Description
Zwarte Woud kaastaart met chocoladekoekjesbodem, romige roomkaasvulling, frisse kersenlaag en pure chocolade – no-bake en feestelijk.
Ingredients
Scale
- 200g chocoladekoekjes (bijv. Oreo), fijn verkruimeld
- 75g boter, gesmolten
- 400g roomkaas (op kamertemperatuur)
- 200ml slagroom
- 100g poedersuiker
- 1 tl vanille-extract
- 250g kersen (uit pot of diepvries, uitgelekt)
- 2 el kersensiroop of jam
- 1 el maïzena (optioneel, voor binding)
- 100g pure chocolade, geschaafd of geraspt
- Extra slagroom en kersen ter garnering
Instructions
- Bekleed een springvorm (20–24 cm) met bakpapier.
- Mix koekkruimels met gesmolten boter en druk stevig in de bodem. Zet 15 min. in de koelkast.
- Verwarm kersen met siroop of jam. Voeg eventueel maïzena toe. Laat volledig afkoelen.
- Klop slagroom stijf in een aparte kom. Klop roomkaas met poedersuiker en vanille glad.
- Spatel slagroom voorzichtig door de roomkaas tot een luchtige vulling ontstaat.
- Verdeel de afgekoelde kersenlaag over de koekbodem. Strijk de roomkaasvulling erbovenop.
- Zet minimaal 4 uur (liefst een nacht) in de koelkast om op te stijven.
- Garneer voor het serveren met slagroom, kersen en chocoladekrullen.
Notes
- Zorg dat de kersenlaag volledig is afgekoeld voor je de taart opbouwt.
- Klop slagroom goed stijf voor een stevige vulling.
- Gebruik acetaatfolie voor een strakke rand bij het lossen van de vorm.
- Vries individuele taartpunten in voor later gebruik.
- Voeg een eetlepel Kirsch toe voor een klassieke touch.
- Prep Time: 25 minuten
- Cook Time: 0 minuten
- Category: Dessert
- Method: Koelkast
- Cuisine: Duits geïnspireerd
Nutrition
- Serving Size: 1 punt
- Calories: 390
- Sugar: 26g
- Sodium: 240mg
- Fat: 28g
- Saturated Fat: 17g
- Unsaturated Fat: 9g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 30g
- Fiber: 2g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 85mg
Keywords: zwarte woud kaastaart recept, no bake taart, kersentaart met chocolade, makkelijke kaastaart zonder oven, feestelijk dessert