Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Zelfgemaakte Knoflookkruidenboter – Makkelijke smaakmaker met verse kruiden en roomboter. Heerlijk op brood, vis of gebakken aardappels.

Recept: Zelfgemaakte Knoflookkruidenboter – De Smaakmaker die Altijd Werkt


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 10 minuten (+ koeltijd)
  • Yield: 1 rol (12-15 porties) 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Zelfgemaakte knoflookkruidenboter met verse peterselie, knoflook en roomboter. Perfect als smaakmaker bij brood, vlees en groenten.


Ingredients

Scale
  • 250 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 23 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt
  • 1 el bieslook, fijngehakt (optioneel)
  • 1 tl citroenrasp (optioneel)
  • Zout naar smaak

Instructions

  1. Laat de roomboter volledig op kamertemperatuur komen tot deze zacht is.
  2. Voeg knoflook, peterselie, bieslook, citroenrasp en zout toe.
  3. Meng alles goed door elkaar met een vork of mixer tot een egale boter ontstaat.
  4. Leg het mengsel op bakpapier of huishoudfolie en rol het tot een strakke rol.
  5. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast of 20 minuten in de vriezer.
  6. Snijd in plakjes of blokjes en bewaar of serveer direct.

Notes

  • Gebruik verse kruiden voor de beste smaak.
  • Ongezouten boter geeft controle over het zoutgehalte.
  • De boter blijft 1-2 weken goed in de koelkast en 3 maanden in de vriezer.
  • Gebruik ook als topping op gegrild vlees, vis, aardappels of pasta.
  • Snijd in porties en vries in voor later gebruik.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 0 minuten
  • Category: Smaakmaker
  • Method: Handmatig mengen
  • Cuisine: Internationaal

Nutrition

  • Serving Size: 1 plakje (15 g)
  • Calories: 110
  • Sugar: 0g
  • Sodium: 85mg
  • Fat: 12g
  • Saturated Fat: 7g
  • Unsaturated Fat: 4g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 0g
  • Fiber: 0g
  • Protein: 0g
  • Cholesterol: 30mg

Keywords: zelfgemaakte knoflookkruidenboter, knoflookboter maken, kruidenboter recept, makkelijke boter met kruiden, zelf kruidenboter