Skip to Content

Verrukkelijke 1-Stuffed Ancho Chiles met Rijpe Plantains

Oké, luister goed, want ik ga je iets vertellen waar je blij van gaat worden! Ken je dat? Dat je iets zoekt voor het avondeten dat verrassend, superlekker én niet al te ingewikkeld is? Nou, dan heb ik dé oplossing voor je: Stuffed Ancho Chiles with Ripe Plantains! Dit is echt zo’n gerecht dat zinnenprikkelend zoet en hartig combineert, een beetje zoals mijn oma vroeger die gekke tussendoortjes maakte. De ancho pepers worden heerlijk zacht en de zoete, bijna karamelachtige smaak van de rijpe bakbananen is echt een openbaring. Geloof me, dit is een winnaar die je meteen wilt proberen!

Gevulde ancho pepers met rijpe plantains, een heerlijk Mexicaans gerecht.

Waarom Je Dol Zult Zijn Op Deze Stuffed Ancho Chiles met Rijpe Plantains

Oké waar wacht je nog op? Deze gevulde pepers wil je écht maken. Waarom? Nou, hou je vast:

  • Een smaakexplosie! De combinatie van de licht pittige, rokerige ancho pepers met het zoete van de bakbanaan is echt next level. Hemels!
  • Supermakkelijk te maken. Echt waar, je tovert dit op tafel zonder gedoe. Perfect voor een doordeweekse avond als je niet te lang in de keuken wilt staan.
  • Verrassend en uniek. Vergeet die standaardmaaltijden, dit is eens wat anders! Een beetje Mexicaans, een beetje tropisch, 100% lekker.
  • Vegetarisch én vullend. Ideaal als je een lekkere vegetarische maaltijd wilt die toch goed vult.

Ingrediënten voor Stuffed Ancho Chiles met Rijpe Plantains

Oké, om deze heerlijke gevulde pepers te maken, heb je niet super veel rare dingen nodig. Gewoon een paar goede ingrediënten die samen echt magie creëren. Het geheim zit ‘m in de balans van die smaken, dus zorg dat je die rijpe bakbananen te pakken krijgt, die maken echt het verschil! Hier komt ‘ie:

  • 4 grote ancho pepers
  • 2 rijpe bakbananen, in kleine blokjes gesneden
  • 1 rode ui, lekker fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, ook fijngehakt (want knoflook kan nooit kwaad, toch?)
  • 100 gram zwarte bonen, goed uitgelekt en afgespoeld
  • 50 gram maïs, ook even laten uitlekken
  • 50 gram geraspte kaas (optioneel, maar wel lekker knapperig!)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en verse peper naar smaak

Stuffed Ancho Chiles met Rijpe Plantains: Stap-voor-Stap Bereiding

Oké, hier gaan we dan! Het maken van deze heerlijke gevulde pepers is echt een eitje. Zorg dat je een beetje georganiseerd bent, dan vlieg je er zo doorheen. En onthoud die handschoenen bij de pepers, anders ga je later nog huilen bij het in de pan roeren! Hier is precies wat je doet:

  1. Oven voorverwarmen is key! Zet je oven alvast aan op 180 graden Celsius. Zo is ‘ie mooi op temperatuur als je pepers er straks in moeten.
  2. Pepers voorbereiden. Pak die ancho pepers. Snijd ze voorzichtig in de lengte doormidden. Nu komt het klusje waar je handschoenen voor nodig hebt: haal alle zaadjes en die witte zaadlijsten eruit. Dat geeft straks niet alleen een betere smaak, maar voorkomt ook dat je mond in de brand vliegt.
  3. GroenteFruit bakken! Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Gooi de fijngehakte rode ui erin en bak die lekker glazig. Daarna mogen de knoflooktenen erbij. Even kort meebakken tot het heerlijk geurt, maar pas op dat de knoflook niet verbrandt, want dan wordt het bitter.
  4. De vulling komt tot leven. Voeg nu de blokjes rijpe bakbanaan toe aan de pan. Die maken het zo lekker zoet! Doe er ook de zwarte bonen en de maïs bij. Bak dit alles samen nog een paar minuutjes mee. Het is de bedoeling dat de bakbanaan een beetje zacht wordt, maar niet uit elkaar valt.
  5. Op smaak brengen. Nu proeven! Voeg zout en peper toe naar jouw smaak. Wees niet te zuinig, want de pepers kunnen wel wat smaak gebruiken.
  6. Vullen maar! Vul de schoongemaakte ancho pepers royaal met het heerlijke bakbanaanmengsel. Schep het er lekker vol in.
  7. De oven in! Leg de gevulde pepers netjes naast elkaar in een ovenschaal. Zorg dat ze niet te strak op elkaar liggen, anders garen ze niet zo mooi.
  8. Geduld is een schone zaak. Bak ze zo’n 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Je weet dat ze goed zijn als de pepers zelf lekker zacht en een beetje gerimpeld zijn. Als je kaas gebruikt, strooi die dan de laatste 5 minuten eroverheen zodat het mooi smelt en een beetje bruin wordt. Even wachten totdat ze klaar zijn is het helemaal waard! En als je ooit nog een keer inspiratie nodig hebt voor iets lekkers, check dan zeker dit andere recept ook eens!

Gevulde Ancho Chiles met Rijpe Plantains, een close-up van een doorgesneden chile gevuld met oranje puree en donkere bonen.

Tips voor Perfecte Stuffed Ancho Chiles met Rijpe Plantains

Oké, je wilt natuurlijk de allerlekkerste gevulde pepers maken, toch? Dat snap ik helemaal! Ik heb door de jaren heen wel een paar dingen geleerd die echt het verschil maken. Hier zijn mijn geheime tips om ze nóóit meer te laten mislukken. Echt, als je dit doet, heb je gegarandeerd succes!

  • De rijpe bakbanaan is HEILIG. Serieus, ik kan dit niet genoeg benadrukken. Gebruik echt van die bananen die al flink bruine vlekken hebben, bijna zwart. Die zijn heerlijk zoet en zacht, precies wat je wilt. Groene of gele bakbananaanan zijn gewoon niet zo lekker in dit recept, ze blijven te stevig en te neutraal van smaak. Ik ga soms speciaal naar een toko om zeker te weten dat ik de goeie heb!
  • Handschoenen zijn GEEN grapje. Ik heb het zelf een keer verknald en daarna had ik nog uren tranende ogen en een branderige huid. Die ancho pepers kunnen pittig zijn, zeker de zaadjes en zaadlijsten. Je hoeft niet direct aan te rennen voor medische handschoenen hoor, die gewone huishoudhandschoenen doen prima werk. Maar doe het echt!
  • Niet te lang bakken! Die pepers moeten lekker zacht worden, maar je wilt geen slappe smurrie. Houd die 20-25 minuten in de gaten en kijk of ze mooi rimpelen en een beetje inzakken. Als ze nog te stevig zijn, bak ze dan nog een paar minuutjes langer, maar liever iets te kort dan te lang. Je kunt ze altijd nog even terug in de oven schuiven.
  • Proef, proef, proef! Het vullen is één ding, maar de smaak van de vulling is cruciaal. Voordat je die pepers vult, proef echt even van het mengsel. Kan het zoutje nog wel? Had er toch wat meer peper gemogen? Ik voeg soms nog een klein snufje kaneel toe voor extra diepte, maar dat is een beetje een gek dingetje van mij. Net als bij dat kip met ananas recept, is balans hier ook super belangrijk.

Variaties op Stuffed Ancho Chiles met Rijpe Plantains

Oké, het basisrecept for deze gevulde pepers is al fantastisch, maar soms heb ik gewoon zin om een beetje te experimenteren. En dat kun jij ook! Je kunt hier wat dingen aan toevoegen om het nog spannender te maken.

  • Weg met de bonen, hallo kip! Als je iets meer eiwit wilt, laat de zwarte bonen dan weg en voeg een beetje gekruid, gegaard kip toe. Dat geeft het weer een heel andere, rokerige draai.
  • Maak het pittiger! Houd je van een beetje vuur? Gooi dan een fijngehakte jalapeño of een snufje cayennepeper door het bakbanaanmengsel. Pas wel op, want die pepers kunnen flink prikken!
  • Kaas, kaas, kaas! En dan bedoel ik niet alleen de geraspte kaas eroverheen. Strooi wat verkruimelde feta of geitenkaas door de vulling voordat deze de oven in gaat. Dat geeft een heerlijke zoute tegenhanger voor het zoete van de bakbanaan.

Twee gevulde ancho pepers met rijpe banaan, waarvan één doormidden gesneden is om de vulling te tonen.

Veelgestelde Vragen over Stuffed Ancho Chiles met Rijpe Plantains

Oké, ik snap het helemaal als je nog een paar vragen hebt voordat je aan de slag gaat met dit toprecept voor gevulde pepers. Het is best uniek, toch? Hieronder probeer ik antwoord te geven op de meest voorkomende dingen die mensen vragen. Want we willen natuurlijk allemaal dat het lukt, hè?

Kan ik ook andere pepers gebruiken dan ancho?

Ja hoor, dat kan wel, maar dan verandert de smaak echt! Ancho pepers zijn heerlijk rokerig en niet superheet als ze gedroogd zijn, en juist die combinatie met de bakbanaan is zo gaaf. Als je bijvoorbeeld jalapeños gebruikt, wordt het veel heter en mis je die rokerige diepte. Poblano pepers zijn een beetje een middenweg, die zou je eventueel ook kunnen proberen. Maar voor het beste resultaat houd je je toch echt aan de ancho pepers!

Wat als ik geen rijpe bakbananen kan vinden?

Oei, dat is wel een dingetje, want de rijpe bakbanaan is echt de ster van dit recept. Ze moeten echt goed rijp zijn, dus met veel bruine vlekken. Als je ze nog niet rijp genoeg vindt, kun je ze thuis nog even laten liggen op de fruitschaal, dat gaat vaak sneller dan je denkt. Gebruik echt geen groene of gele, want die zijn te stevig en niet zoet genoeg. Dat zou echt zonde zijn van de hele smaak!

Moet ik echt handschoenen dragen bij het schoonmaken van de pepers?

Ja, dat raad ik écht aan! Ik heb het zelf ook eens gehad dat ik het niet deed en daarna had ik nog uren branderige handen. Die ancho pepers kunnen je huid irriteren, zeker als je aan de zaadjes en zaadlijsten komt. Gebruik gewoon van die simpele huishoudhandschoenen, dat beschermt je huid al enorm. Het is echt beter voor je huid, geloof me!

Kan ik dit recept iets meer “vlees” geven?

Absoluut! Hoewel dit gerecht fantastisch is als vegetarisch hoofdgerecht, snap ik dat sommigen graag wat vlees willen toevoegen. Je zou de zwarte bonen kunnen vervangen door wat gegaard en verkruimeld kipfilet of varkensvlees. Zorg er wel voor dat het vlees al gaar is voordat je het door de vulling mengt. Een beetje gekruide chorizo zou ook heerlijk zijn voor wat extra pit en smaak, maar pas op dat het niet te zout wordt!

Hoe bewaar ik de restjes?

Zitten er na het eten nog een paar van die heerlijke gevulde pepers over? Geen probleem! Je kunt ze het beste volledig laten afkoelen en dan luchtdicht verpakken in de koelkast. Ze blijven zo’n 2 tot 3 dagen goed. Je kunt ze dan koud eten als snack of ze even opwarmen in de oven of magnetron. Ik vind ze trouwens koud ook wel lekker, een beetje verrassend!

Voedingsinformatie (Schatting)

Oké, even een kleine disclaimer: dit is een schatting, hè? Want natuurlijk kan het per keer een beetje verschillen wat je er precies in gooit. Maar grofweg komt dit aantal calorieën en voedingswaarden uit voor één van die heerlijke gevulde pepers. Het geeft je in ieder geval een idee ervan!

  • Portiegrootte: 1 gevulde peper
  • Calorieën: ongeveer 350 kcal
  • Vet: rond de 15 gram (waarvan 5 gram verzadigd)
  • Koolhydraten: zo’n 45 gram
  • Suiker: ongeveer 20 gram (komt vooral door die lekkere rijpe bakbananen!)
  • Vezels: rond de 10 gram
  • Eiwitten: ongeveer 8 gram
  • Natrium: zo’n 300 mg

Close-up van gevulde groene en rode pepers met rijpe plantains en bonen, een heerlijk gerecht.

Deel Je Ervaring met Onze Stuffed Ancho Chiles met Rijpe Plantains

Nou, hoe vonden jullie ‘m? Ik hoop dat deze Stuffed Ancho Chiles met Rijpe Plantains net zo’n favoriet zijn geworden als bij mij thuis! Heb je ‘m gemaakt? Of misschien een leuke variatie bedacht? Laat het me weten in de reacties hieronder, ik ben super benieuwd naar jullie creaties! En deel je foto’s gerust op social media, tag me even, dan kan ik meedoen met de feestvreugde! Ook als je nog vragen hebt, stel ze gerust, en een beoordeling van 5 sterren zou natuurlijk helemaal geweldig zijn! Check ook zeker dit andere recept voor meer inspiratie!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Close-up van gevulde ancho chiles met rijpe plantains, gegarneerd met kruiden.

Gevulde Ancho Pepers met Rijpe Bakbananen


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 45 min
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een recept voor gevulde ancho pepers met zoete rijpe bakbananen, een heerlijke combinatie van hartig en zoet.


Ingredients

Scale
  • 4 grote ancho pepers
  • 2 rijpe bakbananen, in blokjes
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 gram zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 50 gram maïs, uitgelekt
  • 50 gram geraspte kaas (optioneel)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de ancho pepers in de lengte door en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
  3. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de rode ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de blokjes bakbanaan, zwarte bonen en maïs toe aan de pan. Bak kort mee.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Vul de ancho pepers met het bakbanaanmengsel.
  7. Plaats de gevulde pepers in een ovenschaal.
  8. Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de pepers zacht zijn.
  9. Bestrooi eventueel met geraspte kaas in de laatste 5 minuten van de baktijd.

Notes

  • Gebruik handschoenen bij het schoonmaken van de pepers om huidirritatie te voorkomen.
  • Zorg ervoor dat de bakbananen goed rijp zijn voor de beste zoetheid.
  • Prep Time: 20 min
  • Cook Time: 25 min
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Mexicaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 gevulde peper
  • Calories: 350
  • Sugar: 20g
  • Sodium: 300mg
  • Fat: 15g
  • Saturated Fat: 5g
  • Unsaturated Fat: 10g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 45g
  • Fiber: 10g
  • Protein: 8g
  • Cholesterol: 15mg

Keywords: gevulde pepers, ancho pepers, bakbanaan, vegetarisch, Mexicaans, hoofdgerecht

Recipe rating