Skip to Content

Fantastisch No-Bake Pineapple Cream Dessert

Oh, dit no-bake pineapple cream dessert is echt zo’n pareltje waar ik altijd naar terug grijp als ik iets snels en lekkers wil maken. Ik herinner me nog dat ik dit voor het eerst probeerde toen ik echt geen zin had om de oven aan te zetten, en wow, wat een openbaring! Het is zó fris en luchtig, echt perfect voor als je zin hebt in iets zoets maar niet te zwaar. Het geheim zit ‘m echt in de combinatie van de zoete ananas met de romige, lichtzoete crème. Je hebt er bijna geen werk aan, en het resultaat is altijd een succes. Het is echt een dessert dat iedereen kan maken, zelfs als je denkt dat je niet kunt bakken. Vertrouw me, dit wordt je nieuwe favoriet!

No-Bake Pineapple Cream Dessert - detail 1

Waarom U Dol Zult Zijn Op Dit No-Bake Pineapple Cream Dessert

Dit dessert is echt een winnaar, en wel hierom:

  • Supersnel klaar: Binnen 15 minuten heb je alles gemengd.
  • Geen oven nodig: Ideaal voor warme dagen of als je oven bezet is.
  • Verfrissend en licht: De ananas zorgt voor een heerlijke, frisse smaak.
  • Makkelijk aan te passen: Varieer met toppings zoals je zelf wilt.
  • Altijd een succes: Zelfs de pickiest eaters zijn er dol op!

De Essentiële Ingrediënten voor Uw No-Bake Pineapple Cream Dessert

Oké, dus voor dit heerlijke dessert heb je echt geen gekke dingen nodig. Alles is makkelijk te vinden en het is vooral belangrijk dat je verse, goede kwaliteit ingrediënten gebruikt. Dat maakt echt het verschil, geloof me!

  • 1 blik ananasschijven (op sap, zo’n 565 gram is prima) – Zorg dat je het sap goed laat uitlekken, dat is cruciaal. Daarna verkruimel je de schijven een beetje grof. Je wilt nog wel wat stukjes voelen, niet alleen maar prut.
  • 250 ml koude slagroom – Echt belangrijk dat die slagroom koud is, anders klopt hij niet goed stijf.
  • 100 g fijne kristalsuiker – Gewone suiker werkt prima, maar fijne suiker lost makkelijker op.
  • 1 zakje vanillesuiker (dat is meestal zo’n 8 gram) – Geeft net dat beetje extra smaak waar je blij van wordt.
  • 100 g roomkaas – Dit moet echt zacht zijn, dus haal het even van tevoren uit de koelkast. Als het nog hard is, krijg je klontjes en dat wil je niet in zo’n glad dessert.
  • Optioneel: geraspte kokos of gehakte noten – Voor als je nog een beetje crunch wilt toevoegen aan het einde.

No-Bake Pineapple Cream Dessert - detail 2

Ingrediënten voor een Verfrissend No-Bake Pineapple Cream Dessert

De magie zit ‘m echt in de combinatie van die zoete, sappige ananas met de luchtige, romige crème. Het is het ultieme verfrissende dessert, perfect voor elke gelegenheid!

Keuzes en Alternatieven voor Ingrediënten

Die ananas op sap is echt mijn voorkeur, omdat het sap een beetje zoetigheid en vocht toevoegt, maar je moet het dus wel goed laten uitlekken. Je kunt ook verse ananas gebruiken, maar dan moet je extra goed opletten dat je al het vocht eruit haalt. Qua roomkaas kun je ook een plantaardige variant gebruiken als je wilt, maar zorg dan wel dat die stevig genoeg is. En suiker kun je eventueel vervangen door poedersuiker, dat lost nog sneller op. Maar met deze basis zit je altijd goed!

Stap-voor-Stap Instructies voor het Maken van Uw No-Bake Pineapple Cream Dessert

Oké, hier gaan we dan, het leukste gedeelte! Het is echt zo simpel, je gelooft het bijna niet. Volg deze stappen en je hebt zo een heerlijk dessert op tafel staan.

  1. Begin met de ananas: Pak dat blik ananasschijven erbij. Giet het sap goed af, echt helemaal! En dan, met een vork of je handen, verkruimel je de schijven een beetje. Je hoeft geen babyvoeding te maken, een paar grovere stukjes zijn juist lekker.
  2. Klop de slagroom: Pak een mooie, schone kom en doe daar de koude slagroom in. Voeg de kristalsuiker en de vanillesuiker toe. Nu komt het: mixen maar! Met een mixer (of een garde als je spierballen wilt kweken) klop je dit tot het lekker dik en luchtig is, een beetje zoals stijve pieken die blijven staan als je de mixer eruit haalt.
  3. Voeg de roomkaas toe: Zorg dat je roomkaas echt zacht is, anders krijg je straks van die kleine klontjes. Schep de zachte roomkaas bij de opgeklopte slagroom. Mix dit nu heel zachtjes door elkaar, je wilt niet dat alle lucht er weer uit gaat. Gewoon rustig spatelen of heel kort mixen tot het een egaal, romig geheel is.
  4. Spatel de ananas erdoor: Nu komt de ster van de show! Voeg de verkruimelde ananas toe aan het roommengsel. Gebruik je spatel en spatel het er voorzichtig doorheen. Zorg dat de ananas goed verdeeld is, maar ga niet te lang door, anders wordt het mengsel te nat.
  5. Verdelen en koelen: Nu is het tijd om het lekkers te verdelen. Schep het dessert in mooie schaaltjes, glazen of een grote serveerschaal. Hoe je het ook doet, het ziet er altijd goed uit! Zet het daarna minimaal een uurtje in de koelkast. Dit is belangrijk, want dan kan het lekker opstijven en worden de smaken nog beter.
  6. Garneren voor de show: Haal het dessert uit de koelkast. Als je wilt, strooi je er nu wat geraspte kokos of gehakte nootjes overheen. Dat geeft net dat beetje extra textuur en smaak. En klaar is je fantastische no-bake pineapple cream dessert!

No-Bake Pineapple Cream Dessert - detail 3

Belangrijke Tips voor een Perfect No-Bake Pineapple Cream Dessert

Om er echt zeker van te zijn dat je dessert perfect wordt, heb ik nog een paar geheimpjes. Zorg er echt voor dat die slagroom ijskoud is, anders wordt hij niet stijf. En die roomkaas? Echt even uit de koelkast halen van tevoren, dat voorkomt klontjes en maakt het mengen zo veel makkelijker. Als je de ananas verkruimelt, knijp dan nog even een beetje extra vocht eruit als je bang bent dat het te waterig wordt. Zo blijft je dessert lekker stevig en vol van smaak.

Variaties en Extra’s voor Uw No-Bake Pineapple Cream Dessert

Dit dessert is al heerlijk, maar je kunt er natuurlijk eindeloos mee variëren! Ik doe er soms een handje geraspte kokos doorheen, dat geeft het een tropische twist. Gehakte amandelen of pistachenoten zijn ook superlekker voor wat crunch. Een beetje limoenrasp erdoor geeft het ook een heerlijke frisse kick, echt een aanrader! En waarom niet eens een paar stukjes mango toevoegen aan de ananas? Dan heb je echt een zomerse fruitsalade in een romige jas. Voor meer inspiratie over desserts, kijk eens naar onze mini pineapple upside down cheesecakes.

Veelgestelde Vragen over het No-Bake Pineapple Cream Dessert

Heb je nog wat vragen over dit heerlijke, makkelijke dessert? Ik snap het helemaal! Hier zijn een paar dingen die mensen vaak vragen, en hopelijk helpt het je op weg.

V: Kan ik verse ananas gebruiken in plaats van uit blik?
A: Ja hoor, dat kan zeker! Maar let op: verse ananas is vaak wat vochtiger. Zorg er dus echt voor dat je de stukjes goed laat uitlekken en misschien zelfs nog een beetje droog dept met keukenpapier. Anders wordt je dessert misschien een beetje waterig, en dat willen we niet.

V: Hoe lang kan ik dit ananas dessert bewaren?
A: Het is het allerlekkerst als je het binnen 2 tot 3 dagen opeet. Bewaar het wel goed afgedekt in de koelkast. Langer kan wel, maar dan wordt de ananas misschien wat zachter en de crème ook. Dus, maak het lekker vers!

V: Is dit dessert ook geschikt voor kinderen?
A: Absoluut! Kinderen zijn er dol op. De smaak is mild en lekker zoet, en het is niet te ingewikkeld. Een perfect dessertje om samen te maken of om van te smullen na het eten.

V: Moet de roomkaas echt op kamertemperatuur zijn?
A: Ja, dat is echt belangrijk! Als de roomkaas te koud is, krijg je klontjes in je crème. En dat is zonde van zo’n glad en luchtig dessert. Dus, haal het even van tevoren uit de koelkast, dat is alles.

Veelgestelde Vragen over Ananas en Room in Desserts

Is ananas echt goed te combineren met room in een dessert? Ja! En hoe zorg je dat de ananas niet te veel vocht afgeeft aan de room? Dat doe je door het goed uit te laten lekken, zoals we al bespraken. Meer weten over het combineren van fruit en zuivel? Lees hier meer over voedingsmiddelen die niet goed samengaan.

Voedingsinformatie en Bewaartips voor uw No-Bake Pineapple Cream Dessert

Even een snelle check op de voedingswaarden, want het is altijd fijn om te weten wat je eet. Natuurlijk zijn dit schattingen, want elke ananas is anders en je zelfgemaakte slagroom kan ook een beetje variëren. Maar hier heb je een idee:

  • Portiegrootte: 1 schaaltje
  • Calorieën: ongeveer 350 kcal
  • Suiker: zo’n 30 g
  • Vet: rond de 20 g

Verder bevat het ook nog wat koolhydraten en eiwitten. Echt een lekker dessert dus!

Bewaren en Opwarmen

Dit dessert is het allerlekkerst als het goed gekoeld is. Bewaar het dus zeker in de koelkast. Als je nog wat over hebt, dek het dan goed af met folie of een deksel. Je kunt het prima 2 tot 3 dagen bewaren. Opwarmen is niet nodig, het is juist de bedoeling dat het koud en fris is. Dus gewoon lekker uit de koelkast serveren!

No-Bake Pineapple Cream Dessert - detail 4

Deel Uw Ervaring met dit No-Bake Pineapple Cream Dessert

Heb je dit heerlijke ananas dessert gemaakt? Ik ben zoooo benieuwd wat je ervan vond! Laat het me weten in de reacties hieronder. Heb je nog iets aangepast of een leuke topping toegevoegd? Deel je foto’s ook gerust, ik zie ze graag! Bekijk ook eens onze andere dessert recepten voor meer inspiratie.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
No-Bake Pineapple Cream Dessert

Fantastisch No-Bake Pineapple Cream Dessert


  • Author: smaakvolle.nl
Recipe rating