Description
Een hartige ovenschotel met kip, aardappelen, groenten en Italiaanse kruiden. Perfect voor een doordeweekse maaltijd.
Ingredients
Scale
- 500g kipfilet, in blokjes
- 750g aardappelen, geschild en in plakjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 courgette, in plakjes
- 400g tomatenblokjes uit blik
- 200ml kookroom
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
- Geraspte kaas (optioneel)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Kook de aardappelschijfjes ongeveer 5 minuten voor. Giet af.
- Bak de kipblokjes in wat olijfolie goudbruin in een braadpan. Haal uit de pan.
- Fruit de ui en knoflook in dezelfde pan.
- Voeg de paprika en courgette toe en bak kort mee.
- Doe de tomatenblokjes, kookroom, oregano en basilicum erbij. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de kip en de voorgekookte aardappelschijfjes toe aan de saus. Meng goed.
- Giet het mengsel in een ovenschaal.
- Bestrooi eventueel met geraspte kaas.
- Bak in de voorverwarmde oven voor 25-30 minuten, of tot de kip gaar is en de bovenkant goudbruin.
Notes
- Voeg andere groenten toe naar keuze, zoals broccoli of champignons.
- Gebruik verse kruiden voor extra smaak.
- Serveer met een frisse salade.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Ovenschotel
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 5g
- Sodium: 500mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 8g
- Unsaturated Fat: 12g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 40g
- Fiber: 5g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 90mg
Keywords: Italiaanse kip aardappel ovenschotel, kip recept, aardappel recept, Italiaans eten, snelle maaltijd