“Oké, luister even, want dit is echt een van mijn favorieten voor drukke avonden! Deze Tater Tot Sloppy Joe Skillet is zo’n gerecht waar iedereen hier thuis blij van wordt. Het is echt comfort food op z’n best, en het beste is nog wel hoe snel het op tafel staat. Ik herinner me nog dat ik dit voor het eerst maakte, ik had echt geen zin om allerlei pannen te pakken en af te wassen, en toen kwam ik op dit idee. Binnen een mum van tijd stond dit heerlijke, dampende gerecht op tafel. Het is die perfecte combinatie van zoute, hartige Sloppy Joe en die knapperige Tater Tots met gesmolten kaas erbovenop… mmm, ik krijg er nu alweer zin in!”
Waarom Je Dol Zult Zijn Op Deze Tater Tot Sloppy Joe Skillet
Dit gerecht is een absolute winnaar, en wel hierom:
- Supersnel klaar: Ideaal voor die avonden dat je weinig tijd hebt.
- Nauwelijks afwas: Alles gebeurt in één pan, dus minder gedoe achteraf!
- Altijd een succes: Zowel jong als oud smullen hiervan, gegarandeerd.
- Heerlijk comfort food: Perfect om je mee op te warmen na een lange dag.
Eenvoudige Ingrediënten voor Tater Tot Sloppy Joe Skillet Succes
Het mooie van dit recept is dat je geen gekke dingen nodig hebt. Gewoon spullen die je waarschijnlijk al in huis hebt of makkelijk bij de supermarkt haalt. Hier is wat je nodig hebt:
- 500 gram rundergehakt
- 1 grote ui, fijn gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, heel fijn gehakt
- 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
- 200 ml runderbouillon
- 2 flinke eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel mosterd (ik gebruik graag Dijon, maar elke soort kan)
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 theelepel chilipoeder (pas dit gerust aan naar je eigen smaak!)
- Zout en flink wat versgemalen zwarte peper
- 500 gram Tater Tots (die kleine aardappeltjes-krulletjes, je weet wel!)
- 100 gram geraspte kaas, cheddar is top hierbij, maar een mix kan ook prima
Benodigd Keukengerei voor je Tater Tot Sloppy Joe Skillet
Je hebt niet veel nodig, echt waar. Zorg dat je een grote, ovenbestendige koekenpan bij de hand hebt. Verder een goede snijplank en een scherp mes voor de ui en knoflook. Een spatel of houten lepel om alles door te roeren is ook handig. That’s it!
Stap-voor-Stap Bereiding van Tater Tot Sloppy Joe Skillet
Oké, nu gaan we het echt maken! Het is echt super simpel, je hoeft geen chef te zijn, geloof me. Pak gewoon je grootste koekenpan, liefst eentje die ook de oven in kan. Als je die niet hebt, geen paniek, dan schep je de Sloppy Joe mix gewoon in een ovenschaal. Maar in één pan is het makkelijkst!
Het Begin: Rundergehakt en Groenten Bakken
Zet je pan op middelhoog vuur en doe er een klein beetje olie in, of bak het gehakt gewoon droog als het niet zo’n vet stuk is. Bak het gehakt lekker rul en bruin. Stamp het een beetje met je spatel zodat het niet te grote klonten worden. Giet eventueel het overtollige vet af, hoewel dat bij dit gerecht niet zo erg is, het geeft juist wat smaak! Voeg dan de gesnipperde ui toe en bak die mee tot hij zacht en glazig is. En als laatste doe je de fijngehakte knoflook erbij. Pas op dat de knoflook niet verbrandt, dus bak die maar een minuutje mee tot het lekker begint te ruiken.
De Sloppy Joe Saus Creëren
Nu komt het saus-gedeelte! Giet de tomatenblokjes erbij, samen met de runderbouillon. Roer de tomatenpuree, mosterd en de bruine suiker erdoor. Die suiker is belangrijk, dat maakt het lekker zoetig en balanceert de tomatensmaak. Doe ook de chilipoeder erbij. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan lager, zodat het lekker zachtjes kan sudderen. Laat dit zo’n 10 tot 15 minuutjes pruttelen. De saus wordt dan wat dikker en alle smaken trekken lekker bij elkaar. Proef even en breng het op smaak met zout en peper. Wees niet te zuinig met de peper, dat geeft het net wat extra pit!
De Pan Vullen en Bakken in de Oven
Verwarm ondertussen je oven voor op 200 graden Celsius. Nu komt het leuke gedeelte: verdeel de Tater Tots netjes over de Sloppy Joe saus in de pan. Zorg dat ze een beetje overal liggen, zodat je straks overal die lekkere knapperige aardappeltjes hebt. Strooi daarna als laatste de geraspte kaas eroverheen. Pak die pan nu voorzichtig – hij is heet! – en zet hem in de voorverwarmde oven. Bak dit zo’n 15 tot 20 minuutjes. Je wilt dat de Tater Tots mooi goudbruin en knapperig zijn, en de kaas natuurlijk helemaal gesmolten en misschien zelfs een beetje bubbelend. En dan… is het klaar om te serveren!
Tips voor de Perfecte Tater Tot Sloppy Joe Skillet
Wil je zeker weten dat je Tater Tot Sloppy Joe Skillet echt perfect wordt? Hier zijn een paar dingetjes waar ik op let. Gebruik echt vers gehakt, dat proef je meteen. En snijd je ui en knoflook fijn, dan verdelen de smaken zich het beste. Als je de Tater Tots verdeelt, zorg dan dat ze niet te dik op elkaar liggen, anders worden ze niet overal knapperig. En die geraspte kaas? Strooi die niet te vroeg in de oven, anders kan hij wat droog worden. Gewoon de laatste 10 minuten erbij, dat is ideaal.
Variaties op je Tater Tot Sloppy Joe Skillet
Dit recept is al geweldig, maar je kunt er ook nog van alles mee doen! Ik gooi er soms nog wat fijngesneden paprika of maïs bij in de saus voor extra groenten en kleur. Als je niet van rundvlees houdt, is gehakt van kip of zelfs vegetarisch gehakt ook een prima optie. En hou je van pittig? Doe er dan wat extra chilivlokken bij of een scheutje hete saus in de Sloppy Joe mix. Experimenteer gerust!
Serveersuggesties voor Tater Tot Sloppy Joe Skillet
Dit gerecht is al een complete maaltijd op zich, maar een frisse salade ernaast is altijd lekker. Denk aan een simpele groene salade met een lichte vinaigrette, dat breekt een beetje met de rijkheid van de skillet. Een beetje extra geraspte kaas of een klodder zure room bovenop kan ook geen kwaad, als je echt wilt uitpakken!
Veelgestelde Vragen over Tater Tot Sloppy Joe Skillet
Heb je nog vragen over deze heerlijke Tater Tot Sloppy Joe Skillet? Ik snap het helemaal, het is zo’n makkelijk recept dat je misschien denkt: ‘kan het echt zo simpel?’. Ja, dat kan! Hier heb ik een paar vragen op een rijtje gezet die ik vaker krijg.
Kan ik dit Tater Tot Sloppy Joe Skillet recept vegetarisch maken?
Absoluut! Vervang het rundergehakt gewoon door vegetarisch gehakt of zelfs verkruimelde tofu. De smaken van de saus blijven net zo lekker. Sommige vegetarische gehaktsoorten hebben wel wat extra kruiden nodig, dus proef even goed!
Hoe bewaar ik restjes Tater Tot Sloppy Joe Skillet?
Laat de restjes volledig afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte bak in de koelkast. Ze blijven zo’n 2 tot 3 dagen goed. De Tater Tots kunnen wel wat zachter worden, maar het blijft een lekkere maaltijd!
Hoe warm ik Tater Tot Sloppy Joe Skillet op?
Het lekkerst is om het in de oven op te warmen op ongeveer 180 graden Celsius. Zo worden de Tater Tots weer een beetje knapperig. Je kunt het ook in de magnetron opwarmen, maar dan worden de Tater Tots wel zachter. Een paar minuutjes in een koekenpan op laag vuur kan ook!
Voedingsinformatie voor Tater Tot Sloppy Joe Skillet
Natuurlijk wil je weten wat er ongeveer in deze heerlijke Tater Tot Sloppy Joe Skillet zit. Houd er wel rekening mee dat dit een schatting is! De precieze waarden kunnen namelijk best een beetje verschillen, afhankelijk van welk merk je gebruikt voor je Tater Tots, het gehakt, en zelfs de kaas. Dit is dus puur een richtlijn, maar het geeft je wel een idee! Voor meer informatie over voedingswaarden kun je terecht op de Voedingscentrum.
Deel Je Tater Tot Sloppy Joe Skillet Ervaring
Heb je dit recept geprobeerd? Ik ben zo benieuwd wat je ervan vond! Laat hieronder een reactie achter en vertel me hoe het is gegaan. Had je nog leuke variaties? Of misschien een tip die ik nog niet wist? Je mag het allemaal delen, ik lees het super graag!

Tater Tot Sloppy Joe: 1 Super Snel Succes
- Total Time: 45 minuten
- Yield: 4 porties 1x
- Diet: Vegetarian
Description
Een eenpansgerecht met Tater Tots en Sloppy Joe.
Ingredients
- 500g rundergehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400g tomatenblokjes
- 200ml runderbouillon
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 theelepel chilipoeder
- Zout en peper naar smaak
- 500g Tater Tots
- 100g geraspte kaas (cheddar of een mix)
Instructions
- Bak het rundergehakt rul in een grote koekenpan.
- Voeg de gesnipperde ui toe en bak mee tot deze glazig is.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Roer de tomatenblokjes, runderbouillon, tomatenpuree, mosterd, bruine suiker en chilipoeder erdoor.
- Breng aan de kook en laat 10-15 minuten sudderen tot de saus iets is ingedikt.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verdeel de Tater Tots over de bodem van de pan met de Sloppy Joe-vulling.
- Bestrooi met de geraspte kaas.
- Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de Tater Tots goudbruin en knapperig zijn en de kaas gesmolten is.
Notes
- Serveer eventueel met een salade.
- Je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals paprika of maïs.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Eenpansgerecht
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 600 kcal
- Sugar: 15g
- Sodium: 1200mg
- Fat: 35g
- Saturated Fat: 15g
- Unsaturated Fat: 20g
- Trans Fat: 1g
- Carbohydrates: 45g
- Fiber: 5g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 100mg
Keywords: Tater Tot, Sloppy Joe, eenpansgerecht, snel, makkelijk, comfort food