Description
Een verfrissende salade met verse maïs, groenten en een lichte basilicumdressing. Perfect voor warme zomerdagen.
Ingredients
Scale
- 500 gram verse maïs, gekookt en in korrels
- 1 rode paprika, fijngehakt
- 1/2 rode ui, fijngehakt
- 100 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 50 gram verse basilicumblaadjes, grof gehakt
- 100 ml olijfolie
- 50 ml witte wijnazijn
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Meng in een grote kom de maïskorrels, rode paprika, rode ui en cherrytomaten.
- Klop in een aparte kom de olijfolie, witte wijnazijn, knoflook, zout en peper tot een vinaigrette.
- Voeg de gehakte basilicum toe aan de vinaigrette en meng goed.
- Giet de vinaigrette over de maïs en groenten.
- Schep alles voorzichtig om zodat alle ingrediënten bedekt zijn met de dressing.
- Laat de salade minstens 15 minuten intrekken voor het serveren.
Notes
- Voeg eventueel andere zomerse groenten toe, zoals komkommer of courgette.
- Serveer de salade als bijgerecht of als lichte maaltijd.
- De salade kan een dag van tevoren worden bereid.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Salade
- Method: Koude bereiding
- Cuisine: Mediterraans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 250 kcal
- Sugar: 8 g
- Sodium: 150 mg
- Fat: 15 g
- Saturated Fat: 2 g
- Unsaturated Fat: 13 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 25 g
- Fiber: 4 g
- Protein: 5 g
- Cholesterol: 0 mg
Keywords: maïssalade, zomer, basilicum, salade, groenten