Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Watermelon Ice Cream

Heerlijk Watermeloen Ice Cream in 4 uur


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 4 uur 15 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een verfrissend en makkelijk te maken watermeloenijsje, perfect voor warme dagen.


Ingredients

Scale
  • 500 gram watermeloen, pitloos en in blokjes
  • 100 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel citroensap

Instructions

  1. Pureer de watermeloenblokjes in een blender tot een gladde massa.
  2. Voeg de slagroom, suiker en citroensap toe aan de watermeloenpuree.
  3. Meng alles goed door elkaar.
  4. Giet het mengsel in een diepvriesbestendige bak.
  5. Vries het ijs in gedurende minimaal 4 uur, roer om het uur door om kristallisatie te voorkomen.
  6. Serveer het watermeloenijs koud.

Notes

  • Zorg ervoor dat de watermeloen goed koud is voor het beste resultaat.
  • Pas de hoeveelheid suiker aan naar eigen smaak.
  • Voeg eventueel verse munt toe voor extra smaak.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 0 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Vriezen
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 150 kcal
  • Sugar: 25 gram
  • Sodium: 5 mg
  • Fat: 6 gram
  • Saturated Fat: 4 gram
  • Unsaturated Fat: 2 gram
  • Trans Fat: 0 gram
  • Carbohydrates: 25 gram
  • Fiber: 1 gram
  • Protein: 1 gram
  • Cholesterol: 20 mg

Keywords: watermeloenijs, watermeloen, ijs, sorbet, zomer, dessert, makkelijk, snel