Skip to Content

Onweerstaanbare Cheese Sauce Hamburger Potato Soup: 1 lepel genot

Oké, lieve mensen, luister even goed! Vandaag duiken we in de wereld van pure, onvervalste comfort food. Vergeet alles wat je dacht te weten over simpele soep, want ik ga jullie meenemen naar het recept voor mijn absolute favoriet: de Cheese Sauce Hamburger Potato Soup. Dit is niet zomaar een soepje; dit is een warme knuffel in een kom, perfect voor die dagen dat de wind om het huis giert of als je gewoon even écht wilt genieten.

Ik herinner me nog goed de eerste keer dat ik deze Cheese Sauce Hamburger Potato Soup proefde. Het was na een lange dag buiten, koud en moe, en mijn tante zette een dampende kom voor mijn neus. Eén lepel en ik was verkocht! Die romige kaassaus, het hartige gehakt, de zachte aardappelen… Het was liefde op het eerste gezicht. Sindsdien is het mijn go-to recept geworden als ik iets voedzaams, vullends en ongelooflijk lekker wil maken. Vertrouw me, deze soep is een blijvertje in je repertoire!

Een dampende kom Cheese Sauce Hamburger Potato Soup met gesmolten kaas en verse kruiden

Waarom U Dol Zult Zijn op deze Cheese Sauce Hamburger Potato Soup

Waarom ik zo gek ben op deze soep? Nou, er zijn zoveel redenen! Ten eerste is hij supermakkelijk te maken, echt waar. Geen ingewikkelde stappen of rare ingrediënten. En dan die smaak, wauw! Hij is zo rijk en vol, en tegelijkertijd zo heerlijk troostend. Precies wat je nodig hebt na een drukke dag of als je gewoon even wilt cocoonen. Het is de perfecte combinatie van hartig en romig, en hij vult ook nog eens goed. Je voelt je er zo voldaan van!

De Perfecte Balans van Smaak in elke Lepel Cheese Sauce Hamburger Potato Soup

Het geheim van deze soep zit ‘m echt in de balans. Het hartige van het gehakt, de zachtheid van de aardappelen, en dan die zijdezachte, romige kaassaus die alles perfect samenbrengt. Het is een feestje in je mond bij elke lepel, met die heerlijke hartige smaak die perfect samengaat met de romige textuur. Echt, je wilt blijven opscheppen!

Close-up van de romige textuur van de Cheese Sauce Hamburger Potato Soup met stukjes aardappel en gehakt

Essentiële Ingrediënten voor uw Cheese Sauce Hamburger Potato Soup

Oké, om deze magische soep te maken, hebben we natuurlijk de juiste spullen nodig. En geloof me, het zijn allemaal dingen die je waarschijnlijk al in huis hebt, of makkelijk kunt vinden in de supermarkt. Geen gekke fratsen hier! Ik heb alles hieronder voor je op een rijtje gezet, zodat je precies weet wat je in je mandje moet doen. Niets is vervelender dan halverwege komen en erachter komen dat je iets mist, toch?

  • 1 pond rundergehakt (ga voor de goede kwaliteit, dat proef je echt!)
  • 1 grote ui, fijngehakt (tranen zijn het waard, beloofd!)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt (hoe meer, hoe beter, zeg ik altijd!)
  • 6 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden (vastkokers werken het beste)
  • 4 kopjes runderbouillon (goede bouillon is de basis voor smaak)
  • 1 theelepel gedroogde tijm (dat geeft zo’n heerlijke aardse smaak)
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder (dit is mijn geheime wapen voor extra diepte!)
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak
  • 1/4 kopje ongezouten boter (echte boter, geen margarine!)
  • 1/4 kopje bloem voor alle doeleinden (voor die perfecte, romige saus)
  • 2 kopjes melk (volle melk maakt het extra romig)
  • 2 kopjes geraspte cheddar kaas (scherpe cheddar is mijn favoriet)
  • 1/2 kopje geraspte Monterey Jack kaas (voor die heerlijke stretch!)
  • Groene uien, gesneden, voor garnering (fris en lekker!)

Alle ingrediënten voor de Cheese Sauce Hamburger Potato Soup netjes uitgestald op een aanrecht

Hoe U de Perfecte Cheese Sauce Hamburger Potato Soup Bereidt

Oké, nu komt het leukste deel: het daadwerkelijke koken! Geloof me, dit is echt makkelijker dan je denkt. Volg gewoon mijn stappen, en voor je het weet, staat er een dampende kom heerlijkheid op tafel. Ik heb het zo duidelijk mogelijk gemaakt, zodat er niks mis kan gaan. We gaan eerst de basis leggen, dan die goddelijke kaassaus maken, en tot slot alles samenbrengen tot een magisch geheel. Pak je grootste pan, en laten we beginnen!

Voorbereiding en Koken van de Basis voor de Cheese Sauce Hamburger Potato Soup

De eerste stap is superbelangrijk voor de smaak van je soep. Begin met het gehakt: bak het rundergehakt in een grote pan op middelhoog vuur. Je wilt dat het mooi bruin en rul is. En dan, heel belangrijk (!), giet je al het overtollige vet af. Niemand wil een vette soep, toch? Voeg daarna de fijngehakte ui en knoflook toe aan de pan, en bak die mee tot ze lekker zacht en geurig zijn, dat duurt meestal zo’n 5 minuutjes. De geur alleen al is fantastisch!

Dan mogen de sterspelers erbij: de aardappelblokjes, de runderbouillon, de tijm en het gerookt paprikapoeder. Breng dit geheel aan de kook, en zodra het borrelt, zet je het vuur lager. Laat het rustig sudderen. Hoe lang? Nou, ongeveer 15 tot 20 minuten, of tot die aardappelen heerlijk zacht zijn. Prik er even in met een vork om te checken. Dit is de basis van je superlekkere Cheese Sauce Hamburger Potato Soup!

Het Geheime Recept voor de Romige Cheese Sauce Hamburger Potato Soup

Terwijl je soepbasis lekker staat te pruttelen, gaan we voor het échte geheim: de kaassaus! Pak een aparte middelgrote pan en smelt daarin de boter op middelhoog vuur. Zodra de boter gesmolten is, roer je de bloem erdoor. Blijf ongeveer een minuut roeren, totdat je een mooie, gladde roux hebt. Dit is de basis voor je romigheid!

Nu komt het trucje: giet geleidelijk de melk erbij, terwijl je constant blijft roeren. En dan bedoel ik ook echt constant roeren! Zo voorkom je die vervelende klontjes. Blijf koken en roeren totdat het mengsel mooi ingedikt is. Haal de pan dan van het vuur, en roer de geraspte cheddar en Monterey Jack kaas erdoor. Blijf roeren totdat alle kaas gesmolten en de saus heerlijk glad en romig is. Mmm, ik ruik ‘t al!

Samenvoegen en Afwerking van de Cheese Sauce Hamburger Potato Soup

Nu is het tijd om de magie te laten gebeuren! Giet die heerlijke, romige kaassaus bij de soep in de grote pan. Roer alles goed door elkaar, zodat de kaassaus zich perfect vermengt met de aardappelen en het gehakt. Proef even, en breng dan op smaak met zout en peper. Vergeet niet te proeven, want smaken verschillen! Serveer de soep lekker warm, en maak het helemaal af met wat gesneden groene uien. Dat geeft een heerlijke frisse touch! Eet smakelijk!

Handige Tips voor een Onberispelijke Cheese Sauce Hamburger Potato Soup

Oké, je hebt nu de basis voor een fantastische soep, maar ik heb nog een paar geheimpjes om hem écht onberispelijk te maken. Als je soep iets te dik is naar je smaak, geen paniek! Voeg gewoon een scheutje extra bouillon of melk toe tot je de perfecte consistentie hebt bereikt. En wil je hem juist dikker? Dan kun je na het koken een deel van de aardappelen lichtjes stampen in de pan. Dat maakt hem heerlijk romig en stevig. Vergeet ook niet te proeven en op smaak te brengen; een snufje extra zout of een draai van de pepermolen kan wonderen doen!

Variaties op de Classic Cheese Sauce Hamburger Potato Soup

Het mooie van dit recept is dat je er eindeloos mee kunt variëren! Voel je vrij om wat extra groenten toe te voegen, zoals wortelschijfjes, maïs of zelfs wat spinazie voor extra vitamines. Qua kaas kun je ook experimenteren: een beetje gerookte Gouda geeft een heerlijke diepte, of wat pittige Parmezaan voor een extra kick. En als je van kruiden houdt, probeer dan eens een snufje rozemarijn of een beetje cayennepeper voor wat pit. Wees creatief en maak er je eigen meesterwerk van!

Veelgestelde Vragen over Cheese Sauce Hamburger Potato Soup

Ik krijg vaak vragen over deze heerlijke Cheese Sauce Hamburger Potato Soup, en dat is helemaal logisch! Het is zo’n populair gerecht dat mensen er graag alles over willen weten. Ik heb hier de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet, zodat je vol vertrouwen aan de slag kunt. Niks is te gek, vraag maar raak!

Kan ik deze Cheese Sauce Hamburger Potato Soup van tevoren maken?

Jazeker, dat kan absoluut! Deze Cheese Sauce Hamburger Potato Soup is zelfs nog lekkerder de dag erna, omdat de smaken dan goed zijn ingetrokken. Je kunt de soep prima een dag van tevoren maken. Bewaar hem afgedekt in de koelkast, dan blijft hij zeker 3 dagen goed. Perfect voor meal prep dus!

Wat serveer ik bij Cheese Sauce Hamburger Potato Soup?

Deze stevige soep is op zichzelf al een complete maaltijd, maar een lekker bijgerecht maakt het helemaal af! Ik serveer er graag een knapperig stuk boerenbrood bij, perfect om die laatste restjes romige kaassaus mee op te deppen. Een frisse groene salade met een lichte vinaigrette is ook heerlijk, dat snijdt mooi door de rijkheid van de soep heen. Eenvoudig, maar oh zo lekker!

Voedingsinformatie van de Cheese Sauce Hamburger Potato Soup

Natuurlijk wil je misschien ook weten wat je precies binnenkrijgt met zo’n heerlijke kom Cheese Sauce Hamburger Potato Soup. Per portie (dat is ongeveer één kom) kun je rekenen op de volgende waarden: zo’n 550 calorieën, 35g vet (waarvan 20g verzadigd), 35g koolhydraten, 4g vezels en maar liefst 30g eiwit! Let wel op, dit zijn schattingen en kunnen een beetje variëren afhankelijk van de exacte merken en hoeveelheden die je gebruikt. Maar hey, het is comfort food, toch?

Bewaren en Opwarmen van uw Cheese Sauce Hamburger Potato Soup

Oké, stel je voor, je hebt een enorme pan Cheese Sauce Hamburger Potato Soup gemaakt (want wie maakt er nu een klein beetje van dit spul?). Geen zorgen, restjes zijn hier absoluut geen straf! Sterker nog, deze soep is vaak de volgende dag nog lekkerder, omdat de smaken dan echt goed zijn ingetrokken. Je kunt de soep, zodra hij helemaal is afgekoeld, in een luchtdichte container in de koelkast bewaren. Zo blijft hij makkelijk tot wel 3 dagen goed. Perfect voor een snelle lunch of diner later in de week!

Opwarmen is ook super simpel! Je kunt de soep zachtjes opwarmen in een pannetje op middelhoog vuur, af en toe roerend, totdat hij goed warm is. Als de soep te dik is geworden na het bewaren (wat soms gebeurt, vooral met kaassaus!), voeg dan gewoon een scheutje melk of bouillon toe terwijl je roert. Je kunt hem ook in de magnetron opwarmen, in porties, maar roer dan wel tussendoor even goed door voor een gelijkmatige verwarming. En dan: genieten maar weer!

Deel Uw Ervaring met deze Cheese Sauce Hamburger Potato Soup

Nou, daar heb je het dan! Mijn absolute favoriete recept voor Cheese Sauce Hamburger Potato Soup. Ik hoop echt dat je net zo enthousiast bent als ik. Ik ben superbenieuwd naar jouw creatie! Heb je het recept geprobeerd? Wat vond je ervan? Deel je ervaringen hieronder in de reacties, of nog leuker, post een foto op social media en tag me! Ik kan niet wachten om jullie varianten te zien. Eet smakelijk!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Cheese Sauce Hamburger Potato Soup

Onweerstaanbare Cheese Sauce Hamburger Potato Soup: 1 lepel genot


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 60 minuten
  • Yield: 6-8 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Een stevige en romige soep met aardappelen, gehakt en een rijke kaassaus.


Ingredients

Scale
  • 1 pond rundergehakt
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 6 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 4 kopjes runderbouillon
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak
  • 1/4 kopje ongezouten boter
  • 1/4 kopje bloem voor alle doeleinden
  • 2 kopjes melk
  • 2 kopjes geraspte cheddar kaas
  • 1/2 kopje geraspte Monterey Jack kaas
  • Groene uien, gesneden, voor garnering

Instructions

  1. Bruin het gehakt in een grote pan op middelhoog vuur. Giet overtollig vet af.
  2. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg de aardappelen, runderbouillon, tijm en gerookt paprikapoeder toe aan de pan. Breng aan de kook, verlaag dan het vuur en laat sudderen tot de aardappelen zacht zijn, ongeveer 15-20 minuten.
  4. Terwijl de soep suddert, smelt de boter in een aparte middelgrote pan op middelhoog vuur.
  5. Roer de bloem erdoor en kook 1 minuut, voortdurend roerend, om een roux te maken.
  6. Giet geleidelijk de melk erbij, voortdurend roerend om klontjes te voorkomen. Blijf koken en roeren tot het mengsel is ingedikt.
  7. Haal de pan van het vuur en roer de cheddar en Monterey Jack kaas erdoor tot ze gesmolten en glad zijn.
  8. Giet de kaassaus bij de soep. Roer goed door.
  9. Breng op smaak met zout en peper.
  10. Serveer warm, gegarneerd met gesneden groene uien.

Notes

  • Voor een dikkere soep, stamp een deel van de aardappelen lichtjes in de pan.
  • Restjes kunnen tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 40 minuten
  • Category: Soep
  • Method: Koken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 kom
  • Calories: 550
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 850mg
  • Fat: 35g
  • Saturated Fat: 20g
  • Unsaturated Fat: 10g
  • Trans Fat: 1g
  • Carbohydrates: 35g
  • Fiber: 4g
  • Protein: 30g
  • Cholesterol: 100mg

Keywords: Kaassaus, Hamburger, Aardappelsoep, Comfort food, Stevig

Recipe rating