Skip to Content

Chicken Pot Pie Pasta: 1 zalige, machtige maaltijd

Oh, jongens! Ik moet jullie iets vertellen over mijn nieuwste obsessie die mijn keuken helemaal op zijn kop heeft gezet: Chicken Pot Pie Pasta! Serieus, dit is niet zomaar een recept, dit is comfort food 2.0. Stel je voor: de warme, hartige omhelzing van een klassieke chicken pot pie, maar dan met die heerlijke, bevredigende textuur van pasta. Ja, je leest het goed! Het is alsof je favoriete knuffeldeken een culinaire upgrade heeft gekregen.

De eerste keer dat ik hieraan dacht, zat ik op de bank, te dromen over een makkelijke maaltijd die toch die diepe, zielverwarmende smaken had. Ik had nog wat restjes kip, een pakje pasta en ineens klikte het! Wat als ik die romige, groenterijke vulling van mijn oma’s pot pie combineerde met… pasta? Het leek even gek, maar het resultaat? Een absolute droom! De groenten zijn perfect gaar, de kip lekker mals, en die pasta slorpt alle saus op. En die krokante bladerdeeg-topping? Die maakt het helemaal af. Dit is echt een gerecht dat je móet proberen. Het is makkelijk, snel en oh-zo-lekker. Trust me, dit wordt een blijvertje in jouw kookboek!

Chicken Pot Pie Pasta - detail 1

Waarom je deze Chicken Pot Pie Pasta zult waarderen

Waarom je dit recept meteen op je ‘favorieten’-lijstje moet zetten? Nou, om te beginnen, het is de ultieme kom troost op een druilerige dag. Het is zo’n gerecht dat je van binnenuit verwarmt, snap je? En de eenvoud! Je hebt geen chef-kok diploma nodig om dit te maken, echt niet. Het is perfect voor drukke weekavonden, maar ook indrukwekkend genoeg voor als je vrienden over de vloer krijgt. Bovendien, de veelzijdigheid is geweldig. Je kunt er van alles mee, maar daarover later meer!

De onweerstaanbare smaak van Chicken Pot Pie Pasta

De smaak van deze Chicken Pot Pie Pasta? Die is gewoonweg onweerstaanbaar! Denk aan die klassieke, hartige smaken van een pot pie, maar dan met de zalige textuur van pasta. De romige saus, de malse kip, de zoete groenten en die knapperige bladerdeegkorst… Het is een feestje in je mond dat je keer op keer wilt beleven.

Chicken Pot Pie Pasta - detail 2

Benodigdheden voor Chicken Pot Pie Pasta

Oké, laten we beginnen met de sterren van de show! Voor deze waanzinnig lekkere Chicken Pot Pie Pasta heb je geen gekke dingen nodig, hoor. Gewoon lekkere, alledaagse ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt, of makkelijk kunt vinden in de supermarkt. Zorg dat je alles klaar hebt staan, dat maakt het koken zo veel fijner, vind je niet? Dit is wat we gaan gebruiken:

  • 400 gram kipfilet, al gekookt en in mooie blokjes gesneden (restje kip van gisteren? Perfect!)
  • 250 gram pasta, ik ga zelf vaak voor penne of macaroni, maar voel je vrij!
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt – ja, echt fijn, voor die zachte smaak.
  • 2 wortels, ook in kleine blokjes, dan garen ze lekker snel.
  • 2 stengels bleekselderij, weer in kleine blokjes, voor die onmisbare hartige touch.
  • 100 gram erwten, vers of diepvries, wat je bij de hand hebt.
  • 60 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 700 ml kippenbouillon – diep van smaak, dus geen waterige variant!
  • 200 ml melk
  • 1 theelepel gedroogde tijm – die aardse geur, heerlijk!
  • Zout en zwarte peper, naar smaak natuurlijk.
  • 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg (mijn geheime wapen voor een snelle maaltijd!)
  • 1 losgeklopt ei, om dat bladerdeeg mooi goudbruin te krijgen.

Chicken Pot Pie Pasta - detail 3

Hoe je de perfecte Chicken Pot Pie Pasta maakt

Oké, nu komt het leukste deel: het daadwerkelijk maken van deze hemelse Chicken Pot Pie Pasta! Geen zorgen, ik loop stap voor stap met je mee, zodat zelfs de grootste keukenkluns dit tot een succes maakt. Het lijkt misschien veel, maar als je alles netjes voorbereidt, vliegen die stappen voorbij. En voor je het weet, staat er een goudbruine, borrelende schotel op tafel waar iedereen van gaat smullen. Laten we die mouwen opstropen en aan de slag gaan!

Voorbereiding van de Chicken Pot Pie Pasta

We beginnen met de basis, de pasta en de groenten! Kook je gekozen pasta (penne of macaroni zijn top!) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg dat het ‘al dente’ is, dus nog een klein beetje bite heeft, want het gaat straks nog de oven in. Giet het af en zet het even apart. Verhit dan de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Doe de fijngehakte ui, wortelblokjes en bleekselderij erbij. Bak dit zo’n 5-7 minuten, totdat ze lekker zacht zijn. Je zult merken dat de geur al heerlijk door je keuken zweeft! Voeg dan de erwten toe en bak nog 2 minuutjes mee. Ik gebruik graag diepvrieserwten, die zijn zo makkelijk en behouden hun mooie kleur.

De romige saus voor je Chicken Pot Pie Pasta

Dit is waar de magie gebeurt voor die onweerstaanbare roomsaus! Pak een andere pan en smelt daarin de boter op middelhoog vuur. Zodra de boter gesmolten is, voeg je de bloem toe. Roer dit ongeveer 1 minuut goed door met een garde. Dit is je ‘roux’, de basis voor een mooie gebonden saus. Nu komt het belangrijke deel: voeg geleidelijk de kippenbouillon toe, terwijl je constant blijft roeren. Blijf roeren, roeren, roeren! Zo voorkom je klontjes en krijg je een heerlijk gladde saus. Breng het aan de kook en laat het even indikken. Dan mag de melk en de gedroogde tijm erbij. Breng de saus op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Proef even! Is het naar je zin? Perfect!

Het afbakken van de Chicken Pot Pie Pasta

Nu gaan we alles samenvoegen! Voeg de gekookte kipblokjes, de gekookte pasta en je gebakken groenten toe aan de romige saus. Roer dit goed door elkaar, zodat alles lekker ondergedompeld is in die heerlijke saus. Schep het hele mengsel dan over in een mooie ovenschaal. Haal je vel bladerdeeg uit de verpakking en leg het voorzichtig over de vulling heen. Snijd eventueel de randen bij en druk ze stevig aan tegen de randen van de schaal. Maak een paar kleine inkepingen in het bladerdeeg met een mes, dat zorgt ervoor dat de stoom kan ontsnappen en het bladerdeeg lekker knapperig wordt. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei voor die prachtige goudbruine kleur. Bak het geheel in een voorverwarmde oven op 200°C (gasoven stand 6) gedurende 20-25 minuten, of totdat het bladerdeeg prachtig goudbruin en heerlijk knapperig is. Laat het dan nog 5 minuutjes rusten voor je het serveert. Geduld is een schone zaak, maar het is het waard!

Chicken Pot Pie Pasta - detail 4

Tips voor succes met je Chicken Pot Pie Pasta

Oké, we hebben de basis nu onder de knie, maar ik heb nog een paar geheimpjes en tips die jouw Chicken Pot Pie Pasta écht naar een hoger niveau tillen! Ten eerste, als je haast hebt, is overgebleven kip of zo’n heerlijke kant-en-klare rotisserie kip je beste vriend. Dat scheelt je alweer een stap! Wil je variëren? Gooi er dan gerust andere groenten in die je lekker vindt, zoals plakjes champignon, maïs, of zelfs wat spinazie die je even laat slinken. En voor de ultieme romigheid? Voeg dan eens een flinke scheut roomkaas toe aan de saus als deze klaar is. Het maakt de saus nog voller en luxueuzer, echt een aanrader!

Veelgestelde vragen over Chicken Pot Pie Pasta

Jullie hebben vast wat vragen over deze heerlijke Chicken Pot Pie Pasta, en dat is helemaal logisch! Hier zijn de meest gestelde vragen die ik krijg, inclusief mijn antwoorden:

Kan ik dit gerecht van tevoren maken? Jazeker! Je kunt de vulling (dus de kip, pasta, groenten en saus) al een dag van tevoren maken en in de ovenschaal doen. Bewaar het afgedekt in de koelkast. Leg het bladerdeeg er pas vlak voor het bakken op, anders wordt het zompig.

Welke kip kan ik het beste gebruiken? Gekookte kipfilet is ideaal, maar zoals ik al zei, is overgebleven kip (bijvoorbeeld van een gebraden kip) of een rotisserie kip perfect. Het scheelt je tijd en voegt extra smaak toe! Zorg er wel voor dat de kip al gaar is voordat je het toevoegt.

Kan ik andere soorten groenten toevoegen? Absoluut! Dit recept is superflexibel. Broccoli, bloemkool, sperziebonen, of zelfs wat gesneden paprika passen er allemaal goed bij. Voeg ze toe samen met de wortels en bleekselderij, zodat ze gaar kunnen worden.

Hoe bewaar ik restjes van Chicken Pot Pie Pasta? Als je restjes hebt (en dat is een groot ‘als’, want het is zó lekker!), bewaar ze dan luchtdicht afgesloten in de koelkast. Ze blijven zo’n 2-3 dagen goed. Opwarmen kan prima in de magnetron, maar voor een knapperig bladerdeeg kun je het beste de oven gebruiken.

Suggesties voor het serveren van Chicken Pot Pie Pasta

Oké, je perfecte Chicken Pot Pie Pasta is klaar, goudbruin en borrelend… maar hoe maak je deze maaltijd nu helemaal af? Ik serveer er zelf het liefst iets lichts en fris bij, om een mooi contrast te creëren met de romige vulling. Een simpele groene salade met een lichte vinaigrette is altijd een hit. Denk aan wat knapperige sla, komkommer, tomaatjes en misschien wat rode ui. Of wat dacht je van wat gestoomde broccoli of sperziebonen? Dat voegt niet alleen extra groenten toe, maar geeft ook een fijne textuur. En vergeet niet een lekker stukje knapperig brood om die laatste restjes saus mee op te dippen. Smullen maar!

Bewaren en opwarmen van je Chicken Pot Pie Pasta

Heb je toevallig nog wat restjes van deze zalige Chicken Pot Pie Pasta over? Geen probleem! Je bewaart ze heel makkelijk in een luchtdichte container in de koelkast. Zo blijven ze zeker 2 tot 3 dagen heerlijk. Wil je het opwarmen? Dat kan prima in de magnetron, maar als je die heerlijke knapperige bladerdeegkorst weer terug wilt, raad ik je aan om het in een voorverwarmde oven (ongeveer 160°C) op te warmen tot het door en door warm is. Zo blijft de textuur het beste behouden, en proeft het bijna net zo lekker als vers uit de oven!

Voedingsinformatie Chicken Pot Pie Pasta

Natuurlijk wil je misschien ook weten wat je precies binnenkrijgt met deze heerlijke Chicken Pot Pie Pasta. Houd er rekening mee dat de voedingswaarden die je hier ziet, schattingen zijn. Ze kunnen verschillen afhankelijk van de specifieke merken die je gebruikt, of als je besluit wat aan het recept te veranderen. Denk aan het type pasta, de soort bouillon, of zelfs de hoeveelheid boter! Zie het als een richtlijn, geen vaststaand feit, oké?

Deel jouw Chicken Pot Pie Pasta ervaring

Nou, en dan nu het leukste deel! Ik ben zó benieuwd naar jullie Chicken Pot Pie Pasta avonturen. Heb je het gemaakt? Vond je het lekker? Heb je er misschien je eigen draai aan gegeven? Deel het vooral met me! Laat een reactie achter hieronder, geef dit recept een dikke sterrenbeoordeling, en als je foto’s hebt gemaakt, deel ze dan op social media en tag me! Ik kan niet wachten om jullie creaties te zien. Eet smakelijk, en tot de volgende keer!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Chicken Pot Pie Pasta

Chicken Pot Pie Pasta: 1 zalige, machtige maaltijd


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 65 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Een hartige ovenschotel met pasta, kip en groenten in een romige saus, afgetopt met een krokant korstje.


Ingredients

Scale
  • 400 g kipfilet, gekookt en in blokjes
  • 250 g pasta (bijv. penne of macaroni)
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 wortels, in kleine blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
  • 100 g erwten (vers of diepvries)
  • 60 g boter
  • 60 g bloem
  • 700 ml kippenbouillon
  • 200 ml melk
  • 1 tl gedroogde tijm
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak
  • 1 vel bladerdeeg (kant-en-klaar)
  • 1 ei, losgeklopt (voor het bestrijken)

Instructions

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, wortels en bleekselderij toe en bak 5-7 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de erwten toe en bak nog 2 minuten.
  3. Smelt in een andere pan de boter op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer 1 minuut om een roux te maken.
  4. Voeg geleidelijk de kippenbouillon toe, terwijl u constant roert om klontjes te voorkomen. Breng aan de kook en laat indikken.
  5. Voeg de melk en tijm toe. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Voeg de gekookte kip, gekookte pasta en groenten toe aan de saus. Roer goed door.
  7. Schep het mengsel in een ovenschaal.
  8. Leg het bladerdeeg over de vulling. Snijd eventueel de randen bij en druk ze stevig aan tegen de randen van de schaal. Maak een paar inkepingen in het bladerdeeg.
  9. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei.
  10. Bak in een voorverwarmde oven op 200°C (gasoven stand 6) gedurende 20-25 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.
  11. Laat 5 minuten rusten voor het serveren.

Notes

  • Gebruik overgebleven kip of rotisserie kip voor een snellere bereiding.
  • Voeg andere groenten toe zoals champignons of maïs voor variatie.
  • Voor een extra romige saus, voeg een scheutje roomkaas toe.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 45 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 650
  • Sugar: 7g
  • Sodium: 850mg
  • Fat: 35g
  • Saturated Fat: 15g
  • Unsaturated Fat: 18g
  • Trans Fat: 0.5g
  • Carbohydrates: 55g
  • Fiber: 5g
  • Protein: 30g
  • Cholesterol: 120mg

Keywords: kip, pasta, ovenschotel, comfort food, bladerdeeg, erwten, wortels

Recipe rating