Oh, jongens! Als er één gerecht is dat voor mij echt synoniem staat voor comfort food, dan zijn het wel deze Ground Beef Stuffed Shells with Creamy Ricotta Filling. Serieus, dit is zo’n beetje een knuffel op een bord! Het is een echte klassieker, maar met dat heerlijke gehakt erbij krijgt het net dat beetje extra wat het zo vullend en bevredigend maakt. Ik weet nog goed de eerste keer dat ik dit maakte. Ik was net op mezelf gaan wonen en had echt zin in iets warms en troostends. Ik rommelde wat met een basisrecept voor gevulde schelpen en dacht: waarom niet wat gehakt toevoegen? En wow, dat was een gouden zet! De combinatie van de rijke vleessaus, de zachte pasta en die romige, hartige ricottavulling… om je vingers bij af te likken! Dit is nu mijn go-to gerecht als ik mezelf of mijn dierbaren wil verwennen. En geloof me, het is verrassend makkelijk om te maken!
Waarom je van deze Ground Beef Stuffed Shells with Creamy Ricotta Filling zult houden
Nou, waarom niet, zou ik bijna zeggen? Dit gerecht is gewoonweg fantastisch om een paar hele goede redenen:
- Het is super makkelijk te maken, zelfs als je geen keukenprins(es) bent. Echt!
- Die combinatie van de hartige vleessaus en de romige ricottavulling? Hemels!
- Het vult enorm! Perfect voor een doordeweekse avond of als je gasten hebt.
- Kinderen (en volwassenen!) zijn er dol op, dus ideaal voor het hele gezin.
Kortom, deze Ground Beef Stuffed Shells with Creamy Ricotta Filling zijn gewoon een winnaar!
Benodigdheden voor Ground Beef Stuffed Shells with Creamy Ricotta Filling
Oké, voordat we onze handen vies maken (op de goede manier!), moeten we ervoor zorgen dat we de juiste spullen in huis hebben. Gelukkig heb je voor deze heerlijke Ground Beef Stuffed Shells with Creamy Ricotta Filling geen gekke apparatuur nodig. Pak gewoon even je favoriete 9×13 inch ovenschaal, een goede grote pan voor de saus en een middelgrote kom voor je vulling. Dat is het wel zo’n beetje!
Ingrediënten voor Ground Beef Stuffed Shells with Creamy Ricotta Filling
Goed, de spullen staan klaar! Nu het allerbelangrijkste: wat hebben we nodig aan lekkers? Voor deze goddelijke Ground Beef Stuffed Shells with Creamy Ricotta Filling gaan we voor een mix van klassieke Italiaanse smaken met dat heerlijke gehakt. Zorg dat je alles bij de hand hebt voordat je begint, dat maakt het koken zoveel relaxter!
- 1 pond rundergehakt (dat is ongeveer 450 gram)
- 1 ui, die hak je mooi fijn
- 2 teentjes knoflook, ook fijngehakt hoor
- 1 blik geplette tomaten van 28 ounce (ongeveer 800 gram)
- 1 theelepel gedroogde oregano (geurt zo lekker!)
- 1 theelepel gedroogde basilicum (ook een must)
- Zout en peper, gewoon naar je eigen smaak
- 1 doos jumbo schelpnoedels van 12 ounce (ongeveer 340 gram), de grote jongens dus!
- 15 ounces ricotta kaas (ongeveer 425 gram), voor die romigheid
- 1 ei (bindt het spul lekker)
- 1/2 kop geraspte Parmezaanse kaas (extra zout en hartig)
- 1/4 kop gehakte verse peterselie (fris en kleurrijk)
- 4 kopjes geraspte mozzarella kaas (voor die heerlijke gesmolten topping!)
Met deze ingrediënten gaan we de allerbeste Ground Beef Stuffed Shells with Creamy Ricotta Filling maken die je ooit hebt geproefd, echt waar!
Bereidingswijze voor Ground Beef Stuffed Shells with Creamy Ricotta Filling
Oké, hier komt het leukste deel: daadwerkelijk aan de slag gaan! Volg deze stappen en je hebt zo een heerlijke schaal Ground Beef Stuffed Shells with Creamy Ricotta Filling op tafel staan. Het is echt niet moeilijk, beloofd!
Voorbereiding van de saus
We beginnen met de saus, want die mag lekker even pruttelen om alle smaken goed te laten samenkomen. Zet je oven alvast aan op 190°C hoor, dan is die straks lekker warm. Pak die grote pan en bak het gehakt op middelhoog vuur tot het mooi bruin is. Geen rood meer te zien? Top! Giet het vet netjes af, dat hoeven we er niet bij te hebben. Gooi nu de fijngehakte ui en knoflook erbij en bak even mee tot ze zacht zijn en heerlijk ruiken, zo’n minuutje of vijf. Dan mogen de geplette tomaten erbij, samen met de oregano en basilicum. Roer goed door en voeg zout en peper toe naar smaak. Laat dit nu lekker sudderen op laag vuur voor 15 tot 20 minuten. Hoe langer, hoe dieper de smaak, dus als je tijd hebt, geef het gerust wat extra liefde op het vuur!
Bereiden en vullen van de schelpen
Terwijl de saus pruttelt, kook je de jumbo schelpnoedels. Volg gewoon netjes de aanwijzingen op de verpakking, maar kook ze net iets korter dan ‘al dente’. Ze gaan straks nog de oven in, dus ze moeten niet te zacht zijn. Giet ze af en spoel ze even af met koud water zodat ze niet aan elkaar plakken en makkelijker te hanteren zijn. Ondertussen meng je in een middelgrote kom de ricotta, het ei, de Parmezaanse kaas en de gehakte peterselie. Breng op smaak met zout en peper. Nu komt het ‘monnikenwerk’, maar het is zo bevredigend! Pak elke schelp en vul ‘m voorzichtig met een flinke lepel van het romige ricottamengsel. Zorg dat ze goed gevuld zijn, maar niet overvol, anders loopt het eruit.
Samenstellen en bakken
Tijd om alles samen te voegen! Pak je 9×13 inch ovenschaal en schep ongeveer de helft van die heerlijke vleessaus op de bodem. Verdeel het goed. Leg nu de gevulde schelpnoedels netjes in een enkele laag over de saus. Probeer ze een beetje tegen elkaar aan te leggen zodat ze mooi blijven liggen. Giet de rest van de vleessaus over de schelpen, zorg dat alles goed bedekt is. En dan… de kers op de taart: strooi de geraspte mozzarella kaas er royaal overheen! Schuif de schaal in de voorverwarmde oven en bak ‘m 20 tot 25 minuten, of tot de kaas heerlijk gesmolten en goudbruin is. Dat ruikt nu al fantastisch, toch? Haal de schaal uit de oven en laat de Ground Beef Stuffed Shells with Creamy Ricotta Filling nog even 5 minuutjes rusten voordat je aanvalt. Zo blijft alles mooi op z’n plek zitten en brand je je mond niet. Eet smakelijk!
Tips voor perfecte Ground Beef Stuffed Shells with Creamy Ricotta Filling
Om ervoor te zorgen dat jouw Ground Beef Stuffed Shells with Creamy Ricotta Filling echt de allerbeste worden, heb ik een paar kleine, maar belangrijke tips voor je. Kook de schelpen echt net iets korter dan de verpakking zegt, want ze garen nog na in de oven en niemand wil slappe pasta, toch? Wees niet zuinig met de kruiden in de saus, dat geeft zoveel smaak! En gebruik verse peterselie in de ricottavulling, dat maakt echt een wereld van verschil qua frisheid. Vertrouw me, deze kleine dingen tillen je gerecht naar een hoger niveau!
Variaties op Ground Beef Stuffed Shells with Creamy Ricotta Filling
Het mooie van dit recept voor Ground Beef Stuffed Shells with Creamy Ricotta Filling is dat je er heerlijk mee kunt spelen! Wil je wat extra groenten? Bak gerust wat fijngehakte paprika, courgette of champignons mee met de ui en knoflook in de saus. Dat maakt het nog voedzamer en geeft extra textuur. Geen fan van rundergehakt? Italiaanse worst, zowel pittig als mild, werkt ook fantastisch en geeft een andere diepte aan de saus. Je kunt ook experimenteren met de kaas! Voeg bijvoorbeeld een beetje geraspte Provolone toe aan de mozzarella voor een extra smeuïge, licht pittige bovenkant. Of meng een beetje geitenkaas door de ricottavulling voor een verrassende twist. Laat je creativiteit de vrije loop!
Veelgestelde Vragen over Ground Beef Stuffed Shells
Ik krijg vaak vragen over deze Ground Beef Stuffed Shells with Creamy Ricotta Filling, dus laten we de meest voorkomende even beantwoorden. Zo weet je zeker dat jouw schaal net zo perfect wordt!
Kan ik dit gerecht van tevoren maken?
Absoluut! Dit is juist een perfect gerecht om voor te bereiden. Je kunt de saus en de vulling al maken en de gevulde schelpen in de ovenschaal leggen, bedekt met saus (maar zonder de mozzarella!). Dek de schaal goed af en bewaar in de koelkast. Strooi de mozzarella er pas vlak voor het bakken over. Je moet het dan wel iets langer bakken, zo’n 30-35 minuten, omdat het vanuit de koelkast komt.
Hoe bewaar ik overgebleven Ground Beef Stuffed Shells?
Als je iets overhoudt (wat ik me bijna niet kan voorstellen!), bewaar het dan goed afgedekt in de koelkast. Het blijft zeker 3-4 dagen goed. Opwarmen kan in de magnetron of afgedekt in de oven op 180°C tot het warm is. Je kunt het ook invriezen! Laat het dan volledig afkoelen, verpak het goed en bewaar tot 3 maanden in de vriezer. Ontdooien in de koelkast en dan opwarmen.
Kan ik een andere pastasoort gebruiken?
Hoewel de grote schelpen, ofwel ‘jumbo shells’, ideaal zijn om te vullen met die heerlijke ricotta vulling en gehakt, kun je technisch gezien ook andere pasta gebruiken. Denk aan cannelloni of manicotti, dat zijn ook tubes die je kunt vullen. Maar de schelpen zijn zo fijn omdat ze die saus en kaas zo lekker vasthouden. Het is echt een klassieker met deze pasta!
Voedingsinformatie (Geschat)
Oké, voor wie graag een beetje een idee heeft van de cijfers, hier een schatting van de voedingswaarden per portie voor deze heerlijke Ground Beef Stuffed Shells with Creamy Ricotta Filling. Houd er rekening mee dat dit een inschatting is, want het hangt natuurlijk af van de exacte producten die je gebruikt en hoe royaal je bent met de kaas!
- Portiegrootte: 1/6 van het gerecht
- Calorieën: Ongeveer 650 kcal
- Suiker: Ongeveer 8g
- Natrium: Ongeveer 750mg
- Vet: Ongeveer 35g
- Verzadigd vet: Ongeveer 18g
- Onverzadigd vet: Ongeveer 15g
- Transvet: Ongeveer 1g
- Koolhydraten: Ongeveer 45g
- Vezels: Ongeveer 5g
- Eiwit: Ongeveer 38g
- Cholesterol: Ongeveer 120mg
Zoals je ziet, is het een stevige maaltijd die goed vult en veel eiwitten bevat. Perfect na een drukke dag!
Deel je ervaring met Ground Beef Stuffed Shells
Nou, daar heb je het! Mijn recept voor Ground Beef Stuffed Shells with Creamy Ricotta Filling. Ik hoop echt dat je net zo enthousiast wordt van het maken (en vooral opeten!) als ik. Heb je het geprobeerd? Ik ben super benieuwd naar jouw ervaring! Laat hieronder een reactie achter, vertel me hoe het smaakte, of deel een foto van jouw creatie op social media. Dat vind ik echt het allerleukste!
Print
Ground Beef Stuffed Shells puur comfort 650 kcal
- Total Time: 70 minuten
- Yield: 6 porties 1x
- Diet: Geen specifiek dieet
Description
Gevulde schelpnoedels met een romige ricottavulling en gehakt.
Ingredients
- 1 pond rundergehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 (28 ounce) blik geplette tomaten
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- Zout en peper naar smaak
- 1 (12 ounce) doos jumbo schelpnoedels
- 15 ounces ricotta kaas
- 1 ei
- 1/2 kop geraspte Parmezaanse kaas
- 1/4 kop gehakte verse peterselie
- 4 kopjes geraspte mozzarella kaas
Instructions
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Kook het gehakt in een grote pan op middelhoog vuur tot het bruin is. Giet het vet af.
- Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en kook tot ze zacht zijn.
- Roer de geplette tomaten, oregano, basilicum, zout en peper erdoor. Laat 15-20 minuten sudderen.
- Kook de schelpnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.
- Meng in een middelgrote kom de ricotta, het ei, de Parmezaanse kaas, de peterselie, zout en peper.
- Vul elke schelpnoedel met het ricottamengsel.
- Spreid ongeveer de helft van de vleessaus uit op de bodem van een 9×13 inch ovenschaal.
- Plaats de gevulde schelpnoedels in een enkele laag over de saus.
- Bedek met de resterende vleessaus en strooi er de mozzarella kaas over.
- Bak 20-25 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
- Laat 5 minuten rusten voordat je serveert.
Notes
- Je kunt ook Italiaanse worst gebruiken in plaats van rundergehakt.
- Voeg een snufje rode pepervlokken toe voor een beetje pit.
- Dit gerecht kan van tevoren worden bereid en gebakken net voor het serveren.
- Prep Time: 25 minuten
- Cook Time: 45 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1/6 van het gerecht
- Calories: 650
- Sugar: 8g
- Sodium: 750mg
- Fat: 35g
- Saturated Fat: 18g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 1g
- Carbohydrates: 45g
- Fiber: 5g
- Protein: 38g
- Cholesterol: 120mg
Keywords: Gevulde schelpen, gehakt, ricotta, pasta, Italiaans