Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Zwarte Woud kaastaart recept met chocolade, kersen en room – no-bake, romig, feestelijk en perfect voor elke gelegenheid

Recept: Hemelse Zwarte Woud Kaastaart Verrukking – Romig, Kersenrijk en Chocoladehemel


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 4 uur 25 minuten
  • Yield: 1012 punten 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Zwarte Woud kaastaart met chocoladekoekjesbodem, romige roomkaasvulling, frisse kersenlaag en pure chocolade – no-bake en feestelijk.


Ingredients

Scale
  • 200g chocoladekoekjes (bijv. Oreo), fijn verkruimeld
  • 75g boter, gesmolten
  • 400g roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 200ml slagroom
  • 100g poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 250g kersen (uit pot of diepvries, uitgelekt)
  • 2 el kersensiroop of jam
  • 1 el maïzena (optioneel, voor binding)
  • 100g pure chocolade, geschaafd of geraspt
  • Extra slagroom en kersen ter garnering

Instructions

  1. Bekleed een springvorm (20–24 cm) met bakpapier.
  2. Mix koekkruimels met gesmolten boter en druk stevig in de bodem. Zet 15 min. in de koelkast.
  3. Verwarm kersen met siroop of jam. Voeg eventueel maïzena toe. Laat volledig afkoelen.
  4. Klop slagroom stijf in een aparte kom. Klop roomkaas met poedersuiker en vanille glad.
  5. Spatel slagroom voorzichtig door de roomkaas tot een luchtige vulling ontstaat.
  6. Verdeel de afgekoelde kersenlaag over de koekbodem. Strijk de roomkaasvulling erbovenop.
  7. Zet minimaal 4 uur (liefst een nacht) in de koelkast om op te stijven.
  8. Garneer voor het serveren met slagroom, kersen en chocoladekrullen.

Notes

  • Zorg dat de kersenlaag volledig is afgekoeld voor je de taart opbouwt.
  • Klop slagroom goed stijf voor een stevige vulling.
  • Gebruik acetaatfolie voor een strakke rand bij het lossen van de vorm.
  • Vries individuele taartpunten in voor later gebruik.
  • Voeg een eetlepel Kirsch toe voor een klassieke touch.
  • Prep Time: 25 minuten
  • Cook Time: 0 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Koelkast
  • Cuisine: Duits geïnspireerd

Nutrition

  • Serving Size: 1 punt
  • Calories: 390
  • Sugar: 26g
  • Sodium: 240mg
  • Fat: 28g
  • Saturated Fat: 17g
  • Unsaturated Fat: 9g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 30g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 5g
  • Cholesterol: 85mg

Keywords: zwarte woud kaastaart recept, no bake taart, kersentaart met chocolade, makkelijke kaastaart zonder oven, feestelijk dessert