Skip to Content

Snelle Chicken Stir-Fry with 1 pond kip

Oké, luister! Als er één gerecht is dat mijn drukke week redt én iedereen blij maakt, dan is het deze fantastische Chicken Stir-Fry with Vegetables wel. Serieus, dit is zo’n beetje mijn go-to als ik geen zin heb om lang in de keuken te staan, maar wel iets gezonds en super smakelijks op tafel wil zetten. Het is snel, het is kleurrijk en zit boordevol lekkere groenten en malse kip. Een win-win-win, toch?

Ik herinner me nog de eerste keer dat ik een roerbakgerecht maakte. Het leek zo ingewikkeld, al die verschillende groenten en de timing! Maar al snel ontdekte ik de magie van de wok en het gemak van deze combinatie. Deze specifieke Chicken Stir-Fry with Vegetables is een favoriet geworden omdat ‘ie zo vergevingsgezind is én je kunt er eindeloos mee variëren. Perfect voor die avonden dat je denkt: “Wat eten we vandaag?”

Het mooie is dat je binnen een halfuur een complete, voedzame maaltijd hebt. Geen uren zwoegen, gewoon lekker snijden, roerbakken en genieten. Klaar om te ontdekken hoe makkelijk en lekker dit is?

Chicken Stir-Fry with Vegetables - detail 1

Waarom je deze Chicken Stir-Fry with Vegetables geweldig zult vinden

Oké, waarom is deze Chicken Stir-Fry with Vegetables nou écht zo fantastisch? Nou, er zijn een paar redenen waarom dit gerecht keer op keer op tafel verschijnt bij mij:

  • Supersnel: Serieus, binnen 30 minuten staat er een complete maaltijd op tafel. Perfect voor na een lange dag!
  • Mega Makkelijk: Geen ingewikkelde technieken of rare ingrediënten. Gewoon snijden, bakken, sausje erbij en klaar!
  • Bomvol Goeds: Met al die kleurrijke groenten en malse kip zit dit gerecht vol met vitamines en eiwitten. Voelt meteen goed!
  • Lekker Variëren: Je kunt er alle kanten mee op! Andere groenten, extra pit, noten erbij… Vrijheid blijheid!
  • Altijd Smakelijk: De combinatie van de hartige saus, de malse kip en de knapperige groenten is gewoonweg heerlijk. Verslavend lekker zelfs, pas op!

Dus ja, dit is gewoon een winnaar in mijn keuken!

Chicken Stir-Fry with Vegetables - detail 2

Benodigdheden voor Chicken Stir-Fry with Vegetables

Oké, voordat we beginnen met het hakken en bakken, heb je een paar dingen nodig in je keuken. En nee, geen gekke apparaten hoor! Dit is lekker basic en waarschijnlijk heb je het meeste al in huis. Het allerbelangrijkste voor zo’n snelle Chicken Stir-Fry with Vegetables is natuurlijk een goede wok of een hele grote koekenpan. Eentje waar je lekker in kunt roeren zonder dat alles eruit vliegt, snap je?

Verder heb je een snijplank nodig (voor al die mooie groenten en de kip!) en een scherp mes. Een paar mengkommen voor de saus en om de kip even apart te zetten zijn ook handig. En natuurlijk een spatel of opscheplepel die tegen hoge temperaturen kan. Simpel, toch?

Chicken Stir-Fry with Vegetables - detail 3

De Ingrediënten voor je Perfecte Chicken Stir-Fry with Vegetables

Goed, tijd om te kijken wat je allemaal in huis moet halen (of misschien wel hebt!) voor deze heerlijke Chicken Stir-Fry with Vegetables. De magie zit ‘m echt in de combinatie van verse spullen en een simpel, smaakvol sausje. Hier komt ‘ie:

  • 400 gram kipfilet, alvast in reepjes gesneden. Lekker makkelijk!
  • 1 eetlepel plantaardige olie. Zonnebloemolie of arachideolie werkt prima.
  • 1 ui, grof gesneden. Gewoon in niet te kleine stukken.
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt. Ja, twee is genoeg voor die lekkere geur!
  • 1 rode paprika, in reepjes. Geeft zo’n mooie kleur!
  • 1 gele paprika, ook in reepjes. Nog meer kleur, yay!
  • 1 broccoli, in kleine roosjes. Zorg dat ze ongeveer even groot zijn.
  • 100 gram sugar snaps. Die knapperigheid is zo fijn!
  • 4 eetlepels sojasaus. De basis van de saus! Kies een goede.
  • 1 eetlepel vloeibare honing. Voor dat beetje zoet en glans.
  • 1 theelepel gemberpoeder. Geeft net die Aziatische touch.
  • Peper en zout naar smaak. Altijd even proeven natuurlijk!

Zie je? Niks geks! Gewoon lekkere, verse ingrediënten die samen een feestje op je bord maken.

Chicken Stir-Fry with Vegetables - detail 4

Stap-voor-Stap: Zo Maak je Chicken Stir-Fry with Vegetables

Oké, nu wordt het leuk! Tijd om die heerlijke Chicken Stir-Fry with Vegetables daadwerkelijk op tafel te toveren. Dit gaat zo snel, dat je bijna niet doorhebt dat je aan het koken bent. Volg deze stappen en voor je het weet zit je te smullen:

  1. Begin met het heet maken van die wok of grote koekenpan. Doe de eetlepel plantaardige olie erin. Laat de olie goed heet worden, dat is belangrijk voor het roerbakken!
  2. Als de olie heet is (begin een beetje te glanzen), gooi je de reepjes kip erin. Bak de kip op redelijk hoog vuur goudbruin rondom. Je hoeft het nog niet helemaal gaar te bakken, dat komt zo wel. Haal de kip uit de pan en zet even apart op een bordje.
  3. Nu de groenten! Doe de gesneden ui en de fijngehakte knoflook in dezelfde pan (hoef je niet schoon te maken, die smaakjes zijn lekker!). Bak dit heel even aan, tot de ui zacht wordt en de knoflook lekker begint te ruiken. Pas op dat de knoflook niet verbrandt, dat wordt bitter!
  4. Voeg nu de paprika-reepjes en de broccoliroosjes toe. Roerbak dit zo’n 5 tot 7 minuten. Blijf lekker omscheppen! Je wilt dat de groenten nog een beetje ‘bite’ hebben, dus niet helemaal zacht koken. Dit heet ‘beetgaar’ en is perfect voor een roerbak.
  5. Gooi de sugar snaps erbij en roerbak nog 2 minuutjes mee. Ze mogen best nog lekker knapperig zijn.
  6. Terwijl de groenten roerbakken, pak je een klein kommetje. Meng hier de sojasaus, de honing en het gemberpoeder in. Roer even goed door tot de honing is opgelost. Dit is je supersnelle sausje!
  7. Doe de gebakken kipreepjes weer terug in de pan bij de groenten.
  8. Giet het sausje over de kip en groenten. Roerbak alles nog 1 tot 2 minuten goed door, zodat de saus mooi om alles heen zit en de kip helemaal gaar is geworden. De saus dikt een klein beetje in.
  9. Proef even! Breng op smaak met peper en eventueel nog een snufje zout (houd er rekening mee dat sojasaus al zout is!).
  10. Schep de Chicken Stir-Fry with Vegetables direct op. Lekker met rijst of noedels erbij!

Zie je wel? Zo gepiept! En het ruikt nu al heerlijk, wedden?

Chicken Stir-Fry with Vegetables - detail 5

Tips voor Succes met je Chicken Stir-Fry with Vegetables

Oké, je hebt de stappen doorlopen, maar hier zijn een paar van mijn persoonlijke trucjes om deze Chicken Stir-Fry with Vegetables echt naar een hoger niveau te tillen. Kleine dingen, groots resultaat!

  • Alles Klaarzetten: Dit is het allerbelangrijkste bij roerbakken! Snijd álle groenten en de kip van tevoren. Maak ook het sausje alvast. Als de wok eenmaal heet is, gaat het super snel en wil je niet nog staan hakken. Dit heet ‘mise en place‘ en redt je echt!
  • Heet Bakken, Kort Roerbakken: Zorg dat je pan echt heet is voordat je begint. Dit zorgt ervoor dat de groenten mooi knapperig blijven en de kip snel dichtschroeit. Bak de groenten niet te lang, ze moeten nog een beetje ‘bite’ hebben.
  • Niet Te Vol Stoppen: Bak de kip en de groenten eventueel in twee porties als je pan niet super groot is. Als je te veel in de pan doet, gaat het stomen in plaats van roerbakken en krijg je slappe groenten. En dat willen we niet!
  • Aanpassen Kan Altijd: Houd je van pittig? Gooi er gerust wat chilivlokken of een gesneden pepertje bij. Liever wat zoeter? Een drupje extra honing kan makkelijk. Proef en pas aan naar jouw smaak!

Met deze tips maak je gegarandeerd een perfecte Chicken Stir-Fry with Vegetables!

Variaties op de Klassieke Chicken Stir-Fry with Vegetables

Het mooie van deze Chicken Stir-Fry with Vegetables is dat je er echt alle kanten mee op kunt! Zie het als een basis en ga lekker los met wat jij lekker vindt. Geen fan van broccoli? Geen probleem! Gooi er courgette, champignons, wortelreepjes of paksoi bij. Wat je maar in huis hebt of lekker vindt!

Wil je wat extra’s? Strooi er op het laatst wat sesamzaadjes over voor een lekkere crunch en een beetje sesamolie door de saus voor extra diepte. En als je van een beetje pit houdt, voeg dan gerust een snufje chilivlokken of een fijngesneden rood pepertje toe tijdens het bakken van de ui en knoflook. Zo maak je jouw Chicken Stir-Fry with Vegetables helemaal persoonlijk!

Veelgestelde Vragen over Chicken Stir-Fry with Vegetables

Oké, nu je weet hoe je deze heerlijke Chicken Stir-Fry with Vegetables maakt, heb je misschien nog wat vragen. Dat is helemaal prima! Hier zijn een paar dingen die ik vaak hoor:

Kan ik andere vleessoorten gebruiken in deze Chicken Stir-Fry with Vegetables? Jazeker! Dit recept is super flexibel. Rundvleesreepjes, varkensvlees of zelfs garnalen werken ook heel goed. Pas de baktijd een beetje aan, afhankelijk van welk vlees je kiest.

Hoe lang kan ik de Chicken Stir-Fry with Vegetables bewaren? Als je restjes hebt (wat ik me nauwelijks kan voorstellen, haha!), kun je ze luchtdicht verpakt zo’n 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Zorg wel dat het goed is afgekoeld voordat je het inpakt.

Welke rijst past het beste bij Chicken Stir-Fry with Vegetables? Ik vind zelf basmatirijst of pandanrijst er heerlijk bij. De lichte, geurige rijst past perfect bij de smaken van de roerbak. Maar zilvervliesrijst of zelfs noedels zijn ook topopties!

Kan ik dit gerecht van tevoren maken? Je kunt de groenten en kip alvast snijden en het sausje maken. Maar het roerbakken zelf kun je het beste vlak voor het serveren doen, dan blijven de groenten lekker knapperig.

Bewaren en Opwarmen van Chicken Stir-Fry with Vegetables

Oké, stel je voor dat je zoveel hebt gemaakt dat er zowaar wat overblijft van je heerlijke Chicken Stir-Fry with Vegetables (knap als dat lukt, bij mij is het meestal zo op!). Geen zorgen, je kunt het prima bewaren. Laat het gerecht eerst helemaal afkoelen tot kamertemperatuur. Schep het dan in een luchtdichte bak en zet het in de koelkast. Zo blijft het zeker 2 tot 3 dagen goed.

Opwarmen is ook zo gepiept. Je kunt het heel makkelijk weer opwarmen in de wok of een koekenpan op middelhoog vuur. Blijf het even omscheppen tot het weer goed warm is. Je kunt het ook in de magnetron opwarmen, maar in de pan blijft het vaak net iets lekkerder en minder droog. Voeg eventueel een heel klein scheutje water toe tijdens het opwarmen als het wat droog lijkt.

Voedingsinformatie

Even een klein nootje tussendoor over de voedingswaarden van deze Chicken Stir-Fry with Vegetables. De cijfers die je hieronder ziet, zijn een schatting hoor! Het hangt natuurlijk een beetje af van de precieze producten en merken die je gebruikt. Maar het geeft je wel een goed idee van wat je binnenkrijgt met zo’n portie. Zie het als een richtlijn, geen keiharde waarheid!

Probeer deze Chicken Stir-Fry with Vegetables en Laat een Reactie Achter

Nou, daar heb je het! Mijn supersnelle, superlekkere Chicken Stir-Fry with Vegetables recept. Ik hoop echt dat je net zo enthousiast bent geworden als ik en dat je snel de keuken induikt om dit zelf te proberen. Het is zo bevredigend om in zo’n korte tijd iets zo moois én lekkers op tafel te zetten!

Als je het gemaakt hebt, laat me dan alsjeblieft weten hoe het was! Wat vond je ervan? Heb je er je eigen draai aan gegeven? Ik ben super benieuwd naar jouw ervaringen. Laat een reactie achter hieronder en vertel me alles! En als je het helemaal top vond, vergeet dan niet een beoordeling achter te laten. Dat helpt mij weer enorm!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Chicken Stir-Fry with Vegetables

Snelle Chicken Stir-Fry with 1 pond kip


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen specifieke dieetbeperkingen

Description

Een snel en smakelijk kip roerbakgerecht met kleurrijke groenten.


Ingredients

Scale
  • 400 gram kipfilet, in reepjes
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 ui, gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 100 gram sugar snaps
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • Peper en zout naar smaak

Instructions

  1. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan.
  2. Bak de kipreepjes goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
  3. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak kort aan.
  4. Voeg de paprika’s en broccoli toe en roerbak 5-7 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
  5. Voeg de sugar snaps toe en roerbak nog 2 minuten.
  6. Meng in een kom de sojasaus, honing en gemberpoeder.
  7. Voeg de kipreepjes terug toe aan de pan met de groenten.
  8. Giet de saus erover en roerbak nog 1-2 minuten tot alles goed bedekt is.
  9. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Serveer direct, eventueel met rijst of noedels.

Notes

  • Gebruik andere groenten naar keuze, zoals wortel, champignons of courgette.
  • Voeg eventueel wat sesamolie toe voor extra smaak.
  • Voor een pittigere variant, voeg een snufje chilivlokken toe.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 15 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Roerbakken
  • Cuisine: Aziatisch

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350 kcal
  • Sugar: 10g
  • Sodium: 800mg
  • Fat: 15g
  • Saturated Fat: 3g
  • Unsaturated Fat: 10g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 20g
  • Fiber: 5g
  • Protein: 35g
  • Cholesterol: 100mg

Keywords: kip roerbak, groenten, aziatisch, snel, makkelijk

Recipe rating