Description
Zoete snoepjes gemaakt van de witte binnenkant van watermeloenschillen. Een verfrissende en verrassende traktatie.
Ingredients
Scale
- 1 kg watermeloenschillen (alleen het witte deel)
- 750 g suiker
- 250 ml water
- 1 eetlepel citroensap
- Optioneel: voedingskleurstof
Instructions
- Schil de watermeloen en verwijder het groene deel en het rode vruchtvlees. Snijd het witte deel in kleine blokjes.
- Week de watermeloenblokjes 24 uur in water met een snufje kalk (optioneel, voor stevigheid) of laat ze 24 uur in koud water staan. Giet af en spoel goed.
- Doe de suiker en het water in een pan. Verwarm op middelhoog vuur en roer tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook.
- Voeg de watermeloenblokjes en het citroensap toe. Kook op laag vuur, onafgedekt, tot de blokjes glazig zijn en het vocht begint in te dikken. Dit duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. Roer af en toe.
- Voeg eventueel voedingskleurstof toe aan het einde van het kookproces.
- Schep de snoepjes uit de siroop en laat ze drogen op bakpapier.
Notes
- De snoepjes kunnen in een luchtdichte verpakking worden bewaard.
- Probeer verschillende smaken door fruitextracten toe te voegen.
- Prep Time: 30 minuten
- Cook Time: 1.5 uur
- Category: Snoep
- Method: Koken
- Cuisine: Divers
Nutrition
- Serving Size: 30g
- Calories: 120 kcal
- Sugar: 28g
- Sodium: 5mg
- Fat: 0g
- Saturated Fat: 0g
- Unsaturated Fat: 0g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 30g
- Fiber: 0g
- Protein: 0g
- Cholesterol: 0mg
Keywords: Watermeloenschil snoep, watermeloen recept, zelfgemaakte snoep, fruit snoep, zomerse traktatie