Description
Een heerlijke zigeunerschnitzel (paprikaschnitzel) met een rijke saus vol paprika, ui en tomaten.
Ingredients
Scale
- 4 varkensschnitzels
- 2 el bloem
- Zout en peper naar smaak
- 2 el olie of boter
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 rode paprika’s, in reepjes
- 1 groene paprika, in reepjes
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 400 g gepelde tomaten uit blik
- 100 ml runderbouillon
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl cayennepeper (optioneel)
- Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)
Instructions
- Dep de schnitzels droog en bestrooi ze met zout en peper. Bestrooi ze licht met bloem.
- Verhit de olie of boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin. Haal de schnitzels uit de pan en zet apart.
- Voeg de ui toe aan de pan en fruit deze glazig. Voeg de paprika’s en knoflook toe en bak nog 5 minuten mee tot de paprika’s iets zachter zijn.
- Voeg de gepelde tomaten, runderbouillon, paprikapoeder en eventueel cayennepeper toe. Roer goed door en breng aan de kook.
- Laat de saus ongeveer 10-15 minuten sudderen tot deze iets is ingedikt.
- Leg de gebakken schnitzels terug in de pan en laat ze nog 5 minuten meekoken in de saus om op te warmen.
- Bestrooi met verse peterselie voor het serveren.
Notes
- Serveer met aardappelen, rijst of pasta.
- Voeg eventueel champignons toe aan de saus.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken en sudderen
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 8 g
- Sodium: 550 mg
- Fat: 25 g
- Saturated Fat: 7 g
- Unsaturated Fat: 15 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 20 g
- Fiber: 4 g
- Protein: 35 g
- Cholesterol: 100 mg
Keywords: Zigeunerschnitzel, Paprikaschnitzel, Schnitzel, Paprika, Saus, Duits, Oostenrijks