Description
Deze truffels zijn een heerlijke traktatie, perfect voor feestdagen of als geschenk. Ze combineren de zoetheid van witte chocolade met de zuurheid van cranberry’s en de nootachtige smaak van pistachenoten.
Ingredients
Scale
- 200 g witte chocolade, van goede kwaliteit, fijngehakt
- 50 ml slagroom
- 25 g ongezouten boter
- 75 g gedroogde cranberry’s, fijngehakt
- 50 g pistachenoten, gehakt
- Extra gehakte pistachenoten of poedersuiker om te bestrooien
Instructions
- Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron op lage stand. Roer regelmatig tot een gladde massa.
- Verwarm de slagroom en boter in een steelpan op middelhoog vuur tot de boter gesmolten is en het mengsel net begint te koken.
- Haal de pan van het vuur en giet het roommengsel over de gesmolten witte chocolade. Roer met een spatel tot een gladde ganache ontstaat.
- Voeg de gehakte cranberry’s en pistachenoten toe aan de ganache. Roer goed door tot alles gelijkmatig verdeeld is.
- Dek de kom af met plasticfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast, of tot de ganache stevig genoeg is om te rollen.
- Haal de ganache uit de koelkast. Schep kleine porties met een theelepel en rol er balletjes van tussen uw handpalmen.
- Rol de truffels door extra gehakte pistachenoten of poedersuiker voor een mooie afwerking.
- Bewaar de truffels in een luchtdichte container in de koelkast.
Notes
- Gebruik witte chocolade van hoge kwaliteit voor de beste smaak.
- U kunt de truffels tot een week in de koelkast bewaren.
- Voor een extra feestelijke touch kunt u de truffels in gesmolten pure chocolade dopen.
- Prep Time: 30 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Dessert
- Method: Geen koken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 truffel
- Calories: 150
- Sugar: 15g
- Sodium: 10mg
- Fat: 10g
- Saturated Fat: 6g
- Unsaturated Fat: 3g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 15g
- Fiber: 1g
- Protein: 2g
- Cholesterol: 10mg
Keywords: Witte chocolade, cranberry, pistache, truffels, dessert, feestelijk, zoet