Description
Zachte en luchtige zure roomkoekjes, perfect voor Thanksgiving.
Ingredients
Scale
- 2 kopjes bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zuiveringszout
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 kopje koude ongezouten boter, in blokjes
- 1 kopje zure room
- 1/4 kopje melk
Instructions
- Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder, het zuiveringszout en het zout.
- Snijd de koude boter in de bloemmix met een deegsnijder of je vingertoppen totdat het mengsel op grove kruimels lijkt.
- Voeg de zure room en melk toe. Meng tot het net gecombineerd is. Kneed het deeg een paar keer op een licht met bloem bestoven oppervlak.
- Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2 cm. Gebruik een koekjessteker om koekjes uit te steken.
- Leg de koekjes op de voorbereide bakplaat.
- Bak 10-12 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Notes
- Gebruik koude ingrediënten voor de beste textuur.
- Niet te veel mengen, anders worden de koekjes taai.
- Serveer warm.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 12 minuten
- Category: Bijgerechten
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 koekje
- Calories: 200
- Sugar: 5g
- Sodium: 300mg
- Fat: 10g
- Saturated Fat: 6g
- Unsaturated Fat: 4g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 25g
- Fiber: 1g
- Protein: 3g
- Cholesterol: 30mg
Keywords: zure room koekjes, Thanksgiving, bijgerecht, eenvoudig, snel