Description
Een hartige ovenschotel met spruitjes, gehakt en aardappelpuree, gegratineerd met kaas. Een complete maaltijd voor het hele gezin.
Ingredients
Scale
- 500 g spruitjes
- 400 g rundergehakt
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 kg aardappelen, geschild en in stukken
- 50 ml melk
- 25 g boter
- 100 g geraspte kaas
- 2 el olijfolie
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Instructions
- Kook de aardappelen in gezouten water gaar. Giet af en stamp ze fijn met melk, boter, zout en peper tot een puree.
- Maak de spruitjes schoon en kook ze in gezouten water in ongeveer 8-10 minuten beetgaar. Giet af.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de gekookte spruitjes door het gehaktmengsel.
- Schep het gehakt-spruitjesmengsel in een ovenschaal.
- Verdeel de aardappelpuree erover en strijk glad.
- Bestrooi met de geraspte kaas.
- Bak de ovenschotel 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de kaas goudbruin is en bubbelt.
Notes
- Je kunt een scheutje kookroom door de aardappelpuree doen voor extra romigheid.
- Voeg eventueel wat nootmuskaat toe aan de aardappelpuree voor extra smaak.
- Restjes zijn de volgende dag ook lekker.
- Prep Time: 25 minuten
- Cook Time: 45 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Oven
- Cuisine: Nederlands
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 650
- Sugar: 5g
- Sodium: 700mg
- Fat: 35g
- Saturated Fat: 15g
- Unsaturated Fat: 18g
- Trans Fat: 1g
- Carbohydrates: 50g
- Fiber: 10g
- Protein: 35g
- Cholesterol: 120mg
Keywords: Ovenschotel, Spruitjes, Gehakt, Aardappelpuree, Kaas, Winterkost, Hollands