Skip to Content

Pittige Wortel Sticks met Hummus: 1 Helle Smaakexplosie

Introductie tot knapperige Carrot Sticks met Pittige Hummus

Oh jongens, ik moet jullie iets vertellen over mijn absolute favoriete snack op dit moment! Het begon allemaal op een supergezellige spelletjesavond bij vrienden. Ik had niet echt tijd gehad om iets ingewikkelds te maken en wilde toch iets lekkers en gezonds meenemen. Toen schoot het me te binnen: wortels en hummus! Maar niet zomaar hummus, nee, ik wilde er iets pittigs van maken. Ik dook de keuken in en toverde deze Carrot Sticks met Pittige Hummus tevoorschijn, en ik kan je zeggen: het was een regelrechte hit!

Iedereen was er dol op! Het frisse, knapperige van de worteltjes gecombineerd met die romige, licht pittige hummus is echt een match made in heaven. Het is zo’n perfecte balans van smaken en texturen. Sindsdien is dit mijn go-to recept geworden, of ik nu snel iets gezonds wil snaaien, of een indrukwekkend maar makkelijk voorgerecht nodig heb voor onverwachte gasten. Het mooie is dat het zo ontzettend veelzijdig is, en het allerbeste? Je hebt het in no-time op tafel staan. Echt, geloof me, dit wil je proberen!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Carrot Sticks with Spicy Hummus

Pittige Wortel Sticks met Hummus: 1 Helle Smaakexplosie


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegan

Description

Knapperige wortelreepjes geserveerd met een pittige huisgemaakte hummus.


Ingredients

Scale
  • 4 middelgrote wortels, geschild en in reepjes gesneden
  • 1 blik (400g) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 60 ml tahini
  • 60 ml vers citroensap
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel cayennepeper (meer of minder naar smaak)
  • 60 ml koud water
  • 2 eetlepels olijfolie, plus extra voor besprenkeling
  • Zout naar smaak

Instructions

  1. Doe de kikkererwten, tahini, citroensap, knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, cayennepeper en zout in een keukenmachine.
  2. Mix tot een gladde massa. Voeg geleidelijk het koude water toe terwijl de machine draait, tot de gewenste consistentie is bereikt.
  3. Schep de hummus in een kom en roer de olijfolie erdoor.
  4. Proef en pas de kruiden aan indien nodig.
  5. Serveer de pittige hummus met de wortelreepjes.

Notes

  • Voor extra pit, voeg een snufje chilivlokken toe aan de hummus.
  • De hummus kan tot 5 dagen in een afgesloten container in de koelkast worden bewaard.
  • Serveer met andere groenten zoals komkommer of bleekselderij voor variatie.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 0 minuten
  • Category: Voorgerecht
  • Method: Geen koken
  • Cuisine: Midden-Oosters

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 250
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 300mg
  • Fat: 15g
  • Saturated Fat: 2g
  • Unsaturated Fat: 13g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 25g
  • Fiber: 8g
  • Protein: 7g
  • Cholesterol: 0mg

Keywords: wortelreepjes, pittige hummus, snack, vegan, gezond

Recipe rating