Skip to Content

Romige Knoflookkip met Noedels: 1 Sterke Hap

Oké, luister even, want ik heb het hier over Creamy Garlic Chicken with Buttered Noodles en ik word er nu al blij van! Dit is echt zo’n gerecht waar je gewoon zin in hebt als je thuiskomt na een lange dag. Het is supermakkelijk te maken, geloof me, maar het smaakt alsof je in een chic restaurant zit. Die romige saus, de malse kip en die boterzachte noedels… pure perfectie! Ik herinner me nog dat ik dit voor het eerst probeerde en dacht: ‘Waarom heb ik dit niet eerder gemaakt?’ Het is gewoon een van die comfort food klassiekers die je keer op keer wilt maken. De combinatie van knoflook, room en boter is gewoon onweerstaanbaar. Het is echt een feestje op een bordje, maar dan zonder gedoe!

Creamy Garlic Chicken with Buttered Noodles - detail 1

Waarom Je Dol Zult Zijn Op Deze Creamy Garlic Chicken with Buttered Noodles

Dit gerecht is echt een winnaar, en ik snap helemaal waarom iedereen er zo van houdt! Het is de perfecte combinatie van supersnel klaar en toch een feestmaal-gevoel. Je krijgt echt die restaurantkwaliteit thuis, zonder uren in de keuken te staan. Het is gewoon zo lekker bevredigend, een echt comfort food gerecht waar je blij van wordt.

Snel en Gemakkelijk Te Maken

Dit is echt een van de makkelijkste recepten die je kunt maken. Met maar 10 minuten voorbereiding en 20 minuten kooktijd, staat dit heerlijke gerecht zo op tafel. Ideaal voor die drukke avonden dat je geen zin hebt om lang te koken, maar toch iets lekkers wilt eten.

Rijke en Verwennerij Smaak

Oh, die saus! De combinatie van room en boter, met die heerlijke knoflook, maakt het zo ongelooflijk romig en vol van smaak. En dan die malse kip en de zachte, boterige noedels erdoorheen… het is echt een hemelse combinatie die gewoon smelt op je tong. Pure verwennerij!

Veelzijdig en Aanpasbaar

Het mooie van dit recept is dat je er alle kanten mee op kunt. Voeg gerust wat extra groenten toe, zoals broccoli of champignons, voor wat extra kleur en voedingsstoffen. Je kunt ook de kruiden aanpassen naar jouw smaak. Super makkelijk om je eigen draai eraan te geven!

De Essentiële Ingrediënten voor Creamy Garlic Chicken with Buttered Noodles

Oké, laten we eens kijken wat je allemaal nodig hebt om dit heerlijke gerecht te maken. Het is echt geen ingewikkeld verhaal, maar je hebt wel een paar goede basisdingen nodig om die fantastische smaak te krijgen. Zorg dat je alles klaar hebt staan, dan gaat het bereiden zo soepel!

Hoofdingrediënten

We beginnen natuurlijk met de ster van de show: 500 gram kipfilet. Ik snijd die zelf altijd in handige blokjes, zo’n 2-3 cm groot, zodat het mooi gaart en makkelijk te eten is. Dan heb je 250 gram eiernoedels nodig. Die geven het gerecht die heerlijke zachte textuur. En vergeet de knoflook niet! Gebruik echt 2 teentjes knoflook en hak die lekker fijn. Vers is echt het allerlekkerst hier. Voor de romigheid gebruiken we 200 ml slagroom – geen light versie, hè, we willen wel echt die volle smaak. En als laatste, de boter! 50 gram boter zorgt voor die extra zachte, rijke smaak die de noedels zo lekker maakt.

Kruiden en Smaakmakers

Simpel maar oh zo belangrijk: zout en peper naar smaak. Ik strooi er altijd royaal wat over tijdens het bakken van de kip en in de saus. En als je het hebt, is een beetje verse peterselie, fijngehakt, echt een topper om het gerecht mee af te maken. Het geeft frisheid en een mooie kleur. Vers knoflook is echt de sleutel hier, het maakt echt een wereld van verschil met die poederdingen.

Optionele Toevoegingen en Variaties

Wil je het nog lekkerder maken? Dan kun je natuurlijk altijd nog wat Parmezaanse kaas over het gerecht raspen bij het serveren. En als je nog wat groenten hebt liggen, zoals broccoli of champignons, kun je die prima mee laten sudderen in de saus. Zo maak je er een compleet maaltijd van!

Stap-voor-Stap Bereiding van Creamy Garlic Chicken with Buttered Noodles

Oké, hier komt het leukste gedeelte: het maken zelf! Het is echt niet moeilijk, echt waar. Volg gewoon deze stappen en je hebt zo een heerlijke maaltijd op tafel staan. Neem er rustig de tijd voor, want een beetje liefde in de keuken maakt alles lekkerder.

De Noedels Voorbereiden

Eerst en vooral zetten we de noedels op. Pak een flinke pan met water, doe er een beetje zout bij en breng het aan de kook. Als het water kookt, gooi je de 250 gram eiernoedels erin. Kook ze precies volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik vind het zelf altijd het lekkerst als ze net gaar zijn, dus niet te zacht. ‘Al dente’ noemen ze dat. Giet ze daarna goed af in een vergiet en zet even apart. Doe er eventueel een klein kloddertje boter bij om ze niet aan elkaar te laten plakken, dat is mijn geheimpje!

De Kip en Knoflook Bakken

Nu pakken we de pan erbij waar we de saus in gaan maken. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Als de olie heet is, doe je de kipblokjes erin. Bak ze rondom mooi bruin en gaar. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten, afhankelijk van hoe groot je de blokjes hebt gesneden. Zorg dat ze echt goed dichtgeschroeid zijn, dat geeft lekker veel smaak. Als de kip bijna klaar is, voeg je de fijngehakte knoflook toe. Bak dit heel even mee, echt maar een minuutje, tot het lekker begint te geuren. Pas op dat de knoflook niet verbrandt, want dan wordt het bitter!

Creamy Garlic Chicken with Buttered Noodles - detail 2

De Romige Saus Creëren

Zodra de knoflook lekker ruikt, is het tijd voor de magie: de saus! Giet de 200 ml room in de pan bij de kip en knoflook. Breng het geheel rustig aan de kook. Doe dan de 50 gram boter erbij en roer tot die helemaal gesmolten is. De boter maakt de saus extra rijk en fluweelzacht. Nu is het tijd om het op smaak te brengen. Strooi er zout en peper naar smaak bij. Proef even voorzichtig om te zien of het goed is. Wil je wat extra pit? Doe er dan een snufje chilivlokken bij!

Alles Samenbrengen

En dan nu het moment suprême: alles samenvoegen! Voeg de afgespoelde gekookte noedels toe aan de pan met de kip en de romige knoflooksaus. Schep alles voorzichtig door elkaar met een tang of twee lepels, zodat alle noedels en kip goed bedekt zijn met die heerlijke saus. Laat het nog even kort op laag vuur warm worden, zodat alles goed gemengd is en de smaken zich kunnen vermengen. En klaar is Kees! Serveer het direct, want zo is het op z’n allerlekkerst.

Tips voor Perfecte Creamy Garlic Chicken with Buttered Noodles

Wil je echt dat het helemaal perfect wordt, mijn vriend? Hier zijn een paar kleine dingetjes waar je op kunt letten. Het zijn van die simpele trucs waardoor je gerecht nog lekkerder wordt en je echt de complimenten krijgt!

De Juiste Temperatuur Gebruiken

Als je de kip bakt, gebruik dan echt dat middelhoog vuur. Zo krijgt de kip die mooie bruine korst aan de buitenkant, wat niet alleen lekker ziet, maar ook extra smaak geeft. Als het vuur te laag staat, gaat de kip sudderen en wordt ‘ie meer gekookt dan gebakken. En dat willen we niet, toch?

Voorkom Overkoken van de Noedels

Dit is zo belangrijk! Kook de noedels echt net aan ‘al dente’. Ze garen nog een beetje na in de warme saus, dus als je ze al te gaar uit het water haalt, heb je straks papperige noodles. Een paar minuten korter dan de verpakking zegt, is vaak al genoeg. Vertrouw me hierin!

Knoflook Smaak Optimaliseren

Pas op met de knoflook! Bak die echt maar heel kort mee met de kip, net tot het begint te geuren. Als je het te lang bakt, wordt het bitter en dat wil je echt niet in je heerlijke, romige saus. Een minuutje is echt genoeg om die lekkere knoflooksmaak vrij te laten komen.

Veelgestelde Vragen over Creamy Garlic Chicken with Buttered Noodles

Natuurlijk heb ik ook wel eens wat vragen gehad over dit recept, en ik denk dat jij die misschien ook wel hebt! Het is fijn om te weten dat je niet de enige bent, toch? Hier zijn een paar dingen waar mensen vaak benieuwd naar zijn.

Hoe Zorg Ik Dat de Kip Niet Droog Wordt?

Dat is een supergoede vraag! Het geheim is eigenlijk heel simpel: bak de kip niet te lang. Zorg dat de kipfilet in mooie, niet te kleine blokjes is gesneden en bak die op middelhoog vuur tot ze rondom bruin en net gaar zijn. Voeg de knoflook en daarna pas de room toe. Als je de kip in de saus laat sudderen terwijl die opwarmt, wordt hij alleen maar malser. Dus eigenlijk: bak de kip niet langer dan nodig is en laat de saus het werk doen!

Kan Ik Andere Soorten Noedels Gebruiken?

Absoluut! Eiernoedels zijn fantastisch hier, maar je kunt ook prima andere pasta’s gebruiken. Denk aan spaghetti, fettuccine, of zelfs penne. Het enige waar je op moet letten, is de kooktijd. Houd de verpakking goed in de gaten en kook ze ‘al dente’, want ze garen nog een beetje na in de saus. Als je bijvoorbeeld spaghetti gebruikt, kook die dan iets korter dan op de verpakking staat.

Welke Groenten Passen Goed Bij Dit Gerecht?

Oh, je kunt hier echt van alles bij gooien! Broccoli is een klassieker; die kun je even kort koken of stomen en dan aan het einde toevoegen. Champignons zijn ook heerlijk; bak die even mee met de kip voordat je de knoflook erbij doet. En spinazie? Dat slinkt zo mooi weg in de warme saus, een handjevol erbij aan het einde maakt het gerecht meteen wat lichter en groener. Echt een aanrader!

Serveertips voor Creamy Garlic Chicken with Buttered Noodles

Dit gerecht is al zo lekker op zichzelf, maar je kunt het nog net dat beetje extra geven met een paar simpele dingen. Het is net die finishing touch die het echt afmaakt, weet je wel? En het mooie is, het is helemaal niet ingewikkeld!

Een Frisse Groene Salade

Omdat dit gerecht best wel romig en rijk is, vind ik het heerlijk om het te serveren met een simpele, frisse groene salade ernaast. Denk aan wat blaadjes sla, komkommer, misschien wat cherrytomaatjes. Een lichte vinaigrette erop en je hebt meteen een mooie balans. Het snijdt lekker door de romigheid heen, echt een aanrader!

Extra Kaas en Kruiden

En dan nog dat laatste beetje magie! Strooi er royaal wat vers geraspte Parmezaanse kaas overheen. Die zoutige, nootachtige smaak past perfect bij de romige saus en de kip. En als je nog wat verse peterselie hebt liggen, hak die dan fijn en strooi het eroverheen. Het geeft niet alleen een mooie kleur, maar ook een heerlijke frisse smaak. Zo maak je van een heerlijk gerecht echt iets extra speciaals!

Creamy Garlic Chicken with Buttered Noodles - detail 3

Opslag en Opwarmen van Creamy Garlic Chicken with Buttered Noodles

Heb je nog wat over van dit heerlijke gerecht? Geen zorgen, want deze Creamy Garlic Chicken with Buttered Noodles zijn ook de volgende dag nog superlekker. Het is echt een van die maaltijden die de smaak vaak beter wordt als het even heeft gestaan. Hier zijn mijn tips om het zo goed mogelijk te bewaren en weer op te warmen.

Bewaren in de Koelkast

Als je nog wat over hebt, doe het dan in een luchtdichte bak zodra het is afgekoeld. Zo blijft het echt goed in de koelkast. Ik zou zeggen, binnen 2 tot 3 dagen is het nog prima te eten. Zorg wel dat de bak goed sluit, anders kan het wat droog worden in de koelkast. En je wilt natuurlijk niet dat die heerlijke romige saus zijn magie verliest!

Opwarmen voor de Beste Smaak

Het opwarmen is ook weer een eitje. Je kunt het prima in de magnetron doen, maar mijn favoriet is toch echt de koekenpan. Doe het mengsel in een pan op laag vuur en laat het rustig warm worden. Als het een beetje droog lijkt, doe je er gewoon een klein scheutje melk of nog een klein kloddertje room bij. Dat maakt de saus weer helemaal heerlijk romig. Roer het goed door en voor je het weet, heb je weer een heerlijke portie Creamy Garlic Chicken with Buttered Noodles!

Voedingsinformatie

Voor een portie van dit heerlijke gerecht kun je rekenen op ongeveer 600 kcal. Het zit boordevol eiwitten, met zo’n 30 gram per portie, wat het een goede maaltijd maakt om je vol te voelen. Je krijgt ook ongeveer 40 gram koolhydraten binnen, voornamelijk uit de noedels, en zo’n 35 gram vet, wat zorgt voor die heerlijke romige smaak.

Creamy Garlic Chicken with Buttered Noodles - detail 4

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Creamy Garlic Chicken with Buttered Noodles

Romige Knoflookkip met Noedels: 1 Sterke Hap


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een romige en smaakvolle kip met boternoodles, een eenvoudig en heerlijk hoofdgerecht.


Ingredients

Scale
  • 500 gram kipfilet, in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml room
  • 50 gram boter
  • 250 gram eiernoedels
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Verse peterselie, gehakt (optioneel)

Instructions

  1. Kook de eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de kipblokjes toe en bak ze rondom bruin.
  4. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze kort mee tot het geurig is.
  5. Giet de room in de pan en breng aan de kook.
  6. Voeg de boter toe en roer tot deze gesmolten is.
  7. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  8. Voeg de gekookte noedels toe aan de pan met de kip en saus.
  9. Schep alles goed door elkaar en verwarm kort.
  10. Serveer direct, bestrooid met verse peterselie indien gewenst.

Notes

  • Zorg ervoor dat de kip volledig gaar is voordat je de room toevoegt.
  • Voeg eventueel extra groenten toe, zoals broccoli of champignons.
  • Dit gerecht is ook lekker met parmezaanse kaas.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 600 kcal
  • Sugar: 5 g
  • Sodium: 500 mg
  • Fat: 35 g
  • Saturated Fat: 15 g
  • Unsaturated Fat: 20 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 40 g
  • Fiber: 2 g
  • Protein: 30 g
  • Cholesterol: 150 mg

Keywords: kip, knoflook, roomsaus, noedels, pasta

Recipe rating