Description
Een eenvoudige en smakelijke broodpudding met rozijnen, perfect als dessert of traktatie.
Ingredients
Scale
- 200 gram oud brood, in blokjes
- 500 ml melk
- 75 gram suiker
- 2 eieren
- 50 gram rozijnen
- 1 theelepel kaneel
- snufje nootmuskaat
- boter voor invetten
Instructions
- Week het brood in de melk voor ongeveer 15 minuten.
- Klop de eieren met de suiker in een aparte kom.
- Voeg het geweekte brood, de rozijnen, kaneel en nootmuskaat toe aan het ei-suikermengsel. Meng goed.
- Vet een ovenschaal in met boter.
- Giet het broodpuddingmengsel in de ovenschaal.
- Bak in een voorverwarmde oven op 180°C voor ongeveer 30-40 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.
- Laat afkoelen voor het serveren.
Notes
- Serveer warm of koud.
- Lekker met een schepje slagroom of vanillesaus.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 40 min
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350
- Sugar: 30g
- Sodium: 150mg
- Fat: 12g
- Saturated Fat: 6g
- Unsaturated Fat: 6g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 45g
- Fiber: 3g
- Protein: 10g
- Cholesterol: 80mg
Keywords: broodpudding, rozijnen, dessert, bakken, oud brood, kaneel