Description
Maak je eigen bouillonblokjes voor een smaakvolle toevoeging aan soepen en sauzen.
Ingredients
Scale
- 2 kopjes groentebouillon
- 1/4 kopje voedingsgist
- 1 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/4 theelepel gedroogde tijm
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Instructions
- Giet de groentebouillon in een pan.
- Voeg voedingsgist, uienpoeder, knoflookpoeder, tijm, zout en peper toe.
- Breng het mengsel aan de kook en laat het sudderen tot het ingedikt is en een pasta vormt.
- Spreid de pasta dun uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Droog de pasta in een voorverwarmde oven op 100°C gedurende 2-3 uur, of tot het volledig droog en knapperig is.
- Breek de gedroogde pasta in stukken en maal deze tot een fijn poeder in een keukenmachine of blender.
- Bewaar de bouillonpoeder in een luchtdichte container.
Notes
- Gebruik biologische groentebouillon voor de beste smaak.
- Je kunt ook andere kruiden toevoegen zoals rozemarijn of salie.
- Als je geen oven hebt, kun je de pasta ook aan de lucht laten drogen, dit duurt langer.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 2-3 uur
- Category: Specerijen
- Method: Drogen
- Cuisine: Nederlands
Nutrition
- Serving Size: 1 blokje
- Calories: 10
- Sugar: 0g
- Sodium: 150mg
- Fat: 0g
- Saturated Fat: 0g
- Unsaturated Fat: 0g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 2g
- Fiber: 1g
- Protein: 1g
- Cholesterol: 0mg
Keywords: Bouillonblokjes, zelfgemaakt, groentebouillon, kruiden, vegan