Description
Deze zelfgemaakte zoetzure saus is perfect voor bij kip, varkensvlees of loempia’s. Gemakkelijk te maken en veel lekkerder dan kant-en-klaar.
Ingredients
Scale
- 120 ml ananassap
- 60 ml rijstazijn
- 60 ml ketchup
- 30 ml sojasaus
- 30 gram bruine suiker
- 15 gram maïzena
- 60 ml water
- 1 theelepel geraspte gember
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
Instructions
- Meng in een middelgrote kom ananassap, rijstazijn, ketchup, sojasaus en bruine suiker.
- Roer in een kleine kom de maïzena en het water tot een glad papje.
- Verhit het ananassapmengsel in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg gember en knoflook toe.
- Breng aan de kook en roer dan het maïzenapapje erdoor.
- Laat sudderen en roer constant tot de saus is ingedikt, ongeveer 2-3 minuten.
- Haal van het vuur en serveer warm.
Notes
- Bewaar restjes saus in een afgesloten container in de koelkast tot 5 dagen.
- De saus dikt verder in als deze afkoelt.
- Prep Time: 5 minuten
- Cook Time: 5 minuten
- Category: Saus
- Method: Koken
- Cuisine: Aziatisch
Nutrition
- Serving Size: 30 ml
- Calories: 50
- Sugar: 10g
- Sodium: 250mg
- Fat: 0g
- Saturated Fat: 0g
- Unsaturated Fat: 0g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 12g
- Fiber: 0g
- Protein: 1g
- Cholesterol: 0mg
Keywords: zoetzure saus, zelfgemaakte saus, Aziatische saus, dipsaus