Skip to Content

Creamy Italian Chicken Pasta in 40 minuten

Oké, luister! Als er één gerecht is waar ik altijd blij van word én wat iedereen hier in huis fantastisch vindt, dan is het wel deze Creamy Italian Chicken Pasta. Dit is serieus comfort food op z’n best, maar dan zonder uren in de keuken te staan. Ik bedoel, wie wil dat nou niet? Het is romig, vol van smaak en die malse stukjes kip… *chef’s kiss*.

Dit recept is door de jaren heen een beetje ontstaan uit pure noodzaak (lees: weinig tijd en hongerige monden!). Ik wilde iets lekkers, iets met een beetje ‘wow’ factor, maar wat wel binnen een half uur op tafel kon staan. En zo, na wat gepruts met ingrediënten die ik standaard in huis heb, was deze Creamy Italian Chicken Pasta geboren. Het is nu onze go-to op drukke weekdagen, maar eerlijk? Ik maak het net zo graag in het weekend!

Wat dit zo speciaal maakt? De combinatie van die rijke, romige saus met de kruidige kip en de perfect gekookte pasta. En weet je, het is zo vergevingsgezind! Je kunt er makkelijk je eigen draai aan geven. Maar deze basis… die is gewoon goud. Ik kan niet wachten om je te laten zien hoe eenvoudig het is!

Creamy Italian Chicken Pasta - detail 1

Waarom je deze Creamy Italian Chicken Pasta gaat maken

Oké, waarom zou je nou juist DIT recept proberen? Nou, om een paar simpele redenen die je leven (en je avondeten) een stuk fijner maken. Trust me, dit is niet zomaar een pastagerecht. Dit is:

  • Supersnel: Serieus, binnen 40 minuten staat het op tafel. Perfect voor die gekke weekavonden.
  • Ongelooflijk makkelijk: Zelfs als je denkt dat je twee linkerhanden hebt in de keuken, kan dit niet mislukken. Beloofd!
  • Bomvol smaak: Die romige saus met Italiaanse kruiden… Mmm! Precies de juiste hoeveelheid comfort.
  • Iedereen blij: Dit is zo’n gerecht waar het hele gezin (of je vrienden!) blij van wordt. Altijd een succes!

Essentiële Ingrediënten voor de Perfecte Creamy Italian Chicken Pasta

Voor deze heerlijke Creamy Italian Chicken Pasta heb je geen gekke dingen nodig. Dit zijn de helden van dit gerecht, de dingen die het zo lekker maken. Zorg dat je alles bij de hand hebt voordat je begint, dat maakt het koken zo veel relaxter!

  • 450g kipfilet, netjes in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels goede olijfolie
  • 1 ui, fijn, fijn gesneden (tranen gegarandeerd, maar het is het waard!)
  • 2 teentjes knoflook, even gehakt
  • 1 blik (400g) gehakte tomaten uit blik
  • 240 ml slagroom (ja, slagroom! Dat maakt het romig!)
  • 120 ml kippenbouillon
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden (mijn geheime wapen!)
  • Zout en peper, gewoon naar smaak. Proef tussendoor!
  • 340g pasta. Penne of fusilli zijn top, want daar blijft de saus zo fijn aan plakken.
  • Een handje verse basilicum, even gehakt voor de finishing touch.

Benodigdheden voor Creamy Italian Chicken Pasta

Oké, voordat we beginnen met de Creamy Italian Chicken Pasta, pak even deze spullen bij elkaar. Dan hoef je straks niet te zoeken met vette handen!

  • Een grote pan of koekenpan. Eentje waar alles lekker in past.
  • Een kookpan voor de pasta.
  • Een snijplank en een scherp mes.
  • Een lepel of spatel om mee te roeren.
  • Een vergiet om de pasta af te gieten.

Creamy Italian Chicken Pasta - detail 2

Stap-voor-Stap Bereiding van Creamy Italian Chicken Pasta

Oké, nu wordt het leuk! We gaan deze Creamy Italian Chicken Pasta in elkaar zetten. Volg deze stappen en voor je het weet, zit je te genieten van een heerlijk bord pasta. Het is echt niet moeilijk, beloofd! Dit zijn de stappen die ik altijd volg en die keer op keer zorgen voor een perfect resultaat.

Het mooie van dit recept is dat de stappen heel logisch zijn. We koken de pasta, bakken de kip, maken de saus en gooien dan alles bij elkaar. Simpel, toch? Maar de volgorde is wel belangrijk voor die heerlijke textuur en smaak. Dus, lees even rustig door en dan gaan we aan de slag!

Zorg dat je alle ingrediënten al klaar hebt staan (mise en place, noemen die chique koks dat!), dat scheelt een hoop stress tijdens het koken. En vergeet niet te proeven! Dat is de belangrijkste stap van allemaal.

De Pasta Koken voor Creamy Italian Chicken Pasta

Begin met de pasta. Zet een grote pan water op met een flinke snuf zout en breng aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar ga voor ‘al dente‘. Dat betekent dat er nog een klein beetje bite in zit. Giet de pasta af, maar spoel ‘m NIET af! Dat zet ‘m klaar om die heerlijke saus straks perfect op te nemen. Zet de pasta even apart.

De Kip Bereiden voor Creamy Italian Chicken Pasta

Pak nu je grote pan of koekenpan. Verhit de olijfolie op middelhoog vuur. Gooi de blokjes kip erin en bak ze aan alle kanten mooi goudbruin. Je hoeft ze nog niet helemaal gaar te hebben, ze garen straks verder in de saus. Dit aanbakken zorgt voor extra smaak! Haal de kip uit de pan en leg apart op een bord. Laat het bakvet lekker in de pan, daar gaan we zo de ui en knoflook in bakken.

De Romige Saus voor Creamy Italian Chicken Pasta Maken

In dezelfde pan waar de kip in zat, voeg je nu de fijngesneden ui toe. Bak deze een minuutje of 3 tot 5, tot ‘ie glazig is en zacht begint te worden. Dan mag de gehakte knoflook erbij. Bak dit maar een minuutje mee, tot het lekker begint te ruiken. Pas op dat de knoflook niet verbrandt, want dan wordt ‘ie bitter!

Nu komt het romige gedeelte! Giet de gehakte tomaten uit blik, de slagroom en de kippenbouillon erbij. Roer dit goed door elkaar. Voeg de Italiaanse kruiden toe en breng het geheel aan de kook. Zet dan het vuur wat lager en laat de saus rustig sudderen. Een minuutje of 10 tot 15 is meestal genoeg om de saus iets in te laten dikken. Proef nu en breng op smaak met zout en peper. Wees niet bang om royaal te zijn met de peper! Voeg tot slot de gebakken kip en de gekookte pasta toe aan de saus. Roer rustig door zodat alles goed bedekt is met die heerlijke, romige saus. En klaar ben je!

Creamy Italian Chicken Pasta - detail 3

Tips voor de Beste Creamy Italian Chicken Pasta

Oké, je hebt de basis nu onder de knie! Maar er zijn altijd van die kleine dingetjes die je Creamy Italian Chicken Pasta nóg beter maken. Dit zijn een paar trucjes uit mijn keuken die ik graag met je deel. Kleine moeite, groot plezier!

Ten eerste, gebruik goede kwaliteit gehakte tomaten. Dat maakt echt een verschil in de saus. En wees niet zuinig met de Italiaanse kruiden! Ik gebruik vaak een mix van gedroogde oregano, basilicum en tijm. Een snufje gedroogde rode pepervlokken kan ook wonderen doen als je van een beetje pit houdt.

En dan de pasta: kies een pasta met textuur, zoals penne, fusilli of farfalle. Die ‘vangen’ de saus zo lekker. En bewaar altijd een beetje van het kookwater van de pasta! Als je saus iets te dik is, kun je een klein scheutje pastawater toevoegen. Het zetmeel in het water helpt de saus binden en maakt ‘m zijdezacht. Probeer het maar!

Variaties op de Creamy Italian Chicken Pasta

Het mooie van deze Creamy Italian Chicken Pasta is dat ‘ie super flexibel is! Je kunt er van alles aan toevoegen om ‘m helemaal van jou te maken. Wil je wat extra groenten? Gooi wat gesneden champignons, reepjes paprika of een hand spinazie erbij als je de ui en knoflook bakt. Spinazie slinkt heel snel, dus die kan er op het laatst bij.

Liever iets anders dan kip? Dit recept is ook heerlijk met garnalen of zelfs plakjes Italiaanse worst (eerst even aanbakken en het vet afgieten). En voor een vegetarische versie kun je de kip weglaten en extra groenten toevoegen, of bijvoorbeeld kikkererwten of witte bonen gebruiken. Experimenteer er lekker op los!

Veelgestelde Vragen over Creamy Italian Chicken Pasta

Oké, ik kan me voorstellen dat je misschien nog een paar vragen hebt over deze heerlijke Creamy Italian Chicken Pasta. Dat is helemaal prima! Hier beantwoord ik de vragen die ik het vaakst krijg. Hopelijk helpt dit je om met vol vertrouwen aan de slag te gaan!

Kan ik dit recept vegetarisch maken? Ja, absoluut! Laat de kip weg en voeg extra groenten toe, zoals champignons, paprika, courgette of broccoli. Je kunt ook kikkererwten of witte bonen gebruiken voor wat extra ‘bite’ en eiwitten. De sausbasis is perfect vegetarisch!

Hoe lang kan ik de Creamy Italian Chicken Pasta bewaren? Je kunt restjes van de Creamy Italian Chicken Pasta in een luchtdichte verpakking ongeveer 3 tot 4 dagen bewaren in de koelkast. Opwarmen gaat het beste in een pannetje op laag vuur, of kort in de magnetron. Voeg eventueel een klein scheutje melk of bouillon toe bij het opwarmen om de saus weer romig te maken.

Welke pasta is het best voor Creamy Italian Chicken Pasta? Ik vind zelf pasta’s met een beetje textuur, zoals penne, fusilli, farfalle of rigatoni, het fijnst. De saus blijft daar zo lekker aan plakken! Maar eerlijk is eerlijk, met spaghetti of linguine is het ook heerlijk. Gebruik gewoon wat je in huis hebt of wat je zelf het lekkerst vindt!

Opslag en Opwarmen van Creamy Italian Chicken Pasta

Oké, stel je voor: je hebt heerlijk gegeten, maar er is nog wat over van die fantastische Creamy Italian Chicken Pasta. Geen paniek! Restjes zijn hier juist een feestje. Zorg dat je het goed bewaart. Laat de pasta eerst een beetje afkoelen (niet te lang buiten de koelkast laten staan, hè!). Stop het dan in een luchtdichte bak en zet het in de koelkast. Zo blijft het zeker 3 tot 4 dagen goed.

Opwarmen doe ik het liefst in een pannetje op laag vuur. Voeg een klein scheutje melk, room of bouillon toe als de saus wat droog lijkt, dan wordt ‘ie weer lekker romig. Roer rustig door tot het warm is. Magnetron kan ook, maar roer dan even tussendoor voor een gelijkmatige verwarming. Enjoy your leftovers!

Creamy Italian Chicken Pasta - detail 4

Geschatte Voedingsinformatie

Even een klein ‘disclaimer’ hier: de voedingsinformatie die je zo meteen ziet, is een schatting, oké? Het hangt echt af van de precieze merken en ingrediënten die jij gebruikt voor je Creamy Italian Chicken Pasta. Zie het als een richtlijn, geen keiharde feiten. Maar het geeft je wel een idee!

Deel Jouw Ervaring met Creamy Italian Chicken Pasta

Zo, daar heb je ‘m! Mijn favoriete Creamy Italian Chicken Pasta recept. Ik hoop echt dat je er net zo blij van wordt als wij hier thuis. Maar ik ben natuurlijk super benieuwd naar JOUW ervaring! Heb je ‘m gemaakt? Heb je er iets aan aangepast? Extra groenten erin gegooid? Ik hoor het graag!

Laat hieronder een reactie achter en vertel me hoe het ging. En als je het aandurft, geef het recept dan ook even een beoordeling! Dat helpt andere kookliefhebbers weer om dit heerlijke recept te vinden. Alvast bedankt en eet smakelijk!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Creamy Italian Chicken Pasta

Creamy Italian Chicken Pasta in 40 minuten


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen specifieke dieetbeperking

Description

Romige Italiaanse Kip Pasta is een heerlijk en eenvoudig pastagerecht met malse kip, romige saus en Italiaanse kruiden.


Ingredients

Scale
  • 450g kipfilet, in blokjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 400g gehakte tomaten uit blik
  • 240 ml slagroom
  • 120 ml kippenbouillon
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Zout en peper naar smaak
  • 340g pasta (zoals penne of fusilli)
  • Verse basilicum, gehakt (voor garnering)

Instructions

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan of koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  3. Voeg de ui toe aan dezelfde pan en bak glazig (ongeveer 3-5 minuten).
  4. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut tot geurig.
  5. Voeg de gehakte tomaten, slagroom, kippenbouillon en Italiaanse kruiden toe. Breng aan de kook.
  6. Zet het vuur lager en laat 10-15 minuten sudderen, of tot de saus iets is ingedikt.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Voeg de gekookte kip en pasta toe aan de saus. Roer om alles goed te bedekken.
  9. Serveer direct, gegarneerd met verse basilicum.

Notes

  • Je kunt andere groenten toevoegen zoals champignons, paprika of spinazie.
  • Gebruik Parmezaanse kaas om te garneren.
  • Bewaar restjes in een luchtdichte verpakking in de koelkast.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 25 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Koken
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 750
  • Sugar: 8g
  • Sodium: 700mg
  • Fat: 35g
  • Saturated Fat: 15g
  • Unsaturated Fat: 18g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 60g
  • Fiber: 5g
  • Protein: 40g
  • Cholesterol: 120mg

Keywords: Pasta, Kip, Romig, Italiaans, Avondeten

Recipe rating