Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Zelfgemaakte Zoet-Zure Saus

Zelfgemaakte Zoet-Zure Saus: Een Zalig Genot in 10 Min.


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 250 ml 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Deze zelfgemaakte zoetzure saus is perfect voor bij kip, varkensvlees of loempia’s. Gemakkelijk te maken en veel lekkerder dan kant-en-klaar.


Ingredients

Scale
  • 120 ml ananassap
  • 60 ml rijstazijn
  • 60 ml ketchup
  • 30 ml sojasaus
  • 30 gram bruine suiker
  • 15 gram maïzena
  • 60 ml water
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

Instructions

  1. Meng in een middelgrote kom ananassap, rijstazijn, ketchup, sojasaus en bruine suiker.
  2. Roer in een kleine kom de maïzena en het water tot een glad papje.
  3. Verhit het ananassapmengsel in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg gember en knoflook toe.
  4. Breng aan de kook en roer dan het maïzenapapje erdoor.
  5. Laat sudderen en roer constant tot de saus is ingedikt, ongeveer 2-3 minuten.
  6. Haal van het vuur en serveer warm.

Notes

  • Bewaar restjes saus in een afgesloten container in de koelkast tot 5 dagen.
  • De saus dikt verder in als deze afkoelt.
  • Prep Time: 5 minuten
  • Cook Time: 5 minuten
  • Category: Saus
  • Method: Koken
  • Cuisine: Aziatisch

Nutrition

  • Serving Size: 30 ml
  • Calories: 50
  • Sugar: 10g
  • Sodium: 250mg
  • Fat: 0g
  • Saturated Fat: 0g
  • Unsaturated Fat: 0g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 12g
  • Fiber: 0g
  • Protein: 1g
  • Cholesterol: 0mg

Keywords: zoetzure saus, zelfgemaakte saus, Aziatische saus, dipsaus