Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Summer Corn Salad with Basil Vinaigrette

Zomerse Maïs Salade: 5 Heerlijke Hapjes!


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een verfrissende salade met verse maïs, groenten en een lichte basilicumdressing. Perfect voor warme zomerdagen.


Ingredients

Scale
  • 500 gram verse maïs, gekookt en in korrels
  • 1 rode paprika, fijngehakt
  • 1/2 rode ui, fijngehakt
  • 100 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 50 gram verse basilicumblaadjes, grof gehakt
  • 100 ml olijfolie
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Meng in een grote kom de maïskorrels, rode paprika, rode ui en cherrytomaten.
  2. Klop in een aparte kom de olijfolie, witte wijnazijn, knoflook, zout en peper tot een vinaigrette.
  3. Voeg de gehakte basilicum toe aan de vinaigrette en meng goed.
  4. Giet de vinaigrette over de maïs en groenten.
  5. Schep alles voorzichtig om zodat alle ingrediënten bedekt zijn met de dressing.
  6. Laat de salade minstens 15 minuten intrekken voor het serveren.

Notes

  • Voeg eventueel andere zomerse groenten toe, zoals komkommer of courgette.
  • Serveer de salade als bijgerecht of als lichte maaltijd.
  • De salade kan een dag van tevoren worden bereid.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 10 minuten
  • Category: Salade
  • Method: Koude bereiding
  • Cuisine: Mediterraans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 250 kcal
  • Sugar: 8 g
  • Sodium: 150 mg
  • Fat: 15 g
  • Saturated Fat: 2 g
  • Unsaturated Fat: 13 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 25 g
  • Fiber: 4 g
  • Protein: 5 g
  • Cholesterol: 0 mg

Keywords: maïssalade, zomer, basilicum, salade, groenten