Description
Een eenvoudig en smaakvol eenpansgerecht met worst, paprika en rijst.
Ingredients
Scale
- 450 gram Italiaanse worst, uit het vel
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 paprika’s (rood en groen), in reepjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 250 gram witte rijst
- 500 ml kippenbouillon
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Instructions
- Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur.
- Voeg de Italiaanse worst toe en bak deze rul, breek het in kleinere stukken. Verwijder overtollig vet.
- Voeg de gesnipperde ui en paprika reepjes toe aan de pan. Bak tot de ui glazig is en de paprika zacht begint te worden, ongeveer 5-7 minuten.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut mee tot het geurig is.
- Roer de tomatenblokjes, witte rijst, kippenbouillon en gedroogde oregano erdoor.
- Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager, dek de pan af en laat het sudderen voor ongeveer 15-20 minuten, of tot de rijst gaar is en het vocht is opgenomen. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer warm.
Notes
- Je kunt ook andere soorten worst gebruiken, zoals chorizo of merguez.
- Voeg eventueel andere groenten toe, zoals courgette of champignons.
- Garneer met verse peterselie voor extra kleur en smaak.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Eenpansgerecht
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 550 kcal
- Sugar: 8 g
- Sodium: 900 mg
- Fat: 25 g
- Saturated Fat: 8 g
- Unsaturated Fat: 17 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 50 g
- Fiber: 5 g
- Protein: 25 g
- Cholesterol: 70 mg
Keywords: worst, paprika, rijst, eenpansgerecht, snel, makkelijk