Skip to Content

Giant Blender Orange Cake: Ongelooflijk Sappige Smaak

Oh, als ik denk aan mijn Giant Blender Orange Cake, dan krijg ik meteen weer zin om hem te maken! Het is echt zo’n recept waar je bijna geen fout mee kunt maken, en dat vind ik zo fijn. Vroeger dacht ik dat taarten bakken super ingewikkeld was, met al dat meten en scheiden en kloppen. Maar toen ontdekte ik dit. Je gooit gewoon alles bij elkaar in de blender, en *bam*! Je hebt het perfecte beslag. Het is echt een gamechanger voor iedereen die wel van lekker gebak houdt, maar niet uren in de keuken wil staan. Geloof me, deze cake is een makkie en het resultaat is altijd verbluffend sappig en vol sinaasappelsmaak. Een echte aanrader!

Giant Blender Orange Cake - detail 1

Waarom Je Dol Zult Zijn Op Deze Giant Blender Orange Cake

Deze cake is echt een feestje, en wel hierom:

  • Super Eenvoudig: Alles in de blender, klaar! Geen gedoe met mixers.
  • Razendsnel: Binnen 15 minuten is je beslag klaar om de oven in te gaan.
  • Ongelooflijk Sappig: Dankzij de sinaasappel en het slimme recept is hij altijd heerlijk smeuïg.
  • Heerlijk van Smaak: Die pure sinaasappelsmaak met een vleugje kaneel en nootmuskaat is verslavend.
  • Perfect voor Beginners: Zelfs als je nog nooit een cake hebt gebakken, lukt dit gegarandeerd!

Ingrediënten voor Jouw Giant Blender Orange Cake

Oké, hier komt de magische lijst voor die heerlijke Giant Blender Orange Cake. Zorg dat je alles klaar hebt staan, dan gaat het straks zo soepel!

  • 500 gram bloem (het liefst gezeefd, dat scheelt klontjes)
  • 300 gram fijne kristalsuiker (of basterdsuiker als je die hebt)
  • 2 theelepels bakpoeder (voor die mooie luchtigheid)
  • 1 theelepel kaneel (geeft net dat beetje extra warmte)
  • Een snufje nootmuskaat (ongeveer een halve theelepel, maakt het af)
  • 1/4 theelepel zout (haalt alle smaken naar boven)
  • 4 grote eieren (op kamertemperatuur, dat mengt beter)
  • 240 ml melk (gewone halfvolle of volle melk is prima)
  • 120 ml neutrale plantaardige olie (zoals zonnebloem- of koolzaadolie)
  • 2 theelepels vanille-extract (echte vanille is natuurlijk het lekkerst!)
  • De geraspte schil van 2 middelgrote, sappige sinaasappels (niet het witte stukje, dat is bitter!)
  • 120 ml vers sinaasappelsap (gewoon vers geperst uit een paar sinaasappels)

Belangrijke Ingrediënt Keuzes en Alternatieven

Waarom deze ingrediënten, vraag je je misschien af? Nou, voor de Giant Blender Orange Cake wil je echt die frisse, pure sinaasappelsmaak. Daarom is de vers geraspte schil zo belangrijk – daar zit alle geur en smaak. En vers sap, geen concentraat! Qua olie gebruik ik graag zonnebloemolie omdat die neutraal is, maar een neutrale plantaardige olie kan ook prima. Geen olijfolie, die smaakt te sterk. Geen melk in huis? Je kunt ook karnemelk of zelfs ongezoete amandelmelk gebruiken, dat geeft net een iets andere, maar nog steeds lekkere smaak. En als je echt geen eieren hebt, zijn er wel vegan bakmixen te vinden, maar dan verandert de textuur wel een beetje.

Hoe Je Stap-voor-Stap Jouw Giant Blender Orange Cake Maakt

Oké, nu gaan we echt aan de slag met die heerlijke Giant Blender Orange Cake! Het is echt zo simpel, je gelooft het bijna niet. Zorg dat je oven alvast voorverwarmd is op 175 graden Celsius (dat is een graadje of 160 als je een heteluchtoven hebt). Dat scheelt weer wachten straks.

Voorbereiding van de Cakevorm

Eerst pakken we de cakevorm aan. Vet hem goed in met boter of bakspray, echt alle hoekjes en gaatjes. Strooi er daarna een beetje bloem overheen en draai de vorm rond, zodat de bloem overal plakt. Klop het overtollige bloem eruit. Dit zorgt ervoor dat je prachtige Giant Blender Orange Cake straks makkelijk uit de vorm komt!

Het Mengen van de Ingrediënten in de Blender

Nu het leuke gedeelte! Doe eerst alle droge ingrediënten – bloem, suiker, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout – in de blenderkan. Geef het een korte puls, gewoon om alles een beetje te mengen. Dan gooien we de natte ingrediënten erbij: de eieren, melk, olie, vanille-extract, de geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap. Draai nu de blender aan en laat hem draaien tot je een mooi, glad beslag hebt. Schraap af en toe even de zijkanten schoon met een spatel als er nog wat aanplakt, zodat alles goed gemengd wordt. Niet te lang mixen, hoor, anders wordt de cake taai!

Giant Blender Orange Cake - detail 2

Het Bakken van de Perfecte Giant Blender Orange Cake

Giet het beslag voorzichtig in de voorbereide cakevorm. Zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cake ongeveer 40 tot 50 minuten. Hoe weet je of hij gaar is? Steek een satéprikker of een dun mes in het midden van de cake. Als die er schoon uitkomt, zonder nat beslag eraan, dan is hij perfect! Als er nog wat vocht aan zit, bak hem dan nog een paar minuutjes langer en test opnieuw. Een mooie, goudbruine bovenkant is ook een goed teken voor jouw Giant Blender Orange Cake.

Het Laten Afkoelen van Jouw Cake

Haal de vorm uit de oven en laat de cake er eerst ongeveer 10 minuten in afkoelen. Dat maakt hem wat steviger. Daarna stort je hem voorzichtig op een rooster. Laat hem daar helemaal koud worden voordat je hem aansnijdt. Dat geduld is het waard, geloof me!

Tips voor Succes met Jouw Giant Blender Orange Cake

Wil je er zeker van zijn dat jouw Giant Blender Orange Cake echt perfect wordt? Hier zijn een paar geheimen van mij! Ten eerste, de blender: zorg dat hij krachtig genoeg is. Als je een wat oudere of minder krachtige blender hebt, mix dan het beslag misschien in twee delen, anders kan de motor het zwaar krijgen. En de ingrediënten, echt waar, kamertemperatuur voor de eieren en melk maakt een wereld van verschil. Het zorgt ervoor dat alles veel soepeler mengt en je krijgt een luchtiger beslag. Oh, en die sinaasappelschil! Rasp echt alleen de oranje buitenkant, dat witte stukje eronder is bitter en dat wil je niet in je cake. Als je dat doet, en niet te lang mixt, dan krijg je gegarandeerd die heerlijke, sappige textuur waar deze Giant Blender Orange Cake zo bekend om staat. Succes!

Variaties op Jouw Giant Blender Orange Cake

Hoewel de Giant Blender Orange Cake al fantastisch is zoals hij is, kun je er natuurlijk ook mee spelen! Wil je iets extra’s? Probeer eens wat chocoladedruppels aan het beslag toe te voegen voordat je het in de vorm giet. Een handje gehakte walnoten of pecannoten kan ook heerlijk zijn voor wat extra crunch. En als je van een beetje avontuur houdt, vervang dan een deel van de sinaasappelschil en sap door citroen- of limoenschil en sap. Dat geeft weer een heel andere, frisse twist aan je Giant Blender Orange Cake!

Serveersuggesties voor de Giant Blender Orange Cake

Deze Giant Blender Orange Cake is al heerlijk op zichzelf, maar je kunt hem natuurlijk nog wat specialer maken! Een simpele poedersuiker-bestuiving is altijd een goed idee, dat ziet er meteen feestelijk uit. Of maak een snelle sinaasappelglazuur (gewoon poedersuiker met een beetje sinaasappelsap) en drizzle die eroverheen. Vers fruit, zoals wat verse frambozen of schijfjes sinaasappel erbij, maakt het helemaal af. Geniet ervan!

Bewaren en Opwarmen van de Giant Blender Orange Cake

Heb je nog wat van die heerlijke Giant Blender Orange Cake over? Geen probleem! Wikkel de afgekoelde cake goed in plasticfolie of doe hem in een luchtdichte trommel. Zo blijft hij zeker 3-4 dagen lekker sappig op kamertemperatuur. Wil je hem toch even opwarmen? Dat kan! Een paar seconden in de magnetron (op lage stand) maakt hem weer heerlijk zacht en warm. Of leg een plakje even in een warme oven. Dat brengt die fijne sinaasappelgeur weer helemaal terug!

Veelgestelde Vragen over de Giant Blender Orange Cake

Heb je nog wat vragen over deze fantastische Giant Blender Orange Cake? Dat snap ik helemaal, soms wil je gewoon zeker weten dat het goed komt! Hier wat antwoorden op de meest gestelde vragen, zodat jouw bakavontuur vlekkeloos verloopt.

Hoe zorg ik dat mijn Giant Blender Orange Cake niet inzakt?

Een inzakkende cake kan super frustrerend zijn! Bij deze Giant Blender Orange Cake helpt het enorm als de oven goed op temperatuur is als je de cake erin zet. Open de ovendeur echt niet te vroeg; de eerste 30 minuten kun je het beste helemaal vanaf blijven. De lucht die ontsnapt kan ervoor zorgen dat het midden van de cake nog niet stevig genoeg is en inzakt. Dus, geduld is hier echt key!

Kan ik deze Giant Blender Orange Cake glutenvrij maken?

Jazeker, dat kan! Voor een glutenvrije Giant Blender Orange Cake kun je een goede glutenvrije meelmix gebruiken die bedoeld is voor bakken. Vaak is een mix met rijstmeel, aardappelzetmeel en tapiocameel een goede basis. Het kan zijn dat je een klein beetje extra vocht nodig hebt, omdat glutenvrije meel soms meer vocht opneemt. Begin met de hoeveelheid in het recept en voeg eventueel een eetlepel sinaasappelsap of melk toe als het beslag erg dik lijkt. De textuur kan iets anders zijn dan met gewone bloem, maar het blijft een heerlijke, sappige cake.

Hoe maak ik een sinaasappelglazuur voor mijn Giant Blender Orange Cake?

Een sinaasappelglazuur is de kers op de taart voor je Giant Blender Orange Cake! Het is super simpel. Neem ongeveer 150 gram poedersuiker en meng dit geleidelijk met een paar eetlepels vers sinaasappelsap. Begin met een eetlepel en voeg steeds een beetje meer toe tot je de gewenste dikte hebt. Het moet dik genoeg zijn om niet meteen van de cake af te lopen, maar wel vloeibaar genoeg om te kunnen schenken. Een beetje geraspte sinaasappelschil erdoor maakt het extra lekker!

Voedingsinformatie voor deze Giant Blender Orange Cake

Even een kleine disclaimer: de voedingswaarden die we hier geven, zijn natuurlijk schattingen. Dit komt doordat de precieze hoeveelheden calorieën, suikers en vetten kunnen verschillen, afhankelijk van het merk ingrediënten dat je gebruikt en hoe groot je porties precies zijn. Maar het geeft je wel een goed idee van wat er in deze heerlijke Giant Blender Orange Cake zit!

Giant Blender Orange Cake - detail 3

Giant Blender Orange Cake - detail 4

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Giant Blender Orange Cake

Giant Blender Orange Cake: Ongelooflijk Sappige Smaak


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 10-12 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een grote, sappige sinaasappelcake gebakken in de blender.


Ingredients

Scale
  • 500 gram bloem
  • 300 gram suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel zout
  • 4 grote eieren
  • 240 ml melk
  • 120 ml plantaardige olie
  • 2 theelepels vanille-extract
  • Geraspte schil van 2 sinaasappels
  • 120 ml sinaasappelsap

Instructions

  1. Doe alle droge ingrediënten in de blender: bloem, suiker, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout. Mix kort.
  2. Voeg de natte ingrediënten toe aan de blender: eieren, melk, olie, vanille-extract, sinaasappelschil en sinaasappelsap.
  3. Mix tot een glad beslag. Schraap indien nodig de zijkanten van de blender schoon.
  4. Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm (ongeveer 23 cm doorsnede).
  5. Bak in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 40-50 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  6. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm voordat je hem op een rooster stort om volledig af te koelen.

Notes

  • Zorg ervoor dat je blender krachtig genoeg is voor dit recept.
  • Je kunt de cake versieren met een sinaasappelglazuur indien gewenst.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 45 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350 kcal
  • Sugar: 40 g
  • Sodium: 250 mg
  • Fat: 15 g
  • Saturated Fat: 3 g
  • Unsaturated Fat: 12 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 50 g
  • Fiber: 2 g
  • Protein: 5 g
  • Cholesterol: 80 mg

Keywords: sinaasappelcake, blender cake, grote cake, sinaasappel, dessert

Recipe rating