier de antwoorden op de dingen die jullie het meest willen weten:

Hartige Aziatische Mongoolse Rundvlees Noodle Roerbak - detail 4

Kan ik de Hartige Aziatische Mongoolse Rundvlees Noodle Roerbak van tevoren bereiden?

Ja hoor, dat kan zeker! Je kunt de saus alvast maken en het vlees alvast snijden en met de maizena mengen. Bewaar dit apart in de koelkast. Vlak voor je gaat eten, bak je het vlees en de groenten, kook je de noedels en combineer je alles met de saus. Zo ben je echt binnen 10 minuutjes klaar! Ik zou de hele roerbak niet al te ver van tevoren maken, want dan worden de noedels wat papperig.

Welke noedels zijn het best voor deze Hartige Aziatische Mongoolse Rundvlees Noodle Roerbak?

Voor deze Hartige Aziatische Mongoolse Rundvlees Noodle Roerbak gebruik ik zelf het liefst eiernoedels. Die zijn lekker stevig en nemen de heerlijke saus zo goed op. Maar rijstnoedels of zelfs udon noedels werken ook prima! Het hangt een beetje af van je persoonlijke voorkeur qua textuur. Probeer eens wat uit en kijk wat jij het lekkerst vindt!

Variaties op je Hartige Aziatische Mongoolse Rundvlees Noodle Roerbak

Het mooie van deze Hartige Aziatische Mongoolse Rundvlees Noodle Roerbak is dat je er zo lekker mee kunt spelen! Geen zin in rundvlees? Probeer eens dun gesneden kipdijfilet of zelfs varkenshaas. Die werken net zo goed! Of ga voor een vegetarische variant met blokjes stevige tofu of tempeh. Marineer de tofu dan wel even van tevoren in wat sojasaus en sesamolie voor extra smaak. En voeg vooral extra groenten toe! Naast de ui, knoflook en gember zijn paprika, broccoli, champignons of sperziebonen heerlijk. Je kunt ook een beetje pit toevoegen met een fijngesneden rood pepertje of een theelepel sriracha in de saus. Maak het vooral jouw feestje!

Bewaren en Opwarmen van je Hartige Aziatische Mongoolse Rundvlees Noodle Roerbak

Oké, mocht je nou het onwaarschijnlijke voor elkaar krijgen en restjes overhouden van deze heerlijke Hartige Aziatische Mongoolse Rundvlees Noodle Roerbak (gebeurt hier zelden, hoor!), dan kun je ze prima bewaren. Stop het in een luchtdichte bak zodra het is afgekoeld en zet het in de koelkast. Daar blijft het zeker 2-3 dagen goed. Opwarmen doe ik het liefst in een pannetje op middelhoog vuur, onder af en toe roeren. Zo warmt het mooi gelijkmatig op en wordt het niet papperig. Je kunt het ook in de magnetron opwarmen, maar roer dan wel halverwege even door.

Voedingsinformatie (Geschat)

Oké, even een kleine disclaimer hier, want de precieze voedingswaarden kunnen natuurlijk een beetje verschillen afhankelijk van welke merken je gebruikt en welk stukje vlees je pakt, snap je? Maar om je toch een idee te geven van wat je binnenkrijgt met een portie van deze Hartige Aziatische Mongoolse Rundvlees Noodle Roerbak, hier een schatting per portie:

  • Calorieën: ongeveer 550
  • Vet: rond de 25g
  • Eiwit: zo’n 35g
  • Koolhydraten: ongeveer 45g

Het is dus een behoorlijke maaltijd, lekker voedzaam!

Hartige Aziatische Mongoolse Rundvlees Noodle Roerbak - detail 5

Probeer deze Hartige Aziatische Mongoolse Rundvlees Noodle Roerbak vandaag nog!

Zo, nu weet je al mijn geheimen voor deze waanzinnige Hartige Aziatische Mongoolse Rundvlees Noodle Roerbak! Ik hoop echt dat je net zo enthousiast bent geworden als ik en dat je snel de keuken induikt om dit zelf te proberen. Het is echt zo’n dankbaar gerecht, vol smaak en zo makkelijk! Als je het gemaakt hebt, laat me dan alsjeblieft weten wat je ervan vond in de reacties hieronder. En als je het deelt met vrienden of familie, tag me dan! Ik vind het zo leuk om jullie kookkunsten te zien!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hartige Aziatische Mongoolse Rundvlees Noodle Roerbak

Hartige Aziatische Mongoolse Rundvlees Noodle Ongeëvenaard in 30 min


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: None

Description

Een smaakvolle Aziatische roerbak met mals rundvlees en noedels.


Ingredients

Scale
  • 450 g dun gesneden biefstuk
  • 2 eetlepels maizena
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 ui, dun gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gember, geraspt
  • 250 g eiernoedels
  • Voor de saus:
  • 60 ml sojasaus
  • 60 ml hoisinsaus
  • 30 ml rijstazijn
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel sesamolie
  • 120 ml runderbouillon

Instructions

  1. Meng de biefstuk met maizena.
  2. Verhit de olie in een grote wok of koekenpan op hoog vuur.
  3. Bak de biefstuk in porties bruin en haal uit de pan.
  4. Voeg de ui toe en bak tot deze zacht is.
  5. Voeg knoflook en gember toe en bak een minuut mee.
  6. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Combineer de ingrediënten voor de saus in een kom.
  8. Giet de saus bij de ui, knoflook en gember.
  9. Breng aan de kook en laat indikken.
  10. Voeg de biefstuk en noedels toe aan de saus.
  11. Meng alles goed door elkaar.
  12. Serveer direct.

Notes

  • Gebruik je favoriete groenten, zoals paprika of broccoli.
  • Serveer met extra sesamzaadjes of lente-ui.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 15 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Roerbakken
  • Cuisine: Aziatisch

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 550
  • Sugar: 10g
  • Sodium: 1200mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 8g
  • Unsaturated Fat: 15g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 45g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 35g
  • Cholesterol: 80mg

Keywords: Mongools rundvlees, noedels, roerbak, Aziatisch, biefstuk

Recipe rating