Description
Een eenvoudig recept voor sappige garnalen met veel knoflook en boter, geserveerd met rijst.
Ingredients
Scale
- 1 pond grote garnalen, gepeld en ontdaan van darmkanaal
- 4 eetlepels ongezouten boter
- 6 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1/4 kopje witte wijn of kippenbouillon
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
- Zout en zwarte peper naar smaak
- Gekookte rijst, voor serveren
Instructions
- Dep de garnalen droog met keukenpapier. Breng op smaak met zout en peper.
- Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook toe en bak tot het geurig is, ongeveer 1 minuut. Pas op dat de knoflook niet verbrandt.
- Voeg de garnalen toe aan de pan en bak ze 2-3 minuten per kant, tot ze roze en gaar zijn.
- Giet de witte wijn of kippenbouillon en het citroensap in de pan. Breng aan de kook en laat het 1 minuut sudderen om de saus iets in te laten dikken.
- Roer de peterselie erdoor. Proef en voeg indien nodig meer zout en peper toe.
- Serveer de garnalen onmiddellijk over gekookte rijst.
Notes
- Voor een pittige kick kun je een snufje rode pepervlokken toevoegen samen met de knoflook.
- Je kunt ook een scheutje sojasaus toevoegen voor extra umami.
- Prep Time: 10 min
- Cook Time: 10 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Hawaïaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350
- Sugar: 2g
- Sodium: 400mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 10g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 5g
- Fiber: 1g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 250mg
Keywords: Hawaïaanse knoflookgarnalen, garnalenrecept, knoflookgarnalen, snelle maaltijd, zeevruchten