Description
Een frisse en vullende salade met kip en avocado.
Ingredients
Scale
- 2 kipfilets, gekookt en in blokjes
- 1 rijpe avocado, in blokjes
- 1/2 rode ui, fijngehakt
- 1/4 kopje koriander, gehakt
- 2 eetlepels limoensap
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Meng de kipblokjes, avocado, rode ui en koriander in een kom.
- Klop in een aparte kom het limoensap, de olijfolie, zout en peper door elkaar.
- Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig.
- Serveer direct.
Notes
- Voeg cherrytomaatjes toe voor extra kleur en smaak.
- Serveer op sla of met volkoren toast.
- Prep Time: 10 min
- Cook Time: 0 min
- Category: Salade
- Method: Geen
- Cuisine: Internationaal
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350
- Sugar: 5g
- Sodium: 200mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 5g
- Unsaturated Fat: 20g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 15g
- Fiber: 8g
- Protein: 20g
- Cholesterol: 70mg
Keywords: kip, avocado, salade, recept, gezond, lunch, diner