Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Zwarte peper kip met champignons – een smaakvol wokgerecht met malse kip, gebakken champignons en een pittige saus die iedereen zal verrassen

Recept: Zwarte Peper Kip met Champignons – Pittig, Sappig en Vol Smaak


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 23 personen 1x
  • Diet: Halal

Description

Zwarte peper kip met champignons is een smaakvol wokgerecht met sappige kip, gebakken champignons en een pittige, stroperige saus.


Ingredients

Scale
  • 300 g kipfilet of kippendij, in blokjes
  • 200 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus (optioneel)
  • 1 theelepel suiker of honing
  • 1/2 theelepel grof gemalen zwarte peper (of naar smaak)
  • 1 eetlepel maïzena + 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels olie (zonnebloem of arachide)
  • Bosui of koriander ter garnering

Instructions

  1. Marineer de kipblokjes met een halve eetlepel lichte sojasaus, een snufje maïzena en wat zwarte peper. Laat 10 minuten staan.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak de champignons goudbruin in 6–8 minuten. Zet apart.
  3. Voeg opnieuw olie toe aan de pan en bak de kipblokjes goudbruin. Voeg knoflook en gember toe en bak 2 minuten mee.
  4. Voeg de gebakken champignons terug in de pan.
  5. Maak de saus: meng lichte sojasaus, donkere sojasaus, oestersaus, suiker, zwarte peper en maïzena met water in een kom.
  6. Voeg de saus toe aan de pan en laat indikken tot glanzend en stroperig.
  7. Proef en pas op smaak aan. Garneer met bosui of koriander en serveer warm.

Notes

  • Kippendij blijft malser dan kipfilet en is ideaal voor roerbakken.
  • Voeg de maïzena pas toe aan het einde voor een mooie glanzende saus.
  • Gebruik versgemalen zwarte peper voor extra aroma en pit.
  • Maak het vegetarisch door kip te vervangen door tofu of seitan.
  • Serveer met jasmijnrijst, noedels of als vulling in wraps.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Roerbakken
  • Cuisine: Aziatisch geïnspireerd

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 340
  • Sugar: 4g
  • Sodium: 780mg
  • Fat: 18g
  • Saturated Fat: 3g
  • Unsaturated Fat: 14g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 12g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 30g
  • Cholesterol: 85mg

Keywords: zwarte peper kip met champignons, kip in zwarte pepersaus, makkelijke wokgerechten, snelle kiprecepten, Aziatisch kipgerecht