Skip to Content

Heerlijke Creamy Cajun Cheesy Bowtie Pasta met Beef

Zin in iets snels, makkelijks én ontzettend lekker na een lange dag? Dan heb ik hier dé oplossing voor je: mijn absolute favoriete Creamy Cajun Cheesy Bowtie Pasta met Beef! Dit gerecht is echt zo’n alles-in-één maaltijd waar je hart sneller van gaat kloppen. Het is super romig, heeft die heerlijke kick van Cajun kruiden en het is echt klaar terwijl je erop wacht. Ik heb dit recept geperfectioneerd tijdens de drukke werkweken van mijn kids, en geloof me, het is altijd een succes!

Close-up van romige Cajun cheesy bowtie pasta met rundvlees, vol van smaak en textuur.

Waarom Je Dol Zult Zijn Op Deze Creamy Cajun Cheesy Bowtie Pasta met Beef

Dit is niet zomaar een pasta, nee, dit is een feestje op een bord! Ik heb een paar redenen waarom deze pasta zo’n hit is bij mij thuis:

  • Supersnel: Echt waar, dit staat binnen 30 minuten op tafel. Perfect voor die avonden dat je weinig tijd hebt maar toch iets voedzaams wilt.
  • Makkelijk te maken: Je hebt geen chef-kok opleiding nodig! Gewoon een paar simpele stappen en klaar is Kees.
  • Bomvol Smaak: Die romige saus met de pittige Cajun kruiden en het malse gehakt… hemels!
  • Geliefd bij Iedereen: Zowel kids als volwassenen smullen hiervan. Een echte crowd-pleaser dus!
  • Flexibel: Wissel het gehakt eens af met kip of garnalen, of voeg wat extra groenten toe. Het kan allemaal!

Ingrediënten voor de Perfecte Creamy Cajun Cheesy Bowtie Pasta met Beef

Oké, hier gaan we dan! Om deze heerlijke pasta te maken, heb je echt geen gekke dingen nodig. Gewoon een paar basis ingrediënten die samen een magisch gerecht vormen. Dit heb je nodig:

  • 400 gram strikjespasta (vlinderdasjes, hoe je ze ook wilt noemen!)
  • 300 gram rundergehakt (lekker mager is ook prima)
  • 1 flinke eetlepel Cajun kruiden (pas dit gerust aan naar hoe pittig je het wilt!)
  • 1 ui, lekker fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, echt goed fijngehakt
  • 400 ml kookroom (voor die heerlijke, zachte saus)
  • 100 gram geraspte kaas – cheddar is top, maar een mix kan ook!
  • 50 gram roomkaas (dit maakt het extra smeuïg!)
  • Zout en peper naar smaak
  • En een beetje verse peterselie, gehakt, als je het mooi wilt afmaken (optioneel hoor!)

Bereidingsinstructies: Stap-voor-Stap naar Jouw Creamy Cajun Cheesy Bowtie Pasta met Beef

Oké, ben je er klaar voor? Dit is het makkelijke deel! We gaan die heerlijke romige Cajun pasta met rundvlees maken. Echt, dit wijst zichzelf.

Pasta Koken: De Basis van Jouw Creamy Cajun Cheesy Bowtie Pasta met Beef

Eerst en vooral: de pasta! Kook je strikjespasta gewoon zoals je gewend bent. Dat betekent in ruim kokend water, met een snufje zout erbij, en vooral niet te lang! Je wilt ‘m al dente hebben – beetgaar, dus. Giet ‘m daarna goed af. Dat vocht wil je niet in je kaassausje hebben, geloof me. Zet de gekookte pasta even apart, zodat hij klaarstaat voor de grote finale.

Het Gehakt Bakken en Kruiden

Pak nu een grote pan of wok. Verhit hier een klein beetje olie in, of als je gehakt al wat vet bevat, kan het soms ook zonder. Bak het rundergehakt rul, dus zorg dat alle rode stukjes verdwijnen. Net zolang bakken tot het bruin en gaar is. Giet daarna eventueel het overtollige vet een beetje af. Dat is voor de lijn, hè? En dan, de smaakmakers! Voeg de gesnipperde ui en de fijngehakte knoflook toe aan de pan. Bak dit lekker mee tot de ui zacht en glazig wordt. Nu komt het leuke deel: de Cajun kruiden! Roer die erdoor en bak het even kort mee, zo’n minuutje. Dat zorgt ervoor dat de kruiden hun aroma lekker loslaten en zich overal verspreiden. Phew, ruik je dat al? Heerlijk! Net als bij een goede roulade, draait alles om die smaaklaagjes opbouwen.

Close-up van romige Cajun cheesy bowtie pasta met rundvlees en stukjes tomaat, bestrooid met zwarte peper.

De Romige Kaassaus Maken

Dit is waar de magie gebeurt en het echt ‘creamy’ en ‘cheesy’ wordt! Giet de kookroom bij het gehaktmengsel in de pan. Zet het vuur iets lager, want we willen niet dat het meteen aanbrandt. Voeg vervolgens de geraspte kaas en de roomkaas toe. Nu is het een kwestie van rustig blijven roeren met een garde of een houten lepel. Blijf bewegen tot alle kaas gesmolten is en je een prachtige, gladde, romige saus hebt. Voel je je al een chef? Breng de saus daarna op smaak met zout en versgemalen peper. Proef even voorzichtig – de Cajun kruiden zijn al pittig, dus wees niet té gul met de peper totdat je zeker weet wat je wilt. Zorg dat de saus perfect gebalanceerd is qua zout en pittigheid.

Alles Samenbrengen

En dan is het zover: de grote samensmelting! Voeg de gekookte strikjespasta toe aan de pan met de heerlijke, romige Cajun kaassaus. Meng alles voorzichtig maar grondig door elkaar, zodat elke pasta-strikje bedekt is met die goddelijke saus. Zorg dat het goed warm wordt, maar laat het niet meer koken. Dat is alles! Serveer het direct. En als je toch in een creatieve bui bent, strooi er dan nog wat verse, gehakte peterselie overheen voor een beetje kleur en frisheid.

Close-up van romige Cajun cheesy bowtie pasta met rundvlees, gegarneerd met peterselie.

Tips voor de Perfecte Creamy Cajun Cheesy Bowtie Pasta met Beef

Oké, je staat op het punt om die fantastische Creamy Cajun Cheesy Bowtie Pasta met Beef te maken, en ik wil dat je slaagt! Hier zijn een paar van mijn geheimpjes die het net dat beetje extra geven. Het zijn geen ingewikkelde dingen hoor, gewoon kleine aanpassingen. Trust me, het maakt echt verschil!

Ten eerste, die Cajun kruiden. Het lijkt misschien simpel, maar de kwaliteit ervan kan je pasta maken of breken. Probeer echt een goede mix te vinden, het liefst eentje met een fijne balans tussen pittig, rokerig en hartig. Als je weet dat je niet zo van pittig houdt, begin dan met een halve eetlepel en voeg later meer toe. Je kunt altijd meer kruiden toevoegen, maar eruit halen kan niet meer! Net zoals bij deze romige knoflook kip pasta, is de kruidenmix hier de ster.

En dan die saus! Gebruik echt vette kookroom en die roomkaas. Ik weet het, het klinkt misschien zwaar, maar dat is juist wat die saus zo heerlijk zacht en luxe maakt. Het geeft die perfecte, fluweelzachte textuur waar je steeds weer een hapje van wilt. En die basissmaak met de kaas is ook zó belangrijk. Gebruik dus zeker geen halfvolle varianten, dan krijg je niet die rijke smaak waar we naar op zoek zijn.

Variaties op Jouw Creamy Cajun Cheesy Bowtie Pasta met Beef

Oké, dit recept is al fan-tas-tisch, maar weet je wat het nóg leuker maakt? Dat je er je eigen draai aan kunt geven! Mijn kids zijn dol op gebakken kip, dus soms gooi ik daar wat in het begin mee, samen met het gehakt. Of als ik zin heb in iets lichters, dan gebruik ik garnalen. Die zijn supersnel gaar, dus die voeg ik pas aan het eind toe. Net zoals deze heerlijke taco mac ovenschotel, kun je eindeloos variëren.

En groenten? Moet je zeker doen! Paprika in reepjes, broccoli roosjes, of wat dacht je van doperwtjes? Gooi ze gewoon mee met de ui en knoflook, of stoom de broccoli even kort voor, dan blijft ‘ie lekker knapperig. En als je het pittiger wilt, voeg dan wat extra cayennepeper of een paar gesneden jalapeños toe. Niks is te gek!

Close-up van romige Cajun cheesy bowtie pasta met rundvlees, gegarneerd met verse peterselie.

Veelgestelde Vragen over Creamy Cajun Cheesy Bowtie Pasta met Beef

Heb je nog een paar vraagjes over deze fantastische Creamy Cajun Cheesy Bowtie Pasta met Beef? Logisch! Ik heb hier een paar dingen verzameld waar mensen vaak benieuwd naar zijn:

Kan ik dit recept van tevoren maken?

Ja hoor, dat kan! Je kunt de saus met het gehakt erdoor prima een dag eerder maken. Bewaar het dan afgedekt in de koelkast. Kook de pasta vers vlak voordat je gaat eten. Warm de saus op in een pannetje en meng dan de verse pasta erdoor. Het is dan misschien nét niet zo romig als vers gemaakt, maar nog steeds superlekker! Net als bij goede mac and cheese is het de saus die het ‘m doet.

Welke kaas is het beste voor deze pasta?

Ik gebruik het liefst een lekkere cheddar, die smelt goed en geeft een fijne bite. Maar een mix van cheddar met bijvoorbeeld Goudse kaas of zelfs een beetje Parmezaan werkt ook fantastisch! Het belangrijkste is dat de kaas goed smelt en een lekkere smaak geeft. Gewoon experimenteren wat jij het lekkerst vindt!

Hoe kan ik de pasta minder pittig maken?

Dat is heel simpel! De pittigheid komt voornamelijk van de Cajun kruiden. Gebruik gewoon iets minder van de kruidenmix, bijvoorbeeld maar een halve eetlepel. Je kunt altijd nog wat extra toevoegen aan het eind als je toch wat meer pit wilt. Of gebruik een milde Cajun kruidenmix. Zo maak je het helemaal naar jouw smaak.

Kan ik ook andere soorten pasta gebruiken?

Absoluut! Strikjespasta (farfalle) is gewoon favoriet omdat de saus er zo lekker aan blijft hangen, maar je kunt echt elke korte pastasoort gebruiken die je lekker vindt. Penne, fusilli, schelpjes – alles is prima. Zorg er gewoon voor dat je de pasta al dente kookt, dat is het belangrijkste.

Voedingswaarde van Creamy Cajun Cheesy Bowtie Pasta met Beef

Oké, we hebben het gehad over hoe lekker en makkelijk dit gerecht is, maar wat zit er eigenlijk in? Hier is een schatting van de voedingswaarde per portie, rekening houdend met de ingrediënten zoals ik ze gebruik. Houd er wel rekening mee dat dit een gemiddelde is en het kan natuurlijk variëren!

  • Calorieën: Ongeveer 650 kcal
  • Vet: Rond de 35g
  • Eiwitten: Zo’n 30g
  • Koolhydraten: Ongeveer 50g

Dit is natuurlijk een redelijk stevige maaltijd, vol met de energie die je nodig hebt!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Close-up van romige Cajun kaas strikjes pasta met rundvlees, gegarneerd met peterselie.

Romige Cajun Kaas Strikjes Pasta met Rundvlees


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 30 min
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een romige en kruidige pasta met rundvlees, perfect voor een snelle weekmaaltijd.


Ingredients

Scale
  • 400g strikjespasta
  • 300g rundergehakt
  • 1 eetlepel Cajun kruiden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400ml kookroom
  • 100g geraspte kaas (cheddar of een mix)
  • 50g roomkaas
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, gehakt (optioneel, voor garnering)

Instructions

  1. Kook de strikjespasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Bak het rundergehakt rul in een grote pan of wok. Giet overtollig vet af.
  3. Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe aan het gehakt en bak mee tot de ui glazig is.
  4. Roer de Cajun kruiden erdoor en bak kort mee.
  5. Voeg de kookroom, geraspte kaas en roomkaas toe. Roer tot de kaas gesmolten is en de saus glad is.
  6. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  7. Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng goed.
  8. Serveer direct, bestrooid met verse peterselie indien gewenst.

Notes

  • Je kunt ook kip of garnalen gebruiken in plaats van rundvlees.
  • Pas de hoeveelheid Cajun kruiden aan naar je eigen smaak.
  • Voeg extra groenten toe, zoals paprika of broccoli, voor een completere maaltijd.
  • Prep Time: 10 min
  • Cook Time: 20 min
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Koken
  • Cuisine: Cajun

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 650
  • Sugar: 5
  • Sodium: 400
  • Fat: 35
  • Saturated Fat: 20
  • Unsaturated Fat: 15
  • Trans Fat: 0
  • Carbohydrates: 50
  • Fiber: 3
  • Protein: 30
  • Cholesterol: 100

Keywords: pasta, rundvlees, cajun, kaas, romig, strikjespasta, snel, makkelijk

Recipe rating