Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Een close-up van een stuk broodpudding met rozijnen, met een goudbruine korst en zachte binnenkant.

Broodpudding met Rozijnen


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 55 min
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudige en smakelijke broodpudding met rozijnen, perfect als dessert of traktatie.


Ingredients

Scale
  • 200 gram oud brood, in blokjes
  • 500 ml melk
  • 75 gram suiker
  • 2 eieren
  • 50 gram rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje nootmuskaat
  • boter voor invetten

Instructions

  1. Week het brood in de melk voor ongeveer 15 minuten.
  2. Klop de eieren met de suiker in een aparte kom.
  3. Voeg het geweekte brood, de rozijnen, kaneel en nootmuskaat toe aan het ei-suikermengsel. Meng goed.
  4. Vet een ovenschaal in met boter.
  5. Giet het broodpuddingmengsel in de ovenschaal.
  6. Bak in een voorverwarmde oven op 180°C voor ongeveer 30-40 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.
  7. Laat afkoelen voor het serveren.

Notes

  • Serveer warm of koud.
  • Lekker met een schepje slagroom of vanillesaus.
  • Prep Time: 15 min
  • Cook Time: 40 min
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350
  • Sugar: 30g
  • Sodium: 150mg
  • Fat: 12g
  • Saturated Fat: 6g
  • Unsaturated Fat: 6g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 45g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 10g
  • Cholesterol: 80mg

Keywords: broodpudding, rozijnen, dessert, bakken, oud brood, kaneel