Brrr, is het buiten ook zo koud? Dan heb ik precies wat je nodig hebt: een kom stomende, heerlijke Hearty Taco Soup! Dit is echt mijn go-to comfort food als de dagen korter worden. Ik weet nog dat ik dit recept voor het eerst maakte, het rook meteen zó lekker in huis dat mijn buren nieuwsgierig kwamen kijken. Het is een super stevige soep die je helemaal opwarmt van binnenuit. En het beste? Het is echt niet moeilijk!
Waarom Je Dol Bent Op Deze Hearty Taco Soup
Er zijn zoveel redenen waarom deze Hearty Taco Soup zo’n favoriet is geworden. Het is echt een winnaar omdat:
- Het supersnel klaar is, perfect voor drukke avonden.
- Het ontzettend vullend is, je zit er echt vol van!
- De smaakcomplexiteit je steeds weer verrast.
- Je het makkelijk kunt aanpassen aan wat je lekker vindt.
Eenvoudige Ingrediënten voor Hearty Taco Soup
Het mooie van deze soep is dat je geen gekke dingen nodig hebt. Gewoon spullen die je waarschijnlijk al in huis hebt of makkelijk kunt scoren. Hier is wat je nodig hebt:
Basis Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt, lekker rul gebakken en het overtollige vet eruit gevist.
- 1 grote ui, fijn gesnipperd.
- 2 teentjes knoflook, echt goed fijngehakt, anders proef je ze te weinig!
- 1 rode paprika en 1 groene paprika, allebei in kleine blokjes.
- 1 blik (400g) tomatenblokjes, met het sap erbij.
- 1 blik (400g) kidneybonen, die spoel ik altijd even goed af en laat ze uitlekken.
- 1 blik (400g) maïs, ook even laten uitlekken.
- 1 pakje tacokruiden, dat geeft meteen die heerlijke smaak.
- 1 liter runderbouillon, voor de basis.
- 1 eetlepel olijfolie, om alles in te bakken.
- Zout en peper, naar smaak.
Optionele Toevoegingen voor Extra Smaak
En dan nog de toppings, die maken het echt af! Een flinke klodder zure room, wat geraspte kaas die lekker smelt, en een beetje verse koriander eroverheen. Dat geeft net dat beetje extra frisheid en romigheid. Echt een aanrader!
Zo Maak Je de Perfecte Hearty Taco Soup
Oké, nu gaan we echt aan de slag! Het maken van deze Hearty Taco Soup is echt een feestje, en het is helemaal niet ingewikkeld. Volg gewoon deze stappen en je hebt zo een heerlijke, dampende kom voor je neus!
Voorbereiding en Aanbakken
Begin met een grote soeppan, echt een die lekker ruim is. Verhit daar een eetlepel olijfolie in op middelhoog vuur. Zodra de olie een beetje glanst, gooi je het rundergehakt erbij. Bak het gehakt lekker rul en zorg ervoor dat het bruin wordt. Het is echt belangrijk om daarna het overtollige vet even af te gieten, anders wordt je soep een beetje te vet. Daarna gaan de ui, knoflook en de blokjes paprika erbij. Bak dit alles lekker zacht, zo’n minuutje of vijf, tot de groenten een beetje zacht worden en de geuren je al tegemoet komen. Dat ruikt al zo lekker, hè?
Het Samenvoegen en Sudderen van de Hearty Taco Soup
Nu komt het leuke gedeelte! Strooi het zakje tacokruiden erbij en bak dit even kort mee, zo’n minuutje. Dit helpt om alle smaken los te krijgen. Vervolgens voeg je de tomatenblokjes (met sap en al!), de uitgelekte kidneybonen, de uitgelekte maïs en de runderbouillon toe. Roer alles goed door elkaar. Breng het geheel aan de kook, zet daarna het vuur lager en laat de soep lekker pruttelen. Zo’n 15 tot 20 minuutjes is perfect. Dan trekken alle smaken er goed in en wordt de soep lekker dik en vol.
Afwerking en Serveren van de Hearty Taco Soup
Proef de soep nu even. Misschien heeft hij nog een beetje zout of peper nodig? Voeg dat naar smaak toe. En dan is het zover: serveren maar! Schep de dampende Hearty Taco Soup in kommen. Ik vind het heerlijk om er een flinke klodder zure room op te doen, wat geraspte kaas eroverheen te strooien en wat verse koriander. Dat maakt het echt af. Geniet ervan!
Tips voor Succes met Hearty Taco Soup
Om ervoor te zorgen dat je Hearty Taco Soup echt een succes wordt, heb ik nog een paar kleine dingetjes die je kunt doen. Het belangrijkste is dat je de groenten even goed laat meebakken met het gehakt, dat haalt de smaken echt naar boven. En wees niet bang om die tacokruiden even kort mee te bakken, dat maakt echt een verschil! Als je de soep laat sudderen, zet het vuur dan echt laag, zodat het niet aanbrandt, maar rustig kan pruttelen. Dat geeft de beste smaakontwikkeling.
Smaak Variaties voor Je Hearty Taco Soup
Het leuke van deze Hearty Taco Soup is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Wil je hem wat pittiger? Gooi er dan een snufje extra chilipoeder of een fijngehakte jalapeño bij. Geen zin in gehakt? Vervang het dan door vegetarisch gehakt of gooi er gewoon wat extra bonen in, zoals zwarte bonen of limabonen. Je kunt ook nog wat extra groenten toevoegen, zoals courgette of wortel, dat maakt hem nog voedzamer. Experimenteer gewoon, het kan bijna niet misgaan!
Veelgestelde Vragen over Hearty Taco Soup
Heb je nog een paar vragen over deze heerlijke Hearty Taco Soup? Dat snap ik helemaal! Hier zijn een paar dingen die ik vaak hoor.
Vegetarische Hearty Taco Soup Opties
Absoluut! Je kunt deze Hearty Taco Soup heel makkelijk vegetarisch maken. In plaats van rundergehakt gebruik je gewoon vegetarisch gehakt. Bak dat op dezelfde manier rul. Of, nog makkelijker, laat het gehakt helemaal weg en voeg gewoon een extra blik bonen toe, zoals zwarte bonen, of wat extra maïs. Je kunt ook nog wat extra groenten toevoegen, zoals courgetteblokjes of wat fijngesneden wortel, dat maakt de soep ook lekker vullend en voedzaam. Echt waar, het is net zo lekker!
Bewaren en Opwarmen van Hearty Taco Soup
Het fijne aan deze soep is dat hij de volgende dag vaak nóg lekkerder is! Als je restjes hebt, laat de soep dan eerst goed afkoelen en doe hem daarna in een luchtdichte bak. Zo kun je hem wel 3 tot 4 dagen in de koelkast bewaren. Om hem weer op te warmen, doe je de soep gewoon weer in een pannetje op middelhoog vuur en laat je hem rustig doorwarmen. Roer af en toe even. Je kunt hem ook prima in de magnetron opwarmen. Perfect voor een snelle lunch!
Even een kleine disclaimer: de voedingswaarden die je hier ziet, zijn een schatting. Dit kan namelijk best een beetje verschillen, afhankelijk van welke merken je gebruikt en of je nog extra dingen toevoegt. Het is dus een richtlijn, geen exacte wetenschap, maar het geeft je wel een idee!
Deel Je Ervaring met Hearty Taco Soup
Heb je deze Hearty Taco Soup gemaakt? Ik ben zoooo benieuwd wat je ervan vond! Laat het me weten in de reacties hieronder. Een beoordeling achterlaten mag natuurlijk ook altijd. En heb je nog een leuke foto gemaakt? Deel hem dan op social media en tag me, dat vind ik superleuk om te zien!
Print
Hartverwarmende Hearty Taco Soup: 1 Winnaar
- Total Time: 45 minuten
- Yield: 6 porties 1x
- Diet: Vegetarian
Description
Een stevige en smaakvolle tacosoep, perfect voor een koude dag.
Ingredients
- 500g rundergehakt
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 groene paprika, in blokjes
- 1 blik (400g) tomatenblokjes
- 1 blik (400g) kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
- 1 blik (400g) maïs, uitgelekt
- 1 pakje tacokruiden
- 1 liter runderbouillon
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: zure room, geraspte kaas, koriander voor garnering
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg het rundergehakt toe en bak het rul. Giet overtollig vet af.
- Voeg de ui, knoflook, rode paprika en groene paprika toe. Bak tot de groenten zacht zijn.
- Roer de tacokruiden erdoor en bak 1 minuut mee.
- Voeg de tomatenblokjes, kidneybonen, maïs en runderbouillon toe.
- Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep 15-20 minuten sudderen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep warm, gegarneerd met zure room, geraspte kaas en koriander indien gewenst.
Notes
- Voor een vegetarische optie, vervang het rundergehakt door vegetarisch gehakt of extra bonen en groenten.
- Voeg een snufje chilipoeder toe voor extra pit.
- Deze soep kan goed van tevoren worden gemaakt en opnieuw worden opgewarmd.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Soep
- Method: Koken
- Cuisine: Mexicaans-geïnspireerd
Nutrition
- Serving Size: ongeveer 300g
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 8g
- Sodium: 900mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 5g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 30g
- Fiber: 10g
- Protein: 25g
- Cholesterol: 70mg
Keywords: tacosoep, rundergehakt, bonen, maïs, Mexicaans, stevig, maaltijdsoep