Skip to Content

Olive Garden Pasta Trio: Super Makkellijk!

Oké, luister eens even! Heb je ooit die heerlijke, romige pasta’s van de Olive Garden gemist, maar geen zin om de deur uit te gaan? Nou, ik heb hier iets geweldigs voor je: mijn Olive Garden Copycat Pasta Trio! Dit is niet zomaar een recept, dit is mijn manier om die restaurantkwaliteit gewoon hier in mijn eigen keuken te krijgen. Ik ben dol op de Italiaans-Amerikaanse keuken, en dit gerecht, met die drie verschillende smaakjes naast elkaar, is echt een feestje. Het is echt alsof je een stukje van dat restaurantgevoel mee naar huis neemt, maar dan helemaal zelf gemaakt. Geloof me, dit ga je fantastisch vinden!

Olive Garden Copycat Pasta Trio - detail 1

Waarom Je Dol Zult Zijn Op Deze Olive Garden Copycat Pasta Trio

Eerlijk, dit Olive Garden Copycat Pasta Trio recept is echt een winnaar. Waarom? Nou, ten eerste is het supermakkelijk te maken, zelfs als je geen chef-kok bent! En het beste deel? Je krijgt drie van die geliefde Olive Garden smaken in één gerecht. Dat betekent dat je niet hoeft te kiezen tussen kip, garnalen of die lekkere gehaktballetjes – je krijgt ze allemaal! Het is ook nog eens super aanpasbaar, dus gooi er gerust je favoriete groenten bij. Perfect voor een gezellig familiediner waar iedereen blij van wordt.

Essentiële Ingrediënten voor Je Olive Garden Copycat Pasta Trio

Oké, om dit Olive Garden Copycat Pasta Trio echt te laten slagen, heb je een paar belangrijke dingen nodig. Zorg dat je goede kwaliteit pasta hebt, zo’n 500 gram – ik gebruik zelf graag fettuccine of penne, maar kies wat je lekker vindt! Kook die volgens de verpakking, giet ‘m goed af en zet ‘m apart. Dan hebben we natuurlijk wat eiwitten nodig: 100 gram kipfilet in blokjes, 50 gram gepelde garnalen, en 50 gram van je favoriete gehakt, rul gebakken. Voor de smaakbasissen heb je een gesnipperd uitje en twee fijngehakte teentjes knoflook nodig. En voor die heerlijke sauzen: 400 gram gepureerde gepelde tomaten uit blik – de gepureerde variant is het makkelijkst – en 200 ml slagroom. Vergeet ook de 50 gram geraspte Parmezaanse kaas niet, plus 2 eetlepels olijfolie en een eetlepel boter voor het bakken. En natuurlijk, verse basilicum voor de finishing touch, en zout en peper naar smaak. Oh, en als je van een beetje pit houdt, gooi er dan optioneel wat rode pepervlokken bij!

Stap-voor-Stap Bereiding van de Olive Garden Copycat Pasta Trio

Oké, nu komt het leukste gedeelte! Laten we dit Olive Garden Copycat Pasta Trio gaan maken. Eerst en vooral, kook je pasta. Volg gewoon de aanwijzingen op de verpakking, giet ‘m af als ‘ie al dente is, en zet ‘m even apart. Je wilt niet dat ‘ie te gaar wordt, want hij gaat straks nog even de saus in. Nu gaan we bakken! Verhit een eetlepel olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak daar je kipblokjes in tot ze mooi gaar zijn, haal ze eruit en zet ze ook even apart. Doe daarna de garnalen in diezelfde pan – met nog een beetje olie als het nodig is – en bak ze maar kort, zo’n minuutje of twee per kant, tot ze mooi roze kleuren. Haal die er ook weer uit. Dan doen we de resterende olijfolie en de boter in de pan. Fruit daar lekker de gesnipperde ui en de fijngehakte knoflook in tot ze zacht en geurig zijn. Daarna mag het gehakt erbij; bak dat rul en giet eventueel een beetje overtollig vet af. Nu komt de tomatensaus: gooi de gepureerde tomaten in de pan, breng het aan de kook en laat het dan zo’n 10 minuutjes zachtjes sudderen. Breng het op smaak met zout en peper, en als je van een beetje pit houdt, nu is het moment voor die rode pepervlokken! Nu gaan we alles samenvoegen. Verdeel je gekookte pasta in drie gelijke porties. Meng de eerste portie met een flinke schep tomatensaus en wat Parmezaanse kaas. De tweede portie meng je met de gebakken garnalen en een beetje van die tomatensaus; als je het wat romiger wilt, gooi er dan gerust een klein scheutje room bij. En het laatste deel? Dat meng je met de gebakken kip, de rest van de tomatensaus en de slagroom. Roer alles goed door elkaar tot de kip helemaal bedekt is en de saus lekker romig is. En dan is het zover: serveer de drie pasta’s prachtig naast elkaar, of meng ze lekker door elkaar voor die echte trio-ervaring. Garneer met verse basilicum en nog wat extra Parmezaanse kaas. Smullen maar!

Olive Garden Copycat Pasta Trio - detail 2

Tips voor een Perfecte Olive Garden Copycat Pasta Trio

Wil je dat je Olive Garden Copycat Pasta Trio echt net zo lekker wordt als in het restaurant? Hier zijn een paar geheimpjes van mij. Gebruik echt verse ingrediënten, vooral de knoflook en basilicum, dat maakt echt een verschil in smaak. En wees niet bang om te proeven! Proef die tomatensaus en de roomsaus, en voeg zout, peper of kruiden toe tot het precies naar jouw smaak is. Dat is het mooie van zelf maken, hè? Een ander ding: kook je pasta echt ‘al dente’. Dat betekent dat ‘ie nog een beetje stevig is als je erop bijt, want hij gaart nog even door in de saus. Als je saus te dik lijkt, of als de pasta een beetje droog wordt, pak dan een kopje van het kookvocht dat je hebt overgehouden. Een scheutje daarvan in de saus kan wonderen doen om het weer lekker smeuïg te maken. Zo krijg je die perfecte, romige textuur waar je zo van houdt!

Veelgestelde Vragen over de Olive Garden Copycat Pasta Trio

Natuurlijk, ik hoor jullie al denken! Hier zijn een paar dingen die ik vaak hoor over dit heerlijke Olive Garden Copycat Pasta Trio, en de antwoorden erop:

Kan ik de kip, garnalen en gehakt vervangen? Absoluut! Dat is het mooie van dit recept. Je kunt de kip vervangen door Italiaanse worst, of zelfs vegetarische kipstukjes. Garnalen kun je weglaten als je niet van zeevruchten houdt, of vervangen door bijvoorbeeld gebakken champignons. En het gehakt kan ook makkelijk vervangen worden door iets anders, wat je maar lekker vindt!

Welke pasta is het beste voor dit recept? Ik hou zelf van fettuccine of penne, omdat die de sauzen goed vasthouden. Maar eerlijk? Je kunt eigenlijk elke pasta gebruiken die je in huis hebt. Spaghetti werkt ook prima, of misschien rigatoni? Het belangrijkste is dat je de pasta ‘al dente’ kookt, zoals ik al zei, zodat ‘ie niet te zacht wordt.

Hoe kan ik dit gerecht vegetarisch maken? Heel simpel! Laat de kip, garnalen en het gehakt gewoon weg. Je kunt dan extra groenten toevoegen, zoals courgette, paprika, champignons, of spinazie. Kook die even mee met de uien en knoflook, en je hebt een heerlijke vegetarische variant van het Olive Garden Pasta Trio. Misschien wat extra Parmezaanse kaas erbij voor die umami smaak?

Hoe bewaar ik restjes van de Olive Garden Copycat Pasta Trio? Als je, wat ik me bijna niet kan voorstellen, nog wat over hebt, kun je het gewoon in een luchtdichte bak in de koelkast bewaren. Het blijft zo’n 2 tot 3 dagen goed. Je kunt het de volgende dag opwarmen in de magnetron of in een pan op laag vuur. Als het een beetje droog wordt, kun je net als bij het maken, een klein beetje water of melk toevoegen om het weer lekker romig te maken.

Olive Garden Copycat Pasta Trio - detail 3

Voedingswaarde Schatting voor Olive Garden Copycat Pasta Trio

Oké, even een kleine disclaimer hier! Deze voedingswaarden voor onze Olive Garden Copycat Pasta Trio zijn een schatting, hè? Het hangt natuurlijk een beetje af van welke ingrediënten je precies gebruikt en van welk merk. Maar om je een idee te geven: reken op ongeveer 600 calorieën per portie. Daarvan zo’n 25 gram vet, 70 gram koolhydraten en een lekkere 25 gram eiwitten. Goed om te weten als je een beetje op je eten let! Voor meer informatie over voedingswaarden kun je terecht op de Voedingscentrum website.

Deel Je Ervaring met de Olive Garden Copycat Pasta Trio

Heb je dit heerlijke Olive Garden Copycat Pasta Trio gemaakt? Vertel me alsjeblieft hoe het ging! Laat hieronder een reactie achter, geef het recept een beoordeling, of deel je creaties op social media. Ik ben zo benieuwd naar jullie ervaringen! Misschien heb je ook wel een heerlijke romige kip broccoli pasta geprobeerd?

Olive Garden Copycat Pasta Trio - detail 4

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Olive Garden Copycat Pasta Trio

Olive Garden Pasta Trio: Super Makkellijk!


  • Author: smaakvolle.nl
Recipe rating