Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Close-up van een kom met heerlijke Beef Stew, vol met mals rundvlees, aardappelen en wortelen, gegarneerd met peterselie.

Stoofvlees met Aardappelen en Wortelen


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 170 min
  • Yield: 4-6 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een stevige stoofpot met mals rundvlees, aardappelen en wortelen.


Ingredients

Scale
  • 1 kg rundvlees, in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortelen, in plakjes
  • 500 g aardappelen, in blokjes
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel bloem
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan of braadpan op middelhoog vuur.
  2. Bak het rundvlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
  3. Voeg de uien toe aan de pan en bak ze glazig.
  4. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  5. Roer de tomatenpuree en bloem erdoor en bak kort mee.
  6. Voeg de runderbouillon toe en roer goed om eventuele aanbaksels los te maken.
  7. Doe het rundvlees terug in de pan.
  8. Breng aan de kook, zet het vuur laag, dek de pan af en laat het vlees minstens 1,5 uur sudderen, of tot het mals is.
  9. Voeg de wortelen en aardappelen toe aan de pan.
  10. Laat nog 30-45 minuten sudderen, of tot de groenten gaar zijn.
  11. Breng op smaak met zout en peper.

Notes

  • Serveer met brood of rijst.
  • Voeg eventueel andere groenten toe zoals selderij of doperwten.
  • Prep Time: 20 min
  • Cook Time: 150 min
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Sudderen
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 550
  • Sugar: 10
  • Sodium: 400
  • Fat: 25
  • Saturated Fat: 10
  • Unsaturated Fat: 15
  • Trans Fat: 0
  • Carbohydrates: 40
  • Fiber: 5
  • Protein: 40
  • Cholesterol: 120

Keywords: stoofvlees, rundvlees, aardappelen, wortelen, stoofpot, hoofdgerecht