Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Zelfgemaakte Marinara Saus

Zelfgemaakte Marinara Saus: 20 Minuut Geluk


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegan

Description

Een eenvoudige en smaakvolle zelfgemaakte marinara saus, perfect voor pasta, pizza, of als dip.


Ingredients

Scale
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 800 gram gepelde tomaten uit blik, geplet
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/4 theelepel rode pepervlokken (optioneel)
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Verse basilicumblaadjes voor garnering (optioneel)

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de fijngesneden ui toe en bak tot deze zacht is, ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak nog 1 minuut, tot het geurig is.
  4. Voeg de geplette tomaten, oregano, basilicum en rode pepervlokken toe.
  5. Breng aan de kook, zet het vuur dan laag en laat 20-30 minuten sudderen, of tot de saus iets is ingedikt. Roer af en toe.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer warm, eventueel gegarneerd met verse basilicumblaadjes.

Notes

  • Voor een gladdere saus kunt u een staafmixer gebruiken om de saus te pureren.
  • Deze saus kan maximaal 5 dagen in de koelkast worden bewaard.
  • De saus kan ingevroren worden voor langere bewaring.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 30 minuten
  • Category: Saus
  • Method: Sudderen
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1/4 van het recept
  • Calories: 120
  • Sugar: 8g
  • Sodium: 350mg
  • Fat: 5g
  • Saturated Fat: 0.5g
  • Unsaturated Fat: 4.5g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 15g
  • Fiber: 4g
  • Protein: 3g
  • Cholesterol: 0mg

Keywords: marinara saus, tomatensaus, pastasaus, zelfgemaakt, Italiaans