Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Homemade Bouillon Cubes

Verbluffende Zelfgemaakte Bouillonblokjes in 3 Stappen


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 2 uur 15 minuten - 3 uur 15 minuten
  • Yield: Ongeveer 10-12 blokjes (afhankelijk van de grootte) 1x
  • Diet: Vegan

Description

Maak je eigen bouillonblokjes voor een smaakvolle toevoeging aan soepen en sauzen.


Ingredients

Scale
  • 2 kopjes groentebouillon
  • 1/4 kopje voedingsgist
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel gedroogde tijm
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructions

  1. Giet de groentebouillon in een pan.
  2. Voeg voedingsgist, uienpoeder, knoflookpoeder, tijm, zout en peper toe.
  3. Breng het mengsel aan de kook en laat het sudderen tot het ingedikt is en een pasta vormt.
  4. Spreid de pasta dun uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  5. Droog de pasta in een voorverwarmde oven op 100°C gedurende 2-3 uur, of tot het volledig droog en knapperig is.
  6. Breek de gedroogde pasta in stukken en maal deze tot een fijn poeder in een keukenmachine of blender.
  7. Bewaar de bouillonpoeder in een luchtdichte container.

Notes

  • Gebruik biologische groentebouillon voor de beste smaak.
  • Je kunt ook andere kruiden toevoegen zoals rozemarijn of salie.
  • Als je geen oven hebt, kun je de pasta ook aan de lucht laten drogen, dit duurt langer.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 2-3 uur
  • Category: Specerijen
  • Method: Drogen
  • Cuisine: Nederlands

Nutrition

  • Serving Size: 1 blokje
  • Calories: 10
  • Sugar: 0g
  • Sodium: 150mg
  • Fat: 0g
  • Saturated Fat: 0g
  • Unsaturated Fat: 0g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 2g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 1g
  • Cholesterol: 0mg

Keywords: Bouillonblokjes, zelfgemaakt, groentebouillon, kruiden, vegan