Oeh, die koude avonden hè? Je weet wel, wanneer je zin hebt in iets HARTIGS, iets dat je helemaal opwarmt van binnen. Nou, ik heb zo’n recept dat echt mijn redder in nood is geworden. Het is mijn romige tomaten tortellini soep met Italiaanse worst, en geloof me, het is precies wat je nodig hebt. Het voelt zo luxueus en speciaal, maar het is verrassend snel op tafel te toveren. Ik herinner me nog die ene keer, na een super drukke dag, dat ik echt geen zin had om lang in de keuken te staan. Dit soepje was binnen no-time klaar en de geur alleen al deed me glimlachen. Het is echt zo’n maaltijd die je het gevoel geeft dat je jezelf verwent, zelfs op een doordeweekse avond.
Waarom je dol zult zijn op deze Creamy Tomato Tortellini Soup with Italian Sausage
Oké, luister, er zijn soepen en er zijn SOEPEN. Dit is er absoluut eentje van de laatste categorie. Hierom is deze romige tomaten tortellini soep met Italiaanse worst echt een winnaar:
- Snel & Simpel: Echt waar, je staat hier in een mum van tijd mee klaar! Perfect voor die avonden dat je weinig tijd hebt maar toch iets lekkers wilt eten. De meeste stappen zijn gewoon ‘gooi het erbij en laat het pruttelen’.
- Bomvol Smaak: Die Italiaanse worst, de zachte ui en knoflook, de sappige tomaten en dan die romige afwerking… Mmm! Elke lepel is een feestje. De kruiden erbij maken het helemaal af.
- Pure Comfort Food: Niks is zo fijn als een dampende kom soep op een frisse dag, toch? Vooral met die heerlijke tortellinis die lekker zacht zijn en de stevige worst. Het is net een warme knuffel in een kom.
- Super Veelzijdig: Je kunt hier eindeloos mee variëren. Houd je niet van worst? Pak een vega worstje! Zin in extra groentes? Gooi er wat spinazie bij. Echt, het recept past zich aan jou aan.
Ingrediënten voor Creamy Tomato Tortellini Soup with Italian Sausage
Oké, drum teufel! Hier is wat je nodig hebt om deze goddelijke soep te maken. Het zijn geen gekke dingen, gewoon wat basics:
- 450 gram heerlijke Italiaanse worst, je weet wel, die uit het velletje waar je het vlees zo uit douwt.
- 1 grote ui, lekker fijn gesneden, want kleine stukjes smelten beter weg.
- 2 teentjes knoflook, ook fijngehakt hoor, voor die extra kick.
- 1 liter kippenbouillon – dit is de basis, dus gebruik een goede!
- 800 gram gepelde tomaten, die gepureerde variant werkt het beste voor een mooie gladde soep.
- 240 ml slagroom, hier komen we straks nog op terug, maar dit maakt ‘m zo heerlijk romig!
- 1 theelepel gedroogde basilicum, voor die Italiaanse sfeer.
- 1 theelepel gedroogde oregano, kan niet zonder!
- Zout en peper, naar eigen smaak, want we zijn allemaal anders.
- 450 gram verse tortellini, kies je favoriete vulling, kaas of vlees, wat je maar wilt!
- En als finishing touch: verse peterselie, lekker fijngehakt om het mooi af te maken.
Stap-voor-stap bereiding van Creamy Tomato Tortellini Soup with Italian Sausage
Zo, nu gaan we aan de slag! Dit is echt de makkelijkste, maar ook de allerlekkerste manier om deze soep te maken. Volg deze stappen en je hebt zo een heerlijke kom soep voor je neus staan. Echt, het is zo gefixt! Het voelt bijna alsof je een pro bent, vooral als je straks die Italiaanse worst zo lekker hebt gebakken, net als in dat recept voor Italiaanse Worst Aardappelsoep.
Het bakken van de Italiaanse worst
Oké, pak een grote soeppan, zet die op middelhoog vuur en bak de Italiaanse worst. Zodra die lekker begint te kleuren, plet je hem gewoon met je spatel tot kleine stukjes. Zorg ervoor dat je het meeste vet eraf schept, dat is wel zo fijn, maar laat wel een klein laagje achter voor alle smaak!
Verrijken van de smaakbasis
Nu komt de ui erbij, die bak je lekker mee tot ‘ie zacht en glazig is, dat duurt zo’n 5 minuutjes. Daarna mag de knoflook erbij voor nóg meer geur en smaak. Bak die even kort mee, ongeveer een minuutje, tot het heerlijk begint te ruiken. Pas op dat de knoflook niet verbrandt, dat is zonde!
Bouillon en tomaten toevoegen
Tijd voor de basis van onze soep! Giet de kippenbouillon erbij en daarna de gepureerde tomaten. Roer alles goed door elkaar en breng het geheel rustig aan de kook. Laat het even lekker borrelen.
De romige touch en kruiden
Nu komt het magische deel: de slagroom! Roer die er langzaam doorheen tot het mooi mengt met de tomatenbasis. Dan die gedroogde basilicum en oregano erbij voor die echte Italiaanse smaakexplosie. Proef even en voeg zout en peper toe naar je eigen zin. Zo maak je het helemaal af!
De tortellini koken
En als laatste de ster van de show: de verse tortellini! Gooi die gewoon in de soep. Check even op de verpakking hoe lang ze moeten koken, meestal is dat maar een minuutje of 3 tot 5. Ze zijn klaar als ze boven komen drijven en lekker zacht zijn. Niet te lang laten koken, want dan worden ze te papperig!
Tips voor de perfecte Creamy Tomato Tortellini Soup with Italian Sausage
Oké, luister, elk recept heeft zo van die kleine geheimpjes die het nét even beter maken, toch? Dit recept voor romige tomaten tortellini soep met Italiaanse worst is al superlekker van zichzelf, maar met deze tips tover je het echt naar een culinair meesterwerk. Geloof me, ik heb het allemaal uitgeprobeerd!
Variaties op de Italiaanse worst
Die Italiaanse worst is fantastisch, maar je bent niet gebonden! Als je het wat pittiger wilt, ga dan voor een ‘spicy’ Italiaanse worst. Of misschien een keer die heerlijke, milde, Finse worst proberen? En voor de vegetariërs onder ons: vegetarische Italiaanse worst is tegenwoordig ook echt goed te krijgen. Het geeft net een andere, maar net zo lekkere, twist.
Extra groenten toevoegen
Je kunt deze soep natuurlijk al zo eten met de ui en knoflook, maar wie van ons houdt er niet van een beetje extra groen in z’n leven? Echt waar, een handje verse spinazie er op het laatst doorheen is fantastisch! Het slinkt meteen weg en geeft een mooie kleur. Je kunt ook denken aan wat fijngesneden worteltjes of zelfs een beetje boerenkool. Weet je, als je nog wat inspiratie nodig hebt voor gezonde toevoegingen, kijk dan eens naar het idee van groen sap voor cholesterol, dat soort vezelrijke ideeën kun je ook hier kwijt! En als je je afvraagt hoe je andere vloeibare maaltijden nog romiger kunt maken, heb ik ook nog een romige kip pasta recept dat je misschien wel inspiratie geeft!
Veelgestelde Vragen over Creamy Tomato Tortellini Soup with Italian Sausage
Ik snap het helemaal, je hebt vast nog wat vragen voordat je zelf aan de slag gaat met deze heerlijke romige tomaten tortellini soep met Italiaanse worst. Dat is helemaal geen probleem! Hier zijn een paar veelgestelde vragen die ik vaak krijg, hopelijk helpt dit je op weg.
Kan ik deze soep ook vegetarisch maken?
Absoluut! Dat is het mooie van dit recept. Je kunt heel makkelijk de Italiaanse worst vervangen door een goede vegetarische worst of zelfs vegetarische ‘balletjes’. De basis van de soep blijft fantastisch, dus het wordt sowieso superlekker, maar dan zonder vlees. Perfect voor iedereen!
Wat voor soort tortellini kan ik het beste gebruiken?
Voor deze soep raad ik echt verse tortellini aan. Die kookt sneller en wordt lekker zacht en vol van smaak. Kaas- of vleestortellini zijn beide heerlijk, het hangt echt af van wat jij lekkerder vindt. Die gedroogde tortellini uit de supermarkt kan ook, maar dan moet je de kooktijd wat aanpassen en het resultaat is vaak net iets minder zacht.
Is deze soep geschikt om van tevoren te maken?
Ja hoor, dat kan prima! Je kunt de soep (zonder de tortellini) prima een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. De smaken trekken dan nog beter in, wat alleen maar ten goede komt! Kook de tortellini pas als je de soep weer opwarmt, anders worden ze te gaar en papperig.
Hoe maak ik de soep nog romiger?
Als je echt een super romige variant wilt, kun je wat extra slagroom toevoegen of zelfs een lepel crème fraîche of mascarpone door de soep roeren vlak voordat je de tortellini toevoegt. Dat maakt ‘m nog ‘decadenter’, maar misschien wel iets minder gezond als je daar op let.
Bewaren en Opwarmen
Heb je nog een beetje over van deze heerlijke soep? Geen probleem! Bewaar de afgekoelde soep in een goed afgesloten bak in de koelkast, dat is zo’n 2 tot 3 dagen houdbaar. Warm de soep rustig op in een pannetje op middelhoog vuur. Voeg eventueel een klein scheutje extra bouillon of water toe als de soep te dik is geworden. Zorg ervoor dat ‘ie weer goed heet is voordat je ‘m serveert.
Voedingswaarde (schatting)
Oké, even een kleine disclaimer hier: deze voedingswaarden zijn een schatting, want natuurlijk hangt het een beetje af van welke worst je precies gebruikt en hoeveel room je erin gooit. Maar globaal gezien zit je per portie (dat zijn dus ongeveer 6 kommen) rond de 550 calorieën. Je krijgt ook zo’n 30 gram vet binnen, de helft daarvan verzadigd. Verder zo’n 40 gram koolhydraten en een flinke 30 gram eiwitten. Goed voor een stevige maaltijd dus!
Print
Romige Tomaten Tortellini Soep met Italiaanse Worst
- Total Time: 40 min
- Yield: 6 porties 1x
- Diet: Vegetarian
Description
Een snelle en smaakvolle soep met romige tomatensmaak, gevuld met tortellini en Italiaanse worst.
Ingredients
- 450 gram Italiaanse worst, uit het vel
- 1 grote ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 liter kippenbouillon
- 800 gram gepelde tomaten, gepureerd
- 240 ml slagroom
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout en peper naar smaak
- 450 gram verse tortellini (kaas of vlees)
- Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
Instructions
- Bak de Italiaanse worst in een grote soeppan op middelhoog vuur. Breek de worst in stukjes terwijl deze gaart. Verwijder het overtollige vet.
- Voeg de fijngesneden ui toe aan de pan en bak tot deze zacht is, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de gehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut tot het geurig is.
- Giet de kippenbouillon en gepureerde tomaten erbij. Breng aan de kook.
- Roer de slagroom, gedroogde basilicum en oregano erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de verse tortellini toe aan de soep. Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal 3-5 minuten, tot de tortellini gaar is.
- Serveer de soep warm, gegarneerd met verse peterselie.
Notes
- Je kunt ook vegetarische worst gebruiken voor een vegetarische optie.
- Voeg extra groenten toe zoals spinazie of wortelen voor meer voedingsstoffen.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 25 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Koken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 550
- Sugar: 12g
- Sodium: 1200mg
- Fat: 30g
- Saturated Fat: 15g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 40g
- Fiber: 5g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 100mg
Keywords: tomatensoep, tortellinisoup, italiaanse worst, romige soep, snelle maaltijd, comfort food