Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Zucchini and Cheese Pâté

Zalige Zucchini en Cheese Pâté: 3 Tips


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 6-8 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudig en smaakvol hartig gebak met courgette en kaas.


Ingredients

Scale
  • 500g courgette, geraspt
  • 200g geraspte kaas (bijv. cheddar of gruyère)
  • 3 eieren
  • 100 ml melk
  • 100 g bloem
  • 50 ml olijfolie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm in.
  2. Meng de geraspte courgette met de geraspte kaas in een kom.
  3. Klop in een andere kom de eieren los met de melk en olijfolie.
  4. Voeg de bloem en het bakpoeder toe aan het natte mengsel en klop tot een glad beslag.
  5. Voeg het courgette-kaasmengsel toe aan het beslag en meng goed.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Giet het mengsel in de voorbereide bakvorm.
  8. Bak gedurende 30-35 minuten, of tot de bovenkant goudbruin en stevig is.
  9. Laat iets afkoelen voordat je het serveert.

Notes

  • Je kunt andere soorten groenten toevoegen, zoals geraspte wortel of paprika.
  • Voeg verse kruiden toe voor extra smaak, zoals peterselie of bieslook.
  • Serveer warm of koud.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 35 minuten
  • Category: Hartig gebak
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 250 kcal
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 300mg
  • Fat: 15g
  • Saturated Fat: 7g
  • Unsaturated Fat: 8g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 15g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 10g
  • Cholesterol: 70mg

Keywords: courgette, kaas, hartig gebak, paté, vegetarisch