Skip to Content

Heerlijke Crispy Peach Cobbler Egg Rolls met 1 hap

Oh, ik heb iets nieuws ontdekt en het is zo leuk! Ik ben helemaal weg van deze Crispy Peach Cobbler Egg Rolls. Het is echt een spelveranderend dessert, geloof me. Je kent die heerlijke, warme perzikcobbler met die lekkere kruiden? Nou, stel je voor dat je dat in een superknapperig, goudbruin loempiavelletje stopt. Het is alsof je favoriete comfort food een feestelijk jasje krijgt! Elke keer als ik ze maak, kijk ik naar de gezichten van mijn vrienden als ze de eerste hap nemen – die verbazing en dan die pure blijdschap. Het is echt een klein stukje magie in je mond, en ik kan niet wachten om dit met jou te delen.

Crispy Peach Cobbler Egg Rolls - detail 1

Waarom Je Dol Zult Zijn Op Deze Crispy Peach Cobbler Egg Rolls

Dit recept is echt een winnaar, en wel hierom:

  • Super Makkelijk: Je hebt geen gekke keuken skills nodig, echt waar!
  • Verrassend Lekker: Die combinatie van warme perzikcobbler en knapperige loempia is gewoonweg hemels.
  • Altijd een Succes: Mensen zijn er dol op, perfect voor feestjes of gewoon een gezellige avond.
  • Knapperig Genot: Die gouden, knapperige buitenkant is precies waar je van droomt bij een dessert.

Essentiële Ingrediënten voor Crispy Peach Cobbler Egg Rolls

Oké, om deze heerlijke perzikloempia’s te maken, heb je niet veel nodig, maar wat je nodig hebt, moet wel goed zijn! Hier is de lijst:

  • 8 loempiavellen – Zorg dat ze van goede kwaliteit zijn, dat maakt echt verschil voor die knapperigheid.
  • 2 blikjes (ongeveer 800g totaal) perziken op sap – Het is belangrijk dat je ze goed laat uitlekken en daarna in kleine blokjes snijdt. Dat sap is niet nodig hier.
  • 1/4 kopje bruine suiker – Gebruik echt wel licht- of donkerbruine suiker, die geeft die lekkere karamel smaak.
  • 1 theelepel kaneel – Dit is de ster van de kruiden, vind je niet?
  • 1/4 theelepel nootmuskaat – Een snufje hiervan maakt het helemaal af.
  • 2 eetlepels maizena – Dit is om de vulling lekker dik te maken, zodat het niet uit de loempia’s loopt.
  • 2 eetlepels water – Om de maizena mee te mengen.
  • 1 eetlepel boter – Gewoon een klontje om het geheel wat smeuïger te maken.
  • Poedersuiker, om te bestrooien – Voor dat mooie, feestelijke laagje.
  • Siroop of vanille-ijs – Om erbij te serveren, natuurlijk!

De Magie van de Perzikvulling

Het hart van deze loempia’s is natuurlijk de perzikvulling. De perziken geven dat zoete, fruitige gevoel, en de kaneel en nootmuskaat zorgen voor die warme, gezellige smaak die je van cobbler kent. Het is een perfecte balans!

De Knapperige Omhulling

En dan die loempiavelletjes! Die zijn cruciaal voor de ‘crispy’ in Crispy Peach Cobbler Egg Rolls. Goed oprollen en dichtplakken met een beetje water is echt belangrijk, anders gaat je heerlijke perzikvulling eruit lopen tijdens het frituren. Maar als je het goed doet, krijg je die perfecte gouden, knapperige buitenkant.

Stap-voor-Stap Handleiding voor het Maken van Crispy Peach Cobbler Egg Rolls

Oké, nu gaan we aan de slag! Het is echt niet zo moeilijk als het lijkt, en het resultaat is het helemaal waard. Neem er even rustig de tijd voor, dan komt het helemaal goed.

De Perzikvulling Bereiden

Eerst maken we die heerlijke perzikvulling. Doe de uitgelekte, in blokjes gesneden perziken in een kom. Strooi de bruine suiker, kaneel en nootmuskaat erbij en meng alles goed door elkaar. In een ander klein bakje meng je de maizena met het water tot een glad papje. Dat giet je dan bij de perziken en roer je weer goed door. Verhit nu de boter in een pan op middelhoog vuur. Gooi het perzikmengsel erbij en laat het pruttelen en indikken. Dat duurt zo’n 5 tot 7 minuutjes. Roer af en toe, hoor! Als het dikker wordt, haal je het van het vuur. Het allerbelangrijkste is dat je dit nu helemaal laat afkoelen. Echt helemaal koud, anders wordt je loempiavelletje zacht en scheurt het.

Het Vullen en Rollen van de Loempia’s

Als de vulling goed is afgekoeld, is het tijd om te rollen! Pak een loempiavel en leg het met de punt naar je toe. Schep ongeveer twee tot drie eetlepels van die heerlijke perzikvulling in het midden. Vouw dan de onderste punt omhoog, over de vulling heen. Dan vouw je de linker- en rechterpunten naar binnen, een beetje zoals je een envelop dichtvouwt. Rol het daarna stevig op vanaf de onderkant. Om het goed dicht te maken, doe je een klein beetje water op de bovenste punt en plak je hem vast. Zo blijft alles netjes zitten tijdens het bakken!

Crispy Peach Cobbler Egg Rolls - detail 2

Het Frituren voor de Perfecte Crispy Textuur

Nu komt het leukste: frituren! Zorg dat je olie goed heet is, zo’n 180 graden Celsius. Gebruik een diepe pan of een frituurpan. Frituur de loempia’s niet allemaal tegelijk, want dan koelt de olie te snel af en worden ze niet lekker knapperig. Doe er een paar tegelijk in, zo’n 3 tot 4 minuten per kant. Je wilt dat ze mooi goudbruin en superknapperig worden. Haal ze eruit met een schuimspaan en laat ze even uitlekken op keukenpapier. Dan zijn ze klaar om te versieren!

Tips voor Succesvolle Crispy Peach Cobbler Egg Rolls

Wil je zeker weten dat je de allerbeste Crispy Peach Cobbler Egg Rolls maakt? Hier zijn een paar geheimen die mij altijd helpen:

  • Vulling niet te nat: Zorg echt dat de perzikvulling goed is uitgelekt en ook echt goed is afgekoeld. Een te natte vulling maakt je loempiavelletjes zacht en dat is juist niet wat we willen.
  • Olie temperatuur: Houd die olie op temperatuur! Rond de 180°C is perfect. Als de olie niet heet genoeg is, zuigen de loempia’s zich vol met vet en worden ze niet knapperig. Te heet is ook niet goed, dan verbranden ze van buiten en is de binnenkant nog koud.
  • Gouden finish: Frituur ze niet te lang, maar ook niet te kort. Kijk goed naar die mooie goudbruine kleur. Dat betekent dat ze van binnen warm en van buiten heerlijk knapperig zijn. En frituur ze niet te vol in de pan, geef ze ruimte!

Veelvoorkomende Vragen over Crispy Peach Cobbler Egg Rolls

Heb je nog wat vragen? Ik hoop dat ik je hierbij kan helpen:

Kan ik deze Crispy Peach Cobbler Egg Rolls ook bakken in plaats van frituren?

Ja, dat kan! Het wordt dan wel iets minder knapperig dan bij frituren, maar het is een gezonder alternatief. Je kunt ze het beste op ongeveer 200°C bakken in een voorverwarmde oven, ongeveer 15-20 minuten, en ze halverwege omdraaien. Je kunt ze dan wel even insmeren met wat gesmolten boter of olie voor een mooier kleurtje.

Hoe bewaar ik de restjes perzikvulling?

Als je vulling over hebt, kun je die prima in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren voor zo’n 2-3 dagen. Je kunt het ook invriezen! Als je het later wilt gebruiken, laat het dan eerst volledig ontdooien en zorg dat het dik genoeg is. Misschien moet je dan nog een extra beetje maizena toevoegen als het te dun is geworden.

Wat zijn leuke dipsauzen voor Crispy Peach Cobbler Egg Rolls?

Oh, de mogelijkheden zijn eindeloos! Een bolletje vanille-ijs is natuurlijk altijd goed, dat smelt lekker weg tegen de warme, knapperige loempia. Maar een beetje karamelsaus of een simpele poedersuiker-glazuur (poedersuiker met een klein beetje melk) is ook heerlijk. Zelf vind ik een beetje slagroom erbij ook altijd top!

Crispy Peach Cobbler Egg Rolls - detail 3

Variaties en Serveersuggesties voor Crispy Peach Cobbler Egg Rolls

Je kunt deze Crispy Peach Cobbler Egg Rolls natuurlijk helemaal naar je eigen smaak maken! Een beetje extra kaneel of een snufje kardemom in de vulling kan ook heerlijk zijn. Als je geen perziken hebt, of gewoon eens wat anders wilt proberen, zijn appels of bessen ook fantastisch in deze loempia’s. En hoe serveer je ze? Nou, een bolletje romig vanille-ijs dat langzaam smelt tegen de warme, knapperige loempia is echt hemels. Of wat dacht je van een drizzle karamelsaus, of een beetje slagroom? Zelfs een simpele poedersuiker-glazuur maakt ze extra feestelijk. Het is echt een dessert waar je alle kanten mee op kunt!

Voedingsinformatie

Even een kleine disclaimer: de voedingswaarden die je hier ziet, zijn schattingen. Ze kunnen namelijk best een beetje verschillen, afhankelijk van welke ingrediënten je precies gebruikt en van welk merk. Dus zie dit als een richtlijn, niet als een exacte wetenschap! Voor meer informatie over voedingswaarden kun je terecht bij het Voedingscentrum.

Deel Je Ervaring met Crispy Peach Cobbler Egg Rolls

Heb je deze heerlijke Crispy Peach Cobbler Egg Rolls gemaakt? Ik ben zoooo benieuwd wat je ervan vond! Laat het me weten in de reacties hieronder. Heb je nog aanpassingen gedaan? Of misschien een foto gemaakt? Deel het met me! Jouw ervaring helpt mij en andere lezers enorm, en ik vind het gewoon superleuk om te zien wat jullie creëren!

Crispy Peach Cobbler Egg Rolls - detail 4

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Crispy Peach Cobbler Egg Rolls

Heerlijke Crispy Peach Cobbler Egg Rolls met 1 hap


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 8 loempia's 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Deze Crispy Peach Cobbler Egg Rolls combineren de zoete, fruitige smaak van perzikcobbler met de knapperige textuur van loempia’s. Een heerlijk dessert dat makkelijk te maken is.


Ingredients

Scale
  • 8 loempiavellen
  • 2 blikjes (ongeveer 800g) perziken op sap, uitgelekt en in blokjes
  • 1/4 kopje bruine suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 2 eetlepels maizena
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel boter
  • Poedersuiker, voor bestrooien
  • Siroop of vanille-ijs, voor serveren

Instructions

  1. Meng in een kom de in blokjes gesneden perziken, bruine suiker, kaneel en nootmuskaat.
  2. Meng in een kleine kom de maizena met het water tot een glad mengsel.
  3. Giet het maizenamengsel bij de perziken en roer goed door.
  4. Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg het perzikmengsel toe en kook, onder af en toe roeren, tot het begint te pruttelen en dikker wordt (ongeveer 5-7 minuten). Haal van het vuur en laat afkoelen.
  5. Leg een loempiavel met een punt naar je toe op een schoon oppervlak.
  6. Schep ongeveer 2-3 eetlepels van het perzikmengsel op het midden van het vel.
  7. Vouw de onderste punt over de vulling. Vouw vervolgens de linker- en rechterpunten naar binnen.
  8. Rol het geheel stevig op vanaf de onderkant tot een nette rol. Bevochtig de bovenste punt met een beetje water om de rol te sluiten.
  9. Herhaal met de resterende loempiavellen en perzikvulling.
  10. Verhit olie in een diepe pan of frituurpan tot 180°C.
  11. Frituur de loempia’s in porties, ongeveer 3-4 minuten per kant, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  12. Laat de loempia’s uitlekken op keukenpapier.
  13. Bestrooi met poedersuiker en serveer warm met siroop of vanille-ijs.

Notes

  • Zorg ervoor dat de perzikvulling goed is afgekoeld voordat je deze in de loempia’s doet.
  • Frituur niet te veel loempia’s tegelijk, anders koelt de olie af en worden ze niet knapperig.
  • Je kunt ook appelstukjes toevoegen aan de vulling voor variatie.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 15 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Frituren
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 loempia
  • Calories: 250 kcal
  • Sugar: 20g
  • Sodium: 150mg
  • Fat: 10g
  • Saturated Fat: 3g
  • Unsaturated Fat: 7g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 40g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 3g
  • Cholesterol: 10mg

Keywords: perzik, cobbler, loempia, dessert, knapperig, zoet, fruit, kaneel, gebak

Recipe rating