Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Zigeunerschnitzel (Paprikaschnitzel) Recept

Zigeunerschnitzel (Paprikaschnitzel) Recept 1 Pan Simpel


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Een heerlijke zigeunerschnitzel (paprikaschnitzel) met een rijke saus vol paprika, ui en tomaten.


Ingredients

Scale
  • 4 varkensschnitzels
  • 2 el bloem
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 el olie of boter
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 rode paprika’s, in reepjes
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 400 g gepelde tomaten uit blik
  • 100 ml runderbouillon
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl cayennepeper (optioneel)
  • Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)

Instructions

  1. Dep de schnitzels droog en bestrooi ze met zout en peper. Bestrooi ze licht met bloem.
  2. Verhit de olie of boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin. Haal de schnitzels uit de pan en zet apart.
  3. Voeg de ui toe aan de pan en fruit deze glazig. Voeg de paprika’s en knoflook toe en bak nog 5 minuten mee tot de paprika’s iets zachter zijn.
  4. Voeg de gepelde tomaten, runderbouillon, paprikapoeder en eventueel cayennepeper toe. Roer goed door en breng aan de kook.
  5. Laat de saus ongeveer 10-15 minuten sudderen tot deze iets is ingedikt.
  6. Leg de gebakken schnitzels terug in de pan en laat ze nog 5 minuten meekoken in de saus om op te warmen.
  7. Bestrooi met verse peterselie voor het serveren.

Notes

  • Serveer met aardappelen, rijst of pasta.
  • Voeg eventueel champignons toe aan de saus.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 30 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakken en sudderen
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450 kcal
  • Sugar: 8 g
  • Sodium: 550 mg
  • Fat: 25 g
  • Saturated Fat: 7 g
  • Unsaturated Fat: 15 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 20 g
  • Fiber: 4 g
  • Protein: 35 g
  • Cholesterol: 100 mg

Keywords: Zigeunerschnitzel, Paprikaschnitzel, Schnitzel, Paprika, Saus, Duits, Oostenrijks