Description
Zomer pasta salade met frisse groenten, feta en een lichte dressing – perfect voor warme dagen, picknicks en lichte maaltijden.
Ingredients
Scale
- 200 g korte pasta (penne, fusilli of rigatoni)
- 1/2 gele paprika, in reepjes
- 1/2 oranje paprika, in reepjes
- 1/2 rode ui, in halve ringen
- 150 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- 1/2 komkommer, in halve plakjes
- 100 g feta, verkruimeld
- Verse basilicum of peterselie, fijngehakt
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel witte wijnazijn of citroensap
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 1 theelepel honing of agavesiroop
- Zout en zwarte peper naar smaak
Instructions
- Kook de pasta in gezouten water al dente volgens de verpakking. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken.
- Snijd de paprika, ui, komkommer en tomaatjes in de gewenste vorm.
- Klop een dressing van olijfolie, azijn of citroensap, mosterd, honing, zout en peper.
- Doe de pasta in een grote kom en meng met de groenten, feta en dressing.
- Garneer met verse kruiden en serveer direct of na koeling.
Notes
- Spoel de pasta met koud water voor een frisse textuur.
- Maak de salade een paar uur van tevoren zodat smaken goed intrekken.
- Voeg feta en verse kruiden pas vlak voor serveren toe voor maximale versheid.
- Vervang feta door gegrilde tofu of vegan feta voor een plantaardige variant.
- Gebruik restjes groenten of voeg bonen, linzen of noten toe voor variatie.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Salade
- Method: Koken
- Cuisine: Mediterraans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 340
- Sugar: 5g
- Sodium: 380mg
- Fat: 17g
- Saturated Fat: 6g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 34g
- Fiber: 3g
- Protein: 9g
- Cholesterol: 20mg
Keywords: zomer pasta salade recept, pastasalade met feta, gezonde maaltijdsalade, makkelijke zomersalade, vegetarische pastasalade