Oké, luister even! Er zijn van die avonden dat je gewoon zin hebt in iets warms, iets troostends, iets met een Aziatisch tintje, maar je wilt echt niet de deur uit. En al helemaal niet wachten op een bezorger! Ken je dat gevoel? Precies! En dat is nou precies waarom ik zo gek ben op dit recept voor Chicken Lo Mein.
Dit is geen ingewikkelde kookklus, echt niet. Dit is de snelle, makkelijke en superlekkere manier om die zalige, soepele noedels vol smaak en malse kip op je bord te krijgen. Het is mijn go-to recept geworden voor als ik snel iets wil maken dat iedereen blij maakt. En geloof me, als je dit eenmaal geprobeerd hebt, wil je nooit meer afhalen!
Voor wie het nog niet kent: Chicken Lo Mein is eigenlijk gewoon een Chinees gerecht met van die heerlijke, dikke eiernoedels die je roerbakt met kip, groenten en een heerlijke saus. Maar mijn versie? Die is extra speciaal, omdat hij zo simpel is, maar de smaak is echt waanzinnig. Kom op, laten we beginnen!
Ingrediënten voor je zelfgemaakte Chicken Lo Mein
Oké, tijd om de keuken in te duiken! Voor deze zalige Chicken Lo Mein hebben we een paar simpele, maar essentiële dingen nodig. Geen gekke toestanden, gewoon goede basisproducten die je waarschijnlijk al in huis hebt, of makkelijk kunt vinden in de supermarkt.
Zorg dat je alles klaarzet voordat je begint, dat maakt het roerbakken straks een feest! We hebben kipfilet nodig, snijd die alvast in van die fijne reepjes. En natuurlijk de ster van het gerecht: Lo Mein noedels! Die zijn lekker dik en nemen de saus zo goed op, heerlijk is dat. Oh, en vergeet de groenten niet! Ui, knoflook, gember, paprika, wortel en sugar snaps. Kleurrijk, knapperig en bomvol smaak. En voor die onmisbare Aziatische toets: sojasaus, oestersaus, sesamolie en een beetje maïzena voor de kip en kippenbouillon voor de saus. Plus een scheutje plantaardige olie om in te bakken, en natuurlijk zout en peper om alles perfect op smaak te brengen. Klaar? Mooi!
Hoe je de perfecte Chicken Lo Mein bereidt: Stap-voor-stap instructies
Oké, nu wordt het leuk! Dit is waar de magie gebeurt en we al die heerlijke ingrediënten omtoveren tot een fantastische Chicken Lo Mein. Volg deze stappen rustig en je hebt in no time een kom vol Aziatisch geluk op tafel staan. Echt, het is makkelijker dan je denkt!
De kip voorbereiden voor Chicken Lo Mein
Eerst de kip! Dit is een belangrijke stap om die malse, smaakvolle stukjes kip te krijgen waar je zo blij van wordt. Snijd je kipfilet in dunne reepjes. Pak dan een kommetje en hup, de kip erin. Nu komt het marinadegedeelte. Doe er een lepel sojasaus, een lepel oestersaus, een theelepel sesamolie en een lepel maïzena bij. Meng dit even goed door elkaar zodat elk reepje kip een lekker laagje krijgt. Waarom doen we dit? Nou, de sojasaus en oestersaus geven alvast die heerlijke hartige smaak, de sesamolie voegt een subtiel nootachtig aroma toe, en die maïzena? Die zorgt ervoor dat de kip straks super mals blijft en niet uitdroogt tijdens het bakken. Slim toch? Laat dit even een kwartiertje staan, dan trekken de smaken er goed in. Perfect!
Noedels koken voor Chicken Lo Mein
Terwijl de kip lekker ligt te marineren, pakken we de noedels erbij. Kook de Lo Mein noedels volgens de instructies op de verpakking. Meestal duurt dit maar een paar minuutjes, dus blijf er even bij! Als ze gaar zijn – niet te papperig hoor, ze moeten nog een beetje bite hebben – giet je ze af. En nu komt de truc: spoel ze meteen af met koud water. Dit stopt het kookproces en zorgt ervoor dat ze niet aan elkaar plakken. Helemaal top! Zet ze even apart in een vergiet.
Groenten en kip roerbakken voor Chicken Lo Mein
Nu gaan we echt los in de wok! Verhit eerst een lepel plantaardige olie in een grote wok of een flinke koekenpan op hoog vuur. Echt heet laten worden! Bak de gemarineerde kip in porties goudbruin. Je wilt de pan niet te vol doen, anders gaat de kip stomen in plaats van bakken. Haal de kip uit de pan en zet ook even apart. Nu de groenten! Doe de resterende lepel olie in de wok. Gooi de gesneden ui, fijngehakte knoflook en geraspte gember erin en bak dit ongeveer een minuutje. Wow, ruik je dat al? Heerlijk! Voeg dan de rode paprika, wortel en sugar snaps toe. Roerbak dit 3-4 minuutjes. Je wilt dat de groenten nog lekker knapperig zijn, dus niet te lang bakken hoor!
Alles samenvoegen tot Chicken Lo Mein
Bijna klaar! Doe de gebakken kip terug in de wok bij de groenten. Voeg de resterende lepel sojasaus en de kippenbouillon toe. Roer dit even door. En dan de noedels! Hup, de gekookte noedels erbij in de wok. Nu is het een kwestie van alles goed door elkaar husselen. Zorg dat de noedels, kip en groenten allemaal bedekt zijn met die heerlijke saus. Proef even en breng op smaak met zout en peper als dat nodig is. En dat was het! Je zelfgemaakte Chicken Lo Mein is klaar. Serveer het meteen, want warm is het het allerlekkerst!
Waarom je gek zult zijn op dit recept voor Chicken Lo Mein
Oké, dus waarom zou je dit Chicken Lo Mein recept nou echt móeten proberen? Nou, ik zal je vertellen waarom ik er zo dol op ben en waarom ik denk dat jij dat ook gaat zijn. Het is gewoon zo’n fijn recept om in je repertoire te hebben!
- Het is supersnel! Echt waar, van start tot finish ben je zo klaar. Perfect voor drukke avonden.
- Het is verrassend makkelijk. Geen gekke technieken of ingewikkelde stappen. Even snijden, marineren, roerbakken en klaar.
- De smaak is fantastisch. Die combinatie van de hartige saus, malse kip en knapperige groenten op die zachte noedels… Hemels!
- Je kunt er lekker mee variëren. Gebruik de groenten die jij lekker vindt, of wissel de kip eens om voor iets anders.
- Het is gewoon comfort food op z’n best. Zo’n warme kom maakt je echt blij!
Geloof me, dit recept gaat een blijvertje worden in jouw keuken. Wedden?
Handige tips voor de beste Chicken Lo Mein
Oké, om van jouw Chicken Lo Mein echt een meesterwerk te maken, heb ik hier nog een paar simpele, maar gouden tips voor je. Kleine dingen die een groot verschil maken, weet je wel?
Ten eerste: zorg dat je wok of pan écht heet is voordat je begint met bakken. Dat is de sleutel tot roerbakken – je wilt die lekkere karamelisatie en knapperigheid op je kip en groenten. En snijd je groenten een beetje gelijkmatig, dan zijn ze tegelijk gaar. Wees ook niet bang om een beetje te proeven en de saus aan te passen aan jouw smaak – misschien wil je iets meer sojasaus of juist wat peper. En het allerbelangrijkste: serveer het meteen! Chicken Lo Mein is op z’n allerlekkerst als het gloeiendheet uit de pan komt.
Mogelijke variaties op je Chicken Lo Mein
Het leuke van dit Chicken Lo Mein recept is dat je er supermakkelijk mee kunt spelen! Zelf ben ik dol op de basisversie met kip en die specifieke groenten, maar voel je absoluut vrij om te experimenteren. Geen zin in kip? Probeer het eens met reepjes biefstuk, garnalen of zelfs tofu voor een vegetarische Chicken Lo Mein. Werkt allemaal even goed!
En de groenten? Ga los! Broccoli, champignons, sperziebonen, paksoi, taugé… bijna alles past er wel bij. Voeg ze gewoon toe op hetzelfde moment als de andere groenten en roerbak ze mee. En voor wie van een beetje pit houdt: een snufje chilivlokken of een scheutje sriracha in de saus maakt het helemaal af. Maak er jouw perfecte Chicken Lo Mein van!
Veelgestelde Vragen over Chicken Lo Mein
Oké, je hebt je Chicken Lo Mein bijna op tafel staan (of misschien ben je al aan het smullen!), maar misschien heb je nog een paar prangende vragen. Dat is helemaal prima! Hier beantwoord ik de meest gestelde vragen over dit heerlijke gerecht, zodat jij je een echte Chicken Lo Mein expert voelt.
Wat is het verschil tussen Lo Mein en Chow Mein?
Dit is een klassieker! Het grootste verschil zit ‘m in de manier van bereiden van de noedels. Bij Lo Mein worden de noedels gekookt en daarna door de saus en andere ingrediënten geroerbakt. Ze zijn zacht en lekker bedekt met saus. Bij Chow Mein worden de noedels vaak eerst gebakken tot ze een beetje knapperig zijn, en daarna pas toegevoegd aan de rest van het gerecht. Beide heerlijk, maar een andere textuur!
Welke noedels kan ik gebruiken voor Chicken Lo Mein?
Voor échte Chicken Lo Mein gebruik je van die dikke, zachte eiernoedels. Die nemen de saus zo fijn op! Maar geen paniek als je die niet kunt vinden. Je kunt ook prima andere soorten noedels gebruiken. Dikkere spaghetti kan bijvoorbeeld best goed werken als je het even kort voorkookt. Of probeer eens dikke udon noedels! Het belangrijkste is dat je een noedel kiest die de saus goed kan ‘dragen’.
Kan ik dit recept met een andere vleessoort maken?
Absoluut! Dit Chicken Lo Mein recept is super veelzijdig. Zoals ik al zei, reepjes biefstuk zijn fantastisch, of ga voor garnalen voor een snelle variant. Vegetariër? Tofu of tempeh werkt ook heel goed! Snijd het in blokjes of reepjes en marineer het net als de kip. De kooktijd kan iets verschillen, dus houd dat even in de gaten.
Bewaren en opwarmen van Chicken Lo Mein
Oké, stel je voor, je hebt zo lekker gesmuld van je huisgemaakte Chicken Lo Mein dat je misschien een klein beetje over hebt. Geen probleem! Restjes bewaren is supermakkelijk. Laat het gerecht eerst helemaal afkoelen tot kamertemperatuur. Dit is belangrijk om te voorkomen dat er condens ontstaat in je bewaarbakje. Schep het dan over in een luchtdicht bakje en zet dit in de koelkast. Zo blijft je Chicken Lo Mein zeker 2-3 dagen lekker.
Opwarmen kan het beste in de magnetron of, nog beter, even kort in een wok of koekenpan op middelhoog vuur. Voeg eventueel een klein scheutje water of bouillon toe om te voorkomen dat het droog wordt en roerbak het tot het weer goed warm is. Zo geniet je ook de volgende dag nog van je heerlijke creatie!
Geschatte voedingswaarde per portie Chicken Lo Mein
Oké, voor wie het fijn vindt om een beetje een idee te hebben van wat er nou precies in zo’n heerlijke kom Chicken Lo Mein zit, heb ik hier een geschatte voedingswaarde per portie. Onthoud wel, dit is een schatting! Het kan natuurlijk een beetje verschillen afhankelijk van de precieze ingrediënten en merken die je gebruikt. Maar het geeft je wel een goed beeld.
Per portie (ongeveer een kwart van het totale recept) zit je rond de 450 calorieën. Daarvan komt een deel uit koolhydraten (ongeveer 45 gram), een flinke portie uit eiwitten (lekker voor je spieren, zo’n 35 gram!) en ongeveer 15 gram vet. Het suikergehalte is met zo’n 5 gram best laag, wat fijn is! Ook zit er wat vezels in door de groenten (rond de 4 gram) en wat natrium (rond de 800 mg, dat komt vooral door de sojasaus en bouillon). Maar hey, het is een complete maaltijd en een veel gezondere optie dan afhalen, toch?
Deel je ervaring met deze Chicken Lo Mein
Nou, en? Hoe was ‘ie? Ik ben zo benieuwd of jij net zo enthousiast bent over dit Chicken Lo Mein recept als ik! Heb je nog iets aangepast? Andere groenten gebruikt? Ik hoor het supergraag!
Laat me hieronder in de reacties weten wat je ervan vond. Deel je tips, je successen, of misschien wel een foto van jouw prachtige creatie! Samen maken we koken nog leuker. Eet smakelijk!
Print
Fantastische Chicken Lo Mein in 20 minuten
- Total Time: 35 minuten
- Yield: 4 porties 1x
- Diet: Geen
Description
Een eenvoudig recept voor zelfgemaakte Chicken Lo Mein.
Ingredients
- 450g kipfilet, in dunne reepjes
- 200g Lo Mein noedels
- 2 el sojasaus
- 1 el oestersaus
- 1 tl sesamolie
- 1 el maïzena
- 2 el plantaardige olie
- 1 ui, gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 wortel, in julienne
- 100g sugar snaps
- 1 el geraspte gember
- 4 el kippenbouillon
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Marineer de kip met 1 el sojasaus, oestersaus, sesamolie en maïzena. Laat 15 minuten staan.
- Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel af met koud water en zet apart.
- Verhit 1 el plantaardige olie in een grote wok of koekenpan op hoog vuur. Bak de gemarineerde kip in porties goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
- Voeg de resterende 1 el plantaardige olie toe aan de wok. Doe de ui, knoflook en gember erbij en bak 1 minuut.
- Voeg de rode paprika, wortel en sugar snaps toe. Roerbak 3-4 minuten tot de groenten knapperig gaar zijn.
- Doe de gebakken kip terug in de wok. Voeg de resterende 1 el sojasaus en kippenbouillon toe.
- Voeg de gekookte noedels toe aan de wok. Meng alles goed door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct.
Notes
- Je kunt andere groenten toevoegen, zoals broccoli of champignons.
- Voor extra pit kun je een beetje chilisaus toevoegen.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Roerbakken
- Cuisine: Aziatisch
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450
- Sugar: 5g
- Sodium: 800mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 3g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 45g
- Fiber: 4g
- Protein: 35g
- Cholesterol: 80mg
Keywords: Chicken Lo Mein, kip noedels, Aziatisch gerecht, roerbakken