Description
Een stevige stoofpot met mals rundvlees, aardappelen en wortelen.
Ingredients
Scale
- 1 kg rundvlees, in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortelen, in plakjes
- 500 g aardappelen, in blokjes
- 500 ml runderbouillon
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel bloem
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote pan of braadpan op middelhoog vuur.
- Bak het rundvlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
- Voeg de uien toe aan de pan en bak ze glazig.
- Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
- Roer de tomatenpuree en bloem erdoor en bak kort mee.
- Voeg de runderbouillon toe en roer goed om eventuele aanbaksels los te maken.
- Doe het rundvlees terug in de pan.
- Breng aan de kook, zet het vuur laag, dek de pan af en laat het vlees minstens 1,5 uur sudderen, of tot het mals is.
- Voeg de wortelen en aardappelen toe aan de pan.
- Laat nog 30-45 minuten sudderen, of tot de groenten gaar zijn.
- Breng op smaak met zout en peper.
Notes
- Serveer met brood of rijst.
- Voeg eventueel andere groenten toe zoals selderij of doperwten.
- Prep Time: 20 min
- Cook Time: 150 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Sudderen
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 550
- Sugar: 10
- Sodium: 400
- Fat: 25
- Saturated Fat: 10
- Unsaturated Fat: 15
- Trans Fat: 0
- Carbohydrates: 40
- Fiber: 5
- Protein: 40
- Cholesterol: 120
Keywords: stoofvlees, rundvlees, aardappelen, wortelen, stoofpot, hoofdgerecht