Oké, luister, ik heb het hier over Raspberry Cheesecake Stuffed Donuts. En nee, dit zijn niet zomaar donuts, dit is een *ervaring*. Denk aan die heerlijke, zachte donut die je kent en liefhebt, maar dan gevuld met een goddelijke, romige frambozencheesecake. En dan, als kers op de taart (of eh, donut!), een zoet frambozenglazuur eroverheen. Ik weet nog goed dat ik ze voor het eerst maakte voor een verjaardagsfeestje. Iedereen was meteen verkocht! Ze waren zo snel op dat ik er zelf nauwelijks een had geproefd. Sindsdien zijn deze Raspberry Cheesecake Stuffed Donuts een absolute hit bij elke gelegenheid. Ze zijn gewoonweg onweerstaanbaar!
Waarom Je Dol Zult Zijn Op Deze Raspberry Cheesecake Stuffed Donuts
Er zijn zoveel redenen waarom deze Raspberry Cheesecake Stuffed Donuts gewoonweg perfect zijn! Ten eerste, ze zijn echt snel en verrassend eenvoudig te maken, zelfs als je geen bak-expert bent. Je hebt geen ingewikkelde technieken nodig, gewoon een beetje liefde en de juiste ingrediënten.
- Verbluffend lekker: De combinatie van de zachte, luchtige donut met de romige, lichtzure frambozencheesecakevulling is gewoonweg hemels. En dat zoete glazuur? Mmm!
- Perfect voor speciale gelegenheden: Of het nu een verjaardag, een brunch of gewoon een gezellige middag met vrienden is, deze donuts maken elke gelegenheid extra feestelijk. Ze zien er ook nog eens supermooi uit!
- Een gegarandeerd succes: Geloof me, iedereen die hier een hap van neemt, zal meteen vragen om het recept. Ze zijn gewoonweg onweerstaanbaar en een gegarandeerd succes bij jong en oud.
Je zult echt merken dat deze donuts een glimlach op ieders gezicht toveren!
Alle Ingrediënten voor Raspberry Cheesecake Stuffed Donuts
Oké, laten we eens kijken wat je allemaal nodig hebt om deze fantastische Raspberry Cheesecake Stuffed Donuts te maken. Het is echt niet veel, hoor! Eerst voor het deeg heb je 250 gram bloem nodig, gewoon standaard tarwebloem is prima. Dan 50 gram suiker voor een beetje zoetheid, en een zakje gist om ze lekker luchtig te maken. Vergeet ook een snufje zout niet, dat haalt alle smaken naar boven! Verder heb je 1 ei nodig en ongeveer 100 ml melk. Zorg dat de melk een beetje lauw is, dat helpt de gist op gang. En natuurlijk 50 gram boter, die je even smelt. Dat is alles voor het deeg!
Voor die heerlijke vulling heb je 100 gram roomkaas nodig. Gebruik echt volvette roomkaas, dat maakt de vulling zo lekker romig en stabiel. Dan 50 gram frambozen. Verse zijn het allerlekkerst, echt waar, maar diepvries frambozen werken ook prima als je ze even kort pureert. En nog eens 50 gram poedersuiker voor de vulling. Oh, en voor het glazuur heb je ook nog wat poedersuiker en een klein scheutje melk nodig om het mooi smeerbaar te maken. Simpel, toch?
Specifieke Ingrediënt Keuzes voor Raspberry Cheesecake Stuffed Donuts
Als je echt die perfecte, romige cheesecakevulling wilt, raad ik je aan om voor volvette roomkaas te gaan. Die light varianten zijn vaak wat wateriger en dat wil je niet in je vulling. En wat betreft de frambozen, verse frambozen geven echt een intensere smaak en een mooiere kleur aan de vulling en het glazuur. Maar als ze er niet zijn, geen paniek! Diepvries frambozen zijn een prima alternatief. Zorg er wel voor dat je ze een beetje fijn prakt voordat je ze door de roomkaas mengt, zo voorkom je grote stukken en krijg je die mooie roze kleur overal.
Hoe Maak Je Raspberry Cheesecake Stuffed Donuts Stap Voor Stap
Oké, nu komt het leuke gedeelte! Het maken van deze Raspberry Cheesecake Stuffed Donuts is echt easy peasy. Volg gewoon deze stappen en je hebt straks de lekkerste donuts ooit.
Het Bereiden van het Donutdeeg voor Raspberry Cheesecake Stuffed Donuts
Begin met het droge spul: meng in een grote kom de bloem, suiker, gist en dat snufje zout. Maak een kuiltje in het midden en breek daar het ei in. Giet er dan de lauwe melk en de gesmolten boter bij. Nu komt het leuke: kneden! Kneed alles met je handen of een mixer met deeghaken zo’n 5 tot 10 minuten, tot je een soepel, elastisch deeg hebt. Het mag niet meer plakken aan je handen. Doe het deeg in een licht ingevette kom, dek het af met plasticfolie of een vochtige theedoek en laat het op een warme plek rijzen. Een uurtje is meestal wel genoeg, dan is het ongeveer verdubbeld in volume. Rol daarna het gerezen deeg uit op een licht bebloemd werkblad, zo’n halve centimeter dik. Gebruik een ronde uitsteker (ongeveer 7-8 cm) om de donuts uit te steken. Je kunt ook een kleinere uitsteker gebruiken om het gat in het midden te maken, maar voor gevulde donuts laat ik dat meestal weg.
Het Vullen en Afwerken van de Raspberry Cheesecake Stuffed Donuts
Terwijl de donuts afkoelen, maken we de vulling. Meng gewoon de roomkaas met de gepureerde frambozen en de poedersuiker. Roer het goed door tot het een egale, romige massa is. Als je het nog wat frisser wilt, kun je er een paar druppels citroensap bij doen. Nu komt het belangrijkste: zorg dat je donuts écht helemaal afgekoeld zijn voordat je ze gaat vullen. Anders smelt je vulling en dat is zonde! Gebruik een spuitzak met een vuls mondje (of een gewoon spuitzakje, dat werkt ook prima) en vul de donuts voorzichtig van één kant met de cheesecakevulling. Niet te vol, anders loopt het er straks aan de andere kant uit! Maak voor het glazuur het poedersuiker aan met een heel klein beetje melk. Begin met een paar druppels en voeg meer toe tot je de gewenste dikte hebt – het moet niet te dun zijn, anders loopt het er meteen af. Doop de bovenkant van de gevulde donuts in het glazuur, of gebruik een lepel om het er mooi overheen te laten lopen. Laat het glazuur een beetje opstijven en klaar zijn je heerlijke Raspberry Cheesecake Stuffed Donuts!
Tips voor de Perfecte Raspberry Cheesecake Stuffed Donuts
Wil je echt die allerbeste Raspberry Cheesecake Stuffed Donuts maken? Hier zijn een paar geheimpjes die ik heb ontdekt! Ten eerste, de temperatuur van het frituurvet. Zorg dat het rond de 170-180 graden Celsius is. Als het te heet is, worden ze van buiten veel te snel bruin en zijn ze van binnen nog rauw. Te koud? Dan zuigen ze zich vol met vet en worden ze slap. Een digitale thermometer is echt je beste vriend hier, maar je kunt ook testen met een klein stukje deeg; het moet meteen bruisen en langzaam naar boven drijven. En voor die vulling: maak hem niet te dun! Als je merkt dat je cheesecakevulling toch wat te vloeibaar is, kun je er altijd nog een eetlepel extra poedersuiker bij doen, of een heel klein beetje maizena. Spuit niet te veel in de donut, anders loopt het er aan de zijkanten uit als je ze in het glazuur dipt. Voor een mooi egaal glazuur: zorg dat je donuts echt goed zijn afgekoeld en dip ze snel. Je kunt ze ook op een rooster zetten met bakpapier eronder, zodat het overtollige glazuur weg kan druipen. Dan krijg je die mooie, strakke afwerking!
Veelvoorkomende Problemen en Oplossingen bij Raspberry Cheesecake Stuffed Donuts
Soms gaat er wel eens iets mis, hè? Geen paniek! Als je donuts te snel bruin worden tijdens het frituren, komt dat waarschijnlijk door te heet vet. Zet het vuur iets lager en frituur ze korter. Als ze juist niet bruin willen worden, is je vet misschien niet heet genoeg. En als je cheesecakevulling toch wat te dun is uitgevallen? Geen nood! Roer er een eetlepel extra poedersuiker doorheen, of een klein beetje maizena (ongeveer een theelepel) en roer het goed tot het dikker wordt. Zorg er ook voor dat je de roomkaas echt goed laat uitlekken als je diepvriesframbozen gebruikt, dat scheelt ook een hoop vocht. Succes!
Variaties op Jouw Raspberry Cheesecake Stuffed Donuts
Hoewel deze Raspberry Cheesecake Stuffed Donuts al fantastisch zijn zoals ze zijn, kun je er natuurlijk eindeloos mee variëren! Ik hou ervan om een beetje te experimenteren. Wat dacht je ervan om naast de frambozen ook nog een paar kleine stukjes witte chocolade door de cheesecakevulling te mengen? Dat geeft net dat beetje extra luxe. Of misschien een vleugje citroenrasp in de vulling voor een frissere twist? Als je van een beetje crunch houdt, kun je ook nog wat gehakte pistachenoten of amandelen door het glazuur strooien. Of wat dacht je van een streepje karamelglazuur over het frambozenglazuur? Dat ziet er niet alleen prachtig uit, maar smaakt ook heerlijk! Je kunt de donuts ook nog versieren met wat extra verse frambozen of eetbare bloemetjes, zeker als je ze voor een speciale gelegenheid maakt. Het is echt een recept waar je alle kanten mee op kunt!
Alternatieve Vullingen en Toppings voor Raspberry Cheesecake Stuffed Donuts
Naast die heerlijke frambozencheesecakevulling kun je natuurlijk ook andere fruitsoorten proberen. Blauwe bessen of aardbeien werken ook supergoed in de cheesecakevulling, of misschien een mengsel van verschillende bessen! Als je niet zo van cheesecake houdt, kun je de donuts ook vullen met een lekkere banketbakkersroom of zelfs een beetje nutella. Voor het glazuur kun je natuurlijk variëren met de smaak. Een simpel citroenglazuur is ook heerlijk fris, of maak een chocoladeglazuur als je echt wilt zondigen. Je kunt ook een beetje cacaopoeder door het poedersuiker glazuur mengen voor een chocolade-kick. En als je geen tijd hebt voor een glazuur, is een simpele bestuiving met poedersuiker ook altijd lekker!
Veelgestelde Vragen over Raspberry Cheesecake Stuffed Donuts
Heb je nog wat vragen over deze heerlijke Raspberry Cheesecake Stuffed Donuts? Ik heb hier de meestgestelde dingen voor je op een rijtje gezet!
Hoe lang blijven deze Raspberry Cheesecake Stuffed Donuts goed?
Als je ze goed bewaart in een luchtdichte bak op kamertemperatuur, zijn ze meestal wel 2 tot 3 dagen lekker. Maar eerlijk? Ze zijn het allerlekkerst op de dag zelf, vers uit de pan met die romige vulling. Als je ze in de koelkast bewaart, worden ze wel wat steviger, dus haal ze dan even een half uurtje van tevoren uit de koelkast.
Kan ik het deeg van tevoren maken?
Ja, dat kan zeker! Je kunt het donutdeeg maken en daarna, afgedekt, in de koelkast laten rijzen. Het deeg kan dan zelfs een nachtje in de koelkast staan. Haal het dan wel een uurtje voordat je verder wilt met de donuts uit de koelkast, zodat het weer op temperatuur kan komen en je het goed kunt uitrollen. Super handig als je ‘s ochtends vroeg verse donuts wilt!
Wat is het beste alternatief voor roomkaas in de vulling van Raspberry Cheesecake Stuffed Donuts?
Als je geen roomkaas in huis hebt of een alternatief zoekt, kun je ook goed mascarpone gebruiken. Dat geeft ook een heerlijke romige textuur. Een andere optie is dikke Griekse yoghurt, maar dan moet je wel oppassen met de hoeveelheid, want die is wat wateriger. Misschien moet je dan een beetje extra poedersuiker toevoegen om het dikker te maken.
Hoe frituur je donuts zonder frituurpan?
Geen frituurpan? Geen probleem! Je kunt ook gewoon een ruime, diepe pan gebruiken. Vul de pan met een neutrale olie, zoals zonnebloemolie of arachideolie, tot een diepte van ongeveer 5-7 cm. Verhit de olie tot zo’n 170-180 graden Celsius. Gebruik een thermometer om de temperatuur te checken, dat werkt het beste. Frituur de donuts steeds een paar tegelijk, zodat de temperatuur van de olie niet te veel daalt. Draai ze halverwege om, zodat ze aan alle kanten mooi goudbruin worden.
Voedingsinformatie voor Raspberry Cheesecake Stuffed Donuts
Even een kleine disclaimer hier: de voedingswaarden die je hieronder ziet, zijn natuurlijk schattingen. Het kan echt verschillen welke merken je gebruikt en hoe precies je alles afweegt. Maar zo heb je toch een idee waar je aan toe bent met deze heerlijke Raspberry Cheesecake Stuffed Donuts per stuk: ongeveer 300 kcal, 20g suiker, 2g vezels en 15g vet. Geniet ervan!
Jouw Ervaring met Raspberry Cheesecake Stuffed Donuts
Heb je deze Raspberry Cheesecake Stuffed Donuts ook gemaakt? Ik ben zoooo benieuwd hoe ze bij jou zijn gelukt! Heb je nog speciale variaties geprobeerd of tips die je wilt delen? Laat het me weten in de reacties hieronder, ik lees alles graag! En als je een foto hebt gemaakt, deel hem dan ook, ik ben altijd blij om jullie creaties te zien!

Hemelse Raspberry Cheesecake Stuffed Donuts (2)
- Total Time: 45 minuten
- Yield: 12 donuts 1x
- Diet: Vegetarian
Description
Zalige donuts gevuld met romige frambozencheesecake en geglazuurd met een zoete frambozenglazuur.
Ingredients
- 250g bloem
- 50g suiker
- 1 zakje gist
- 1 ei
- 100ml melk
- 50g boter
- 100g roomkaas
- 50g frambozen
- 50g poedersuiker
- Snufje zout
Instructions
- Meng bloem, suiker, gist en zout.
- Voeg ei, melk en gesmolten boter toe. Kneed tot een soepel deeg.
- Laat het deeg rijzen op een warme plaats.
- Rol het deeg uit en steek er rondjes uit.
- Frituur de donuts goudbruin.
- Meng roomkaas, frambozen en poedersuiker tot een cheesecakevulling.
- Vul de afgekoelde donuts met de vulling.
- Maak een glazuur van poedersuiker en een beetje melk.
- Verglazuur de donuts.
Notes
- Gebruik verse frambozen voor de beste smaak.
- Laat de donuts volledig afkoelen voordat je ze vult.
- Je kunt ook diepvriesframbozen gebruiken.
- Prep Time: 30 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Gebak
- Method: Frituren
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 donut
- Calories: 300 kcal
- Sugar: 20g
- Sodium: 50mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 8g
- Unsaturated Fat: 7g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 35g
- Fiber: 2g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 40mg
Keywords: Raspberry Cheesecake Stuffed Donuts, donuts, cheesecake, framboos, gebak