Oh boy, heb je trek in iets zoets en troostends, maar heb je écht geen zin in gedoe? Dan heb ik wat moois voor je! Ik heb het over perzik cobbler, en dan niet zomaar eentje, nee, dit is dé easiest peach cobbler die je ooit zult maken. Serieus, dit recept is zo simpel dat het bijna valsspelen is! Ik herinner me nog dat ik dit voor het eerst maakte, ik had vrienden over de vloer en was de hele dag aan het rommelen met andere dingen, en toen dacht ik: ‘Wat nu?’. Binnen no-time had ik dit bubbelende, gouden goedje uit de oven getoverd, en het was een gigantisch succes. Het is mijn go-to geworden voor spontane baksels of als ik gewoon zin heb in iets lekkers zonder al te veel poespas. Geloof me, mijn keuken draait al jaren op simpele, heerlijke recepten zoals deze, en dit is er echt eentje om te koesteren!
Waarom Dit de Easiest Peach Cobbler is
Oké, laten we het even hebben over waarom dit recept zo geweldig is. Het is niet zomaar een perzik cobbler, het is de easiest peach cobbler die je ooit zult tegenkomen. Serieus! Ik heb dit recept door de jaren heen zo vaak gemaakt, dat ik precies weet wat werkt en wat niet. Het resultaat? Pure winst, elke keer weer!
- Supersnel klaar: Van oven voorverwarmen tot je eerste hapje, dit is echt in een mum van tijd klaar. Perfect voor als je plotseling zin hebt in iets lekkers.
- Weinig ingrediënten, veel smaak: Je hebt geen gekke dingen uit een speciaalzaak nodig. Gewoon basisingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Dat scheelt weer een hoop gedoe!
- Niet te missen resultaat: Zelfs als je geen keukenprins(es) bent, hier kun je niks mee verkeerd doen. Het beslag zakt heerlijk in de perziken, het wordt goudbruin… het is gewoonweg een foolproof recept. Je krijgt altijd een heerlijke, bubbelende cobbler.
Deze voordelen maken het een echte redder in nood en een favoriet in mijn keuken. We willen tenslotte allemaal genieten van iets lekkers zonder uren in de keuken te staan, toch? Als je van makkelijke desserts houdt, moet je ook zeker deze no-bake taarten eens proberen!
Ingrediënten voor de Easiest Peach Cobbler
Zoals ik al zei, dit recept is echt een makkie. Je hebt geen gekke dingen nodig; dit zijn de basics die je waarschijnlijk al hebt staan. En dat is precies waarom het de easiest peach cobbler is! Hier is wat je nodig hebt:
- 1 blik (ongeveer 800 gram) perziken op sap. Zorg dat je ze goed laat uitlekken en snijd ze eventueel in kleinere stukken als ze te groot zijn.
- 115 gram ongezouten boter. Deze moet je even smelten, dat doe je makkelijk in een pannetje of voor een paar seconden in de magnetron.
- 1 kopje bloem (ongeveer 125 gram). Dit is de basis van het lekkere laagje bovenop.
- 1 kopje suiker (ongeveer 200 gram). Ja, het is best wat, maar het zorgt voor die heerlijke zoete korst!
- 1 theelepel bakpoeder. Dit helpt om het beslag een beetje luchtig te maken.
- 1/2 theelepel kaneel. Kaneel en perzik zijn gewoon een gouden duo, vind je niet?
- 1/4 theelepel zout. Dit is belangrijk om alle smaken echt naar boven te halen.
- 1/2 kopje melk (ongeveer 120 ml). Gewoon gewone halfvolle of volle melk is prima.
Zie je wel? Super simpel! Als je van dit soort lijstjes houdt, moet je ook zeker deze 3-ingrediënt aardbeienlimonade eens bekijken, die is ook ridiculously makkelijk.
Hoe Maak Je de Easiest Peach Cobbler: Stap-voor-Stap
Oké, nu komt het leukste gedeelte: dit ding maken! Het is echt zó makkelijk dat je jezelf afvraagt waarom je dit niet al veel eerder hebt gedaan. Volg gewoon deze stappen en je tovert in no-time een heerlijke cobbler op tafel. Een beetje zoals de snelle kip die ik laatst maakte, die was ook in 30 minuten klaar! En als je echt wilt leren hoe je alle bak-trucs onder de knie krijgt, is een recept zoals die perfecte appeltaart een goede start.
Voorbereiding: Oven en Bakvorm
Zet je oven aan op 190 graden Celsius (hetelucht is prima, zo niet, dan is dat ook geen ramp). Zorg dat je een vierkante ovenschaal van ongeveer 20×20 cm bij de hand hebt. Dit is de perfecte maat voor dit recept. Andere maten kunnen de baktijd beïnvloeden, dus houd dat een beetje in de gaten.
Het Beslag Maken voor de Easiest Peach Cobbler
In een normale kom gooi je eerst alle droge ingrediënten bij elkaar: de bloem, de suiker, het bakpoeder, de kaneel en dat snufje zout. Even snel door elkaar roeren met een garde of lepel. Nu komt de volgende stap: voeg de melk toe aan dit droge mengsel. Roer het tot het nét gecombineerd is. Ik zeg echt ‘net’, want je wilt dit beslag absoluut niet te lang mixen. Een paar klontjes hier en daar zijn helemaal oké, geloof me!
Samenstellen en Bakken
Nu komt het magische deel waar de magic gebeurt. In de ovenschaal waar je de boter al hebt gesmolten (dat doe je dus voordat je het beslag maakt, kleine tip!), giet je het beslag. Verdeel het een beetje gelijkmatig. Daar bovenop komen de perziken. Gooi die uitlekte perzikstukken er gewoon overheen. Het hoeft niet super netjes hoor, het gaat erom dat elke hap een beetje perzik én een beetje van dat lekkere beslag heeft. Zet de schaal dan voorzichtig in de voorverwarmde oven. Bak het zo’n 30 tot 40 minuten. Je weet dat het klaar is als de bovenkant mooi goudbruin is en de perziken lekker bubbelen aan de randjes. Ziet er heerlijk uit, toch?
Afkoelen en Serveren
Haal de schaal voorzichtig uit de oven. Pas op, het is heet! Laat de cobbler echt nog zo’n 10 minuten staan voordat je hem aansnijdt. Hierdoor kan hij een beetje ‘zetten’ en is het makkelijker om mooie stukken te serveren.
Tips voor de Perfecte Easiest Peach Cobbler
Oké, deze cobbler is al supermakkelijk, maar hier zijn nog een paar geheimpjes om ‘m écht perfect te maken. Ik heb dit recept al zo vaak gemaakt, ik weet precies wat werkt!
- Gebruik de juiste perziken: Blikperziken zijn fantastisch omdat ze al zacht zijn en de perfecte zoetheid hebben. Maar als je verse perziken gebruikt, kies dan rijpe exemplaren. Je moet ze misschien wel een paar minuutjes extra bakken of ze eventueel van tevoren even kort verwarmen.
- Lekker met ander fruit: Geen perzik fan? Geen probleem! Dit recept werkt ook geweldig met ander fruit. Denk aan bessen, appels (snijd ze wel wat kleiner!), abrikozen, of zelfs een mix. Omdat de rest van het recept zo simpel is, is het een fijne basis om mee te experimenteren, net als bij die heerlijke appelsalade waar je ook alle kanten mee op kan.
- Niet te veel mixen! Dit is echt een belangrijk punt voor het beslag. Als je het te lang mixt, wordt het taai en dat wil je niet bij een cobbler. Een paar klontjes zijn echt geen ramp hoor, het hoort er een beetje bij. Anders wordt het meer een cake dan dat heerlijke, iets wat ingezakte laagje.
- Serveertip: Het allerlekkerste is om deze cobbler warm te eten. Een bolletje vanille-ijs dat langzaam smelt eroverheen, of gewoon een flinke toef slagroom. Hemels! Net zoals die appeltaart waar iedereen fan van is, wordt het nog lekkerder met iets ernaast.
- De korst knapperiger maken? Als je van een extra knapperige topping houdt, kun je na ongeveer 25 minuten bakken nog een eetlepel suiker over de bovenkant strooien. Laat het dan nog 5-10 minuten bakken.
Veelgestelde Vragen over de Easiest Peach Cobbler
Natuurlijk, hier zijn wat antwoorden op vragen die je misschien hebt over deze snelle en makkelijke perzik cobbler. Ik heb ze door de jaren heen van aardige mensen gehoord!
Kan ik verse perziken gebruiken in plaats van blik?
Absoluut! Verse perziken zijn heerlijk, vooral als ze in het seizoen zijn. Zorg ervoor dat ze goed rijp zijn, anders worden ze niet zo zacht tijdens het bakken. Als je ze gebruikt, snijd ze dan wel een beetje kleiner. Als ze nog wat stevig zijn, kun je ze eventueel van tevoren een paar minuutjes laten sudderen in een pannetje met een beetje suiker en een scheutje water, net zoals je misschien bij die heerlijke appeltaart doet in de voorbereiding. Hierdoor komen de sappen alvast vrij en worden ze wat zachter. Het blikfruit is wel makkelijker omdat het al zoet is en de juiste textuur heeft.
Wat is een goed alternatief voor perziken?
Oh, daar zijn zoveel mogelijkheden! Als je geen perzik fan bent, of ze gewoon niet kunt vinden, geen probleem. Bessen zijn fantastisch; bosbessen, frambozen, bramen… ze werken allemaal super. Je kunt ze gewoon zo uit het vuistje gebruiken. Appels zijn ook een klassieker, maar snijd ze wel kleiner dan perzikstukken. Ook nectarines, pruimen of zelfs een mix van verschillende vruchten doen het hier geweldig in. Het is echt een flexibel recept, net als veel van mijn andere favorieten, zoals die wondermooie appelsalade!
Hoe bewaar ik restjes van deze cobbler?
Als je al het geluk hebt dat er iets overblijft (wat hier nog nooit gebeurde!), dan kun je de cobbler het beste gewoon op kamertemperatuur laten afkoelen en daarna afdekken. In de koelkast blijft hij ongeveer 2 tot 3 dagen goed. Het is wel het allerlekkerste als je hem nog even kort opwarmt in de oven of magnetron voordat je hem weer eet, dat maakt hem weer heerlijk zacht en bubbelend.
Voedingsinformatie (Schatting)
Even een kleine disclaimer: de voedingswaarden hier zijn een schatting, want het kan natuurlijk een beetje verschillen per merk perziken of hoe je ‘m precies maakt. Maar voor een portie van deze heerlijke easiest peach cobbler kun je rekenen op ongeveer 350 calorieën. Verder bevat het zo’n 45 gram suiker (ja, het is lekker zoet!), 15 gram vet en ongeveer 55 gram koolhydraten, met 4 gram eiwit per portie. Zo weet je een beetje wat je binnenkrijgt!
Opslag en Opwarmen
Heb je het geluk dat er nog een stukje over is van deze fantastische, easiest peach cobbler? Gooi het niet weg! Laat het eerst helemaal afkoelen op het aanrecht. Daarna pak je het beste een stukje plasticfolie of aluminiumfolie om de ovenschaal goed af te dekken. Zo blijft het nog zeker wel 2 tot 3 dagen goed in de koelkast.
Om het weer helemaal heerlijk te maken, kun je het beste even opwarmen. Een minuutje of twee in de magnetron op lage stand is vaak al genoeg om het weer zacht en warm te krijgen. Als je de kans hebt, is een paar minuten in een warme oven (ongeveer 150 graden) nog lekkerder, want dan wordt de bovenkant weer een beetje knapperig, net als in de appelsalade die ik wel eens maak. Geniet ervan!
Print
Makkelijkste Perzik Cobbler
- Total Time: 50 min
- Yield: 6-8 porties 1x
- Diet: Vegetarian
Description
Een eenvoudig recept voor perzik cobbler dat snel te maken is.
Ingredients
- 1 blik (ongeveer 800 gram) perziken op sap, uitgelekt en in stukken
- 115 gram ongezouten boter, gesmolten
- 1 kopje (ongeveer 125 gram) bloem
- 1 kopje (ongeveer 200 gram) suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel zout
- 1/2 kopje (ongeveer 120 ml) melk
Instructions
- Verwarm je oven voor op 190 graden Celsius.
- Doe de gesmolten boter in een ovenschaal van 20×20 cm.
- Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en zout.
- Voeg de melk toe aan het droge mengsel en roer tot het net gecombineerd is. Klop niet te veel.
- Giet het beslag over de boter in de ovenschaal.
- Verdeel de perzikstukken gelijkmatig over het beslag.
- Bak gedurende 30-40 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de perziken bubbelen.
- Laat 10 minuten afkoelen voordat je het serveert.
Notes
- Serveer warm met een bolletje vanille-ijs of slagroom.
- Je kunt ook vers fruit gebruiken als het seizoen is.
- Prep Time: 10 min
- Cook Time: 40 min
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350
- Sugar: 45g
- Sodium: 150mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 9g
- Unsaturated Fat: 6g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 55g
- Fiber: 2g
- Protein: 4g
- Cholesterol: 35mg
Keywords: perzik cobbler, makkelijk recept, dessert, bakken, fruit