Skip to Content

Malse Slow Cooker 8-uurs Rollade Met Groenten

Thanksgiving staat voor de deur en ik heb dé oplossing voor een stressvrije, maar super smaakvolle hoofdmaaltijd: mijn Slow Cooker Beef Chuck Roast with Vegetables for Thanksgiving! Geloof me, als er één ding is waar ik fan van ben, is het wel hoe de slowcooker magie verricht met minimale inspanning. Dit recept is een absolute winnaar; het vlees is zo mals dat het bijna uit elkaar valt, en alle groenten sudderen zachtjes mee tot perfectie. Het ruikt heerlijk door het hele huis en het beste is nog wel dat je er verder nauwelijks omkijken naar hebt. Perfect dus om te doen terwijl je je met andere kerstzaken bezighoudt!

Slow Cooker Beef Chuck Roast with Vegetables for Thanksgiving - detail 1

Waarom Je Dol Zult Zijn Op Deze Slow Cooker Beef Chuck Roast with Vegetables for Thanksgiving

Er zijn zoveel redenen waarom dit recept een echte favoriet is, zeker rond de feestdagen. Ten eerste, het is zó makkelijk. Je gooit alles in de slowcooker en de magie gebeurt vanzelf. Dan heb je dat vlees… oh, dat vlees! Het is ongelooflijk mals en smaakvol, echt een genot. En de groenten? Die zijn perfect gaar, precies goed. Het is echt de ideale maaltijd voor een drukke Thanksgiving, want je hebt er nauwelijks omkijken naar. En als klap op de vuurpijl: de afwas is minimaal. Wat wil je nog meer?

Ingrediënten voor Slow Cooker Beef Chuck Roast with Vegetables for Thanksgiving

Oké, hier is wat je nodig hebt om dit heerlijke feestmaal op tafel te toveren. Zorg dat je alles klaar hebt staan, dat maakt het koken straks een stuk relaxter!

  • 1,5 kg runderrollade (chuck roast), liefst op kamertemperatuur. Dit stuk vlees wordt echt supermals in de slowcooker, echt een aanrader!
  • 2 eetlepels olijfolie, het liefst extra vierge voor die lekkere smaak.
  • 1 grote ui, grof gesneden in dikke plakken. Dit zorgt voor een heerlijke basis.
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt. Knoflook kan nooit kwaad, toch?
  • 2 selderijstengels, grof gesneden in stukken van ongeveer 2-3 cm.
  • 4 wortelen, geschild en grof gesneden in stukken van 2-3 cm. Die mooie oranje kleur is zo feestelijk!
  • 500g aardappelen, geschild en in blokjes van 3-4 cm. Ik gebruik het liefst kruimige aardappelen die lekker zacht worden.
  • 400 ml runderbouillon, zoutarm is handig zodat je zelf de zoutheid kunt bepalen.
  • 120 ml droge rode wijn (optioneel, maar oh zo lekker!). Denk aan een Merlot of Cabernet Sauvignon, die geven een diepe smaak.
  • 2 takjes verse tijm. De geur alleen al!
  • 1 takje verse rozemarijn. Dit geeft echt dat speciale feestdagenaroma.
  • Zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak. Altijd even proeven en bijstellen!

Belangrijke Ingrediënten Uitleg en Substituties

Die runderrollade, of “chuck roast”, is echt de ster van dit gerecht. Het vet dat langzaam smelt tijdens het stoven maakt het vlees zo ongelooflijk mals en vol van smaak. Als je geen rode wijn wilt gebruiken, of het gewoon niet in huis hebt, geen paniek! Een extra scheutje runderbouillon werkt ook prima, al mist het dan net die extra diepte. En kruiden? Verse tijm en rozemarijn zijn fantastisch, maar als je alleen gedroogde kruiden hebt, gebruik dan iets minder, want die zijn geconcentreerder. Een theelepel gedroogde tijm en een halve theelepel gedroogde rozemarijn is meestal genoeg.

Hoe Je de Perfecte Slow Cooker Beef Chuck Roast with Vegetables for Thanksgiving Maakt

Oké, hier gaan we dan! Het maken van deze geweldige slowcooker rollade is echt super simpel, maar er zijn een paar kleine dingen die het verschil maken tussen ‘lekker’ en ‘wow, dit is het beste wat ik ooit gegeten heb’.

Stap 1: Voorbereiden van de runderrollade. Haal je prachtige stuk runderrollade uit de verpakking en dep het helemaal droog met keukenpapier. Dit helpt echt om een mooie bruine korst te krijgen. Strooi er daarna royaal zout en versgemalen zwarte peper overheen. Zorg dat alle kanten goed bedekt zijn!

Stap 2: Aanbraden voor extra smaak. Dit is echt een stap die je niet wilt overslaan, geloof me! Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Als de olie heet is, leg je de rollade er voorzichtig in. Bak het vlees aan alle kanten mooi bruin. Dit duurt een paar minuten per kant. Het ziet er misschien een beetje rommelig uit met die lekkere bruine stukjes in de pan, maar dat is pure smaak!

Stap 3: Ingrediënten in de slowcooker. Nu gaan we alles in de slowcooker doen. Begin met de grof gesneden ui en de fijngehakte knoflook onderin. Dit vormt een soort bedje voor het vlees. Leg dan de aangebraden rollade bovenop de ui en knoflook. Verdeel daarna de grof gesneden selderij, wortelen en aardappelblokjes rondom het vlees. Probeer het een beetje gelijkmatig te verdelen zodat alles goed gaart.

Slow Cooker Beef Chuck Roast with Vegetables for Thanksgiving - detail 2

Stap 4: Vloeistoffen en kruiden toevoegen. Giet de runderbouillon en de rode wijn (als je die gebruikt) voorzichtig in de slowcooker. Zorg dat het vocht een beetje rondom het vlees komt. Voeg dan de takjes verse tijm en rozemarijn toe. Die geven zo’n heerlijke, frisse smaak af tijdens het sudderen.

Stap 5: Het langzame kookproces. Doe de deksel stevig op de slowcooker. Zet ‘m op de ‘Low’ stand voor 8 tot 10 uur, of op de ‘High’ stand voor 4 tot 5 uur. De exacte tijd hangt een beetje af van je slowcooker, dus houd het in de gaten. Het doel is dat het vlees zo mals is dat je het met een vork uit elkaar kunt trekken.

Stap 6: Controleren op gaarheid. Als de tijd bijna om is, prik je met een vork in het vlees. Het moet heel gemakkelijk uit elkaar vallen. Als je een vleesthermometer hebt, steek die dan in het dikste deel van het vlees. De temperatuur moet rond de 95°C zijn. Als het nog niet helemaal gaar is, laat het dan nog een uurtje langer sudderen.

Stap 7: Serveren. Haal voorzichtig de takjes tijm en rozemarijn uit de slowcooker. Serveer de runderrollade in plakken, met de heerlijke groenten erbij. Giet het kookvocht over het vlees en de groenten. Het is zo lekker om dat brood in te dopen!

Tips voor Succes met Je Slow Cooker Beef Chuck Roast with Vegetables for Thanksgiving

Om er zeker van te zijn dat je slowcooker runderrollade met groenten echt een succes wordt, heb ik een paar gouden tips voor je. Ten eerste, dat aanbraden van het vlees vóórdat het de slowcooker in gaat? Echt doen! Dat geeft zoveel meer diepte aan de smaak, je proeft het verschil meteen. Ik herinner me nog dat ik dat de eerste keer oversloeg, en hoewel het lekker was, miste het gewoon iets. Nu sla ik die stap nooit over!

Zorg er ook voor dat je de groenten een beetje rondom het vlees legt, zodat alles gelijkmatig gaart en niet alleen de onderkant van de rollade alle warmte krijgt. En wees niet bang om te proeven voordat je het serveert! Pas de kruiden aan naar jouw smaak. Een vleesthermometer is ook je beste vriend hier; die 95°C is echt het punt waarop dat stoofvlees perfect mals is en bijna vanzelf uit elkaar valt.

Veelgestelde Vragen over Slow Cooker Beef Chuck Roast with Vegetables for Thanksgiving

Heb je nog wat vragen voordat je aan de slag gaat met dit heerlijke feestdag recept? Geen probleem, ik heb de meest voorkomende alvast voor je op een rijtje gezet!

Hoe weet ik of het vlees gaar is? Dat is een goeie! Het allerbeste teken is dat het vlees met een vork heel gemakkelijk uit elkaar valt. Het moet bijna vanzelf gaan. Als je zeker wilt zijn, gebruik dan een vleesthermometer. Steek die in het dikste deel van de rollade, en als de temperatuur rond de 95°C is, dan is het perfect gaar. Dat is echt het magische getal voor dit soort stoofvlees.

Kan ik dit recept voorbereiden op Thanksgiving ochtend? Jazeker! Dit is juist het voordeel van de slowcooker. Je kunt het vlees en de groenten ’s ochtends vroeg al in de slowcooker doen op de lage stand. Dan heb je de hele dag vrij om je met andere dingen bezig te houden, en tegen etenstijd staat er een heerlijke, malse rollade voor je klaar. Hoe fijn is dat?

Wat kan ik doen als het stoofvocht te dun is? Soms kan het kookvocht wat dunner blijven, vooral als je groenten veel vocht afgeven. Geen paniek! Pak een klein kommetje en meng daarin een eetlepel maïzena (of bloem) met twee eetlepels koud water tot een glad papje. Roer dit papje dan voorzichtig door het hete kookvocht in de slowcooker (zet ‘m eventueel even op hoog om het sneller in te laten dikken) en laat het een paar minuutjes sudderen. Zo krijg je een heerlijk gebonden saus!

Welke andere groenten passen goed in dit feestdag recept? Eigenlijk bijna alles wat je lekker vindt! Pastinaak is heerlijk, net als rapen. Stukjes pompoen zijn ook fantastisch en geven een beetje zoetheid. Zorg er gewoon voor dat je ze ongeveer in dezelfde maat snijdt als de wortelen en aardappelen, zodat ze tegelijkmatig gaar worden.

Serveersuggesties voor Je Slow Cooker Beef Chuck Roast with Vegetables for Thanksgiving

Dit heerlijke stoofgerecht is natuurlijk al een complete maaltijd op zich, maar voor dat echte Thanksgiving-gevoel kun je het nog wat extra’s geven. Een flinke klodder romige aardappelpuree is altijd een goed idee, dat absorbeert het lekkere kookvocht fantastisch. Of wat dacht je van knapperige groene bonen met wat geroosterde amandelen? En natuurlijk mag een beetje zoete cranberrysaus niet ontbreken, dat geeft een heerlijk contrast. Oh, en vergeet niet een lekker stuk brood ernaast te leggen, want iedereen wil wel een beetje van dat heerlijke stoofvocht op zijn bord!

Opslag en Opwarmen van Restjes

Heb je nog heerlijke restjes over van deze fantastische slowcooker rollade? Geen probleem! Bewaar het vlees en de groenten in een luchtdichte verpakking in de koelkast. Zo blijft het nog zo’n 3 dagen goed. Wil je het weer opwarmen? Dat kan het beste langzaam. Zet het in een pan op het fornuis op een laag vuur, of in de oven op een lage temperatuur. Zo blijft het vlees lekker mals en smaakvol, net als de eerste keer!

Voedingsinformatie

Even een kleine disclaimer: de precieze voedingswaarden kunnen natuurlijk een beetje verschillen, afhankelijk van welke ingrediënten je precies gebruikt en hoe groot je porties zijn. Maar als we uitgaan van de ingrediëntenlijst en de aanbevolen portiegrootte, dan zit je per persoon ongeveer op de volgende waarden: rond de 450 calorieën, 25 gram vet (waarvan zo’n 10 gram verzadigd), een flinke 40 gram eiwit, en ongeveer 20 gram koolhydraten met 5 gram suiker. Ook zit er zo’n 600 mg natrium in. Het is echt een voedzame maaltijd!

Deel Jouw Slow Cooker Beef Chuck Roast with Vegetables for Thanksgiving Ervaring

Ik ben zo benieuwd hoe jouw slowcooker runderrollade is geworden! Heb je nog aanpassingen gedaan, of juist alles precies gevolgd? Deel je ervaringen, tips of misschien wel een leuke foto hieronder in de reacties. Ik vind het altijd superleuk om te horen hoe het jullie vergaat in de keuken!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Malse Slow Cooker 8-uurs Rollade Met Groenten


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 8 uur en 20 minuten
  • Yield: 6-8 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een heerlijke en malse runderrollade met groenten, perfect voor Thanksgiving. Dit recept is eenvoudig te maken in de slowcooker en vereist minimale voorbereiding.


Ingredients

Scale
  • 1,5 kg runderrollade (chuck roast)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, grof gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 selderijstengels, grof gesneden
  • 4 wortelen, geschild en grof gesneden
  • 500g aardappelen, geschild en in blokjes
  • 400 ml runderbouillon
  • 120 ml rode wijn (optioneel)
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 takje verse rozemarijn
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Instructions

  1. Dep de runderrollade droog en breng op smaak met zout en peper.
  2. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en braad de rollade aan alle kanten aan tot deze bruin is.
  3. Doe de ui en knoflook in de slowcooker.
  4. Leg de aangebraden rollade bovenop de ui en knoflook.
  5. Voeg de selderij, wortelen en aardappelen toe rondom de rollade.
  6. Giet de runderbouillon en rode wijn (indien gebruikt) in de slowcooker.
  7. Voeg de tijm en rozemarijn toe.
  8. Dek de slowcooker af en kook op lage temperatuur gedurende 8-10 uur, of op hoge temperatuur gedurende 4-5 uur, totdat het vlees gaar is en gemakkelijk uit elkaar valt.
  9. Verwijder de kruidentakjes voor het serveren.
  10. Snijd de rollade in plakken en serveer met de groenten en het kookvocht.

Notes

  • Zorg ervoor dat het vlees volledig gaar is voordat je het serveert.
  • Je kunt andere wortelgroenten zoals pastinaak of rapen toevoegen.
  • Gebruik een vleesthermometer om de gaarheid te controleren; de interne temperatuur moet 95°C zijn.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 8 uur
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Slowcooker
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450 kcal
  • Sugar: 5 g
  • Sodium: 600 mg
  • Fat: 25 g
  • Saturated Fat: 10 g
  • Unsaturated Fat: 15 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 20 g
  • Fiber: 3 g
  • Protein: 40 g
  • Cholesterol: 120 mg

Keywords: rundvlees, rollade, groenten, slowcooker, Thanksgiving, feestdag, stoofvlees

Recipe rating