Skip to Content

Snelle Aardappelen Gehakt: 1 Heerlijk Gerecht

Oh man, laten we het hebben over Stir-fried Potatoes with Minced Meat! Dit is echt zo’n gerecht dat mijn leven makkelijker heeft gemaakt, vooral op die dagen dat ik geen zin heb om uren in de keuken te staan. Ik kan me nog herinneren dat ik dit voor het eerst maakte, ik was echt verbaasd hoe snel en hoe lekker het was. Het is gewoon de perfecte combi van comfort food met die aardappeltjes en het hartige gehakt, en dan die snelle bereiding. Echt een held op doordeweekse avonden!

Stir-fried Potatoes with Minced Meat - detail 1

Waarom Je Dol Zult Zijn op Dit Recept

  • Het is super snel klaar, echt perfect voor die drukke doordeweekse avonden.
  • Je krijgt een heerlijke mix van zachte aardappelen en lekker sappig gehakt.
  • Het is heel flexibel; gooi er gerust extra groenten bij die je nog hebt liggen!
  • Een echt voedzame en vullende maaltijd die iedereen lekker vindt.

Essentiële Ingrediënten voor Stir-fried Potatoes with Minced Meat

Oké, laten we dit gerecht maken! Je hebt niet veel nodig, maar de kwaliteit van je ingrediënten maakt echt een verschil. Zorg dat je deze dingen in huis haalt:

  • Aardappelen: Zo’n 500 gram. Schil ze even en snijd ze in nette blokjes van ongeveer 1,5 cm. Niet te klein, anders worden ze te zacht, en niet te groot, anders duurt het garen te lang.
  • Rundergehakt: Ongeveer 250 gram. Ik gebruik zelf graag een goede kwaliteit, dat proef je echt terug.
  • Ui: Eén middelgrote ui, lekker fijn gesnipperd. Dit geeft zoveel smaak!
  • Knoflook: Twee teentjes, die hakken we fijn. Je kunt ze ook persen als je dat makkelijker vindt.
  • Rode paprika: Eén middelgrote. Haal de zaadjes eruit en snijd ‘m in dunne reepjes. Geeft een fijne kleur en een beetje zoetheid.
  • Sojasaus: Twee eetlepels. Dit is echt de sleutel voor die lekkere umami smaak. Lichte sojasaus werkt het beste, vind ik.
  • Olijfolie: Slechts één eetlepel, want we gaan roerbakken.
  • Zout: Naar smaak. Maar wees voorzichtig, want de sojasaus is al zout!
  • Zwarte peper: Versgemalen, natuurlijk. Altijd lekkerder dan uit een potje.

Stapsgewijze Bereiding van Stir-fried Potatoes with Minced Meat

Oké, nu gaan we aan de slag! Dit is echt super simpel, je hebt het zo voor elkaar. Pak je grootste wok of een flinke koekenpan, want we gaan flink roerbakken!

  • Stap 1: Zet je pan op middelhoog vuur en doe er een eetlepel olijfolie in. Wacht even tot de olie heet is, je voelt het als de pan warm genoeg is.
  • Stap 2: Gooi het gehakt erin. Gebruik je spatel om het gehakt een beetje uit elkaar te breken terwijl het bakt. Bak het tot het helemaal bruin is. Als er veel vet uitkomt, kun je dat voorzichtig een beetje afgieten.
  • Stap 3: Nu mogen de ui en knoflook erbij. Bak die even mee met het gehakt, ongeveer 2 tot 3 minuutjes. De ui wordt dan lekker zacht en glazig, en de knoflook geeft een heerlijke geur af.
  • Stap 4: Tijd voor de sterren van de show: de aardappelblokjes en de paprikareepjes! Doe die erbij en blijf lekker roeren. Dit duurt zo’n 10 tot 15 minuten. Het is belangrijk dat je regelmatig blijft omscheppen, anders bakt het aan. Je wilt dat de aardappelen gaar zijn en een beetje goudbruin beginnen te kleuren. Als je wilt dat de aardappelen sneller gaar worden, kun je even een deksel op de pan doen.
  • Stap 5: Giet nu de sojasaus erbij. Dat geeft meteen zoveel smaak! Doe er ook wat zout en versgemalen peper bij. Maar let op: de sojasaus is al zout, dus begin met een klein beetje zout en proef straks nog even.
  • Stap 6: Roer alles nog zo’n 2 minuutjes goed door elkaar. Zo trekt alle lekkere smaak van de sojasaus goed in de aardappelen en het gehakt.
  • Stap 7: En klaar is je heerlijke Stir-fried Potatoes with Minced Meat! Serveer het meteen, het allerlekkerst warm. Smakelijk eten!

Stir-fried Potatoes with Minced Meat - detail 2

Tips voor Perfecte Stir-fried Potatoes with Minced Meat

Oké, je hebt het basisrecept te pakken, maar wil je echt die perfecte Stir-fried Potatoes with Minced Meat maken? Hier zijn een paar geheimpjes die ik heb ontdekt:

  • Gebruik een wok met een hoge rand! Dat scheelt echt een hoop geklieder op je aanrecht en helpt om alles lekker efficiënt te roerbakken. Alles blijft mooi in de pan.
  • Pas op met hoe klein je de aardappelen snijdt. Als ze te klein zijn, vallen ze uit elkaar tijdens het bakken en krijg je meer een aardappelpuree in plaats van lekkere stukjes. Houd ze lekker stevig.
  • Het is handig om de groenten niet allemaal tegelijk toe te voegen. Begin met de aardappelen, want die hebben het langst nodig. De paprika kan er later bij, zodat die nog een beetje bite heeft en niet papperig wordt.
  • En het allerbelangrijkste: Proef! Voordat je het serveert, proef even. Misschien wil je net wat meer peper, of toch nog een klein beetje zout. Zo maak je het helemaal eigen!

Variaties op je Stir-fried Potatoes with Minced Meat

Dit recept voor Stir-fried Potatoes with Minced Meat is al superlekker, maar weet je wat het mooie is? Je kunt er eindeloos mee variëren. Ik vind het zelf heerlijk om er af en toe wat extra groenten bij te gooien die ik nog in de koelkast heb liggen. Denk aan wat wortelschijfjes die nog een beetje bite hebben, of juist die knapperige doperwten. Als je van een beetje pit houdt, is een snufje chilivlokken of een klein scheutje sriracha echt een aanrader. En heb je geen rundergehakt? Probeer dan eens kip- of lamsgehakt, dat geeft weer een heel andere, maar net zo lekkere draai aan het gerecht. Soms doe ik er ook nog een halve theelepel suiker of een beetje honing bij, dat geeft net dat extra beetje zoetigheid dat zo lekker samengaat met de hartige smaken. Experimenteer er lekker op los!

Veelgestelde Vragen over Stir-fried Potatoes with Minced Meat

Heb je nog wat vragen over dit snelle roergebakken aardappelen met gehakt recept? Dat snap ik helemaal! Ik heb hieronder een paar dingen verzameld die mensen me wel eens vragen:

  • Kunnen de aardappelen van tevoren worden gekookt? Ja hoor, dat kan zeker! Als je aardappelen van tevoren al een beetje kookt, gaat het roerbakken nog sneller. Maar pas op, kook ze niet te gaar, want dan vallen ze straks uit elkaar in de pan als je ze gaat roerbakken. Net gaar is perfect.
  • Welke groenten passen er nog meer bij dit gerecht? Oh, daar kun je echt mee uitpakken! Denk aan worteltjes, die moet je misschien wel iets langer meebakken. Broccoliroosjes zijn ook heerlijk, of die lekkere knapperige sugar snaps. En champignons geven ook altijd een goede smaak. Alles wat je lekker vindt, kun je er wel bij gooien!
  • Hoe kan ik dit gerecht vegetarisch maken? Dat is supermakkelijk! Je laat het gehakt gewoon weg en dan gooi je er gewoon wat extra groenten in. Tofu is ook een goede optie, dat neemt de smaken ook goed op. Of misschien wat linzen, die zijn ook lekker vullend.
  • Is dit gerecht ook geschikt voor kinderen? Absoluut! De smaken zijn niet té sterk, en het is gewoon een lekkere, voedzame maaltijd. Mijn kinderen vinden dit ook altijd heerlijk, vooral met die zachte aardappelblokjes.

Voedingsinformatie voor Stir-fried Potatoes with Minced Meat

Even een klein dingetje over de voedingswaarden: de cijfers die je hier ziet, zijn een beetje een schatting. Het hangt natuurlijk helemaal af van welke ingrediënten je precies gebruikt en van welk merk. Dus zie het als een richtlijn, niet als een exacte wetenschap!

Opslag en Opwarmen van Stir-fried Potatoes with Minced Meat

Heb je nog wat over van deze heerlijke roergebakken aardappelen met gehakt? Goed nieuws, want het is de volgende dag ook nog superlekker! Doe de restjes in een luchtdichte bak en zet ze in de koelkast. Zo blijven ze nog wel 2 tot 3 dagen goed. Als je het weer wilt eten, kun je het het beste even opwarmen in een koekenpan. Doe er een heel klein beetje extra olie of een scheutje water bij, dan wordt het niet zo droog. Anders kan het ook prima in de magnetron, maar ik vind het in de pan toch wel net iets lekkerder.

Stir-fried Potatoes with Minced Meat - detail 3

Voor meer inspiratie over snelle en makkelijke maaltijden, kun je hier terecht.

Als je op zoek bent naar meer aardappelgerechten, bekijk dan eens dit recept voor deze aardappelsoep.

Meer weten over de voedingswaarde van aardappelen? Lees dan dit artikel over aardappelen.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Stir-fried Potatoes with Minced Meat

Snelle Aardappelen Gehakt: 1 Heerlijk Gerecht


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 2-3 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudig en smaakvol recept voor roergebakken aardappelen met gehakt, perfect voor een snelle maaltijd.


Ingredients

Scale
  • 500g aardappelen, geschild en in blokjes
  • 250g rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Giet overtollig vet af.
  3. Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe aan de pan en bak mee tot de ui glazig is.
  4. Voeg de aardappelblokjes en paprikareepjes toe. Roerbak ongeveer 10-15 minuten, of tot de aardappelen gaar en licht goudbruin zijn.
  5. Giet de sojasaus erbij en breng op smaak met zout en peper.
  6. Roerbak nog 2 minuten zodat alle smaken goed vermengd zijn.
  7. Serveer direct.

Notes

  • Je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals wortelen of broccoli.
  • Voor extra pit kun je een beetje chilivlokken toevoegen.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Roerbakken
  • Cuisine: Aziatisch-geïnspireerd

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450 kcal
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 600mg
  • Fat: 20g
  • Saturated Fat: 7g
  • Unsaturated Fat: 13g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 40g
  • Fiber: 5g
  • Protein: 25g
  • Cholesterol: 70mg

Keywords: roergebakken aardappelen, gehakt, snelle maaltijd, wokgerecht, aardappel recept

Recipe rating