Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Gekruide kipfilet gesneden, geserveerd met een frisse salade van avocado, tomaat en rode ui.

Kip en Avocado Salade


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 10 min
  • Yield: 2 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een frisse en vullende salade met kip en avocado.


Ingredients

Scale
  • 2 kipfilets, gekookt en in blokjes
  • 1 rijpe avocado, in blokjes
  • 1/2 rode ui, fijngehakt
  • 1/4 kopje koriander, gehakt
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Meng de kipblokjes, avocado, rode ui en koriander in een kom.
  2. Klop in een aparte kom het limoensap, de olijfolie, zout en peper door elkaar.
  3. Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig.
  4. Serveer direct.

Notes

  • Voeg cherrytomaatjes toe voor extra kleur en smaak.
  • Serveer op sla of met volkoren toast.
  • Prep Time: 10 min
  • Cook Time: 0 min
  • Category: Salade
  • Method: Geen
  • Cuisine: Internationaal

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 200mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 5g
  • Unsaturated Fat: 20g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 15g
  • Fiber: 8g
  • Protein: 20g
  • Cholesterol: 70mg

Keywords: kip, avocado, salade, recept, gezond, lunch, diner